- 24 Ağustos 2009
- 4.625
- 1.121
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
princess, marks and spencer'a şaşırdım. made in china diyordu demek? ama çinde kozmetikte hayvan deneylerinin zorunlu olduğu malum.
firmaya bir mail attım bakalım ne diyecekler... ( firmaların söylemlerine hemen inanmıyoruz elbette ama merak ettim nasıl bir cevap geleceğini)
arkadaşlar rossmann diye bir markadan haberi olan var mı eğer yazıldıysa kusura bakmayın hakkında şöyle bişi buldum
Rossmann ürünlerinin hayvanlar üzerinde test edilmesiyle ilgili olarak özetle aşağıdaki hususlara değiniyor:
1. Bütün ürünlerin formülleri ve insan vücuduna toleransları gönüllü bireyler üzerinde bilimsel test laboratuvarları aracılığıyla dermatolojik olarak test edilmiştir. Bununla birlikte mikrobiyolojik kararlıklık testleri de uygulanmaktadır.
2. Rossmann alternatif testleri desteklemektedir.
3. Hali hazırdaki yasal duruma göre 01.07.1998 tarihinden beri kişisel bakım ürünlerinin gelişimi için hayvanlar üzerinde uygulanan testlere izin verilmiyor.
4. Aynı yasak makyaj ürünleri için 1986'dan beri geçerli.
5. 1989'dan beri Almanya'nın hiçbir yerinde kozmetik ürünlerinin hayvanlar üzerinde test edilmesine izin verilmiyor.
6. Ancak aynı mevzuat yeni geliştirilen kozmetik ürünlerin tüketiciyi korumak adına hayvanlar üzerinde test edilmesi gerektiğini ima ediyor. (Veya alternatif yöntemlerle).
7. Buna rağmen hiçbir Rossmann kozmetik ve bakım ürünleri hayvan testleri uygulamamaktadır.
8. Hayvanlar üzerinde test etmemek için her zaman onaylı malzemeler kullanılmaktadır.
9. Ancak toksikolojik konularda alternatif test yöntemleri yoktur
kullanabilir miyiz acaba uygun mudur bir sürü ürünü var ayrıca babekin bir sabununu buldum bademli sabun çok güzel duruyordu alıcaktım alamadım emin olayım dedim önce deneyci değildi dimi türk malı yazıyor üstünde ama tavşansızdı
alix avien tavşanı yapıştırmışş. vay bee. süper kutluyorum. ilk kez görüyorum. bu bir adımdır. tekirdağ ya da çorluda sanırım üretimleri. arkadaşımın kankisi orda kimyager. ona sölemiştim test yapıyorlarmıymış diye ama arkadaşımın iş akdine son verdiler haber de alamıyorum kendinden...
alix'i öpüyorum kocaman. hemmen gidip bakmalı ve tabikisi de almalıyım.
Eki Görüntüle 666832
uni nin göz temizleme diskini kullandığımdan bahsetmiştim. yukarıdaki ürünü.
bir de gene uni nin yüz makyajı temizleme mendilini kullanıyorum. 20 adet var içinde ve gerçekten güzel temizliyor. ben 3,5 liraya aldım. ama piyasada 2,5 liraya satılan yerler var. çok başarılı buluyorum.
bu arada activex fareler üzerinde denendiği yazılmıştı önceki sayfalarda. üstünde yazıyormuş. ama dün eşim gösterdi bakteriler üzerinde denendiği yazıyor. eşim bana yazıyı gösterince bende espri olsun diye ama bakterilerde bizim için önemliiii dedim :=)
paranoyak gibi oluyorum alışveriş yaparken. örnek zıplayan tavşan görünce ben de zıp zıp zıplıyorum felan...
activex'de sıçan yazısını gördüm ben adını hatırlamadığım bir madde vardı yanında mg ı ile birlikte yazıyor ve bu maddeler zehirlenme başlığı altındaydı.
küçük ambalajlarda arka tarafta içine katlanmış kısım var orada, en büyük boyda direkt yazıyor
arkadaşlar bu arada kryolan ve sephora ürünleri için bir fikri olan var mı? ayrıca urban decay için lorealin markayı satın aldığını yazmışsınız biriniz ama petanın sayfasında (dün gncellenmiş) urban decay için not testing ibaresi var. gerçi body shop için de aynı ibare ver ve parantez içinde loreal yazıyor ki sinirlerimin zıplamasına yetti de arttı (bu nasıl bir riyakarlıktır allah aşkına? bir yanda cayır cayır hayvan deneyleri yapıp diğer yanda the body shop adı altında "hayvanları seviyoruz, test yapmıyoruz" imajı...).sonuç olarak urban decayin yanında loreal yazmıyordu güncel verilerde.
bir de aklıma takılan şöyle bir durum var: sephora ve kryolan gibi markalar, ne "companies do test" başlığı altında ne de"..do not test" başlığı altında yer alıyor. bu durumda ne olduğunu nereden bileceğiz? ancak ve doğal olarak kendi beyanları ile yetinmek zorundayız; ama rossmann ın forumda paylaştığınız yazısından şu iki sonuca varabiliriz:1- Almanya'da hayvanlar üzerinde test yapmak yıllardır yasak ve Alman markalarına dolaylı da olsa güvenebiliriz. 2- BUAV'ın sitesinden öğrendiğimiz kadarıyla artık Avrupa ülkelerinde hayvanlar üzerinde test yapmak yasak, dolaylı olarak Avrupa'da üretilmiş olan markalara da güvenebiliriz.
Ayrıca bir de şu konuya değinmek isterim ki Türk markalardan da artık tavşanı kullanmaya başlayan pek çok firma var;ama siz de fark etmişsinizdir ki standart tavşan logosu yerine herhangi bir tavşan ibaresini kafalarına göre yapıştırıyrlar :) bu da bir gelişmedir, buna da şükür.
şampuan olarak tamamen yerli üretim olan, üzerinde zıplayan tavşi olan ve tamamen doğal, sarımsak özlü, aktarlarda bulunabilecek bir ürün kullanıyorum ve çok memnun kaldım: NİVALİS. ilgilenen arkadaşlara da öneririm. bana çok iyi geldi, dökülmeler filan da durdu.
Konudan konuya çok atladım biliyorum, sizi görünce tutamadım kendimi :)