hepinizi o kadar çok seviyorum ki....
bir arkadaşımız makyajaynam adlı sitede cf test yapmayan ürünleri tanıtıyor. ailecek izliyoruz.
bu arada haytapı kutluyorum. bnde geçen hafta sokak köpeklerine vermek üzere 15 kilo mama aldım hepsiburadadan. 40 lira ibi bir şeye geldi. işe giderken besliyoruz.
Kozmetikte Hayvan Deneyine Yasak
Avrupa Birliği, hayvanseverleri sevindiren kararını hayata geçiriyor. Avrupada pazartesi gününden itibaren hayvanlar üzerinde denenmiş kozmetik ürünleri artık satılamayacak.
Şampuan, ruj ya da vücut losyonu Avrupa Birliği ülkelerinde pazartesi gününden itibaren hayvanlar üzerinde denenmiş bütün kozmetik ürünlerinin satışı artık yapılamayacak.
Yasak, Avrupa Birliği ülkelerinde üretilen kozmetik ürünlerinin yanı sıra Avrupa Birliği dışından ithal edilen ürünler için de geçerli.
Avrupa Birliği ülkeleri ve Avrupa Parlamentosu, 2003 yılında vücut bakımı ürünlerinde hayvanların kobay olarak kullanılmasının durdurulması kararı almıştı. Bu karar doğrultusunda Avrupa'da 2004 yılından beri kozmetik ürünleri hayvanlar üzerinde test edilemiyor.
Avrupa Birliği'nde 2009 yılında alınan karar uyarınca da şimdi bu ürünlerin satışı tamamen yasaklanıyor.
© Deutsche Welle Türkçe
dpa/HS/BG
Tarih 10.03.2013
Hazırlayan Hülya Schenk
dw.de/kozmetikte-hayvan-deneyine-yasak/a-16662424
Kozmetikte Hayvan Deneyine Yasak
Avrupa Birliği, hayvanseverleri sevindiren kararını hayata geçiriyor. Avrupada pazartesi gününden itibaren hayvanlar üzerinde denenmiş kozmetik ürünleri artık satılamayacak.
Şampuan, ruj ya da vücut losyonu Avrupa Birliği ülkelerinde pazartesi gününden itibaren hayvanlar üzerinde denenmiş bütün kozmetik ürünlerinin satışı artık yapılamayacak.
Yasak, Avrupa Birliği ülkelerinde üretilen kozmetik ürünlerinin yanı sıra Avrupa Birliği dışından ithal edilen ürünler için de geçerli.
Avrupa Birliği ülkeleri ve Avrupa Parlamentosu, 2003 yılında vücut bakımı ürünlerinde hayvanların kobay olarak kullanılmasının durdurulması kararı almıştı. Bu karar doğrultusunda Avrupa'da 2004 yılından beri kozmetik ürünleri hayvanlar üzerinde test edilemiyor.
Avrupa Birliği'nde 2009 yılında alınan karar uyarınca da şimdi bu ürünlerin satışı tamamen yasaklanıyor.
© Deutsche Welle Türkçe
dpa/HS/BG
Tarih 10.03.2013
Hazırlayan Hülya Schenk
Hangi sac kremi ben bakım yapan mı dökülme karşıtı olanı aldım sanırım oda kozmetikten memnun kalırsam devam edecem down under guzel ama saclarım rofleden kotu durumda ise yaramadı bendemakyaj fırçalarımı yıkamak için bebek şampuanı aldım minicik uni' nin ve tabiki tavşanlı :)
doa kozmetikten de yüz yıkama jeli ve saç kremi aldım. yüz yıkama jelini merak ediyorum. %40 indirim ile 25 liraya 4 ürün aldım. kiiii o saç kreminin üstüne saç kremi tanımam. nemi hapsediyor saça. 250 ml olanından bahsediyorum. doa'nın diğer saç kremi iyi değildi, ben beğenmedim.
eşimde down under naturalsın nude şampuanını kullanıyor. hem sülfatsız hem tavşanlı.
dalan marka sabun alabilirsiniz. sıvı sabun yada normal el sabunu olarak..deney yapmıyor.
Guzel haber oleyyKozmetikte Hayvan Deneyine Yasak
© Deutsche Welle Türkçe
dpa/HS/BG
Tarih 10.03.2013
Hazırlayan Hülya Schenk
Oriflame tabimi oyle ama yeni yasa çıkmış Amerika'da kalkmış hayvan deneyi the balmda Amerika'dan ithal oldugu icin yapmıyor denildi bende ithal olmasi sebebiyle gercekten Amerika'da kalktimi onu merak ettim kalktıysa eğer the balmda yapmıyordurbee beauty nin hiç bir logosu olmayan bir ürününü görmüş olabilirim. emin olamadığım için bir şey diyemiyorum. ama tekrar bakacağım gratis'e. sanırım kavanoz içerisinde krem idi.
gsm lee, çoğu markanın deney yapmadığı zaten söyleniyor. oriflame'in kataloğunun arkasında deney yapmadıklarını söylüyorlar ama çok ilginçtir ki Çinde fabrikaları var.
her söylenene inanmayalım.
firma yapmıyorum diyebilir, yaptığı anlaşılsa bile bunun bir cezası yok.
belki haberiniz vardır bilmiyorum ama yeni denk geldiğim bir kampanya paylaşmak istedim
Gıda, Kozmetik, Temizlik ürünlerinde Vegan/Vejetaryen/Hayvan deneyi yoktur ibaresi yer alsın İmza Kampanyası
mezbaha yolunda 900 köpek
Çin'de geçtiğimiz pazar günü, dar kafeslere tıkılmış 900 köpek, mezbahaya gönderilmek üzereyken gönüllüler tarafından bulundu. Fakat Çin devleti; köpekler için belirlenen ücret tacirlere ödenmediği sürece, köpeklerin serbest bırakılmasına izin vermiyor.
Alınan bilgiye göre yetkililer; gönüllülere, "Köpekler açlıktan ölse de kafesleri açmanıza müsaade etmeyeceğiz" dedi. Öte yandan bir polis memurunun, "Tacirlere ücretini verip köpekleri satın alabilir ve böylece köpekleri ne kadar önemsediğinizi gösterebilirsiniz" dediği bildirildi.
Çin'deki 900 köpeği kurtarmak için imza kampanyası başlatıldı:https://www.change.org/petitions/stop-horrific-dog-meat-trade-demand-china-make-animal-cruelty-laws
bu da toplatılacak karışık et ürünlerinin barınaklara bağışlanması için bir kampanyahttp://www.change.org/petitions/g%C4%B1da-tar%C4%B1m-ve-hayvanc%C4%B1l%C4%B1k-bakanl%C4%B1%C4%9F%C4%B1-piyasada-yasaklanan-kar%C4%B1%C5%9F%C4%B1m-%C3%BCr%C3%BCnler-bar%C4%B1naklara-ba%C4%9F%C4%B1%C5%9Flans%C4%B1n?fb_action_ids=10151507293004600&fb_action_types=change-org%3Arecruit&fb_ref=__OXCdbuCcPv&fb_source=timeline_og&action_object_map=%7B%2210151507293004600%22%3A304159926377991%7D&action_type_map=%7B%2210151507293004600%22%3A%22change-org%3Arecruit%22%7D&action_ref_map=%7B%2210151507293004600%22%3A%22__OXCdbuCcPv%22%7D
belki haberiniz vardır bilmiyorum ama yeni denk geldiğim bir kampanya paylaşmak istedim
Gıda, Kozmetik, Temizlik ürünlerinde Vegan/Vejetaryen/Hayvan deneyi yoktur ibaresi yer alsın İmza Kampanyası
mezbaha yolunda 900 köpek
Çin'de geçtiğimiz pazar günü, dar kafeslere tıkılmış 900 köpek, mezbahaya gönderilmek üzereyken gönüllüler tarafından bulundu. Fakat Çin devleti; köpekler için belirlenen ücret tacirlere ödenmediği sürece, köpeklerin serbest bırakılmasına izin vermiyor.
Alınan bilgiye göre yetkililer; gönüllülere, "Köpekler açlıktan ölse de kafesleri açmanıza müsaade etmeyeceğiz" dedi. Öte yandan bir polis memurunun, "Tacirlere ücretini verip köpekleri satın alabilir ve böylece köpekleri ne kadar önemsediğinizi gösterebilirsiniz" dediği bildirildi.
Çin'deki 900 köpeği kurtarmak için imza kampanyası başlatıldı:https://www.change.org/petitions/stop-horrific-dog-meat-trade-demand-china-make-animal-cruelty-laws
bu da toplatılacak karışık et ürünlerinin barınaklara bağışlanması için bir kampanyahttp://www.change.org/petitions/g%C4%B1da-tar%C4%B1m-ve-hayvanc%C4%B1l%C4%B1k-bakanl%C4%B1%C4%9F%C4%B1-piyasada-yasaklanan-kar%C4%B1%C5%9F%C4%B1m-%C3%BCr%C3%BCnler-bar%C4%B1naklara-ba%C4%9F%C4%B1%C5%9Flans%C4%B1n?fb_action_ids=10151507293004600&fb_action_types=change-org%3Arecruit&fb_ref=__OXCdbuCcPv&fb_source=timeline_og&action_object_map=%7B%2210151507293004600%22%3A304159926377991%7D&action_type_map=%7B%2210151507293004600%22%3A%22change-org%3Arecruit%22%7D&action_ref_map=%7B%2210151507293004600%22%3A%22__OXCdbuCcPv%22%7D
bugun ntv yada cnn de tam hatırlayamıyorum ama bu konuya değindi. artık avrupa birliği ülkeleri hem hayvan testi yapamıyacak hemde ürünleri bünyesinde satışını gerçekleştiremeyecek. yassakkk..süper mutlu oldum. çooook büyük bir adım. devamı gelicek inşallah.
The balm cf diye bsyler dolaşıyor etrafta amerika deney olayını kaldırmış the balm da amerika patentli diye yapmıyor dediler
Doa kozmetik den bir sürü sey aldım her üründen aldım diyebilirim hepsini deniycem saç Şampuani maskesi kremi yağları sabunlarini doldurdum 3 ay gider bana
Gratis den bee beauty dus jeli ve losyonlarinda aldım indirimde uygun oldu
Watsonsa ugruycam bugün
Bana deney yapmayan bir firmanın sıvı el sabunu lazım önerisi olan