kalporganik, queenofthenight, two_che, minikiz, bluemel, Katre83, candann, fataldanger, simgemerve
sizler de sokak hayvanlarının toplanmasına yönelik yapılacak eyleme katılacak mısınız?
Oldukça geç bir yanıt biliyorum.
Onbin birinci ses ben olamadım. Günler öncesinden o gün ne olursa olsun orada olacağımı düşünmüş ve kararlamış olmama rağmen, pazar günü 13.00 16.00 saatleri arasında mutlaka bulunmam gereken yine oldukça önemli başka bir yere öncelik vermek zorunda kaldım.
Gece çok geç saatlerde özellikle vakit ayırmaya çalışarak hemen foruma girdim, çünkü günün konuyla ilgili gelişmelerini farklı bir kanaldan takiptense sizlerin yorumlarından okumak benim için daha önemliydi.
Hem katılamadığıma üzüldüm, hem de (iletişim ve haberleşmede yaşanan sıkıntı nedeniyle buluşamayanlar olsa da diğer buluşan arkadaşlar için yazıyorum bunu) sizlere özendim.
İnşallah bir gün yine bu amaçla hepimiz en kısa zamanda biraraya gelir, hem o canlar için hem de birbirimizle tanışmak ve yapabileceklerimize yeni yeni katkılar anlamında fikir paylaşımı ve yeni adımlar için birbirimizle görüşebiliriz diye temenni ediyor, isim isim saymadan tüm katılan arkadaşlara, benim gibi çok istediği halde katılamayan ve yürekleriyle orada olan arkadaşlara, bu seslenişlerde böylesine büyük sayılara ulaşma mutluluğunu ve umutları arttıran tüm katılımcılara, tüm hayvan dostlarına sonsuz teşekkürlerimi ve minnet duygularımı sunuyorum.
Bugün 4 Ekim. Yani onları koruma günü.
Diliyorum ki, bu defa, Hayvanları Koruma Günü; sadece bir gün değil her gün korunmaya muhtaç olan bu canlar için muhteşem ve çok güzel şeylere vesile olsun.
Diliyorum ki; bu gün nedeniyle; okullarda yavrularımıza gerçek hayvan sevgisi aşılanabilsin. Yine aynı şekilde, diğer kitle iletişim araçlarıyla da özellikle biz büyüklere onların ne anlama geldiği öğretilebilmiş olsun.
Diliyorum ki; artık şu yerkürenin onlarla ortak onlarla müşterek yaşam alanımız olduğunun, onların herbirinin en az bizim herbirimiz kadar bu hakka sahip olduğunun idrak ve farkındalığına bu defaki Hayvanları Koruma Günü nedeniyle hepimiz erişebilmiş olalım.
Gerek bu son etkinlik nedeniyle, gerek 4 Ekim nedeniyle, gerekse 7 Ekim de Ankarada gerçekleşecek olan sesleniş nedeniyle, devlet büyüklerimiz de bu farkındalığa ulaşmış olarak;
o canlara haksızlık olacak tasarıyı yırtıp atsınlar ve yerini onlar için çok daha güzel tasarılar, gereklilikler ve bununla ilgili yaptırımların bulunduğu yeni yeni insani tasarılar oluştursunlar.
Herkese, tüm canlılara ve tüm doğaya sevgi ve saygılarımla...