Hayır! ağlamıyorum gözüme soğan kaçtı.

Canım aynı dertten muzdaribim
Soğan doğrayıcı var ondan al istersen

Bende bunfan muzdaribim. Ve ben çok sinirleniyorum gzlerim yanmaya başladığında geçen gün bıçağıfırlatıp mutfağı terk edecektim nerdeyse, mthiş sinirleniyorum. Brn çareyi limonda buldum. O gün evde limon yokt bir yerde okumuştum denemekten ne çıkar diye yaptım hem bıçağı hem kesme tahtasını limon suyuna buluyorsun gözlerin kuru kalıyor. Kesinlikle dene.

Size annemin yontemini soylicem
Anniskom sogan dograrken pencereyi acip onunde dograr yada balkona cikip orada dograr sogani
Bnde ondan gorup oyle yapiyorum
Faydasini gordum valla
Simdi kis sogukta dograyabiliyosaniz deneyin derim

Soğanı elde değil rondoda doğra hemen kapağını açma bi kaç dk beklet pişerken de aspiratör kullan

ben buzdolabına koyuyorum soğanları az da olsa işe yarıyo. yada eşime doğrattırıyorum, ben gözlerimi açamazken o hiç etkilenmiyo
ben onuda denedim soğanları tencere boşaltırken yine yanıyo

Soğan doğrarken burnundan değil ağzında nefes al. Bi kere bile burnundan alırsan anında göz yaşarmaya başlıyo.

Ya da ağzında su tutarak doğra.

İkisini de denedim. Her soğan doğrarken yaparım işe yarıyo

ağzınıza bir yudum su alın bitirene kadar yutmayın bitirince hemen yutun yoksa yine çok yaşarıyor. Bu arada gözyaşlarınız bırakın da sadece soğan için aksın.. maşallah

Kuru soğanı kesin buzluğa koyun biraz bekleyin 1 dk falan sonra doğrayın. Baya baya farkediyor. Hatta bazen hiç acımıyordu.

Tupperware super sef tavsiye ederim.hem ezip suyunu cikarmadan dogruyor hem de sonrasinda temizligi cok pratik.

Aman parmağın kesilse ülkeyi ayağa kAldırırsın herhalde.
Alışırsın zamanla.
Soğandan gözü yaşarmayan insan tanımadım,
Ama ay soğudum bu işten demediler
Ben de dahil
Saçma sapan takıntı ya

Bu hususta bişey duymuştum hep de merak ederim. Soğan doğrarken ağzını hiç açma o zaman yanmazmış.
Ya dener misin nolur nolur

Niye yorum yazma gereği duydunuz madem ?
Kusura bakmayın ama bu da saçma sapan bi yorum
Zira bilimsel olarak soğan herkes de aynı etkiyi oluşturmaz

Tupperware ipli doğrayıcıdan al

kendine 1 tane ben kurtuldum soğan doğramaktan bununla....ama soyucaksin bi zahmet

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…