Tepkimde haksız mıyım ? Aile ilişkileri hakkında fikrinize ihtiyacım var kızlar.

Çalışmıyorsun sanırım. Öyleyse acilen çalışmaya başla , çalılıyorsan da gece kursuna falan yazıl. Bence senin pek boş kalmaman gerekiyor. Kafayı takmaya değmez ama kimsenin gözüne iyi gözükücem diye kendinden ödün verme. Mesela pasta alıp gitmek ne mana ? Üstelik ne kaynanayı ne görümceyi severken. Bu tavırlarınızla eşinizi memnun edeceğim derken , kendinizi boşa yıpratıyorsunuz. Ve sana bir sır vereyim. Bir görümce en çok GÖRÜLMEMEYİ takar :KK70:
Çalışıyorum canım sanırım biraz hassasım kimseyi üzmek istemem. O gün şöyle oldu 2 haftadır gitmemiştik kaynanama kahvaltıya davet etti geri çevirdik akşamda davet edince annedir çağırmış gidelim diye düşündüm olur dedim eşime. Bana pasta alıcaktık pastayı da görmemiş gibi eve kaçırmak olmak oraya bıraktık ben eve ayrı aldım. Yıpratmak değilde laf sokma ve suçlayıcı yaklaştıklarında savunmasız yakalanmak istemem. O zaman bundan sonra görümcem benim için görülmez :)

Günaydın dediğinde de cevap vermeniz dışında bir hatanız yok. Eski şımarıklığına devam edebilmek için çok sürdüremezdi o halini zaten. Yani dönüp geleceği belliydi. Asıl siz niye bu tiplerle muhattap oluyorsunuz anlamadım. Kocanızda da aynı tuhaflık var yalnız. Kardeşinin çocuğuna bir şey diyemeyip sinirini sizden çıkarmış resmen. Para verdiği şey zedelenince hırslanmış. Kusura bakmayın ama bir ayara ihtiyacı var. Kardeşiyle ben olsam sıfır görüşürdüm. Zaten sorunlu aile. Siz onun ergenliğini çekmeye he derseniz bu olaylar bu derecede kalmayacak. Artacağı yüksek ihtimal de demiyorum. Yüzde yüz artacak. Bence sıfır temas anca kurtarır. Tavizsiz söyleyin eşinize de. Hatta yapabiliyorsa kardeşine özür diletsin.
Evet evet eşim çocuğa kızmak yerine bana neden koyuyorsun diyince merak etmeyin o ayarı verdim ona. Bağırdım nereye koycam boş konuşma alla alla çek elini dedim. Haksızlık yaptırtmam kendime. Benim kardeşiyle pek paylaşımım yok zaten ne telefonda ne de boş vakitlerde. Yemeklerde bir araya gelir dağılırız çok az muhabbet belkide 0. Ergenliğini çekemeyeceğim içinde Muhattap olmuyorum her fırsatta da eşime 5 yaşındaki hallerini çekemem kardeşinin diyorum. Bu olayda da özür dilicek dedim kapattım konuyu lakin ben kardeşini tanıyorsam özür dilemez umrumda mı değil :) bakalım ne olucak bekliyorum.

Haklısınız bence. Kendi çocuğunu uyaracağına yaptığı harekete bak. Boşverin kendi kendine kudursun. Tavşan dağa küsmüş dağın haberi olmamış gibi yapın. Umursamayın. İletişime geçerse konuşun geçmezse sallamayın yokmuş gibi davranın.
Mesela ben ona da takıldım. İnsan bi der ki kusura bakma birşey oldu mu çocuğum yapma der kalktı defoldu gitti.

Canim tabiki sen haklısın ama kendi doğum günü pastanı neden sen alıyorsun.. Senin dogum günün degil mi bırak eşin düşünsün sürpriz yapsın sana..Hem pastanı kendin alip hem kv ye gidelim orda yiyelim demeni hatali gördüm..Zaten birbirinizden hazetmiyorsunuz bir problem çıkacağı önceden belliymis.Eşinle basbasa evde sakince evinizde kutlamanız daha hoş olurdu..Bir de bu kadar düşünceli olmana rağmen annesiyle laf soktular diyorsun..Uyanamadın mi diye arkandan seslenerek..Sence kayinvaliden senin pasta alip doğum gününü orda onlarla kutlaması hakediyor mu?Anne olarak ortalığı yatıştırmaya çalışacakken kızıyla bir olup laf sokmasını ne anneligine ne yaşına yakıştıramadım.Külkedisinin üvey kardeşleri gibiler valla😁
Fazla iyi niyet gösterip kendini yıpratma,konunda %100 haklisin ama şu kv de özel günlerinizi kutlamaktan bence vazgeçin biraz kendi içinize,kendi evliliginize dönün.Zira kayinvaliden kıymet bilen biri olsa kızıyla bir olup ergen gibi laf sokmazdı
Kuzum biz eşimle önceden kutladık supriz yaptı hediyesini verdi gününde de kutlayalım diye eşim alıcaktı karda yürüyelim birlilte diye takıldım peşine 😂 ay sorma kızıyla bir olup laf sokmalara doyamıyor bakalım daha neler görücez. Merak etme ama o günden sonra davetlerini hep reddediyoruz. Az öncede whatsaptan kadının vazgeçemeyecği Tek erkek oğludur yazmış. Sanki kocası 😂😂

Niye bu kadar uzatıyorsunuz, özür dilese ne dilemese ne. Bırakın varlığı yokluğu bir durumda kalsın. İster selam versin ister vermesin Selam vermeden geçtiniz ve eşinize de kardeşin özür dileyecek demişsiniz. Özür dilemezse ne olucak-ki bence böyle şımartılmış haset tipler özür falan dilemez- kesinlikle yine mutlaka bir yerde karşılaşacaksınız yüz yüze bakacaksınız. Eşinizle mi tartışacaksınız ablasına özür diletemiyor diye. Saygısız, kıskanç, kibirli ve kaba bir insanı siz mi terbiye edeceksiniz? Bırakın her zaman sinirlensin çekip gitsin. Siz de kaldığınız yerden devam edin, kutlamaysa kutlama sohbetse sohbet, yemekse yemek. Ertesi gün de hiç bir şey olmamış gibi selam verin geçin gidin yanından istediğini vermeyin ona. Bu sefer de ben selam verdim gelin almadı başını çevirdi diye herkese anlatır kendini mağdur gösterir.

Yani "sen istediğini söyle istediğini yap benim için hiçsin, boş beleşsin, umurumda bile değilsin" i hissettirmek varken selam vermedim geçtim, özür dilemesini bekliyorum falan bana göre gereksiz. Kendinizi bu durumdan bu seviyeden çıkarın. Bu kadının dengi olmayın.
Teşekkür ederim. İlk başından beri yaptığım buydu ama en sonunda dayanamadım tepki gösterirsem belki yapmaz akıllanır sandım. Uzatmayacağım zaten normal devam edeceğim. İşin garp yani uğramadım diye abisine yetiştirenler beni şikayet etmemişler. Hatalarının farkındalar. :)

Bu sefer görümce için isabet olmuş bence

Erkenden yaşlanacaksın Kanarya.

Görumceye ne yapıp yapmadığınin bir önemi yok çünkü bir şeyi yapıp geçip gidemiyorsun. Günlerce bunu düşünüp durursun şimdi.
Zararlı yine sen oluyorsun.
Ama feci katılıyorum
Ne ilk ne de son olacak bu olay sizin için 💆‍♀️

Bu sefer görümce için isabet olmuş bence

Ama feci katılıyorum
Ne ilk ne de son olacak bu olay sizin için 💆‍♀️
Nasılsınız ? Bebeğiniz ve siz iyisinizdir inşallah. Evet isabet olduğunu duyduğuma sevindim artık takmayı bırakabilirim. Biraz daha olgunlaşıp herşeyi yapıp aman ne halleri varsa görsünler banane onlarla mı uğraşıcam moduna geçicem yavaş yavaş. Yine o moddayım ama fikir almayı seviyorum. Yaşımdan dolayı yanlış birşey yapmak istemem.

eşiniz o ortamda yeğenini uyarmalıydı size kızması saçma ve küçültücü olmuş. önce eşimden başlardım ayar vermeye. sevgili gibiyiz falan aramız bozulmasın dinlemem ben. herkes duracağı yeri bilsin.

o görümceylede görüşmem

eşiniz o ortamda yeğenini uyarmalıydı size kızması saçma ve küçültücü olmuş. önce eşimden başlardım ayar vermeye. sevgili gibiyiz falan aramız bozulmasın dinlemem ben. herkes duracağı yeri bilsin.

o görümceylede görüşmem
Yiğenine laf etseydi görümcemde bağıra çağıra çocuğum sığmadı biyere kes sesni abi diye başlardı cırlamaya. Biliyorlar delidir laf etmiyorlar hanfendiye. Eşime ayar verdim merak etmeyin. :) bakalım sürekli yüzyüze geliyoruz bundan sonrası için uzatmayı düşünmüyor ama eskisinden daha çok görmezden gelmeyi planlıyorum. Belkide yüzleşirim.

Kuzum biz eşimle önceden kutladık supriz yaptı hediyesini verdi gününde de kutlayalım diye eşim alıcaktı karda yürüyelim birlilte diye takıldım peşine 😂 ay sorma kızıyla bir olup laf sokmalara doyamıyor bakalım daha neler görücez. Merak etme ama o günden sonra davetlerini hep reddediyoruz. Az öncede whatsaptan kadının vazgeçemeyecği Tek erkek oğludur yazmış. Sanki kocası 😂😂
Canım boşver boz bu ritüeli.Gercekten koskoca kadin kızıyla bir olup ergen gibi birlikte laf sokuyorlarsa evde 100 kere de başbaşa kutlasam gene orda pastami alip gidip onlarla kutlamam.Seninkiler daha da mesafeli olmayı hakediyor

Canım boşver boz bu ritüeli.Gercekten koskoca kadin kızıyla bir olup ergen gibi birlikte laf sokuyorlarsa evde 100 kere de başbaşa kutlasam gene orda pastami alip gidip onlarla kutlamam.Seninkiler daha da mesafeli olmayı hakediyor
siz hiç takmamış gibi rahat konuşuyorsunuz ama bence aşırı takıyosunuz onları. o zaman neden konu açtınız diye merak ettim açıkçası

siz hiç takmamış gibi rahat konuşuyorsunuz ama bence aşırı takıyosunuz onları. o zaman neden konu açtınız diye merak ettim açıkçası
Konu sahibi ben değilim bana mi dediniz anlamadım..Ben de ayni sorunları yaşayıp konu açmıştım da😊Yaşayan biri olarak yorum yaptim çünkü ben😊

Merak etmeyin bu saatten sonra zor görürler yüzümü zaten :)

Merhaba kızlar nasılsınız ? Sizlerle birlikte çoğu sorunumu aştım ara ara da fikir almak için sizlerle sohbete ihtiyaç duyuyorum. Kendime ifade edebiliyor, ezdirmiyor ve sınırlarımı çiziyorum. Fakat yine de farklı bakış açılarına önem veriyorum belki de benim göremediğim bir noktayı siz görürsünüz bu siteyi çok seviyorum sizleride.

Beni bilmeyenler için özet geçmem gerekirse bir görümcem var yakın oturuyoruz kayınvalidemle de aynı apartmanda. İlk başlarda canıma okudular abartısız söylüyorum :) çalışıyordum ve evimde yemek yiyemiyordum gezmeye gidemiyordum cahildim. Laf sokmalarından emir vermelerinden dolayıda hayır diyemedim hiç. Eşime de surat asmaktan başka bir şey yapamadım kendimi ifade edemedim. Görümcem de 5 yaşında ki çocuk gibi sürekli birşey isteyen hesap soran almadığında bağıran asosyal biri. Eleştirmek için söylemiyorum hastaneye tek başına gitmeyi bırakın telefonda randevu alamaz. Tezat olucak ama bi o kadar da sesi çıkar. “ alıcaksın abi, götürüceksin abi, beni neden çağırmadın abi” diye. Agresif sinirli hayatında hiç arkadaşı olmayan biri.

Gelelim konuma tüm herşeye rağmen saygımı ve sevgimi eksik etmedim. Kayınvalideme çağırdığında gider yardım eder güler eğlenirim o da bir annedir sonuçta. Görümcemle de saygılı ilişkimiz vardır mesafeli şekilde gider gelir kayınvalidemde bir araya geliriz. Çoğu şeyine sesimi çıkarmam abisiyle muhabbetine girip seviyesine düşmedim bu zamana kadar. Geçen akşam doğum günümdü. Kayınvalidem yemeğe çağırdı eşime dedim sorun olmaz gidebiliriz pasta alırız büyük orda yeriz. Demez olaydım ne işin var kaynananda dimi :) koca demlik çay demlemiş kaynanam bizde gittik. Yemek yerken görümcemin çocuğu birden eşimin doğum günü hediyesi olan telefonuma vurdu. Yanıma koymuştum cebim yoktu. Kaynanam eyvah telefona mı vurdu o dedi bende güldüm evet dedim. Çocuktur ne diyim yani. Eşimde neden oraya koyuyorsun diyince “ nereye koyucam alla alla ya “ diye sinirlendim telefonu mutfağa koydum. Kızmam eşimeydi telefonu nereye koyabilirim başka koynuma mı sokayım :)

Ee bu görümce 5 dakka içinde 2 tabak kaldırıp kocasına hadi diyip selam vermeden kalkıp gitti. Mutfakta yanımdan geçti ve iyi akşamlar bile demesi çay içilicekti sinirli sinirli gitti. Gittikten sonra çayı gördüm kaynnama “ hayırdır anne selamsız sabahsız gittiler çay demlemişsin pasta aldık ne diye gidiyorlar ayıp değilmi çocuğuna laf mı ettik sanki “ dedim. Kaynanam ses çıkarmadı. Şuan belki anlamicaksınız ama kimse birşey demedi dur nereye diye burnundan soluyarak çıktı gitti. O anı yaşasanız ne yapıyor bu kendinde mi ne oldu dersiniz. 5 dakka içinde gitti misafirim ben orda inanamadım. Eşime de dedim ayıp yaptığı özür dilemeden muhattap olmam haberin olsun dedim.

Gelelim sabahki olaya. Hanfendiyi sabah kapıda gördüm suratına bakıp selam vermeden geçtim. Sonuçta kendisne yapılmasını istemiyorsa başkasına da yapmamalı değil mi ? Arkamdan sertçe günaydın x dedi. Bende günaydın dedim geçtim. Şimdi ben selam verseydim kendime saygısızlık etmiş gibi olucaktı yani yapamadım kızlar. Sürekli böyle hareketleri var ama misafir olan yerde öyle defolup gidilmez. Gidiyorsa da neyin selamını vericem ben ?

Fikirlerinizi duymak istedim belkide hata yaptım belki de iyi yaptım bilmiyorum. Hadi karışması abisine laf sokması bana da aynı şekilde neyse der geçerdim ama o akşam şaka gibiydi. Hiçbir şey olmamış gibi hanfendiye bi de gülücük mü dağıtıcaktım ? Bilmiyorum kafam karıştı. Teşekkür ederim şimdiden sağolun iyi ki varsınız.
Bu arada eşimle iyiyiz. Çok iyiyiz. Annesi yemeğe çağırmıştı dün x yapıyor anne sağol dedi. Alıştık 1 buçuk sene oldu evliliğe. Onunla bir sorunum yok hiç olmadığımız kadar iyiyiz. Sevgili dönemleri gibi. Bir yanımda diyor eşinin canı sıkılır kardeşidir bırak bir yanımda 30 yaşındakinin ergenliğini mi çekiceksin diyor.
Canım bana kalırsa bu tarz konular bi sen bi o derken uzar gider bir gün yanlız başına otur konuşun biz bi aileyiz ben seninle bu şekilde olmak istemem ha sen illaki böyle olmak istersen eyvallah bende ona göre bi yol çizerim ama huzurlu mutlu olmak varken gerek varmı şu 3 günlük dünyada de emin ol böyle gitmez ve sen bunu yaparak ta bişey kaybetmezsin ama kazanırsın emin ol

Canım bana kalırsa bu tarz konular bi sen bi o derken uzar gider bir gün yanlız başına otur konuşun biz bi aileyiz ben seninle bu şekilde olmak istemem ha sen illaki böyle olmak istersen eyvallah bende ona göre bi yol çizerim ama huzurlu mutlu olmak varken gerek varmı şu 3 günlük dünyada de emin ol böyle gitmez ve sen bunu yaparak ta bişey kaybetmezsin ama kazanırsın emin ol
Aslında amacım uzatmak değildi hep yapıcı biri oldum fakat saygısızlk yapınca aynı şeyleri hissederse dikkat eder diye düşündüm. Bakalım bu saatten sonra nasıl davranıcak duruma göre devam edeceğim konuşmayı düşünüyorum

Aslında amacım uzatmak değildi hep yapıcı biri oldum fakat saygısızlk yapınca aynı şeyleri hissederse dikkat eder diye düşündüm. Bakalım bu saatten sonra nasıl davranıcak duruma göre devam edeceğim konuşmayı düşünüyorum
Bence konuş pişman olmazsın bende benzer şeyleri eltimde yaşamıştım bu şekilde çözüme kavuştu ha tabikide uu canım cicim filan fıstık olmazsın ama zamanla düzeliyor

X