evt cnm gün geçtikçe çok zorlaşıyor eğitmek
ağaç yaş iken eğilir
ama benim kini eğdirmediler bizden tarafta tek erkek
kv tarta da hem en küçük hemde soyadlarını sürdürecek (onların değimi ile)
o yüzden çok şımartıldı
eğer 2 çocuk yaparsam(hoş öyle bir düşüncem yok ama) kendim bakıcam
Endişeye mahal yok :) Tepki vermeyin, kızmayın vardır altında yatan bir sebep bir şeylerden korkmuştur. Şunu deneyebilirsiniz belki; çişini yaptığında ödüllendirin ufak bir şey en sevdiğinden çikolata şeker vb.. ve ona kakasını da buraya yaptığında neler hediye gelebileceğini söyleyin, ilk zamanlar böyle devam ederseniz zaten alışkanlık başlar.. Oturaklarda daha başarılı olabilir belki ya da tuvaletin üzerine küçük kapaklı şeylerden alın, wcye de en sevdiği süsleri filan yapıştırın..
Olur zamanla meraklanmayın bazı çocuklar geç öğreniyor.
inan çok çaresiz kaldım ne denediysem olmadı lazımlık aldım krozet kapağı aldım yok yok,doktora sorsam zorlamayın sakın diyor ama çocuk kocaman oldu birde tutuyor en son haddede bez bağla anne diye yere yatıyor bebek gibi ,
canım tuvalete benle girdi kaç defa ben denedim belki yapar diye ama işe yaramadı,ne ödüller koydum uğruna onada tık yok,
bezin içine bir şey mi sürsem hani ne bilim korkup tiksineceği bir şey ne olabailir ufff çok zor muş vallahi
inan çok çaresiz kaldım ne denediysem olmadı lazımlık aldım krozet kapağı aldım yok yok,doktora sorsam zorlamayın sakın diyor ama çocuk kocaman oldu birde tutuyor en son haddede bez bağla anne diye yere yatıyor bebek gibi ,
canım tuvalete benle girdi kaç defa ben denedim belki yapar diye ama işe yaramadı,ne ödüller koydum uğruna onada tık yok,
bezin içine bir şey mi sürsem hani ne bilim korkup tiksineceği bir şey ne olabailir ufff çok zor muş vallahi
sanırım bu ikilemi hepimiz yaşıyoruz. birde bebeğim beni unuturmu derdi var ki :) çok komik ama ilk günler kendimi yetip bitirdim. akşam eve gittiğimde kızımın bana yüz vermemesi odaya gizlice çekilip ağlamama neden oluyordu. şimdi aştım bunu. annemle mutlu olsun ona alışsın onunla zaman geçirmekten zevk alsın. başka birşey istemiyorum diyorum. birde ben çok ağır bir tedavi sürecinden sonra hamile kaldım. çok hastalandım. lösemi teşhisiyle 1 yıl tedavi gördüm. evlendikten 5 yıl sonunda bebeğime kavuştum.sanırım psikolojik olarak bunun etkisi çok. diğer anneler annene bırakıyosun ne var bakıcıya bırakanlar ne yapsın diyorlar çok haklılar aslında. öyle olsa daha zor atlatırdım. ama kızım gerçekten benim mucizem. beni hayata bağladı. çok şükür hastalığın etkilerini sildi vücudum ama psikolojik etkileri hala devam ediyor.
yıllardır çalışmış olmanında etkileri var tabi. evde olduğum 4 aylık dönemde eşimi yedim bitirdim:))) şimdi bakıyorum çalışmak iyi geliyor bize.
değilmi birde o dert var:) benim ilk hamile olduğumu öğrendiğimde erkek dediler. hayııırr kızım olacak dedim ve kız oldu. şimdiler ikinciyi ne zaman yapıcan deyip duruyorlar. daha bebeğim 5 aylıkken başladılar yani. erkek torun istiyorlar.
hiç düşünmüyorlar bu kadın ne hastalıklar atlattı buna şükür diyen yok.
ha kızımıda şımartıyorlar. k.v ye gittiğimiz zaman çocuğum ağlamaktan krize bile girse bana vermiyor. deli oluyorum.
Günaydın güzel anneler, nasılsınız?
çok geçmiş olsun canım aman dikkat et kendine. sinire strese gelemiyoruz artık. şahsımdan biliyorum
çocuk ve iş hayatı demek ev hanımı ile iş kadınını birleştirmek demek. he bide kocanın gönlünü yapma kısmı falan da var. oooo ay şimdiden yoruldum ama annelik başka bişey. kendini üzme yarın işe giderken kucağından gitmek istemez kızın. senin baby küçük daha büyüsün bak bırakıyomu seni..
işte en zoruda bu
bizleri karıştırmamak hepsinde ayrı yüz buluyorlar zamanla sıkıştılar mı annaneme gitcem babaanem gitcem demeleri de başlar
günaydın kızlar. bende geldim. ama az biraz işlerim vardı. malum ist yağmurlu işe de geç kaldım.
hiç de çalışasım yok gibi sankimm
günaydın kızlar. bende geldim. ama az biraz işlerim vardı. malum ist yağmurlu işe de geç kaldım.
hiç de çalışasım yok gibi sankimm
günaydın canım istanbulda yaşam çile vallahii kapalı havalar beni çok etkiler uykum geliyor vallahi
günaydın bayanlar çalışan anneler bölümümüz hayırlı olsun....
bende bir çalışan anneyim. 08:00-17:00 çalışıyorum masa başı çalıştığım için bedenen yorulmuyorum ama kafam yorgun eve geliyorum.23 aylık oğlumda kreşe gidiyor.eve gelip hemen yemek yapıyorum arkasından oğluşum geliyo.onun yemeğini yediriyorum sonra eşim geliyor....birlikte yemek yiyoruz.eşim oğlumuzla ilgilenirken ben bulaşıkları makinaya diziyorum.çamasırlar varsa katlıyorum asılcakları asıyorum....tuvalet ve banyoyu her akşam rutin olarak yıkarım.sonra oğşumla oyunaaaaaaaaa .....
günüm böyle geçiyor....
canım burasıda günlük güneşlik ama benimde çalıasım yok.söyle ayaklarımı uzatıp dinlenmek istiyorum...
ne güzelll güneşşş...yağmuru evdeyken severim çalışırken yada dışardayken değil bende.
sağol canım beniim. Allah kimseye böyle acılar sıkıntılar yaşatmasın. Kızım benim zorlu sürecimin ödülü:) haklısın sinir stres hepimizi çok yıpratıyor. Başlarda farkında olamıyoruz çalışan kadınlar sonrada çöküş yaşıyor.
:) ben artık kocamın gönlünü yapma olayını geçtim:) geceleri kızım ağladığında hadi kalk diyorum... Mecburi kalkıyor. Ben uyumuyorsam oda uyumasın:))))) bazende kılını kıpırdatmıyor ama olsun. Yorgun ve uykusuz oluncada azıcık uyuyunca gönlü oluyor zaten:)
ne kadar çok istiyorum bana annemmm diye sarılacağı günleri görmeyi... :))
ya güya benim evde yardımcım var. yemek, ütü, bulaşık .. temizlik uğraşmıyorum. ama işim bitmiyor.
günaydın canım hepimizin hayatı bir şekilde çalışınca hep rutin,robat gibi,birde ben düzen delisiyim,çok titiz olmasamda düzen olacak,sabah mutfakta bulaşık olmayacak ortalıkta çamaşır olmayacak,yataklar toplu olacak mesela.kreşe tam gün mü gidiyor oğluşun
sağol canım beniim. Allah kimseye böyle acılar sıkıntılar yaşatmasın. kızım benim zorlu sürecimin ödülü:) Haklısın sinir stres hepimizi çok yıpratıyor. başlarda farkında olamıyoruz çalışan kadınlar sonrada çöküş yaşıyor.
:) ben artık kocamın gönlünü yapma olayını geçtim:) geceleri kızım ağladığında hadi kalk diyorum... mecburi kalkıyor. ben uyumuyorsam oda uyumasın:))))) bazende kılını kıpırdatmıyor ama olsun. yorgun ve uykusuz oluncada azıcık uyuyunca gönlü oluyor zaten:)
ne kadar çok istiyorum bana annemmm diye sarılacağı günleri görmeyi... :))