Haydiiii çalışan anneler burada topanalım,dertleşelimmmm

evet babamız bana karşı oğluma karşı pek ilgili değil fakat sadece öper koklar sever
hani dışarı çıkıp beraber top oymak ister çocuk git arkadaşlarınla oyna
babasının dükkanına gitmek ister ne işin var otur derslerini çalış vssss çocukta alıştı artık pek bişi demiyor
oğlum agresif demiyelim de ders konusunda sadece rahat bir çocuk hani diğer konularda evde sorumluluğunu bilir uyku saatı geldimi gider yatar yeemek yedimi masadan kalkarken tabağını kaldırır odasını temizler toplar (gerçi bunları öğreteceğim diye baya çaba sarf ettim:KK37:)bizim tek sıkıntımız dersssss inşallah onu da aşarım

dersleriyle ilgilide hangi şehirdesiniz bilmiyorum ama üni ögrencilerinden ders alabilir çok az bir paraya

kızlar bir şey sorucam benim oğlum 42 aylık konu yeri burası değil belki ama fikirlerinizi almak istiyorum,küçük tuvaletimizi tuvalete,büyük tuvaletimizi beze yapıyoruz.İmkanı yok WC ye yapmıyor ne yapacağımı şaşırdım korkuyor,nasıl bıraktırırım ben bu bezii ya:KK43:(

evet çok küçük meleğim. :KK43: haklısın hep onun için onun için.... deyip kendimi teselli ediyorum. akşamları yüzde vermiyor bana sıpacık :)

Allahııımmm.... şimdi anneme alıştı diye küçükte olsa tereddütler yaşarken k.v ye anne demesi :KK43: beni çok daha üzerdi sanırım. akşamları kimseye bırakmıyorum. sürekli oyunlar oynuyorum. kucağımda banyo yaptırıyorum. erkenden uyuyup kalıyor yavrum. doyamıyorum ona.birde ben hiç emziremedim :KK43: sütüm kesildi. oda ayrı bir azaptı benim için.

şimdi en güzel günler canım büyüdükçe size çok bağlanacak sabahları bırakırken o da ağlayacak sizde ağlayacaksınız yeri gelip

ay ben atlattım çok zordu birde benim oğlum altı aylıktı konuşmaya başladığında dede anne baba (şuan 12 yaşında hala cene durmaz vır vır) demeye doktor bile şaşırmıştı

1,5 ile 2 yaşında kayınvaldem sokakta gezdiriri di annem benı bıraktı gitti birdaha gelmiyecek diye korkusu vardı

akşam üzeri saat 16,30 gibi balkon demirlerin arasında ayaklarını uzatır anne şimdi gelcek diye bekler di kuzum çok zor günleri di ama şimdi daha da zor şimdi de beni istmeiyor arkadaşları ile gezmek istiyor.

kızlar bir şey sorucam benim oğlum 42 aylık konu yeri burası değil belki ama fikirlerinizi almak istiyorum,küçük tuvaletimizi tuvalete,büyük tuvaletimizi beze yapıyoruz.imkanı yok wc ye yapmıyor ne yapacağımı şaşırdım korkuyor,nasıl bıraktırırım ben bu bezii ya:KK43:(

tatlım o şimdi büyük tuvaletini yapmaktan korkuyodur.bir de gaz mı kaka mı ayırt edemiyordur.öncelikle korkmaması gerektiğini anlat müzikli lazımlıklardan al ona oturup yapsın.benim kzım çişide kakakıya aynı anda bıraktı geceyide 2 ay sonra bıraktı hiç zorlamadım ama idrak etmesi lazım bezin onu rahatsız etmesi lazım

kızlar bir şey sorucam benim oğlum 42 aylık konu yeri burası değil belki ama fikirlerinizi almak istiyorum,küçük tuvaletimizi tuvalete,büyük tuvaletimizi beze yapıyoruz.İmkanı yok WC ye yapmıyor ne yapacağımı şaşırdım korkuyor,nasıl bıraktırırım ben bu bezii ya:KK43:(

canım yaaa. benimde kuzenime annem baktı uzun yıllar. oda erkek çocuğu. ve aynıydı. kakasından korkuyor değilmi. 3,5 yaşına kadar devam etti öyle. annemde çok araştırır hani. öyle aman yapsın deyip geçmedi. ödül, korkutma hiç biri işe yaramıyor bu konuda.
en son babası birlikte wc ye gitmeye ikna edip wc de çeşitli oyunlar kurarak aştılar.

dersleriyle ilgilide hangi şehirdesiniz bilmiyorum ama üni ögrencilerinden ders alabilir çok az bir paraya

canım zaten özel okuldayız
bugune kadar özel ders dersane mental aritmatik vs aklınıza ne gelirse denedim
bu yıl hiç bir şey yaptırmıyorum artık evde beraberce çalışmaya çalışıyoruz birde okulda öğretmenlerimiz baya ilgili
ünv.öğrencisi bay bulamadım bir kaç bayan buldum paşamız istemedi

Endişeye mahal yok :) Tepki vermeyin, kızmayın vardır altında yatan bir sebep bir şeylerden korkmuştur. Şunu deneyebilirsiniz belki; çişini yaptığında ödüllendirin ufak bir şey en sevdiğinden çikolata şeker vb.. ve ona kakasını da buraya yaptığında neler hediye gelebileceğini söyleyin, ilk zamanlar böyle devam ederseniz zaten alışkanlık başlar.. Oturaklarda daha başarılı olabilir belki ya da tuvaletin üzerine küçük kapaklı şeylerden alın, wcye de en sevdiği süsleri filan yapıştırın..

Olur zamanla meraklanmayın bazı çocuklar geç öğreniyor.

şimdi en güzel günler canım büyüdükçe size çok bağlanacak sabahları bırakırken o da ağlayacak sizde ağlayacaksınız yeri gelip

ay ben atlattım çok zordu birde benim oğlum altı aylıktı konuşmaya başladığında dede anne baba (şuan 12 yaşında hala cene durmaz vır vır) demeye doktor bile şaşırmıştı

1,5 ile 2 yaşında kayınvaldem sokakta gezdiriri di annem benı bıraktı gitti birdaha gelmiyecek diye korkusu vardı

akşam üzeri saat 16,30 gibi balkon demirlerin arasında ayaklarını uzatır anne şimdi gelcek diye bekler di kuzum çok zor günleri di ama şimdi daha da zor şimdi de beni istmeiyor arkadaşları ile gezmek istiyor.

tecrübe değilmi :) hep duyuyorum bunlar güzel zamanlar sözünü. o halde tadını çıkarayım.
uyku eğitimi verdim geçen hafta. yavrum yatağına koyunca uyuyor. o konudada çok rahatladım. ilerde daha zor eğitilir oluyorlar değilmi:)

Günaydın güzel anneler, nasılsınız?

günaydın canım:) haftasonu gelsin diye bekliyorum. sen nasılsın

canım zaten özel okuldayız
bugune kadar özel ders dersane mental aritmatik vs aklınıza ne gelirse denedim
bu yıl hiç bir şey yaptırmıyorum artık evde beraberce çalışmaya çalışıyoruz birde okulda öğretmenlerimiz baya ilgili
ünv.öğrencisi bay bulamadım bir kaç bayan buldum paşamız istemedi

bayan nie istemiyo :)))
neyse cnm umarım hallederersiniz

Ben çok yoğun bir hafta geçirdim çok şükür biraz sakin bugünde yazabiliyorum :KK51: baya bir yorulmuşum, cumartesi de seminer çıktı başıma onun stresi bastı tüm günüm gitti yine.. bi pazar kaldı bakalım hava iyi olursa birşeyler planlamam lazım bebelerimle.

tecrübe değilmi :) hep duyuyorum bunlar güzel zamanlar sözünü. o halde tadını çıkarayım.
uyku eğitimi verdim geçen hafta. yavrum yatağına koyunca uyuyor. o konudada çok rahatladım. ilerde daha zor eğitilir oluyorlar değilmi:)

günaydın canım:) haftasonu gelsin diye bekliyorum. sen nasılsın

evt cnm gün geçtikçe çok zorlaşıyor eğitmek
ağaç yaş iken eğilir
ama benim kini eğdirmediler bizden tarafta tek erkek
kv tarta da hem en küçük hemde soyadlarını sürdürecek (onların değimi ile)
o yüzden çok şımartıldı
eğer 2 çocuk yaparsam(hoş öyle bir düşüncem yok ama) kendim bakıcam

tatlım o şimdi büyük tuvaletini yapmaktan korkuyodur.bir de gaz mı kaka mı ayırt edemiyordur.öncelikle korkmaması gerektiğini anlat müzikli lazımlıklardan al ona oturup yapsın.benim kzım çişide kakakıya aynı anda bıraktı geceyide 2 ay sonra bıraktı hiç zorlamadım ama idrak etmesi lazım bezin onu rahatsız etmesi lazım

inan çok çaresiz kaldım ne denediysem olmadı lazımlık aldım krozet kapağı aldım yok yok,doktora sorsam zorlamayın sakın diyor ama çocuk kocaman oldu birde tutuyor en son haddede bez bağla anne diye yere yatıyor bebek gibi ,

canım yaaa. benimde kuzenime annem baktı uzun yıllar. oda erkek çocuğu. ve aynıydı. kakasından korkuyor değilmi. 3,5 yaşına kadar devam etti öyle. annemde çok araştırır hani. öyle aman yapsın deyip geçmedi. ödül, korkutma hiç biri işe yaramıyor bu konuda.
en son babası birlikte wc ye gitmeye ikna edip wc de çeşitli oyunlar kurarak aştılar.

canım tuvalete benle girdi kaç defa ben denedim belki yapar diye ama işe yaramadı,ne ödüller koydum uğruna onada tık yok,

bezin içine bir şey mi sürsem hani ne bilim korkup tiksineceği bir şey ne olabailir ufff çok zor muş vallahi

Endişeye mahal yok :) Tepki vermeyin, kızmayın vardır altında yatan bir sebep bir şeylerden korkmuştur. Şunu deneyebilirsiniz belki; çişini yaptığında ödüllendirin ufak bir şey en sevdiğinden çikolata şeker vb.. ve ona kakasını da buraya yaptığında neler hediye gelebileceğini söyleyin, ilk zamanlar böyle devam ederseniz zaten alışkanlık başlar.. Oturaklarda daha başarılı olabilir belki ya da tuvaletin üzerine küçük kapaklı şeylerden alın, wcye de en sevdiği süsleri filan yapıştırın..

Olur zamanla meraklanmayın bazı çocuklar geç öğreniyor.

benimde aynı sorun var ya 2,5 yaşında ama hala yok korkuyor tuvaletten yapmam oraya beze yapcam diyor nasıl alıştırcam bilmiyorum seneye kreşe vercem ama şu problemi çözmemiz lazım

X