yazıyorum şekerim :)
KETE-
1 kase sıvıyağ
2 kase sıcak süt (ılıktan az daha sıcak)
1 küp maya (mayayı ılık su ve toz şekerle kabart canım)
tuz
alabildiğine un hamuru üşütmeden yoğurup sarıp sarmaala bacım :) hamurumuz kabarırken içi kavuralım. teremyağ ya da tereyağı tavaya koy un ekle tahta kaşıkla eze eze bir güzel pembeleşinceye kadar kavur topaklanmamasına dikkat et.
ohh negüzel biz yokken ketelerde yapilmis yiyenlere afiyet olsun ,yapanlarin ellerine saglik dur bende deneyim bunu canim sagollkabaran hamuru 4 yada 5 parçaya bölüp oklavayla çok inceltmeden yarım cm kalınlığında aç.hazırladığın içi her parçaya eşitçe yay. hamurun ortasını parmakla delip içten dışa doğru rulo gibi (katmer yapar gibi )
sar.sonra iki ucunu kopar kendi etrafında 1 tur çevirip tepsiye diz.katmer misali anladın sen onu :)
ymurta sarısı sürüp çörekotu ve susamla süsle önceden ısıtılmış fırına at :) oohhhh mis gibi koktu de çay demle sıcak sıcak yeD
afiyet olsun. bak şimdi canım çekti :))))))))
merhaba canim nasilsin ne var ne yok ??:1hug:merhabalar herkese
eee kızlar gelen giden yok
merhaba canim nasilsin ne var ne yok ??:1hug:
öperim bitanem sagolasin sende senin kivircigi öp cok tatli masallahcanım saolasın iyiyim sen nasılsın yavrunu öp benim için:))
evet canim hic sorma doktora gidiyorum ben münihe 2 , 3 saatlik yol dünüste esimle kirmizi isikta durduk neyse tam hareket ettiseydam canım profilinde okudum çok geçmiş olsun kaza yapmışsınız
ayy canım rabbim beterindn esirgesin inşaallah
muhakkak öyledir gayserinin hamarat hanimi bizde seni seviyoruz:1hug:afiyet olsun güzeller keşke kayseri de olsaydımda benim ellerimden tatsaydınız :) işin içine birde elimi atınca yemede yanında yatD seviyorum siziiii :)))
sagol bitanem allah razi olsun hepimizi korusun rabbim görünmez kazalardan insseydam canım çok geçmiş olsun ALLAH korumuş canım rabbim sevdiklerinize, yavrunuza bağışlasın...
slm nazenin,,,henuz tarifine bakmadim ama yarin bakacam insallah,esime kayseri yemeklerininin cogunu tattirdim,mantiya bayiliyo,dunde yaglama yaptim,yemesini pek beceremese de bayildi tadina,keteyide bi yesin bakalim begenecekmi.....