ben de şu düşüşte alabilsem iyi olurdu ama param yok ki.
yaz boyunca çok param olmuyor 1900 biriktirmişim onu da 106 iken aldım çok pişman oldum sonra 98 e bile düştü.
ama ben en çok parayı kışın o rutin dediğin zaman biriktirebiliyorum. yazın ücret yok maaş da tatile şuna buna gitti. ayın 15inden sonra durumlar nasıl olur ki. anca o zaman param olur.
aaa benden de 7 Euro kesmişler canım yaa, sinir oldum..Selamlar Hanımlar,
Bende az önce bir cesaretle 313 Euro'mu bozdurup altın aldım. Banka hesabından yaptım bu işlemi çünkü Garanti bankası EUR hesabımdan 7 EUR çekmiş, sebebide 6 aydır hesabımda para olmasıymış, 6 ayda bir hesap işletim ücreti kesiyorlar.. Bende sinirlendim, bozdurdum tüm Euroları, hesap ücreti olmayan altın hesabına aktardım..
102 TL görünüyor bugun altın, 108'lerde falandı bi ara, düşmüşken aldım yani..
Herkese bol altınlı günleeerr
Özlem,
Altın ons değil de gr fiyatı yüksek şu an.
Bunun sebebi dolar yükselmiş.
Alım değil ama satış yapılır şu an.
Dün ons 1870 lerdeyken gr 105 ti
Bugün ons 1850 lerde ama gr 107.
Ben karda olanlar için parça parça satış fırsatı derim.
Zira bu onsta bu fiyat bir daha zor bulunur.
Alım için beklemedeyim halen.
Sınırım belli.101-103
Bankalar hayali altınla işlem yapıyor tezi çok doğru değildir aslında.
Bankanıza hesabınızdaki miktarı altın olarak almak istediğinizi söylerseniz, size ertesi gün şubenizden teslim ederler.
Yani her banka müşteri alımına göre altını deposuna koyar.
Hatta bazıları önceden alır ve aldığı fiziki altın miktarına göre işlem kotası koyar.
sizi ara ara takip ediyorum biliyorsun. ben de sen gibi al-sat yapmaya karar verdim. oysa ki hiç düşünmüyordum. ama ne zaman karar verdin dersen az önce kızartma yaparken
300 gr civarı altınım var 100 gr mını bu iş için kullanmayı düşünüyorum.
baktım bu işi kıvırıyorum sonra artırırım. sabahtan akşama kadar evdeyim ve boşum. ama bu konuyu profesyonel manada incelemek ve ararştırmak gerek gördüğüm kadarıyla bunu sen v e adını unuttum bi arkadaş iyi yapıyorsunuz. öncce sizi takipten başlıycam işe
bir de sana bişey sormak istiyorum. benim altın hesabım kuveyt de ve ben Allah korusun içinde az da olsa haram para olabilir diye cari altın hesabı açtırdım. yani altına altın hesabı değil. sen bu konuda ne düşünüyorsun. bildiğim kadarıyla bu konulara sen de dikkat ediyorsun. ben diyordum ki nasıl oluyorda her halukarda altın alıp satarken kar edebiliyorlar sizden gördüm ki meğer bunların bile bi kuralı varmış yok tepe öncesi sonrası filan?
bir de ben tercih ederken kuveyti tercih ettim çünkü güvendiğim ilahiyatçılardan Orhan Çeker hoca altın hesabında gerçekten hesabınızda altın da varsa helaldir dedi. sanırım hayali varlık dinen caiz değil. kuveytde aldığımız altın kadar depolarına külçe altın alınıyor hatta ki bankamatikten para yerine altın bile çekilebiliniyor. şu an istanbulda bu atmlerden varmış.
benim kafama şu soru takılıyor alım satım yaparken işin içine hayali olma durumu giriyor mu acaba. hiç araştırdın mı bunları canım?
yok canım banka seçiminde değil de sana şu konuyu danıştım. altına altın hesabı konusu. bu vadeli bir hesap ama getirisi faizden değil. banka yetkilileri açıklarken şöyle diyor. sizin paranızı alıyoruz londra altın borsasında alıp satıyoruz elde ettiğimiz karı da sizle yüzde elli paylaşıyoruz diyorlar. sen helal harama dikkat ettiğin için bunuda araştırmışsıdır diye düşündüm. bir de ben seni kuveytde sanıyordum. hani siz de al sat yaparak kar elde ediyorsunuz ya bunlarınki de mi öyle acaba. ama nasıl oluyor da sabit bi kar elde edebiliyorlar:44: mesela yüzde 2,5 diyebiliyorlar.. uff kafamı karıştırıyor yok en iyisi ben cari hesabımda kalıyım. bu arada bankanın yetkilisi duymasın beniCanım ben bir zamanlar başka konuda araştırma yaparken şu düzende özel finans kuruluşlarını tavsiye eden bir yazısını okumuştum prof.sabahattin zaim hocanın dolayısıyla ondan sonra bankasya ile çalışmayı düşünmüştüm ama bu seneye kısmetmiş .
benim vadeli altın hesabı değil vadesiz altın hesabı.
ayrıca geçenlerde de normal bankalarda vadesiz altın hesabı açmanın mahsuru olmadığına dair okumuştum.
bunlar kişisel tercihlerdir, tıpkı altının al alma diyemeyeceğim gibi şu banka bu banka da diyemem karar senin canım
hoşbulduk bitaanemm hemde nasıl güzel bir duygu hihihiece hoşgeldin,iyikide geldin paracaıklarla.bu habersi z,beklentisiz gelen paralar ne tatlı oluyor yahu....
hayırlı olsun canım
hoşgeldin eceeee:92:
harçlığın bereketli olsun
Bankalar altın hesaplarından hesap işletim ücreti alamazlar.
Eğer altın hesabı derseniz size ücret almadıklarını söyleyeceklerdir.
Olay şudur:
Altın hesabının yanında size bir de vadesiz tl hesabı açarlar.
Altını bozdurduğunuzda tl hesabına paranızı aktarırlar.
İşte hesap işletim ücreti aldıkları hesap budur.
Altın hesabından yasal olarak kesinti yapma hakları yoktur.
Ben garanti ile çalışıyorum altın hesabından kesinti yapmaz.
Maaş müşterileri olduğum için tl den de kesinti olmuyor.
Hatta birçok banka otomatik ödeme talimatı verildiğinde bu kesintiyi de almıyor bilginiz olsun.
Sorarken altın hesabı değil de yanında açılan vadesiz tl hesabından kesinti yapılıp yapılmadığını öğrenirseniz daha sağlıklı bilgi edinmiş olursunuz.
Bankalar altın hesaplarından hesap işletim ücreti alamazlar.
Eğer altın hesabı derseniz size ücret almadıklarını söyleyeceklerdir.
Olay şudur:
Altın hesabının yanında size bir de vadesiz tl hesabı açarlar.
Altını bozdurduğunuzda tl hesabına paranızı aktarırlar.
İşte hesap işletim ücreti aldıkları hesap budur.
Altın hesabından yasal olarak kesinti yapma hakları yoktur.
Ben garanti ile çalışıyorum altın hesabından kesinti yapmaz.
Maaş müşterileri olduğum için tl den de kesinti olmuyor.
Hatta birçok banka otomatik ödeme talimatı verildiğinde bu kesintiyi de almıyor bilginiz olsun.
Sorarken altın hesabı değil de yanında açılan vadesiz tl hesabından kesinti yapılıp yapılmadığını öğrenirseniz daha sağlıklı bilgi edinmiş olursunuz.
Cevabın için teşekkür ediyorum..Garanti bankasından kredi kartım var..Altın hesabı açıp ,vadesiz hesap yerine kart hesabımı kullanabilir miyim?
kızlar birşey sorucam
garantide hesabım vardı ya internetten giriyorum bakiyem 0 gözüküyor ya akışlardada birşey gözükmüyor oysaki 70 tl atmıştım hesaba nereye gittiki o
canım ben bankasyadan altın hesabı açtırırken vadeli altın hesapları olup olmadığına dair herhangibir bilgi almadım şahsen.yok canım banka seçiminde değil de sana şu konuyu danıştım. altına altın hesabı konusu. bu vadeli bir hesap ama getirisi faizden değil. banka yetkilileri açıklarken şöyle diyor. sizin paranızı alıyoruz londra altın borsasında alıp satıyoruz elde ettiğimiz karı da sizle yüzde elli paylaşıyoruz diyorlar. sen helal harama dikkat ettiğin için bunuda araştırmışsıdır diye düşündüm. bir de ben seni kuveytde sanıyordum. hani siz de al sat yaparak kar elde ediyorsunuz ya bunlarınki de mi öyle acaba. ama nasıl oluyor da sabit bi kar elde edebiliyorlar:44: mesela yüzde 2,5 diyebiliyorlar.. uff kafamı karıştırıyor yok en iyisi ben cari hesabımda kalıyım. bu arada bankanın yetkilisi duymasın beni
canım hayırlı uğurlu olsunbugün hastaneye gidip başvurumu yaptım,ayın 15 ini falan bekletmeden pazartesi başlatıyolar,15inde olursa ilk ay maaş vermiyolarmış sanırım ondanmış,pazartesi saat 8 de iş başı yapıcam hayırlısıyla bu arada bugün farkettim yol çok yoruyorbu arada eşim ben memleketteyken 1000 tl lik daha altın almış
altın hesabi açmakla kuyumcudan altın almak arasında bi fark var mı?altın hesabında yukarıda bi kesinti yapılmadıgı yazılmış.ben int.de bir iki yorum okumuştum kuyumcudan almak daha iyi diye yorumda bulunanlar vardı.
kızlar birşey sorucam
garantide hesabım vardı ya internetten giriyorum bakiyem 0 gözüküyor ya akışlardada birşey gözükmüyor oysaki 70 tl atmıştım hesaba nereye gittiki o
bugün hastaneye gidip başvurumu yaptım,ayın 15 ini falan bekletmeden pazartesi başlatıyolar,15inde olursa ilk ay maaş vermiyolarmış sanırım ondanmış,pazartesi saat 8 de iş başı yapıcam hayırlısıyla bu arada bugün farkettim yol çok yoruyorbu arada eşim ben memleketteyken 1000 tl lik daha altın almış
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?