• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Haydi hanımlar ayda 1 çeyrek alıyoruz nasıl mı?

ben de şu düşüşte alabilsem iyi olurdu ama param yok ki.
yaz boyunca çok param olmuyor 1900 biriktirmişim onu da 106 iken aldım çok pişman oldum sonra 98 e bile düştü.
ama ben en çok parayı kışın o rutin dediğin zaman biriktirebiliyorum. yazın ücret yok maaş da tatile şuna buna gitti. ayın 15inden sonra durumlar nasıl olur ki. anca o zaman param olur.

canım uzun vadede düşünüyorsan zarar etmezsin:34: zaten yatırımcıların çoğu bu düşüşün kısa vadeli olacağını söylüyor yine rekora koşacak galiba:34:

Altın fiyatları kafaları karıştırıyor. 1923 dolara çıkan altının ons fiyatı Salı günü yaşandığı dalgalanma sonrasında düşmeye devam ediyor.

Rekorlara alışık olduğumuz altında düşüş İsviçre’den gelen açıklamalar oldu. İsviçre Merkez Bankası’nın Frank tarafında aldığı önemli hamle kur savaşları için çalınan tamtamları çalınsa da esas etkisi altında görüldü. Haber gedikten sonra iki 2 dakika içinde 40 dolar kaybeden atında düşüşün devam edip etmeyeceği merak konusu.

Yatırımcının en sevdiği güvenli liman altın haber geldikten sonra ikinci günde de düşmeye devam etti. İMKB’nin kapanışına doğru altın 1800 dolarında altına gevşedi. Günlük kaybı yüzde 4’ün üzerine çıkan altının onsu 1798 dolara düştü. Altının vadeli işlemlerinde düşüş ise 70 doları aştı.

Konu ile ilgili olarak Gazeteport’a değerlendirmeler de bulunan İnfo Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Murat Kayacan, son dönemde altın ile ilgili gelen soruların arttığını belirtti. Altın tarafında gevşeme olduğunu belirten yatırımcıyı bu düşüşün uzun vadeli olmadığı konusunda uyardı.

Merkez Bankaları'nın altın rezervlerini büyüttüğünü kaydeden Kayacan, Çin'in 600 ton olan rezervini bin tona çıkarttığını, Meksika tarafında da altına talebin arttığını kaydetti.

Küresel piyasalarda yaşanan dalgalanmanın altını bu seviyelerde uzun süre durmasına izin vermeyeceğini kaydeden Kayacan yatırımcıya altın almak için uygun zaman olduğu uyarısında bulundu.

ABD tarafında sorunların daha kısa sürede sonuçlanması beklentisine karşılık Euro Bölgesi'nde hala risklerin yüksek olması altın da yükseliş getirmesi bekleniyor.

Yurtiçine döndüğümüzde de altın fiyatlarındaki düşüş dikkat çekiyor. Kapalıçarşı’da gün sonu rakamlarına bakıldığında çeyrek altın 165 TL’ye geriledi.

ALTINDA DÜZELTME GELEBİLİR
Barclays Capital, yaptığı teknik analizlerin spot altın fiyatının 1.750 dolar/ons seviyesine doğru bir düzeltme yaşayabileceğini işaret ettiğini bildirdi. Bu seviyenin altında 1.700 dolar/ons desteğinin bulunduğunu ifade eden Barclays Capital, yaşanacak düzeltme hareketinin ardından tekrar 1.930-1.970 dolar/ons seviyelerinin hedeflenebileceğini vurguladı.

Barclays Capital, gümüş için düzeltme hedefi olarak 38.75´i gösterirken, bu seviyeden başlayacak yeni bir yukarı harekette hedefin 44.23 dolar olabileceğini öngördü.(GAZETEPORT)

Selamlar Hanımlar,

Bende az önce bir cesaretle 313 Euro'mu bozdurup altın aldım. Banka hesabından yaptım bu işlemi çünkü Garanti bankası EUR hesabımdan 7 EUR çekmiş, sebebide 6 aydır hesabımda para olmasıymış, 6 ayda bir hesap işletim ücreti kesiyorlar.. Bende sinirlendim, bozdurdum tüm Euroları, hesap ücreti olmayan altın hesabına aktardım..

102 TL görünüyor bugun altın, 108'lerde falandı bi ara, düşmüşken aldım yani..

Herkese bol altınlı günleeerr :nazar::nazar::nazar:
aaa benden de 7 Euro kesmişler canım yaa, sinir oldum..
Vadesiz altın hesabunda da varmı öyle hesap işletim ücreti, varsa ben de eurolarımı altına yatırayım bari::44:

Özlem,
Altın ons değil de gr fiyatı yüksek şu an.
Bunun sebebi dolar yükselmiş.
Alım değil ama satış yapılır şu an.
Dün ons 1870 lerdeyken gr 105 ti
Bugün ons 1850 lerde ama gr 107.
Ben karda olanlar için parça parça satış fırsatı derim.
Zira bu onsta bu fiyat bir daha zor bulunur.
Alım için beklemedeyim halen.
Sınırım belli.101-103

Özlem,
Altın ons değil de gr fiyatı yüksek şu an.
Bunun sebebi dolar yükselmiş.
Alım değil ama satış yapılır şu an.
Dün ons 1870 lerdeyken gr 105 ti
Bugün ons 1850 lerde ama gr 107.
Ben karda olanlar için parça parça satış fırsatı derim.
Zira bu onsta bu fiyat bir daha zor bulunur.
Alım için beklemedeyim halen.
Sınırım belli.101-103

aynen tatlım satış için çok müsait benim de sınır 101-103 arası bakalım umarım alırız bugün

Selam Kızlar ;

Bugün maaş aldım.Biliyorsunuz ben fazla birikim yapamayanlardanım borç dolayısıyla.bugün 600 TL'ye yakın borcumu kapatacağım ve 4.000 TL borcum kalıyor.ALLAH bereket versin inşallah en kısa zamanda onlarıda kapatırım ben artık ay sonuna doğru belki2gram altın ancak alırım tahminimce bir aksilik çıkmazsa.Bebeğim için detaylı ultrasyona gireceğim fiyatı :180 TL miş neredeyse 1 çeyek altın ama ne yapalım bebeğimden kıymetli değil.

Bankalar hayali altınla işlem yapıyor tezi çok doğru değildir aslında.
Bankanıza hesabınızdaki miktarı altın olarak almak istediğinizi söylerseniz, size ertesi gün şubenizden teslim ederler.
Yani her banka müşteri alımına göre altını deposuna koyar.
Hatta bazıları önceden alır ve aldığı fiziki altın miktarına göre işlem kotası koyar.

sizi ara ara takip ediyorum biliyorsun. ben de sen gibi al-sat yapmaya karar verdim. oysa ki hiç düşünmüyordum. ama ne zaman karar verdin dersen az önce kızartma yaparken:9:
300 gr civarı altınım var 100 gr mını bu iş için kullanmayı düşünüyorum.
baktım bu işi kıvırıyorum sonra artırırım. sabahtan akşama kadar evdeyim ve boşum. ama bu konuyu profesyonel manada incelemek ve ararştırmak gerek gördüğüm kadarıyla bunu sen v e adını unuttum bi arkadaş iyi yapıyorsunuz. öncce sizi takipten başlıycam işe ;)
bir de sana bişey sormak istiyorum. benim altın hesabım kuveyt de ve ben Allah korusun içinde az da olsa haram para olabilir diye cari altın hesabı açtırdım. yani altına altın hesabı değil. sen bu konuda ne düşünüyorsun. bildiğim kadarıyla bu konulara sen de dikkat ediyorsun. ben diyordum ki nasıl oluyorda her halukarda altın alıp satarken kar edebiliyorlar sizden gördüm ki meğer bunların bile bi kuralı varmış yok tepe öncesi sonrası filan?

bir de ben tercih ederken kuveyti tercih ettim çünkü güvendiğim ilahiyatçılardan Orhan Çeker hoca altın hesabında gerçekten hesabınızda altın da varsa helaldir dedi. sanırım hayali varlık dinen caiz değil. kuveytde aldığımız altın kadar depolarına külçe altın alınıyor hatta ki bankamatikten para yerine altın bile çekilebiliniyor. şu an istanbulda bu atmlerden varmış.
benim kafama şu soru takılıyor alım satım yaparken işin içine hayali olma durumu giriyor mu acaba. hiç araştırdın mı bunları canım?

Canım ben bir zamanlar başka konuda araştırma yaparken şu düzende özel finans kuruluşlarını tavsiye eden bir yazısını okumuştum prof.sabahattin zaim hocanın dolayısıyla ondan sonra bankasya ile çalışmayı düşünmüştüm ama bu seneye kısmetmiş .
benim vadeli altın hesabı değil vadesiz altın hesabı.
ayrıca geçenlerde de normal bankalarda vadesiz altın hesabı açmanın mahsuru olmadığına dair okumuştum.
bunlar kişisel tercihlerdir, tıpkı altının al alma diyemeyeceğim gibi şu banka bu banka da diyemem karar senin canım :34:

Canım ben bir zamanlar başka konuda araştırma yaparken şu düzende özel finans kuruluşlarını tavsiye eden bir yazısını okumuştum prof.sabahattin zaim hocanın dolayısıyla ondan sonra bankasya ile çalışmayı düşünmüştüm ama bu seneye kısmetmiş .
benim vadeli altın hesabı değil vadesiz altın hesabı.
ayrıca geçenlerde de normal bankalarda vadesiz altın hesabı açmanın mahsuru olmadığına dair okumuştum.
bunlar kişisel tercihlerdir, tıpkı altının al alma diyemeyeceğim gibi şu banka bu banka da diyemem karar senin canım :34:
yok canım banka seçiminde değil de sana şu konuyu danıştım. altına altın hesabı konusu. bu vadeli bir hesap ama getirisi faizden değil. banka yetkilileri açıklarken şöyle diyor. sizin paranızı alıyoruz londra altın borsasında alıp satıyoruz elde ettiğimiz karı da sizle yüzde elli paylaşıyoruz diyorlar. sen helal harama dikkat ettiğin için bunuda araştırmışsıdır diye düşündüm. bir de ben seni kuveytde sanıyordum. hani siz de al sat yaparak kar elde ediyorsunuz ya bunlarınki de mi öyle acaba. ama nasıl oluyor da sabit bi kar elde edebiliyorlar:44: mesela yüzde 2,5 diyebiliyorlar.. uff kafamı karıştırıyor yok en iyisi ben cari hesabımda kalıyım. bu arada bankanın yetkilisi duymasın beni :9:

ece hoşgeldin,iyikide geldin paracaıklarla.bu habersi z,beklentisiz gelen paralar ne tatlı oluyor yahu....

hoşbulduk bitaanemm hemde nasıl güzel bir duygu hihihi:1:aslında 350 tl idi ama 100 tl anneaanneme verdim harçlık yapsın diye:38:
hayırlı olsun canım

hoşgeldin eceeee:92:

harçlığın bereketli olsun :34:

hoşbulduk canım çok saol hepimizin inşlh:38:

bugün hastaneye gidip başvurumu yaptım,ayın 15 ini falan bekletmeden pazartesi başlatıyolar,15inde olursa ilk ay maaş vermiyolarmış sanırım ondanmış,pazartesi saat 8 de iş başı yapıcam hayırlısıyla bu arada bugün farkettim yol çok yoruyor:50:bu arada eşim ben memleketteyken 1000 tl lik daha altın almış:65:

Bankalar altın hesaplarından hesap işletim ücreti alamazlar.
Eğer altın hesabı derseniz size ücret almadıklarını söyleyeceklerdir.
Olay şudur:
Altın hesabının yanında size bir de vadesiz tl hesabı açarlar.
Altını bozdurduğunuzda tl hesabına paranızı aktarırlar.
İşte hesap işletim ücreti aldıkları hesap budur.
Altın hesabından yasal olarak kesinti yapma hakları yoktur.
Ben garanti ile çalışıyorum altın hesabından kesinti yapmaz.
Maaş müşterileri olduğum için tl den de kesinti olmuyor.
Hatta birçok banka otomatik ödeme talimatı verildiğinde bu kesintiyi de almıyor bilginiz olsun.
Sorarken altın hesabı değil de yanında açılan vadesiz tl hesabından kesinti yapılıp yapılmadığını öğrenirseniz daha sağlıklı bilgi edinmiş olursunuz.

Cevabın için teşekkür ediyorum..Garanti bankasından kredi kartım var..Altın hesabı açıp ,vadesiz hesap yerine kart hesabımı kullanabilir miyim?:17::17:

Bankalar altın hesaplarından hesap işletim ücreti alamazlar.
Eğer altın hesabı derseniz size ücret almadıklarını söyleyeceklerdir.
Olay şudur:
Altın hesabının yanında size bir de vadesiz tl hesabı açarlar.
Altını bozdurduğunuzda tl hesabına paranızı aktarırlar.
İşte hesap işletim ücreti aldıkları hesap budur.
Altın hesabından yasal olarak kesinti yapma hakları yoktur.
Ben garanti ile çalışıyorum altın hesabından kesinti yapmaz.
Maaş müşterileri olduğum için tl den de kesinti olmuyor.
Hatta birçok banka otomatik ödeme talimatı verildiğinde bu kesintiyi de almıyor bilginiz olsun.
Sorarken altın hesabı değil de yanında açılan vadesiz tl hesabından kesinti yapılıp yapılmadığını öğrenirseniz daha sağlıklı bilgi edinmiş olursunuz.

Cevabın için teşekkür ediyorum..Garanti bankasından kredi kartım var..Altın hesabı açıp ,vadesiz hesap yerine kart hesabımı kullanabilir miyim?:17::17:

Kredi kartınız varsa vadesiz hesabınız da vardır.
Genelde kredi kartları vadesiz hesaplara bağlı oluyor.
Bankanıza bir sorun siz yine de.

kızlar birşey sorucam
garantide hesabım vardı ya internetten giriyorum bakiyem 0 gözüküyor ya akışlardada birşey gözükmüyor oysaki 70 tl atmıştım hesaba nereye gittiki o

kızlar birşey sorucam
garantide hesabım vardı ya internetten giriyorum bakiyem 0 gözüküyor ya akışlardada birşey gözükmüyor oysaki 70 tl atmıştım hesaba nereye gittiki o

kimbilir ne için kesinti yaptılar:57:

çok zor bir anımda kardeşim garantiye eft yapmıştı ben daha hesabıma el süremeden bilmem ne ücreti diye hepsini almışlardı:47:

garanti bankasından bu yüzden nefret ediyorum ve artık kendisiyle hiçbir bağım yok :57:

altın hesabi açmakla kuyumcudan altın almak arasında bi fark var mı?altın hesabında yukarıda bi kesinti yapılmadıgı yazılmış.ben int.de bir iki yorum okumuştum kuyumcudan almak daha iyi diye yorumda bulunanlar vardı.

yok canım banka seçiminde değil de sana şu konuyu danıştım. altına altın hesabı konusu. bu vadeli bir hesap ama getirisi faizden değil. banka yetkilileri açıklarken şöyle diyor. sizin paranızı alıyoruz londra altın borsasında alıp satıyoruz elde ettiğimiz karı da sizle yüzde elli paylaşıyoruz diyorlar. sen helal harama dikkat ettiğin için bunuda araştırmışsıdır diye düşündüm. bir de ben seni kuveytde sanıyordum. hani siz de al sat yaparak kar elde ediyorsunuz ya bunlarınki de mi öyle acaba. ama nasıl oluyor da sabit bi kar elde edebiliyorlar:44: mesela yüzde 2,5 diyebiliyorlar.. uff kafamı karıştırıyor yok en iyisi ben cari hesabımda kalıyım. bu arada bankanın yetkilisi duymasın beni :9:
canım ben bankasyadan altın hesabı açtırırken vadeli altın hesapları olup olmadığına dair herhangibir bilgi almadım şahsen.
fakat senin bankanınaçıklması bence tuhaf değil sebebi şu onlar senin yerine al-sat yapıp elde ettikleri karı senle paylaşıyorlarmış.zira herkes al-sat işlemini yapamayabilir çünkü oldukça rüskli gram da kaybedilebilir.
onlar daha profesyonel oldukları için sen onlara al-sat yaptırtmış oluyorsun o zaman benim anladığım.

bugün hastaneye gidip başvurumu yaptım,ayın 15 ini falan bekletmeden pazartesi başlatıyolar,15inde olursa ilk ay maaş vermiyolarmış sanırım ondanmış,pazartesi saat 8 de iş başı yapıcam hayırlısıyla bu arada bugün farkettim yol çok yoruyor:50:bu arada eşim ben memleketteyken 1000 tl lik daha altın almış:65:
canım hayırlı uğurlu olsun
şimdiden de maaşın bereketli olsun ayın 15 inde yazarsın bize hayırlısıyla maaşını aldığını inşallah:34::38:
bereketli olsun altınlarınız canım.

altın hesabi açmakla kuyumcudan altın almak arasında bi fark var mı?altın hesabında yukarıda bi kesinti yapılmadıgı yazılmış.ben int.de bir iki yorum okumuştum kuyumcudan almak daha iyi diye yorumda bulunanlar vardı.

aradaki farklar altın hesabı olursa ; evde saklama derdi yok
kasa kiralama masrafı yok
al-sat yapıyorsan bunu rahatlıkla gerçekleştirebiliyorsun zira fiziki altını diyelimki 20 tane cumhuriyet altınını altın yükselince sarrafa gidip bozdurup,düşünce de gidip almak oldukça zahmetli bence .20 altını taşımak ya da bozdurunca parasını taşımak kesinlikle akıl karı değil benim fikrim bu. Allah muhafaza çalınır ,kaybedilir neler olmaz ki .....
altın hesabı olunca bütün bunlardan kurtulmuş oluyorsun.
altın hesabında gerçekleştirilen işlemlerden dolayı kesinti komisyon yani hiçbir masraf yok sadece alış satış arası gram başı 1 tl fark

Son düzenleme:
kızlar birşey sorucam

İnternet bankacılığı üzerinden hesap hareketlerini geçmişe yönelik incelerseniz ne olduğunu belki görürsünüz diye düşünüyorum.

günaydın kızlar:8:

dün 70 tl bankaya yatırdım birazda orda vardı

pazartesi duruma göre gr.alıcam ama sanki altın
çıkacak gibi borsalar - de kapamış avrupada:44::44::44:

:65::65::65::65::65:

Back