kızlar nerdesiniz altın piyasası ne olacak bi fikri olan yok mu? hani bayramda yükselcek diye biliyodum daha da düştü nolur bilen bişey yazsın içim rahatlasın azcık :2:
Sakin olun.
Eğer al sat yapmayacaksanız her gün takip etmeyin.
kkAltın tabi iniş çıkış yaşayacak ancak hep çıkacak.
Sonuçta insanların talep ettiği değerli bir yatırım aracı.
kkAlım olunca artacak, satışlar gelince düşecek.
İki günde hiçbir şey kâr ettirmez.
Öyle olsaydı millet malını mülkünü satar altına yatırırdı.
Dünyada hiçbir şey değişmedi. Bir ay önceki kötü ekonomi yerinde duruyor.
Şu an altındaki durağanlığın sebebi büyük yatırımcıların bekleyişte olması.
Eylül ayı altının yükseliş ayıdır.
dünyanın en büyük altın depolarından Hindistan düğünlere başlar.
Bu ciddi bir alım demektir.
Şu an gr fiyatının 100-102 olmasının sebebi doların düşmesidir.
kkAncak bu uzun sürmeyecek. Belki bir kez daha borsayı rahatlatmak için dolar satar merkez bankası o kadar.
Bunun dışında doların artması şu anda hükümetin işine gelir çünkü dış ticaret açığını doları yükselterek azaltıyorlar.
Bir de şunu söylemek isterim.
Altınınızı acilen nakite çevirmeyecekseniz zararda falan değilsiniz.
Altınınız varken gr kaybederseniz zarar ederseniz.
Nasıl ki cebimizdeki tl azalırsa zarar ederiz aynen öyle.
10 gr altın 10 gr altındır.
Tl karşılığı azaldığında bozdurursanız zararı kabul etmiş sayılırsınız ve gerçekten zarar edersiziniz.
Bu konuda takip ettiğim bir yatırımcı şunu söylemişti:
Realize edilmeyen kar kar dağil, zarar zarar değildir.
Siz altınınızı bozdurarak zararınızı gerçeğe çevirmediğiniz sürece kardasınız üzülmeyin.
Çünkü bu yaptığınız aynen şuna benziyor.
Altın çıktığında cebinizeki 100 lira için altın karşılığını hesaplayarak ah ah 100 liramdan zarar ediyorum demenizle, altınınızı sürekli TL olarak hesaplamak aynı şeydir.
Tekrar söylüyorum altında kaldığınız sürece gr kaybınız yoksa zararda değilsiniz.
Acilen TL lazım değilse zararı kabul eddip sakın bozdurmayın.
Sabredin altın sabredeni hiç üzmedi.
Herkese ii bayramlar. Biz bitirdik gezmeleri döndük evimize. İnsanın evi gibisi yok vallahi.
Dün evde birşey ararken 5.5tl buldum çantamda, hemen kumbaraya attım.
Ayrıca 15 gün için yani maaşa kadar harcayacak 400tl'miz kaldı. yarısını ayırsak ne kadar iyi olur, inşallah kalır da gider altın alırız. Ayy dua eiyorum inşallah maaşa kadar altın düşer de rahat rahat alırız diye.
BU arada az önce okudum çeyrek altının bir küçüğü çıkacakmış.
Sakin olun.
Eğer al sat yapmayacaksanız her gün takip etmeyin.
kkAltın tabi iniş çıkış yaşayacak ancak hep çıkacak.
Sonuçta insanların talep ettiği değerli bir yatırım aracı.
kkAlım olunca artacak, satışlar gelince düşecek.
İki günde hiçbir şey kâr ettirmez.
Öyle olsaydı millet malını mülkünü satar altına yatırırdı.
Dünyada hiçbir şey değişmedi. Bir ay önceki kötü ekonomi yerinde duruyor.
Şu an altındaki durağanlığın sebebi büyük yatırımcıların bekleyişte olması.
Eylül ayı altının yükseliş ayıdır.
dünyanın en büyük altın depolarından Hindistan düğünlere başlar.
Bu ciddi bir alım demektir.
Şu an gr fiyatının 100-102 olmasının sebebi doların düşmesidir.
kkAncak bu uzun sürmeyecek. Belki bir kez daha borsayı rahatlatmak için dolar satar merkez bankası o kadar.
Bunun dışında doların artması şu anda hükümetin işine gelir çünkü dış ticaret açığını doları yükselterek azaltıyorlar.
Bir de şunu söylemek isterim.
Altınınızı acilen nakite çevirmeyecekseniz zararda falan değilsiniz.
Altınınız varken gr kaybederseniz zarar ederseniz.
Nasıl ki cebimizdeki tl azalırsa zarar ederiz aynen öyle.
10 gr altın 10 gr altındır.
Tl karşılığı azaldığında bozdurursanız zararı kabul etmiş sayılırsınız ve gerçekten zarar edersiziniz.
Bu konuda takip ettiğim bir yatırımcı şunu söylemişti:
Realize edilmeyen kar kar dağil, zarar zarar değildir.
Siz altınınızı bozdurarak zararınızı gerçeğe çevirmediğiniz sürece kardasınız üzülmeyin.
Çünkü bu yaptığınız aynen şuna benziyor.
Altın çıktığında cebinizeki 100 lira için altın karşılığını hesaplayarak ah ah 100 liramdan zarar ediyorum demenizle, altınınızı sürekli TL olarak hesaplamak aynı şeydir.
Tekrar söylüyorum altında kaldığınız sürece gr kaybınız yoksa zararda değilsiniz.
Acilen TL lazım değilse zararı kabul eddip sakın bozdurmayın.
Sabredin altın sabredeni hiç üzmedi.
ben dün 168tl'den aldım çeyrek altını.bu çok güzel yorumlarından ötürü tşk cnm içimize su serptin sonucta ben altına yatırımımı uzun vadelı düşünüyorum...kenarda kalsın...bebış düşündüğüm ıcın suan da bebısım ıcın atıorum kenara henuz hamıle bıle dıılım fakat suanda bırıktırmek ıstıorum..
bu arada aşkım maaşı alınca benım olan kısmını verdı..bende hemen 50 tl attım kenara artı 35 tl da öncekı aydan atmıştım kenara ettı 85 tl..kızlar suan ceyrek ne kadar bılenınız varmı?
hayırlı bayramlar ve de bereketli birikimler canımAltın alan arkadaşlar ii günlerde kullanırsınız inşallah.
Farmasi ellerine sağlık canım. inşallah her ay daha da artar birikimlerimiz
Şimdiden hepinize hayırlı bayramlar arkadaşlar.
farmasiciğim sağol drumlar karışık olduğundan tüm paracıkrımı hallettiğimde inş listeye eklenmek istediğim için senden öyle rica etti.
böyle düşükken albilseydim iyi olacaktı,tamda bayrama denk geldi eft falan yaapmayınca diğer hesabımda kaldı para mecburen.
cuma günü bankalar çalışıyor mu bilginiz varmı acaba...
beeketli olsun canımcım...
talyacığım bişiy sormak istiyorum canım ne iş yaptığını öğreneblir miyim acaba:)
aydasu hayırlı olsun bitanem.ekimi ve dönüşünü dört gözle bekliyorum.sen benim için birikim aslarındansın...
kızlar bende bayram harclıklarını harcanmadan degerlendırmeyı suan ıtıbarıyle halletmıs bulunuyorum. evde 2 ceyrek bı cumhurıyet vardı onu verdık ustunede harclıkları ekleyıp 2.5 luk denılenden yaptık........ yasasın mutluyum
ben dün 168tl'den aldım çeyrek altını.
öncelikle herkesin geçmiş bayramı mübarek olsun sevgili canlar.
listeyi yayınladıktan sonra fırsat bulamadım girmeye , bayramın ilk günü akraba ziyaretleri jet hızıyla.
2. günü de bodrum'a doğru yol aldık tatilimiz hala devam ediyor.şu an bir fırsatını buldum ne var ne yok diye bakmaya geldim.
altın bu arada yükselmiş,ons da güzel seviyede inşallah fed toplantısı öncesiyani 20 eylül öncesi altın fiyatları zirve yapar .
bu arada beğen butonunu kaldırmışlar forumdan.
sizleri çok öpüyorum canlar
hayırlı bayramlar ve de bereketli birikimler canım
en kısa zamanda listeye dahil olman dileğiyle canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?