Haydi hanımlar ayda 1 çeyrek alıyoruz nasıl mı?

ooo hoşgeldin gizoşummm biz 5 krş ta olsa atıyoz kumbaraya akmasa damlar hesabı canım.hadi bakalım sınavlarına ii hazırlan ve kazan inşallah.bol birikimler canım benim.bu arada bende izmirdeyim artıkkk

benden de hepinize kucak dolusu bayram öpücüğüüüü şeker tadında bayram dileğiyle görüşmek üzere arkadaşlarımm

merhabalar bayanlar.
kendimi tanıtayım,9 aydır çalışan ailesiyle yaşayan bekar bir öğretmenim.
ailemin kira parasını ve kardeşimin masraflarını ben karşılıyordum.
az biraz bişeyler biriktirmiştim ama kardeşimin ameliyatı için onları sattım haliyle.
yeniden birikim oluşturmak istiyorum,2 yıl içinde evlilik düşünüyorum ve bununla ilgili masrafları ailem arşılayamaz.
şimdi size sorum:altın hesabı mı açtırmak daha iyi,yoksa işçiliksiz bilezik almak mı?
(ev sahiimiz kuyumcu,o günün ücretini 3 taksitle ödeyip alma imkanım oluyor)

normal fıyat uzerınden taksıt yapıorsa altın alman daha mantıklı cunku altın daha cok yukselıcek mıs duymlara gore daha cok getirisi olur ama fıyat olc tart alırken ona gore al eger taksıt parası koyarsa ustune altın hesabını tavsıye ederım

yok extra para koymuyor,çünkü annem de aldı aynı şekilde.
ben cuma günü altın yükselmezse gidip almayı düşünüyorum.

ayrıca benzer biçimde benim de kumbaram var ama hiçç sizinkiler kadar çok artmıyor.
artık daha çok para bırakmaya çalışacağım kumbaraya.

hergun az da olsa duzenlı atmaya calıs bızımkını bıle gecer 3-5 ne gecerse onlarıda toplar yaparsın ekstra koymuyorlarsa yap ıkı tane borc odenır gıder 2 sene sonra bakarsın aldıgının 2 katından işin görülür özel olmassa ceyiz felan alıyormusun evlılık planladgn ıcın soruyorum

ufak çapta şeyler aldım,çeyiz seti şeklinde yemek takımı,çbk takımı,kahvaltı takımı,36 parça çelik tencere takımı aldım.
yatak ötrüsü,battaniye ve nevresim falan da aldım.
onların da toplam 500 tl'lik bi taksidi kaldı.
babam emekli öğretmen,kardeşim de okuyor,ayrıca kredi borçlarımız var,benim öğrenciliğimde çok masraf olunca çok borç ettik.
o yüzden eve de para harcamak,bazı ödemeleri de yapmak durumundayım.
kendi evimiz olsa belki bu kadar zorlanmazdık ama kısmet,sonuçta ailem onlar.
ama artık topralanıp para biriktireceğim inşallah. geçen yıl aldığım 3-4 parçanın bile kardeşimin ameliyatında ne kadar işe yaradığını görünce artık cüzdanı toplama zamanı dedim.
inşallah başarılı olurum. şimdi atıyorum hemen kumarama bi 5 tl.

zaten onemlı olanları almıssın bızıdede ole mutfagı yatak odasını kız evı yapar sızde nasl bılmıorum ama mutfak esyaysını aldıgınız zaman bırd beyaz esyları yatak odası kalıor fazla zorlanmaz ama bırkımın olması iyidir herzaman aıle sonucta onlar nasl baktıysa bıze bızde bakıcaz onemlı olan bundan snrası sonucta parayı har vurup harman savurmamısınız ya onemlı olanda o zaten şimdiden snra hayırlı bırıkımler ınsallah

çok teşekkür ederim. bizde de mutfak zaten kesinlikle kız evinindir,yatak odası d aöyle. bir de küçük ev aletleri.
zamanla alınır elbet ama birikim yapıp nişanımı gönlüme göre yapmak isiyorum,tabii onun için de lazım bi miktar birikmiş.
teşekkür ederim ayrıca hepimize bereketli birikimler olsun.

walla ben herseyımı kendım yaptım aldım a dan z ye tek tek nerde ındırım gıttım aldım ceyızdem evıomde yok yok allah suıkur aslında o kadarınada gerek yokmus evlenınce anladım ama alınmıs alınmıs oldu arcelıkte fırsat gunlerı oluyor mesela mıkrodalgayı 260 mı 290 mı ne fıyatı yanlıs olmasın ben 80 lıraya aldım o gununde elınden geldıgı kadar o gunlerı takıp etmeye calıs onunda faydası oluyor birikimde ben hep herseyimi öle yaptım mıkser setımı 110 dan 70 lıraya aldım süpürgemı herseyımı olur gider hayırlısıyla büyük nişan yapmayı düşünüyorsunuz sanırım hayırlıısı olsn

ooo hoşgeldin gizoşummm biz 5 krş ta olsa atıyoz kumbaraya akmasa damlar hesabı canım.hadi bakalım sınavlarına ii hazırlan ve kazan inşallah.bol birikimler canım benim.bu arada bende izmirdeyim artıkkk

Öncelikle Bayramıınız hepinizin kutlu olsun...

Evet ablacım damlaya damlaya göl olur... ve oluyor gerçektne...
Gerçektenn miii İzmir de olman harikaaa :)
Neresindesin peki :)
Bu arada Özelden de yazdım dün :)

bayyramdan sonra altın hesabı açmayı düşünüyorum 60 tl lik koyucam şuanda birde altınlarımıda veremem dimi bozdurup öyle koymam gerekiyor sanırım ..
kızlar birde hangi bankayı önerirsinşz

bayyramdan sonra altın hesabı açmayı düşünüyorum 60 tl lik koyucam şuanda birde altınlarımıda veremem dimi bozdurup öyle koymam gerekiyor sanırım ..
kızlar birde hangi bankayı önerirsinşz

evet yaa ben de açmayı düşünüyorum kızlar...eşimin garanti bankasında var hesabı ama hem bulunduğumuz yerde garanti yok hem de kendini deneme amaçlı ayrı bi hesap açalım sana dedi eşim...bulunduğum şehride sadece işbankası,vakıf ve ziraat var...sizce hangi bankadan açmalıyım ben iş bankası düşünüyorum yardımcı olursanız sevinirim...

aynen canım bende iş bankası olarak düşünüyorum ama bilemiyorum aklıma takılan sorular var kızları bekliyorum

iyiii bayramlar arkadaşlarr....fazla yazan olmamış halıyle bayram telaşı akraba eş dost zıyaretlerı nete fazla vaktımız kalmıyor...arıfe gunu öldum dıyebılırım temızlık ütü...tatlı artıııı sarma yaptım aaa bı baktım saat 1 bucuk ee yorgun yorgun yattık tabıı...bayramda da saat 6 bucukta kalktım eşimı bayram namazına yolladım annemlerde de kahvaltı yaptık bayram guzel gectı...
bu arada kumbaramdakı bozuk paralarım gıttı...eve gelen cocuklara dagıttım ıns bayramdan sonra kumbarama atıcam...:))))

Herkese ii bayramlar. Biz bitirdik gezmeleri döndük evimize. İnsanın evi gibisi yok vallahi.
Dün evde birşey ararken 5.5tl buldum çantamda, hemen kumbaraya attım.
Ayrıca 15 gün için yani maaşa kadar harcayacak 400tl'miz kaldı. yarısını ayırsak ne kadar iyi olur, inşallah kalır da gider altın alırız. Ayy dua eiyorum inşallah maaşa kadar altın düşer de rahat rahat alırız diye.
BU arada az önce okudum çeyrek altının bir küçüğü çıkacakmış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…