• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hayatnz Deitiren Kitap Var m?

Okudugum ve okumaktan asla bikmayacagim iki kitabim oldu hayatimda...
1.Kuran-i kerim
2.Nutuk

onun haricinde cok begenerek okudugum kitaplar bile bir süreden sonra ciddiyetlerini ve etkilerini kaybettiler..yalnizda bu ikisi haric..

mesajların hepsini okumadım tavsiye edildi mi bilmiyorum ama benim için

richard bach-martı

öneriyorum.

şiddetle tavsiye edebileceğim kitaplar
nietzche ağladığında---------irvin yalom(mükemmel)
dorian gray in portresi-------oscar wilde(şahane)
böyle buyurdu zerdüşt-------nietzche
suç ve ceza-------------dostoyevski
benim adım kırmızı----------orhan pamuk

Cemil Tokpinar Sabah Namazina Nasil Kalkilir

bu arada dostoyesvki'nin suc ve ceza romanini daha gecen gün aldim ve insallah okuyacagim
bakalim konusuldugu kadar varmiymis merak ediyorum

ama öncelikle insallah okumam gereken dini kitaplar var...

Son düzenleme:
düşündüm...
düşündüm...
galiba yok...
okuduğum her kitaptan birşeyler aldım ama öyle müthiş değişimler yaşamadım.

benim yazacaklarımın aynısını görünce tekrar yazmayayım dedim. kaydirigubbakcemile5

yalnız burayı okurken aklıma tek bi kitap geldi es geçemeyeceğim.. hayatımı değil, bakış açımı değiştiren, daha doğrusu "acaba?" dedirten bi kitap.. aslında o kadar da dikkatli okumadığım, okurken önemsemediğim bir kitaptı. sonunu da anlamamıştım o kitabın o zamanlar. seneler sonra anladım.. yazarını hatırlamıyorum. kitabın ismi Fetva Yokuşu. ya 14 ya 15tim okuduğumda, başkasına ait bi kitaptı nerden bulmuş da okumuştum kimbilir. Ne zaman ülkemizin tarihiyle ilgili bi kitap okusam aklıma çalınır hep Fetva Yokuşunun son cümleleri. çünkü ilk Fetva Yokuşunda sonsuz tarih uykumdan uyandım. yazarının gereksiz yere abarttığını düşünmüştüm onu okuduğumda, sonra aslında ne kadar üstü kapalı yazmış olduğunu anladım. şu an ülke tarihiyle bu kadar ilgiliysem yazarına borçluyum.. aklıma getirmeme vesile olduğunuz için varolun hanımlar, bir an önce kitabı edinip yeniden okumalıyım.. 10 sene sonra daha iyi kavrayacağıma eminim..

evet hayatımı etkileyen bi kitap var.. ortaokul ve lise yıllarım boyunca etkisinde kaldığım Bir genç kızın gizli defteri serisi.. şuanki idealist yapımda büyük etkisi vardır o serinin.. geleceği hatta aşkı sorgulama şeklim bile aynı olmuştu, hayatı sorgulama şeklim dünyaya bakışım.. serra dan çok etkilenmişitm.. zaten tam kişiliğin oluşmaya başladığı yaşlar, o kitabın etkisinde kalmıştım..

sonra bigün Tuna Kiremitçi - Bu işte bir yalnızlık var, o sıralarda yaşadığım olaylardan mı nedir, ilk defa bi kitabı okurken ağladığımı hatırlıyorum.

yazarın entellektüel yapısını yansıttığı kitaplardan hoşlanıyorum, bu şekilde bakış açımı etkileyen kitaplar olmuştur. yani sade aşk romanları vs bana boş geliyor. ayrıca Türk yazarları okumaktan daha çok keyif alıyorum.

Beni en çok etkileyen kitap Khalid Hosseini nin Uçurtma Avcısı (The Kite Runner) isimli kitabı. Bir insani sevmenin ona deger vermenin önemini bu kitapla anladim.

Burda tavsiye edilen bir çok kitabı keyifle okudum... ama sadece tek bir kitap ismi veremem.. bir çok kitaptan bir çok cümle hakkımda... hepsinden biraz biraz bişeyler aldım sanırım... bütün sayfaları okudum ve tek bir kişi bile Ahmet Altan'dan bahsetmemiş... Ahmet Altan'nın denemelerinden en azından birini mutlaka okuyun ve diğerlerinide kesinlikle okumak isticeksiniz zaten.. benim ilk okuduğum denemesi "karanlıkta sabah kuşları" ve ondan sonra vazgeçemediğim en çok sevdiğim yazarlar arasına girmiştir... öyle tespitler varki duygulara, kadına dair belki sizin hayatınızı, bakışaçınızı değiştirecek... yada her kitabın içinde vurucu bir cümleye rastlamak için heycanlanan biriyseniz benim gibi kesinlikle rastlayacaksınız:)

8. sınıftayken okulda canım sıkılıp kitaplıktan aldığım Sabah Yıldızı adında bir kitap vardı. Kitabın konusu Eski Mısırlı bir prenses ve sonradan onunla evlenip firavun olacak bir delikanlı üzerine kuruluydu. Bir solukta okudum o kitabı ve o günden sonra Eski Mısır hakkında ne bulduysam okudum, takıntı oldu artık bu konuyu araştırmak kitaplarını okumak. Sabah Yıldızı kesinlikle benim hayatımı değiştirdi... Ve ne kadar aradıysam da ne yazarını ne kitabı bulamadım. Keşke zamanında yazarın ismini alsaydım, kütüphaneme koyardım şimdi senağlama

Nermin Bezmen'den Kurt Seyt Suhura ve Kurt Sety Murka.
Bu kitapların devamlı etkisi altındayım her yerde her an aklıma gelebiliyor. Zaten yazarın dedesinin hayatını anlatıyor. Herkese tavsiye ederim...

8. sınıftayken okulda canım sıkılıp kitaplıktan aldığım Sabah Yıldızı adında bir kitap vardı. Kitabın konusu Eski Mısırlı bir prenses ve sonradan onunla evlenip firavun olacak bir delikanlı üzerine kuruluydu. Bir solukta okudum o kitabı ve o günden sonra Eski Mısır hakkında ne bulduysam okudum, takıntı oldu artık bu konuyu araştırmak kitaplarını okumak. Sabah Yıldızı kesinlikle benim hayatımı değiştirdi... Ve ne kadar aradıysam da ne yazarını ne kitabı bulamadım. Keşke zamanında yazarın ismini alsaydım, kütüphaneme koyardım şimdi senağlama

canım senin için biraz araçtırma yaptım:

aradığın kitap bu olsa gerek sabah yıldızı H. Rider Haggard fiyatı 6 tl yerimseniben

Son düzenleme:
kesinlike tüm hayatımı altüst eden ve bni cok degiştiren mutlu olmaamı saglayan the secret kitabı oldu..

ipek ongun dan işte hayat dizisinin 5. kitabı bir genç kızın gili defteri çok harika herkese tavsiye ederim

Bugün bir yerde duydum ' eğer bir kitabı bitirdikten sonra hala aynı kişiyseniz o kitap iyi bir kitap değildir'. Çok etkilendiğim hala koynuma alıp yatasımın geldiği kitaplar vardır:delphin: e elbet ki çok değiştim...

Bugün bir yerde duydum ' eğer bir kitabı bitirdikten sonra hala aynı kişiyseniz o kitap iyi bir kitap değildir'. Çok etkilendiğim hala koynuma alıp yatasımın geldiği kitaplar vardır:delphin: e elbet ki çok değiştim...

Aslınfa her kitap bir şeyler katar insana.

evrenden torpilim var..kesinlikle okunmalı..uzun zamndır okuyamıyorum ama bir başucu kitabı olmalı bence..herkese tavsiye ederimkaydirigubbakcemile5

Back