• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hayatnz Deitiren Kitap Var m?

Kitap okumayı bende çok severim. Her türlü kitap okumuşumdur bu yaşıma kadar hemde her türlü. Ama en çok kişisel gelişim ve psikoloji konuları ilgimi çekmiştir. İllaki şu kitap hayatımda etkili oldu dyemem, çünki bütün okuduğum kitaplar çok kalitelilerdi ve hepsinin hayatıma bir nebzede olsa etkisi oldu. Okumak çok güzel...

düşündüm...
düşündüm...
galiba yok...
okuduğum her kitaptan birşeyler aldım ama öyle müthiş değişimler yaşamadım.

başlığı ilk gördüğümde sadece iki kitap geldi aklıma.
"şeker portakalı" bana kitap okumayı sevdiren kitaptır.
"veronika ölmek istiyor" hayatı yaşamam gerektiğini hatırlatmıştı.
aslında çok beğendim başka kitaplarda var ama sanırım bu iki kitabın yeri ayrı benim için.

tabi ki ELıF ŞAFAK "AŞK" kitabı.o kitapla her şey yeniden anlam kazandı gözümde.değeri çok olması gereken ama az olan şeylerin değeri arttı.

küçükken başladı bende ipek ongun aşkı:asigim:
serra ile büyüdüm diyebilirim..her serisini zevkle ve merakla okudum:1ninca:
gülten dayıoğlunun 8.inci renginide çok sevmiştim..
evde bir sürü şahane kitabım var..denemelerden tutunda,kişisel gelişime kadar..ama okumuyorum:mymeka:en kısa zamanda oku asocum tamammı?
tamam canım:1rolleyes:

yusuf ile züleyha(nazan bekiroğlu) ve kıl beni ey namaz(senai demirci) okuyun hayatınız nasıl deişio görün hem edebi yönden hem manevi yönden

başlığı ilk gördüğümde sadece iki kitap geldi aklıma.
"şeker portakalı" bana kitap okumayı sevdiren kitaptır.
"veronika ölmek istiyor" hayatı yaşamam gerektiğini hatırlatmıştı.
aslında çok beğendim başka kitaplarda var ama sanırım bu iki kitabın yeri ayrı benim için.

lise zamanımda okuduğum kitapların sayısını hatırlamam...sonra üniversite ve iş hayatı derken okuma alışkanlığım azaldı...yıllar geçti ve çok daha az okur oldum...
ama hayatımda derin izler bırakan kitaplar vardır yıllardan beri...
bunlardan ilki bu topiği gördügüm andan itibaren aklıma yeniden gelen ;Şeker Portakalı ...
herkes mutlaka hayatında bi kez okumalı bence...ve devam kitabı Güneşi Uyandıralım...
ve tavuk suyuna çorba serileri,çalıkuşu...bunlar ilk aklıma gelenler...
ayrıca agatha christe ve stephan king de benim vazgeçilmezlerimden....gamyoncuiremsu

burçak çerezcioğlu - mavi saçlı kız
kanserden vefat eden kızın günlüğü. 14-15 yaşlarındayken okumuştum, burçak da günlüğünü yazarken o yaşlardaymış. çok etkilenmiştim, defalarca okumuştum.

ışte beni kökten değiştiren kitap: Joanne Greenberg, "Sana Gül Bahçesi Vadetmedim" ıçsel savaşı olanlara tavsiye edilir.

kitap okumayı hiç mi hiç sevmem
okuyup da hayatımı değiştirebilecek kadar etkilendigim tek yazılı yapit kuranı kerim oldu...
gerisi fasa fiso :kahve:

Bu ne cehalet ya.Arkadaşın eğitim durumu doktora görünüyor ama ilköğretim olduğundan bile emin değilim bu yorumdan sonra.Bence asıl kitap okumanın zevkine ulaşamamış insanlar fasa fiso.

Arkadaş "ıKRA" yani oku emrini hiç duymamış galiba. kitap okumayı sevmeyen birinin Kuran-ı Kerim' gibi her kelimesinde derin anlamlar taşıyan bir kitabı anlayarak okuyabilmeside güzel... ha tabi okuduysa....neyse arkadaşa; Kuran-ı Kerim'i okumuş varsayarak, bir ayet üzerinde hatırlatma yapalım:)
Lokman / 18. "Hem insanlara karşı avurdunu şişirme (kibirlenme) ve yeryüzünde çalımla yürüme. Çünkü Allah övünen ve kuruntu edenlerin hiçbirini sevmez.

Kişisel gelişim , pisikolojik içerikli , bazı roman türlerini çok beğenerek okurum.
Konu başlığını ilk okuduğumda hatırıma gelen kitap isimleri;
Benim pozitif düşünme gücümü artırmama , empati kurmama sebep olan Yüzde Yüz Düşünce Gücü ,5 Sevgi Dili adlı kitaplardır.
Sana Gül Bahçesi Vadetmedim-Joanne Greenberg,
Mükaşefetü'l Kulub-ımam Gazali,
Birde 12 yıl önce falan okuduğum ,adını hatırlayamadığım ,Aborjinleri anlatan ,başka hayatlarında olduğunu hatırlatan harika bir roman..

Son düzenleme:
Bu ne cehalet ya.Arkadaşın eğitim durumu doktora görünüyor ama ilköğretim olduğundan bile emin değilim bu yorumdan sonra.Bence asıl kitap okumanın zevkine ulaşamamış insanlar fasa fiso.

:lepi:
şiddetle katılıyorum
topikte anlatılmak istenen şey bilgi alışverişinden doğan bir gelişim ve etkileşim süreci
dini bir olgu ile kurgu üzerine insan elinin bulaştığı tecruübeler bileşkesini yanyana getirmek bile doğru bir yaklaşım değil.
elma ve armut misali,farklı kulvarlar.
ayrıca öğrenmek sonsuz dek ilerler,durduğunuz yerde bile 'kendinize birşey katmak için çaba harcamasanız dahi' değişim içindesinizdir.hiçbirşey aynı kalmaz.

kitap okumak benim için bir tutku..dolayısıyla okuyup etkilendiğim birçok kitap var..Ama "tavuk suyunda çorba" serisinin her kitabını,kitabın içindeki herhangi bir hikayeyi okuduktan sonra birşeyler kazandığımı hissediyorum..
şuna da şiddetle inanıyorumki en kötü kitap bile insana birşeyler katar..

şule yüksel şenler'in huzur sokağı okuduğum ilk romandı...onun kadar kimse de etkileyemedi arkadaşlar ...ama elime geçen her kitabı ne tür olura olsun okumaya çalışırım .geçenlerde tarihi biyografiler adında bir set aldım..kral nerondan tutunda mevlanaya kadar önemli şahsiyetlerin hayatını konu alan bir set bu ..tavsiye ederim ...kaydirigubbakcemile2

tamamen hayatımı değiştirdi diyemem ama
DOĞAN CÜCELOĞLU nun yetişkin çocuklar isimli kitabı bana çok şey öğreti

Back