- 17 Ocak 2020
- 28.130
- En iyi cevaplar
- 1
- 40.874
- 598
- Konu Sahibi Bir Eylul Aksami
-
- #41
26 yil sabretmissin bir yıl daha sabretKonuya direkt dalıyorum. Yakında 26 yaşında olacağım, hukuk mezunuyum, avukatlık ruhsatımı aldım, kpss ye girdim güzel bir puan aldım (87) ama kurum ilanları gelmiyor, gelse bile kendi yazılı sınavlarını yapmaları-mülakat yapmaları-bunların açıklanmaları derken 6-7 ayı bulacak sonuçların gelmesi. Onun dışında hakimlik ve icra müdürlüğü sınavlarına gireceğim yakın zamanda ve yine onların da açıklanmaları çokk uzun zaman alacak (tahmini yaz mevsimi).
Aile evinde kalıyorum, eski konularımda da değinmiştim aşırı mutsuzum bu evde. Sözde baba olan insanla aylardır küsüz. Çocukluktan üniversiteye kadar şiddet gördüm, halen daha küfür-aşırı baskı-başa kalkma-iftira gibi huyları mevcut olduğu için tamamen diyaloğu kestim. Evde sadece annemle konuşuyorum.
Annemin iyi ama pasif bir karakteri var. Ablam ise evli, başka bir şehirde zaten. Yine de ikisini de severim. Onun dışında okuldan tanışıp sevgili olduğum ve stajda da görüşmeye devam ettiğim erkek arkadaşımla aylardır uzaktan yürütüyorum. Bu durum beni mahvediyor çünkü beni tek anlayan insan, tek manevi destekçim kendisi. Ankarada yaşıyor.
Neyse fazla uzattım. Bu evde daha fazla katlamıyorum çok mutsuzum. Sorum şu, kpss puanım ile gireceğim kurumlar 2 aşamalı sınav yapıyor (yazılı ve sözlü), bu sınavlar ankarada oluyor. Ben de ankarada staj yaptığım için bu şehri yeterince biliyorum. Nasılsa kurumlar ilan açınca gidip gelmem gerekecek mantığıyla ankaraya gidip bir apart/stüdyo/yurda yerleşip aynı zamanda yeter ki para getirsin mantığıyla bir büroda düşük ücrete avukatlık mı yapsam? Barınma masraflarımı az çok karşılarım karşılamasına da peki akşamları işten geldiğimde kurum sınavlarına çalışabilir miyim? O yorgunlukla yeteri kadar çalışamayıp kurumları kazanamazsam neden aile evinde kalmadım diye vicdan azabı duyar mıyım? Bu tarz bir durum yaşayanınız oldu mu?
Bir diğer sorum, apart/stüdyo tarzı yerler güvenli olur mu? Daha önce hiç kalmadım. Normal evler aşırı pahalı en az 7000 tl den başlıyor ve ek fatura masrafları da var o yüzden karşılamam mümkün değil.
Ankarada pandemi döneminde stajımı yaptığım için pek çevre de edinemedim o yüzden ev arkadaşlığı yapabileceğim kimse de yok.
Siz nasıl ayaklarınız üzerinde durdunuz? Zorlandınız mı, aile desteği olmadan bir yerlere gelebildiniz mi?
Bunca yıl okudum çabaladım ama sanki hala başlangıç noktasındayım. Maddi yönden geleceğimi simsiyah bir kuyuda gibi hissediyorum. Çoğunuz benden yaş ve iş anlamında daha tecrübelisiniz, yorumlarınıza ihtiyacım var.
Evet merkezi yani B kadrosu ile atanamıyorum, A kadrosu için de ilan açan her kurumun yazılı ve mülakatlarına gireceğim. O yönden yaza kadar belirsiz bir durumun içindeyim. Sizin arkadaşınız merkezi ile mi atanmıştı bilginiz var mı?An
Ani meslekti.
Aynı meslekti. bir de 87 ile atanamama ihtimaliniz de var malesef. Yani en azindan bir yandan çalişırsaniz plansız veklememiş olursunuz hayatı. Evde oturmak zor o yasta
5 yılını üni ve staj için evden uzakta geçirdim rüya gibi yıllardı. O mutluluğu tadıp eve geri dönmek çok zordu inanın. Dayanmaya çalışacağım.26 yil sabretmissin bir yıl daha sabret
Evet hukuk fakültesindeki öğrenci sayısı son yıllarda bayağı arttı. Sonuçta yeni mezun tecrübesiz bir insana maalesef her yerde aynı muameleyi yapıyorlar: ucuz işgücü. Bu yüzden, sadece maaş gözüyle bakmasanız daha iyi olur, mesleğinizin en önemli kısmı tecrübe çünkü. Özel sektörde tecrübe de, çevre de çok daha kolay kazanılır.Özelde ilk 5-6 yıl avukat maaşları çok kötü, eskiden böyle değildi ama avukat sayısının korkunç düzeyde artması mesleği bu hale getirdi. En iyi okullardan birinden mezunum ama işverenler en düşük maaşı (asgari ücretten az oluyor) kim kabul ederse donanıma bakmadan onu seçiyorlar. O yönden memurluk günümüz koşullarında çok çok iyi. Tabii kazanç ileride artar ama büro açmak için de çevre lazım.
Haklısınız yorumlarınız için teşekkür ederimEvet hukuk fakültesindeki öğrenci sayısı son yıllarda bayağı arttı. Sonuçta yeni mezun tecrübesiz bir insana maalesef her yerde aynı muameleyi yapıyorlar: ucuz işgücü. Bu yüzden, sadece maaş gözüyle bakmasanız daha iyi olur, mesleğinizin en önemli kısmı tecrübe çünkü. Özel sektörde tecrübe de, çevre de çok daha kolay kazanılır.
Rica ederim başarılar.Haklısınız yorumlarınız için teşekkür ederim
5 yıl dışarıda okuyup, aile yanına dönmemek için bir şeyler yaptınız mı peki? Ailenizden uzakta olduğunuz için mutlu olduysanız ve şimdi de uzağa gitmek istiyorsanız, 5 yıl boyunca da aile evine geri dönmemek için bir şeyler yapabilirdiniz sanki. Yani ben sizin yerinizde olsam, geçmişte şiddet gördüğüm bir eve tekrar dönmemek için okurken de uğraşırdım.5 yılını üni ve staj için evden uzakta geçirdim rüya gibi yıllardı. O mutluluğu tadıp eve geri dönmek çok zordu inanın. Dayanmaya çalışacağım.
Kız yurdunda kalmakta çok mantıklı.Benim öğretmen bir arkadaşım uzun süre kaldı yurtta,güvenlik açısından da iyi.İnsallah tüm zorlu basamakları birer birer tırmanırsınız,Allah yardımcımız olsunKonuyu açtıktan sonra birkaç kız yurdu ile görüştüm mezun olup iş arayanların da kalabildiğini söylediler o yönden gideceksem de bu şekilde gitmeyi düşündüm.
Maddi anlamda zar zor yeteceğim için gezme durumum olmayacak zaten vicdanım hiç elvermez muhtemelen.
Siz de evde kalın ama buralarda iş bulun diyorsunuz sanırım. Teşekkür ederim öneriniz için.
Ben merkeziden avukatlık kadrosuna atandım P3 puanıyla ama benim size tavsiye ettiğim uzmanlıklar değildi. P3 puanı ile sadece hukukçular ya da hukukçu/İİBF lilerin başvurabileceği düz memurluk kadrolarında puanlar bir nebze düşüyor o yüzden alternatif olarak düşünebilirsiniz. Uzmanlık için ise P4 puanı gerekiyor. P4 puanınız da mı 87?Ben merkezi atamada şansımı hiç olumlu görmüyorum açıkçası. O yüzden kastettiğim kpss a grubuydu o da sizin belirttiğiniz gibi hukuk/iibf için açılan, kendi yazılı ve mülakatını yapan uzmanlık kadroları. Olana kadar buraları deneyeceğim. Bazı kurumlar koşul olarak yds de istiyor, 70 isteyen kurumlar var ben hep 60 larda alıp sınırdan kaybediyorum o yüzden 70 olana kadar yds ye de girmem lazım. Bir şey soracağım siz merkeziden mi atandınız, a kadrodan yani uzmanlıktan atandıysanız iktisat da çalıştınız mı diye soracaktım da.
Okurken part time çalışıp dil kursuna gittim, onun haricinde bölüm gerçekten çok zor 4 yılda bitirebilmek için ders çalıştım devamlı. Stajda da tüm gün büroda çalışıp geri kalan zamanda ingilizce çalıştım. Sonra kpss için ablam baya teşvik etti, kendisi de memur. Son kez dayan sonra temelli kurtul dedi. Ama işte dayanmak çok zor.Rica ederim başarılar.
5 yıl dışarıda okuyup, aile yanına dönmemek için bir şeyler yaptınız mı peki? Ailenizden uzakta olduğunuz için mutlu olduysanız ve şimdi de uzağa gitmek istiyorsanız, 5 yıl boyunca da aile evine geri dönmemek için bir şeyler yapabilirdiniz sanki. Yani ben sizin yerinizde olsam, geçmişte şiddet gördüğüm bir eve tekrar dönmemek için okurken de uğraşırdım.
Benim p3 üm düşük olduğu için yazmadım, p3 ten 82, p4 ten 87 aldım. O yüzden uzmanlıkları deneyebileceğim sadece. Bir de icra müdürlüğü var yakında sınavına gireceğim.Ben merkeziden avukatlık kadrosuna atandım P3 puanıyla ama benim size tavsiye ettiğim uzmanlıklar değildi. P3 puanı ile sadece hukukçular ya da hukukçu/İİBF lilerin başvurabileceği düz memurluk kadrolarında puanlar bir nebze düşüyor o yüzden alternatif olarak düşünebilirsiniz. Uzmanlık için ise P4 puanı gerekiyor. P4 puanınız da mı 87?
Çok teşekkür ederim sağ olunKız yurdunda kalmakta çok mantıklı.Benim öğretmen bir arkadaşım uzun süre kaldı yurtta,güvenlik açısından da iyi.İnsallah tüm zorlu basamakları birer birer tırmanırsınız,Allah yardımcımız olsun.
Anladım. Hakkınızda hayırlısı olsun. Birçok genç sizin durumunuzda maalesef.Okurken part time çalışıp dil kursuna gittim, onun haricinde bölüm gerçekten çok zor 4 yılda bitirebilmek için ders çalıştım devamlı. Stajda da tüm gün büroda çalışıp geri kalan zamanda ingilizce çalıştım. Sonra kpss için ablam baya teşvik etti, kendisi de memur. Son kez dayan sonra temelli kurtul dedi. Ama işte dayanmak çok zor.
Büyük şehirlerde yurtlar senelik 50 bin liradan başlıyor, iyileri 70-80 bin liradan başlıyor. Bence ekonomik olarak konu sahibi bu parayı ödeyecek durumda değil, ailesinin yanında kalsa sanki daha iyi olur.Kız yurdunda kalmakta çok mantıklı.Benim öğretmen bir arkadaşım uzun süre kaldı yurtta,güvenlik açısından da iyi.İnsallah tüm zorlu basamakları birer birer tırmanırsınız,Allah yardımcımız olsun.
ailesiyle yaşıyormuş.Sevgiliniz de Ankara’da yaşıyor sanırım veya tek yaşıyorsa onunla beraber yaşamayı düşünmez misiniz
Moralini bozmak gibi olmasin bir suru arkadasim icradan elendiSadece icra müdürlüğü kesin gibi çünkü pek talep gören bir meslek değil. Orada da küçük illere atanma ve 3 yıla bir şehir değişikliği var. Yani hiçbir şey net değil benim için. Evet elde sıfırla da kalabilirim. Beni en çok gitmeye iten şey bu.
Tebrik ederim kpss puanınızdan ötürü. Ben alana girmemiştir 85 aldım çok da bir işe yaramayan bir puanKonuya direkt dalıyorum. Yakında 26 yaşında olacağım, hukuk mezunuyum, avukatlık ruhsatımı aldım, kpss ye girdim güzel bir puan aldım (87) ama kurum ilanları gelmiyor, gelse bile kendi yazılı sınavlarını yapmaları-mülakat yapmaları-bunların açıklanmaları derken 6-7 ayı bulacak sonuçların gelmesi. Onun dışında hakimlik ve icra müdürlüğü sınavlarına gireceğim yakın zamanda ve yine onların da açıklanmaları çokk uzun zaman alacak (tahmini yaz mevsimi).
Aile evinde kalıyorum, eski konularımda da değinmiştim aşırı mutsuzum bu evde. Sözde baba olan insanla aylardır küsüz. Çocukluktan üniversiteye kadar şiddet gördüm, halen daha küfür-aşırı baskı-başa kalkma-iftira gibi huyları mevcut olduğu için tamamen diyaloğu kestim. Evde sadece annemle konuşuyorum.
Annemin iyi ama pasif bir karakteri var. Ablam ise evli, başka bir şehirde zaten. Yine de ikisini de severim. Onun dışında okuldan tanışıp sevgili olduğum ve stajda da görüşmeye devam ettiğim erkek arkadaşımla aylardır uzaktan yürütüyorum. Bu durum beni mahvediyor çünkü beni tek anlayan insan, tek manevi destekçim kendisi. Ankarada yaşıyor.
Neyse fazla uzattım. Bu evde daha fazla katlamıyorum çok mutsuzum. Sorum şu, kpss puanım ile gireceğim kurumlar 2 aşamalı sınav yapıyor (yazılı ve sözlü), bu sınavlar ankarada oluyor. Ben de ankarada staj yaptığım için bu şehri yeterince biliyorum. Nasılsa kurumlar ilan açınca gidip gelmem gerekecek mantığıyla ankaraya gidip bir apart/stüdyo/yurda yerleşip aynı zamanda yeter ki para getirsin mantığıyla bir büroda düşük ücrete avukatlık mı yapsam? Barınma masraflarımı az çok karşılarım karşılamasına da peki akşamları işten geldiğimde kurum sınavlarına çalışabilir miyim? O yorgunlukla yeteri kadar çalışamayıp kurumları kazanamazsam neden aile evinde kalmadım diye vicdan azabı duyar mıyım? Bu tarz bir durum yaşayanınız oldu mu?
Bir diğer sorum, apart/stüdyo tarzı yerler güvenli olur mu? Daha önce hiç kalmadım. Normal evler aşırı pahalı en az 7000 tl den başlıyor ve ek fatura masrafları da var o yüzden karşılamam mümkün değil.
Ankarada pandemi döneminde stajımı yaptığım için pek çevre de edinemedim o yüzden ev arkadaşlığı yapabileceğim kimse de yok.
Siz nasıl ayaklarınız üzerinde durdunuz? Zorlandınız mı, aile desteği olmadan bir yerlere gelebildiniz mi?
Bunca yıl okudum çabaladım ama sanki hala başlangıç noktasındayım. Maddi yönden geleceğimi simsiyah bir kuyuda gibi hissediyorum. Çoğunuz benden yaş ve iş anlamında daha tecrübelisiniz, yorumlarınıza ihtiyacım var.
Kpssden sonra ben de icraya girsem mi diye düşündüm ama 2 ayda halledebilir miyim bilmiyorum. Ayrıca çok yabancısı olduğum bir sınav nasıl çalışmalıyım bilmiyorum. Bir arkadaşım kazandı mülakatı da bayağı basit tutmuşlar. Kız şuan güvenlik soruşturmasını bekliyor. Hukukta en garanti iş bu galiba.Sadece icra müdürlüğü kesin gibi çünkü pek talep gören bir meslek değil. Orada da küçük illere atanma ve 3 yıla bir şehir değişikliği var. Yani hiçbir şey net değil benim için. Evet elde sıfırla da kalabilirim. Beni en çok gitmeye iten şey bu.
Düzen kurdum başım göğe erdi diyemem ama ayrı eve çıkmak düzen kurmak çok zor. Ben kız kardeşimle yaşıyorum yani tek olsam para gerçekten yetmezdi evde 2. bir çalışan olmayınca çok zor bu devirde. Çok zorlandık daha iyi işlere gireyim maddi olarak kalkınalım diye gece 12 lere kadar çalıştım kendimi ilerlettim işlerimde yani çok sıkıntılı süreçler yaşadık işsizlik dönemi kartlara eksiler mi girmedi, işe girer girmez borç ödeyince elde para mı kalmadı, sürüüüm sürüüüm süründük valla kolay oturmadı düzenKonuya direkt dalıyorum. Yakında 26 yaşında olacağım, hukuk mezunuyum, avukatlık ruhsatımı aldım, kpss ye girdim güzel bir puan aldım (87) ama kurum ilanları gelmiyor, gelse bile kendi yazılı sınavlarını yapmaları-mülakat yapmaları-bunların açıklanmaları derken 6-7 ayı bulacak sonuçların gelmesi. Onun dışında hakimlik ve icra müdürlüğü sınavlarına gireceğim yakın zamanda ve yine onların da açıklanmaları çokk uzun zaman alacak (tahmini yaz mevsimi).
Aile evinde kalıyorum, eski konularımda da değinmiştim aşırı mutsuzum bu evde. Sözde baba olan insanla aylardır küsüz. Çocukluktan üniversiteye kadar şiddet gördüm, halen daha küfür-aşırı baskı-başa kalkma-iftira gibi huyları mevcut olduğu için tamamen diyaloğu kestim. Evde sadece annemle konuşuyorum.
Annemin iyi ama pasif bir karakteri var. Ablam ise evli, başka bir şehirde zaten. Yine de ikisini de severim. Onun dışında okuldan tanışıp sevgili olduğum ve stajda da görüşmeye devam ettiğim erkek arkadaşımla aylardır uzaktan yürütüyorum. Bu durum beni mahvediyor çünkü beni tek anlayan insan, tek manevi destekçim kendisi. Ankarada yaşıyor.
Neyse fazla uzattım. Bu evde daha fazla katlamıyorum çok mutsuzum. Sorum şu, kpss puanım ile gireceğim kurumlar 2 aşamalı sınav yapıyor (yazılı ve sözlü), bu sınavlar ankarada oluyor. Ben de ankarada staj yaptığım için bu şehri yeterince biliyorum. Nasılsa kurumlar ilan açınca gidip gelmem gerekecek mantığıyla ankaraya gidip bir apart/stüdyo/yurda yerleşip aynı zamanda yeter ki para getirsin mantığıyla bir büroda düşük ücrete avukatlık mı yapsam? Barınma masraflarımı az çok karşılarım karşılamasına da peki akşamları işten geldiğimde kurum sınavlarına çalışabilir miyim? O yorgunlukla yeteri kadar çalışamayıp kurumları kazanamazsam neden aile evinde kalmadım diye vicdan azabı duyar mıyım? Bu tarz bir durum yaşayanınız oldu mu?
Bir diğer sorum, apart/stüdyo tarzı yerler güvenli olur mu? Daha önce hiç kalmadım. Normal evler aşırı pahalı en az 7000 tl den başlıyor ve ek fatura masrafları da var o yüzden karşılamam mümkün değil.
Ankarada pandemi döneminde stajımı yaptığım için pek çevre de edinemedim o yüzden ev arkadaşlığı yapabileceğim kimse de yok.
Siz nasıl ayaklarınız üzerinde durdunuz? Zorlandınız mı, aile desteği olmadan bir yerlere gelebildiniz mi?
Bunca yıl okudum çabaladım ama sanki hala başlangıç noktasındayım. Maddi yönden geleceğimi simsiyah bir kuyuda gibi hissediyorum. Çoğunuz benden yaş ve iş anlamında daha tecrübelisiniz, yorumlarınıza ihtiyacım var.
Ya ama neden moralimi bozuyorsun zaten çok kötüyümMoralini bozmak gibi olmasin bir suru arkadasim icradan elendi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?