Hayatımın en zor kararını vermek zorundayım yardıma ihtiyacım var :(((

Çocuğunuzu yanınıza almanıza engel olan nedir? Anlamadım.. Madem içiniz içinizi kemiriyor, niye çocuğunuzu yanınıza almıyorsunuz ki?

Öncelikle teşekkür ederim bir süredir işinde uzman bir psikologdan(aile danışmanı) destek alıyorum ve sizin yazdıklarınıZla benzer nitelikte yorumlar yapıyor fakat sanırım ben kendimi doğru ifade edemediğim için insanlar son derece olumsuz tepkiler verdiler bu platformda benim tek derdim herkesin mutlu olabileceği bir denge kurabilmek bunun bir çıkar yolu olmalı evladıyla aynı evde yaşamadığı halde sağlıklı bir şekilde anne evlat ilişkisini devam ettirebilen kimse yok mu bu imkansız mı bilmiyorum çok acımasız yorumlar var ben evladımı TERKETMEYECEĞİM sadece şartlar ondan uzakta bir şehirde yaşamamı gerektirecek dedim ama anlatamadım

bence siz anlatabildiniz de
biz size anlatamadık
bir erkek için, 7 yaşındaki oğlunuzdan ayrı bir şehirde yaşamayı seçmenin
o çocuğu terketmekten farkı nedir ki?
en iyi ihtimalle kaç günde bir göreceksiniz çocuğunuz???

Hangi sorunuza cevap alamadınız ?

@@blueblacking size birkaç soru sordum cevabını alamadım, başta kocanızın çocuğu size vermediğinden bahsettiniz velayetten bahsettik sorun velayet değil dediniz o zaman sorun ne dedim
kimse neden boşanmak istediğimi sormuyor yaşamayan bilemez dediniz neden boşanmak istiyorsunuz dedim
anneniz babanız neden boşanmanızı istemiyor dedim
ve bilmiyorlar mı ev arkadaşı gibi yaşıyor olduğunuzu dedim

bunlara ek olarak neden yanınıza alamıyorsunuz size engel olan ne

önemli kaliteli sağlıklı zaman geçire bilmek. Psikoloji bozuk bir kadın çocuğuna sağlıklı bir annelik yapamaz. Her zaman anne ve babası olarak kalacaklar. Dünyanın sonu değil. Önemli olan sağlıklı iletişim bilgilerinizi

Düşmez kalkmaz bir Allah kısmına kadar okudum, buna inanırım Amenna, lakin o her işte öne sürdüğünüz Allah'a ne cevap vereceksiniz bu tarafını da siz düşünün. Siz evlisiniz evli, o adamın nikahı altında bir ilişkiniz var nokta. Bir boşanın da ondan sonra çocuğun kalacağı yer çözülür.
Güvendiğiniz adamı da bir daha sorgulayın bu arada, anlatamadıklarınızın ne olduğunu, cevapsız soruların cevabını ben gayet iyi anladım. Bu adamla yola çıkarsan, kocanı kırmızı dipli mumla ararsın

daha bosanmadan hayatınıza bırını almıssınız yaptıgınız dogru değil zaten sız kendınızı çoktan soyutlamıssınız herseyden sız bakın hayatınıza çocugunuza bakar esınız !!!

oğlunuzu bir yetişkin gibi karşınıza alıp konuşun. Uzman bu konuda size destek olacaktır. Onu asla terk etmediğinizi ihtiyacı olduğunda yanında olacağınızı açıkca ifade edin.Yeni evinizinde ona bir oda hazırlayın ve birlikte geçireceğiniz zamanlar ile ilgili plan program yapın. Bunun doğal bir süreç olduğunu dünyanın sonu olmadığını onu terk etmediğinizi doğru bir şekilde ifade edin açık ve net yalın olun

önemli kaliteli sağlıklı zaman geçire bilmek. Psikoloji bozuk bir kadın çocuğuna sağlıklı bir annelik yapamaz. Her zaman anne ve babası olarak kalacaklar. Dünyanın sonu değil. Önemli olan sağlıklı iletişim bilgilerinizi

dalga mı geçiyorsunuz Allah aşkına?
"kaliteli zaman kavramı" yeter mi çocuğun içindeki sevgi boşluğunu doldurmaya?
çocuklar ateşlenince anne diye ağlıyorlar
iğne olmaları gerektiğinde anne diye ağlıyorlar
düştüklerinde bile anne diye ağlayıp, gelip acıyan yerlerini öptürüyorlar
7-9 yaş çocuklar kabus görürler
korkarak anne diye bağırıp annelerinin yanına koşuyorlar gece
koynunuza giriyorlar
yeri geliyor sizi kokluyorlar, anne kokusu diyorlar

şimdi siz diyorsunuz ki
başka bir şehirden de bunların hepsi yaşanır
yeter ki aşk olsun!
pes!

@@blueblacking size birkaç soru sordum cevabını alamadım, başta kocanızın çocuğu size vermediğinden bahsettiniz velayetten bahsettik sorun velayet değil dediniz o zaman sorun ne dedim
kimse neden boşanmak istediğimi sormuyor yaşamayan bilemez dediniz neden boşanmak istiyorsunuz dedim
anneniz babanız neden boşanmanızı istemiyor dedim
ve bilmiyorlar mı ev arkadaşı gibi yaşıyor olduğunuzu dedim

bunlara ek olarak neden yanınıza alamıyorsunuz size engel olan ne
Velayet kimde olursa olsun babası çocuğun psikolojisi açısından onun başka biriyle aynı evde yaşamasına izin vermeyeceğini söylüyor ve ancak bu şartla anlaşmalı boşanmayı kabul ediyor oğlum babasına çok düşkün 1 yıldır ara sıra yanıma gelsede babasıyla birlikteydi ve babası yeniden evlenmeyi düşünmediği için onunla yaşamasının daha sağlıklı olacağını düşünüyor.. Boşanmak isteme sebebim hiçbir zaman aile olmayı başaramamış olmamız yıllardır eş anlamında karşı cins anlamında bir paylaşımımızın olmaması aramızda duygu anlamında birşey kalmamış olması vs.....Ailem ben çalıştığım için çocuğumu büyüttü bu yaşa getirdi boşanma durumuna oğluma kıyamadıkları için karşı cıkıyorlar ve iki tarafada vermeyiz ezdirmeyiz biz büyütürüz diyorlar durumumuzun farkındalar ve çok mutsuzlar bense hayatımın kontrolünü kaybetmiş hissediyorum birilerinin isteği ve beklentileri doğrultusunda yaşamaktan yoruldum sadece insanlar mutlu olsun üzülmesin düzen bozulmasın diye kendimi feda ettim ki eşimle tanımadan evlenmeme acele karar vermeme sebepte ailemdir belki hayatimdaki insanı bi kaçış gibi sığınacak liman gibi gördüğümden vazgeçmek imkansız geliyor...

oğlunuzu bir yetişkin gibi karşınıza alıp konuşun. Uzman bu konuda size destek olacaktır. Onu asla terk etmediğinizi ihtiyacı olduğunda yanında olacağınızı açıkca ifade edin.Yeni evinizinde ona bir oda hazırlayın ve birlikte geçireceğiniz zamanlar ile ilgili plan program yapın. Bunun doğal bir süreç olduğunu dünyanın sonu olmadığını onu terk etmediğinizi doğru bir şekilde ifade edin açık ve net yalın olun

bunları yapınca çocuk yara almaz zannediyorsunuz herhalde!
bunlar ne zaman yapılır? mecburiyet varsa! az zararla atlatılmak için!
buradaki mecburiyet nerede???
bu bir tercihtir!
bir adam ve 7 yaş çocuk arasında!

Velayet kimde olursa olsun babası çocuğun psikolojisi açısından onun başka biriyle aynı evde yaşamasına izin vermeyeceğini söylüyor ve ancak bu şartla anlaşmalı boşanmayı kabul ediyor oğlum babasına çok düşkün 1 yıldır ara sıra yanıma gelsede babasıyla birlikteydi ve babası yeniden evlenmeyi düşünmediği için onunla yaşamasının daha sağlıklı olacağını düşünüyor.. Boşanmak isteme sebebim hiçbir zaman aile olmayı başaramamış olmamız yıllardır eş anlamında karşı cins anlamında bir paylaşımımızın olmaması aramızda duygu anlamında birşey kalmamış olması vs.....Ailem ben çalıştığım için çocuğumu büyüttü bu yaşa getirdi boşanma durumuna oğluma kıyamadıkları için karşı cıkıyorlar ve iki tarafada vermeyiz ezdirmeyiz biz büyütürüz diyorlar durumumuzun farkındalar ve çok mutsuzlar bense hayatımın kontrolünü kaybetmiş hissediyorum birilerinin isteği ve beklentileri doğrultusunda yaşamaktan yoruldum sadece insanlar mutlu olsun üzülmesin düzen bozulmasın diye kendimi feda ettim ki eşimle tanımadan evlenmeme acele karar vermeme sebepte ailemdir belki hayatimdaki insanı bi kaçış gibi sığınacak liman gibi gördüğümden vazgeçmek imkansız geliyor...

bu neden peki?

Arkadaşlar durum şu; 8 yıllık evliliğim yıllar öncesinde fiilen bitmiş olsa da çocuğum için aynı evi ev arkadası modunda paylaşmaya devam ettik fakat ben farklı bir ile atandım ve son bir yıldır evi de ayırdık ve bu süreçte hayatıma çok sevdiğim saygı duyduğum yanında huzur bulduğum beni seven sahiplenen benimle evlenmek isteyen düzgün bir insan girdi ..Çocuğumun babası boşanmayı çoktan kabullenmiş durumda hatalarımı biliyorum mutlu olmak seninde hakkın diyor fakat ailem boşanmama kesinlikle karşı onu da aşabilirim fakat en önemli sorun sevdiğim adamla yeni bir yuva kurarsam oğlumdan ayrı bir şehirde yaşamak zorunda olmam (oğlum 7 yaşına girmek üzere).Ne yapacağımı bilmez haldeyim bir tarafta evlat diğer tarafta hayatımın geri kalanını yanında geçirmek istediğim çok sevdiğim adam..ki o da eşinden ayrılmış ve annesinde kalan bir kızı var..Ben birkaç gün önce 30 uma yeni bastım,sevmek sevilmek kendimi yanında mutlu huzurlu ve güvende hissettiğim adamla evlenmek istiyorum kalbim deli gibi bunu istiyor peki ama oğlumdan nasıl ayrı kalacağım uykularımı yitirdim seçim yapamıyorum en son kendimden vazgeçicem lütfen bana yardım edin...

Öğretmensiniz ( profile göre ) , ayakları üzerinde duran bir kadın olmanıza rağmen 8 yıllık evliliğinizi klasik bir ifade ile çocuğunuz için fiilen bitirmediniz.

Atama ile farklı ildesiniz , çocuğunuz babasıyla mı onu bu mesajdan anlayamadım. Çocuğunuz için sürdürdüğünüz evliliği 1 yıllık ayrı ilde yaşama sürecinde bitirmeye karar verdiniz. Çünkü yeni bir insanla tanıştınız , kanunen evli olmanıza rağmen ayrılmadan evlilik planları yapmaya başladınız.

Atama ile neden eşinizin olduğu yerden ayrı bir yerdesiniz anlayamadım açıkçası. Kanunen evli iken yeni bir aşka yelken açmışsınız , önce boşanma cesaretini gösterin.

Çocuğunuz için evliliğinizi sürdürdü iseniz eşinizin iyi bir baba olduğunu varsayıyorum. Şu anda da babası ile yaşıyor sanırım. Babası ile yaşamını sürdürür ise en azından duygusal gelgitlerle harap olma ihtimali daha düşük olacak gibi duruyor.

Mevcut ilişkiniz evlilikle sonuçlanır mı bilemem ancak evli iken yeni bir ilişkiye başladığınız her zaman hatırlatılacak size. Yeri gelecek aklı ermeye başlayan oğlunuz hatırlatacak , yeri gelecek evlenmeyi düşündüğünüz insan.

Kusura bakmayın lakin şu dert ettiğiniz konu sahiden yeterince saçma geldi. Hayatta her ne olursa olsun, her ne yaşanırsa yaşansın bir anne evladından hiçbir şekilde vazgeçemez. Sevdiğiniz ve evlenmek istediğiniz adamı, çocuğunuza yeğ etmeniz kişisel olarak hoşuma da gitmedi. Böyle bir kargaşaya düşen bir insanın, annelik duygusundan ve sevgisinden şüphe etmek gerek. Yüz tane erkek bulunur da, bir yavru bulunmaz. Ayrıyeten evladınızdan neden ayrı kalmanız gerekecek mevzusunu da çözemedim. Bebeğinizi yanınıza ihtimaliniz yok mu? Böyle bir şans yok ise dahi, bu sevdadan vazgeçin derim.

Evlat ile adam ha? Hakikaten trajikomik.

Öğretmensiniz ( profile göre ) , ayakları üzerinde duran bir kadın olmanıza rağmen 8 yıllık evliliğinizi klasik bir ifade ile çocuğunuz için fiilen bitirmediniz.

Atama ile farklı ildesiniz , çocuğunuz babasıyla mı onu bu mesajdan anlayamadım. Çocuğunuz için sürdürdüğünüz evliliği 1 yıllık ayrı ilde yaşama sürecinde bitirmeye karar verdiniz. Çünkü yeni bir insanla tanıştınız , kanunen evli olmanıza rağmen ayrılmadan evlilik planları yapmaya başladınız.

Atama ile neden eşinizin olduğu yerden ayrı bir yerdesiniz anlayamadım açıkçası. Kanunen evli iken yeni bir aşka yelken açmışsınız , önce boşanma cesaretini gösterin.

Çocuğunuz için evliliğinizi sürdürdü iseniz eşinizin iyi bir baba olduğunu varsayıyorum. Şu anda da babası ile yaşıyor sanırım. Babası ile yaşamını sürdürür ise en azından duygusal gelgitlerle harap olma ihtimali daha düşük olacak gibi duruyor.

Mevcut ilişkiniz evlilikle sonuçlanır mı bilemem ancak evli iken yeni bir ilişkiye başladığınız her zaman hatırlatılacak size. Yeri gelecek aklı ermeye başlayan oğlunuz hatırlatacak , yeri gelecek evlenmeyi düşündüğünüz insan.

karşılıklı zihnen bedenen ve ruhen uzun zaman önce feshedilmiş resmi anlamda boşanma sürecine girilmiş bir imzadan bahsediyoruz yoksa inançlarımda değer yargılarımda en az sizinki kadar yerinde

Ailenizin kararlarınıza karışma yaşını çoktan geçmiş bir bireysiniz. On yıl sonra oğlunuz yanınızda olmayacak. Yeni bir hayat kurarken oğlunuzdan vazgeçmeniz de beklenmiyor. Sağlıklı mutlu anne mutlu ve sağlıklı evlat yetiştirir. Aşk her zaman kapınızı çalmaz. Eminim hepinizin mutlu olabileceği dengeyi kurabilirsiniz.
Bencil bakış açısının kitabına uygun hale getirilişi...

karşılıklı zihnen bedenen ve ruhen uzun zaman önce feshedilmiş resmi anlamda boşanma sürecine girilmiş bir imzadan bahsediyoruz yoksa inançlarımda değer yargılarımda en az sizinki kadar yerinde

Kadın veya erkek evlilik birliğinin kalmadığını söylüyor ise önce boşanma cesaretini göstermeli ve sonra hayatına devam etmeli.

Yeni bir hayat kurmak için hayal ettikleri , istedikleri şartlar olgunlaşmadığı için " evliliği çocuğum için sürdürüyorum" argümanının ardına sığınmamalı ebeveynler.

Aynı konu ile eşiniz karşınıza gelse idi ; boşanmadan sergilediği tavrı hoş görecek miydiniz ? Zaten bizim evliliğimiz uzun yıllar önce bitmişti , sevdiğinle mutluluklar diyerek uğurlayacak mıydınız ?

X