Hayatımın en zor kararını vermek zorundayım yardıma ihtiyacım var :(((

Öncelikle oğlum bu süreçte zaman zaman babasıyla zaman zaman benimle kaldı fakat babası benim yeniden evlenmem durumunda oğlumun benimle yaşamasına izin vermeyeceğini söylüyor ayrıca terk etmek ne demek elbette terk etmeyeceğim yine görüp görüşeceğim sadece aynı şehirde yaşıyor olamayacağız önyargılı olmadan empati yaparak yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum..
Bu işler babanın izin vermemesiyle olmazz mahkeme ne karar verirse odur.. evlat bırakılmaz yapmayın derim elbette aşk güzeldir yaşamanızda lazım ama evladınızda olsun bakın sevdiğiniz adamın çocuğu annesindeymiş burdan pay biçinn..

Bence biz hiç medeni değiliz anlamıyoruz :KK48:
Eşle yeni evlilik hakkında konuşuluyor ve bu medeniyet oluyor.
Yok ben medeni değilim.
Madem bı biz medeni değiliz
bu kadın cinayetlerini kim neden yapıyor, herif boynuzlanıyor cilasınıda hanımlan beraber atıyorlar.
Allah sonumuzu hayır etsın ne kotu bır dunyada yasıyoruz

Bakın sakin sakin hiç yargıda bulunmadan sizin ağzınızdan çıkanları yazıyorum:

-Çocuğunuzun babasıyla kağıt üstünde bi evlilik sürdürüyosunuz ve bunu sadece çocuğunuz için yaptığınızı söylüyosunuz.

-Bu kağıt üstündeki evliliği artık bitirmek istediğinizi söylüyosunuz.

-Ailem karşı çıkabilir ama hallederim demişsiniz, burada da bi sorun yok.

-Babayla kavga gürültü halinde değilsiniz. Adam velayeti de size vermeye hazır, siz de çocuğu ona istediği zamanlarda göstermeye hazırsınız. Medeni bi adam, bi kötülük yapmaz diyosunuz.

-Ortada yeni bi eş adayı var. Çok iyi bi adam olduğunu ve sizi mutlu etmek istediğinizi söylemişsiniz.

-Babanın oğlum başka bi adama baba diyecek, onu babası gibi sevecek gibi olağan kaygıları var.

E bu hikayede bi aksilik ya da seçim yapma zorunluluğu yok ki. Yapılacak tek şey çocuğunuzun babasının kaygılarını yatıştırmak olacak.

"O çocuğun babası sensin, istediğin zaman istediğin kadar gelir görürsün, ben de getiririm senin bulunduğun şehire. O adam onun için bi abi gibi olacak hepsi bu, onun da bi çocuğu var, o da seninle benzer endişeleri taşıyo."

3 aşağı 5 yukarı bu şekilde kendinizi anlatacaksınız. Gerçek medeniyet bunu gerektirir. Sonra da boşanıp velayeti alacaksınız. Oğlunuz da o yeni adamla evlenseniz de evlenmeseniz de sizle yaşayacak.

Ama siz bi şeyleri eksik anlatıyosunuz bence bize.

Ya eşiniz söylediğiniz gibi medeni bi adam değil, o adamla evlenirseniz mahkemede yeni adamla ilişkinizi ortaya dökeceğini ima ediyo.

Ya da yeni adam sizi mutlu etmeyi o kadar umursamıyo, çocuğunuzu istemeyecek, ikinci yanlış evliliğe doğru emin adımlarla ilerliyosunuz.

Ya da bambaşka bi şey var bize söylemiyosunuz.

henüz nıkahlıyken başkasıyla bırlıkte olmaya cesaret etmenız gerçekten bır fıkır verebılıyor bana kısılıgınız hakkında...ve emınım oğlunuzu da bırakırsınız evlenırsınız durum bunu gosterıyor cunku onu gerçekten sevseydınız zaten başkasıyla bunu yasamadan evvelde ılk oğlunuzu dusunurdunuz
kısacası boşanırsınız... oğlunuzu gözden çıkarır evlenırsınız... ama mutluolur musunuz orası muamma... sonra yıllar geçer ...oğlunuz iyi bır yere gelır... ve sız karsısına çıkar ben annenim dersınız

evlenın tabii hıc durmayın unku sızın 30 yasında ihtıyacınız olan o güven ve sevgiye 7 yasındakı oğlnuzun ıhtıyacı yok

Arkadaşlar durum şu; 8 yıllık evliliğim yıllar öncesinde fiilen bitmiş olsa da çocuğum için aynı evi ev arkadası modunda paylaşmaya devam ettik fakat ben farklı bir ile atandım ve son bir yıldır evi de ayırdık ve bu süreçte hayatıma çok sevdiğim saygı duyduğum yanında huzur bulduğum beni seven sahiplenen benimle evlenmek isteyen düzgün bir insan girdi ..Çocuğumun babası boşanmayı çoktan kabullenmiş durumda hatalarımı biliyorum mutlu olmak seninde hakkın diyor fakat ailem boşanmama kesinlikle karşı onu da aşabilirim fakat en önemli sorun sevdiğim adamla yeni bir yuva kurarsam oğlumdan ayrı bir şehirde yaşamak zorunda olmam (oğlum 7 yaşına girmek üzere).Ne yapacağımı bilmez haldeyim bir tarafta evlat diğer tarafta hayatımın geri kalanını yanında geçirmek istediğim çok sevdiğim adam..ki o da eşinden ayrılmış ve annesinde kalan bir kızı var..Ben birkaç gün önce 30 uma yeni bastım,sevmek sevilmek kendimi yanında mutlu huzurlu ve güvende hissettiğim adamla evlenmek istiyorum kalbim deli gibi bunu istiyor peki ama oğlumdan nasıl ayrı kalacağım uykularımı yitirdim seçim yapamıyorum en son kendimden vazgeçicem lütfen bana yardım edin...
Mutluluk seninde hakkin eger huzur buluyorsan hic durma cocugnu yanina alabilirsin bitmis bir iliski icin kendini hirpalama ve ne olursa olsun cocugunu yanliz birakma evlenecegin kisiyide lutfen cok dikkatli izle cocuguna abilik babalik yapabilecek bi insanmi bu cok onemli hayat anlik guzelliklerden ibaret digil lutfen cok iyi dusun butun karar sana ait ...

Arkadaşlar durum şu; 8 yıllık evliliğim yıllar öncesinde fiilen bitmiş olsa da çocuğum için aynı evi ev arkadası modunda paylaşmaya devam ettik fakat ben farklı bir ile atandım ve son bir yıldır evi de ayırdık ve bu süreçte hayatıma çok sevdiğim saygı duyduğum yanında huzur bulduğum beni seven sahiplenen benimle evlenmek isteyen düzgün bir insan girdi ..Çocuğumun babası boşanmayı çoktan kabullenmiş durumda hatalarımı biliyorum mutlu olmak seninde hakkın diyor fakat ailem boşanmama kesinlikle karşı onu da aşabilirim fakat en önemli sorun sevdiğim adamla yeni bir yuva kurarsam oğlumdan ayrı bir şehirde yaşamak zorunda olmam (oğlum 7 yaşına girmek üzere).Ne yapacağımı bilmez haldeyim bir tarafta evlat diğer tarafta hayatımın geri kalanını yanında geçirmek istediğim çok sevdiğim adam..ki o da eşinden ayrılmış ve annesinde kalan bir kızı var..Ben birkaç gün önce 30 uma yeni bastım,sevmek sevilmek kendimi yanında mutlu huzurlu ve güvende hissettiğim adamla evlenmek istiyorum kalbim deli gibi bunu istiyor peki ama oğlumdan nasıl ayrı kalacağım uykularımı yitirdim seçim yapamıyorum en son kendimden vazgeçicem lütfen bana yardım edin...
Babası sizi geri kazanmak için çocuğunuzu kullanıyor siz de biraksam mi birakmasam mi diye düşünüyorsunuz...???

Başka birine baba demesine gönlü razi olmazmis... e sizin kocaniz baskasiyla evlenince başka birine anne demesine siz razi oluyorsunuz o zaman. Su tabloda mantikli bir taraf var mi sizce. Ha babası asla evlenmeyecekse çocuğu için sizin için birakin çocuğunuzu sizden daha merhametli olduğu asikar bu durumda.

Sizin sevmeye sevilmeye ihtiyaciniz var da 7 yasindaki yavru sizin kiytirik askiniz yüzünuzden sürünmek zorunda değil!!

Çocuğunu koca için bırakacak kadin caniden baska bir şey değildir benim gözümde.

Bence haklısınız.

7 yaşındaki bir çocuğun, "oğlum mu aşkım mı" diyen bir kadının anneliğine ihtiyacı yok.

Bırakın babasında kalsın. Siz üzgünüm ama çocuğu hak etmiyorsunuz. Eşiniz de bu durumun farkında olmalı ki sizin evlenmeniz durumunda çocuğunu almak istiyor.

Bunca yoğun saldırının üstüne ne sağlıklı düşünebilecek ne de derdimi anlatmaya çalışabilecek gücüm kalmadı evet hepiniz mükemmel insanlarsınız dünya üzerinde tek iğrenç anneliği hak etmeyen vs vs insan benim iyi ki açmışım başlığı sayın sövün stres atın haydi devam durmayın..arada insan gibi yorum yapanları tenzih ederim önemli olan bana destek olup olmamanız değil üslubunuzdur..

Konuyu ilk açtığınızda eşinizi sorun çıkarmayacak biri olduğunu söylemişsiniz, sonraki yorumunuzda yeniden evlenirsem çocuğu vermez diyorsunuz...

Bir kere bir tarafta sevdiğim adam bir tarafta çocuğum ne demektir ya. Elin adamı çocuğuna tercih edilebilir mi?

Söylemiyorsunuz ama sevgiliniz çocuğunuzu istemiyor belli ki.
Başka sebep kalmıyor geriye.
Anladığım kadarıyla daha fazla tepki görmemek için de söylemiyorsunuz.
Bize değil kendinize söyleseniz yeter aslında.
Selamlar, sevgiler.

Bunca yoğun saldırının üstüne ne sağlıklı düşünebilecek ne de derdimi anlatmaya çalışabilecek gücüm kalmadı evet hepiniz mükemmel insanlarsınız dünya üzerinde tek iğrenç anneliği hak etmeyen vs vs insan benim iyi ki açmışım başlığı sayın sövün stres atın haydi devam durmayın..arada insan gibi yorum yapanları tenzih ederim önemli olan bana destek olup olmamanız değil üslubunuzdur..

Bir tarafta çocuğum bir tarafta sevdiğim adam dersen tepki alman çok normal...

Önce bitir evliliğini al çocuğunu yanına yeni bir hayat kur kendine sonrasında evliliği düşünürsün. Al sana mantıklı yorum....

Bir de hayatını çıkmaza sokan da sensin. Her şeyi bir arada yaşayıp karman çorman etmişsin. Boşanmadan yeni bir ilişkiye başlamışsın. Boşanınca başkası ile evleneceksin bu acele niye?

Madem çoktan bitti dediğin bir evliliğin var önce onu bitir... Kendine çocuğunla hayat kur... Sonra yeni bir ilişkiye yelken açarsın...

Son düzenleme:
Şimdiye kadar oglunuz için eski eşinle bir arada kalmış olma amacına ne oldu şimdi?
Bunu düşünen anneler olduğunu gördükçe bile çok şaşırıyorum
altı üstü bir erkek o kadar
Tamamen varsayimlarla yaziyorum.
Konu sahibi ustu kapali , esiyle iliskisinin bitmesinin ondan kaynakli oldugunu yazmis bir yerlerde.
ve sonradan atandigini da yazmis.
muhtemelen aldatildi ya da buna benzer bir sey, ama ekonomik gucu olmadigindan cikip gidemedi.
sonradan is sahibi oldu ve kendine guveni geldi, gelsin yeni asklar.
yani cocugum icin bunca sene katlandim falan hikaye bence.

kimse mukemmel insan degil hanimefendi,kimsede burda stres atmiyor.yorum yapanlarin cogu coluk cocuk sahibi insanlar,herkes kendinden pay bicerek yorum yapiyor..butun ama butun yorumlarda evladini birakma denmis..madem geceleri uykulariniz kaciyor,demek ki yanlis bi secenek uzerinde dolasiyorsunuz,o da cocugunuzu istemeyen sevgiliniz..emin olun yarin hasta duser bi yerinize bisey olursa o adam sizinde sorumlulugunuzdan kacicaktir.
ve iciniz elverecek mi evladinizi uvey anne eline birakmaya? esinizde illa ki evlenir..ayaklari ustunde duran geliri olan bi bayansiniz ve burda cesur ve guzel pozlari satiyorsunuz..birakmayin evladinizi..

yorumları ancak 6. sayfaya kadar okuyabildim
yazdıklarınıza 7 yaşındaki oğlunuz adına da çok üzüldüm
bence siz çocuğun velayetini almayın
çünkü olur da evlenirseniz ve çocuk sizinle yaşarsa, eşinizle olabilecek tatsızlıklarda çocuğunuzu ezdirtirsiniz siz gibi geldi bana
aman evliliğimiz bozulmasın, 2. evlilik vs vs diye çocuğu mutsuz edersiniz gibi geldi
çocuk öyle bir durum içinde yaşayacağına, sizi arada bir görsün daha iyi bence
umarım baba tarafı daha çok değer veriyordur o çocuğa...

evladini bi kefeye elin adamini bir kefeye koyup tartarsan secim yapmam lazim dersen tepki alman normal.
anne olarak bu konuda hemen hepimiz tepki gosterdik hakli olarak.
bize gore yanlistasin.
ama sen tasiyabileceksen ne ala.
evlat senin hayat senin.
ajitasyona filan da girme.aklini basina topla oyle dusun.
o terazide evladin ne isi var.
sevgiymis askmis fasa fiso.gec bunlari.
evladini bagrina bas.sevgini ona ver.
emin ol senin sevgine evladinin daha cok ihtiyaci var.senin kokuna da oyle.
yani ben bu konuda cok cok hassasim.ancak rencide etmeden yaziyorum.
sert yazmanin sebebi ise seni uyarmak.
dun tanidigin bi adam icin evladindan vazgecme demek.
bak arkadasim Degmez degmez degmez.
bunu iyi anla hickimse hicbir ask icin vs.degmez.
hayatta tek gercek bi anne icin once evlatlaridir.aksini aklim mantigim almiyor benim.degil ki bir adam icin oglumu terk edicem.olmem lazim ancak boyle birseyi yapmam icin.
kendine acimayi da sitemi de birak.sagduyulu mantikli ol.bi adam icin evladini sakin ola birakma.

ben ınsanların genelde hakettıklerını yasadıklarını dusunurum
o yuzden herkez rahat olsun canım

Allah hepinize yuvalarınızda eşlerinizle ve evlatlarınızla sonsuza dek mutlu huzurlu bi hayat nasip etsin bana da en kısa zamanda doğru yolu gösterip gönlümü razı etsin diyecek başka birşey yok..

X