Hayatımın en zor kararını vermek zorundayım yardıma ihtiyacım var :(((

oğlunuzu bir yetişkin gibi karşınıza alıp konuşun. Uzman bu konuda size destek olacaktır. Onu asla terk etmediğinizi ihtiyacı olduğunda yanında olacağınızı açıkca ifade edin.Yeni evinizinde ona bir oda hazırlayın ve birlikte geçireceğiniz zamanlar ile ilgili plan program yapın. Bunun doğal bir süreç olduğunu dünyanın sonu olmadığını onu terk etmediğinizi doğru bir şekilde ifade edin açık ve net yalın olun
Terkediyor ama terketmiyorum diye yalan söylesin tavsiyesi...

Bulunduğum yerde(doğu görevi) zor şartlar altında olduğumdan ve çocuguma bakacak kimse olmadığından çocuk okula devam ettiğinden akşamları ve haftasonları babasıyla olmak suretiyle bakımını ailem üstlendi yeterli mi cevabım?
Biliyorum ki cevabınız inanmak istemiyorsanız inanmayın size ne vs tarzı bişe olacak ama ben son yazdığıınız şeylerin hiçbirine inanmadım, bu forumda ilk defa birinin doğruyu söylemediğini bu kadar içimde hissettim. saatlerdir aynı sorular farklı kişilerce defalarca soruldu ama cevap vermediniz şimdi peşpeşe sıralıyorsunuz sanki düşünüp kurgulayıp cevap vermişsiniz gibime geldi, günahınızı alıyorsam da Alalh affetsin, siz de kusuruma bakmayın

Arkadaşlar durum şu; 8 yıllık evliliğim yıllar öncesinde fiilen bitmiş olsa da çocuğum için aynı evi ev arkadası modunda paylaşmaya devam ettik fakat ben farklı bir ile atandım ve son bir yıldır evi de ayırdık ve bu süreçte hayatıma çok sevdiğim saygı duyduğum yanında huzur bulduğum beni seven sahiplenen benimle evlenmek isteyen düzgün bir insan girdi ..Çocuğumun babası boşanmayı çoktan kabullenmiş durumda hatalarımı biliyorum mutlu olmak seninde hakkın diyor fakat ailem boşanmama kesinlikle karşı onu da aşabilirim fakat en önemli sorun sevdiğim adamla yeni bir yuva kurarsam oğlumdan ayrı bir şehirde yaşamak zorunda olmam (oğlum 7 yaşına girmek üzere).Ne yapacağımı bilmez haldeyim bir tarafta evlat diğer tarafta hayatımın geri kalanını yanında geçirmek istediğim çok sevdiğim adam..ki o da eşinden ayrılmış ve annesinde kalan bir kızı var..Ben birkaç gün önce 30 uma yeni bastım,sevmek sevilmek kendimi yanında mutlu huzurlu ve güvende hissettiğim adamla evlenmek istiyorum kalbim deli gibi bunu istiyor peki ama oğlumdan nasıl ayrı kalacağım uykularımı yitirdim seçim yapamıyorum en son kendimden vazgeçicem lütfen bana yardım edin...

Bulunduğum yerde(doğu görevi) zor şartlar altında olduğumdan ve çocuguma bakacak kimse olmadığından çocuk okula devam ettiğinden akşamları ve haftasonları babasıyla olmak suretiyle bakımını ailem üstlendi yeterli mi cevabım?

sanırım öğretmen olmadığım için anlayamıyorum
sorun sevdiğiniz adamla yeni bir yuva kurarsanız oğlunuzdan ayrı bir şehirde yaşayacak olmanızdı
e şimdi de ayrıymışsınız zaten, şimdi dönüp çocuğunuzun olduğu şehre gitme şansınız mı var? evlenince o mu olmayacak?

arkadaşım sana açık açık 2 şey sormak istiyorum
1) bugüne kadar gerçekten çocuğunla yanyana (evli demiyorum, aynı şehirde diyorum) olabilmek ve onu alabilmek için elinden geleni yaptın mı?
2) eşin seni tehdit mi ediyor? ya anlaşmalı boşanırsın ve çocuğu bana verirsin ama istediğinde görebilirsin ya da anlaşmalı boşanmazsan mahkemede evlilik dışı ilişkin olduğunu söyler çocuğu alırım ve göremezsin mi diyor?

Mevzu velayet değil babası da bende medeni insanlarız çocuğumuzu görme şeklimizi ve zamanlamamızı biz belirleyeceğiz..yazılanlara kızmıyorum belki başıma gelmemiş olsaydı bende aynı tepkileri verirdim ama hayat kimsenin planladığı gibi gitmiyor ..
Evlendiğin taktirde çocuğu sana vermem demesi, boşansanız da başkasıyla evlenmemeniz için uygulanan ucuz bit taktik.
Çocuğunu kullanarak boşandığı kadının hayatını kısıtlamaya çalışan adamın medenilik derecesini sorgulamak lazım.
Boşanın ve herşeyin yoluna girmesi için zaman tanıyın kendinize. Bir süre sonra daha sağlıklı kararlar verebileceksiniz.

Çocuk bırakılır mı ya? Krallar gelse bırakmam ki anne bile değilim daha..Kocana dava açacaksın 7 yaşındaki çocuğu zaten sana verirler.İster kabul et ister etme yanına almazsan çocuğun senden uzaklaşacak.

Şimdi gördüm mesajını.
Çocuğunun seninle yaşaması söz konusu değilse konuyu neden açtın ki?
Yardım istemek için değil bence vicdanını rahatlatmak istedin.

Ama çok içim acıdı. Kendimi oğlunun yerine koydum.
Ben çok üzülürdüm.
Anne olarak zaten bırakamazdım çocuğumu..

size birşey soracağım ama gerçekten imalı değil
gerçekten soruyorum
sizce bu duygular içten gelmez mi?
içten gelmeden, burada yazılanlar yüzünden alınan bir karar gerçekten ilelebet geçerli olabilir mi?
sizce bu duygular, burada yazılanlarla öğrenilebilir mi?
bugün 7 yaşındaki çocuğu ile bir adam arasında kalan konu sahibi
çocuğunun velayetini alsa
ve o adamla evlense, çocuk onlarla yaşasa, eşiyle olabilecek tatsızlıklarda konu sahibi çocuğunu ezdirtmez mi?
evliliğim bozulmasın, 2. evlilik vs vs diye çocuğu mutsuz etmez mi?
gerçekten bu duyguların, sahiplenmenin tavsiye ile öğrenilebileceğine inanıyor musunuz?
ben inanamıyorum da o yüzden sordum...ben mi çok katıyım diye...
ben konu sahibinin bir anlık gaflete düştüğünü,hayatının erkeğini bulduğunu sanarak elinden kaçırmama psikolojisine girdiğini ve gözüne perde indiğini varsaydım.
bu tür bir seçimi dile getirebilme noktasına nasıl geldiğini de anlamış değilim.
muhtemelen hayatımın aşkı! dediği adam kendi çocuğu yanında olmadıgı için seninki de gelmesin istemem dedi.evleniriz çok mutlu oluruz vs. dedi.o da hayatımı bundan sonra sevdiğim adam ile geçireyim diye bir hayale kapıldı.
ben bu konuda belki de senden bile katıyım.böyle bir seçimi söz konusunun konusu bile yapamam o kadar söyleyeyim.
aşk mış meşkmiş ise gözümde sıfırdır evlat var ise işin içinde.
hergün oğlumun kaşını gözünü öperim uyurken.anam babam eşim kendim dahil evladından sonra gelir.
Allah kimseye acılarını göstermesin, evlatlarımızla sınamasın.
ben bir ana bir evlat,gerisi yalan diyenlerdenim.
ölüm acısını da yaşadıktan sonra aşktır sevgilir diye kendini paralayanlara ise istemsiz olarak çok tepkiliyim.
benim gözümde hiçbir değeri anlamı yoktur.bir adam için asla kendimi parçalamam değil evladımdan geçicem.
benim için evladından vazgeç diyen adamın ise değil karısı olacağım bidaha yüzüne bakmam.
ama belli ki konu sahibi gerçeklik kavramını yitirmiş hafiften aşk sarhoşu.
gözünün açılacağını söylenenlerden ibret alacağını umuyorum.
zira gerçekten kanıma dokundu bu tür bir seçim yapması.
hamilelik te var işin içinde:))hormonlar sağolsun:))

Çocuk bırakılır mı ya? Krallar gelse bırakmam ki anne bile değilim daha..Kocana dava açacaksın 7 yaşındaki çocuğu zaten sana verirler.İster kabul et ister etme yanına almazsan çocuğun senden uzaklaşacak.

kağıt üzerinde bir evlilik de olsa
mahkeme kocası kanıtlarsa ilişkisi var diye
alamayabilir çocuğu

ben konu sahibinin bir anlık gaflete düştüğünü,hayatının erkeğini bulduğunu sanarak elinden kaçırmama psikolojisine girdiğini ve gözüne perde indiğini varsaydım.
bu tür bir seçimi dile getirebilme noktasına nasıl geldiğini de anlamış değilim.
muhtemelen hayatımın aşkı! dediği adam kendi çocuğu yanında olmadıgı için seninki de gelmesin istemem dedi.evleniriz çok mutlu oluruz vs. dedi.o da hayatımı bundan sonra sevdiğim adam ile geçireyim diye bir hayale kapıldı.
ben bu konuda belki de senden bile katıyım.böyle bir seçimi söz konusunun konusu bile yapamam o kadar söyleyeyim.
hergün oğlumun kaşını gözünü öperim uyurken.anam babam eşim kendim dahil evladından sonra gelir.
ölüm acısını da yaşadıktan sonra aşktır sevgilir diye kendini paralayanlara ise istemsiz olarak çok tepkiliyim.
benim gözümde hiçbir değeri anlamı yoktur.bir adam için asla kendimi parçalamam değil evladımdan geçicem.
benim için evladından vazgeç diyen adamın ise değil karısı olacağım bidaha yüzüne bakmam.
senin hormonlarının elllerinden gözlerinden öperim canımcım:KK52::KK52::KK52::KK59:

güzel yaklaşım, denediğiniz iyi olmuş :KK9:

senin hormonlarının elllerinden gözlerinden öperim canımcım:KK52::KK52::KK52::KK59:
coşmuşum demi:))
inşallah konu sahibine de azıcık faydası olur bu uyarıların.
ben inanıyorum vazgeçecek.
7 yaşında bir günahsızı,bir meleği üzmeyecek.
evlenmek istemesi yuva kurmak istemesi gayet normal.
ama malesef ki hala evli,ve yeni bir evlilik ise onu evladından koparacak.
o meleğin bir tek saç teline dünyalar feda edilir be, aşk ta neymiş peh...

coşmuşum demi:))
inşallah konu sahibine de azıcık faydası olur bu uyarıların.
ben inanıyorum vazgeçecek.
7 yaşında bir günahsızı,bir meleği üzmeyecek.
evlenmek istemesi yuva kurmak istemesi gayet normal.
ama malesef ki hala evli,ve yeni bir evlilik ise onu evladından koparacak.
o meleğin bir tek saç teline dünyalar feda edilir be, aşk ta neymiş peh...
7 yaşındaki günahsıza çeşitli sebeplerle uzaktan annelik yapıyormuş zaten ,bence farkeden bir şey olmaz kamuoyu araştırması yapmış gibi olmuş.

hayatta şu kadar rahat olamadım ya yanar yanar ona yanarım arkadaş
ha bi de medeni

7 yaşındaki günahsıza çeşitli sebeplerle uzaktan annelik yapıyormuş zaten ,bence farkeden bir şey olmaz kamuoyu araştırması yapmış gibi olmuş.
zorunlu olarak tayin sebebiyle gitmiş olduğu için bişey demek doğru olmaz sanırım.
geçici bir süreç nihayetinde.belli bir süre sonra tayin isteyip geri dönme şansı var.
ama öbür türlü, o adam kendi çocuğunun gelmediği evde kadının çocuğunu da istemiyor belli ki.
6 ayda bir gelecek te çocuğa oda açılacak ta vs. v.s.
o çocuk annem beni başkası için terketti demeyecek mi,ömür billah affetmez ,unutmaz da.
öyle kırkyılın başı bi paket oyuncak alırım 2 gün gezdirirm nolcak diyosa bilemem tabi.
mecburiyetten ayrılan ve çocuğunu bu şekilde gören hiçkimseye lafım yok.sakın yanlış anlaşılmasın.
burada bir seçim sözkonusu olduğu için bu şekilde tepki veriyorum.
seçim anne olarak konu sahibinde burada.
o sebeple tüm sorumluluk ta kendisinde.

Evleneceğin adam çocuğunu istemiyor adım gibi eminim konunun başlığından ve ilk yazdıklarından belli baktın insanlar tepkili garip garip konuşmaya başlamışsın dediklerin birbirini tutmamış şurada sana tepki gösterenlerin içinde bende dahil bir sürü henüz anne olmamış bekar insanlar var. Bizim bile annelik duygumuz var ama senin :KK14: yazık yaa yazık

zorunlu olarak tayin sebebiyle gitmiş olduğu için bişey demek doğru olmaz sanırım.
geçici bir süreç nihayetinde.belli bir süre sonra tayin isteyip geri dönme şansı var.
ama öbür türlü, o adam kendi çocuğunun gelmediği evde kadının çocuğunu da istemiyor belli ki.
6 ayda bir gelecek te çocuğa oda açılacak ta vs. v.s.
o çocuk annem beni başkası için terketti demeyecek mi,ömür billah affetmez ,unutmaz da.
öyle kırkyılın başı bi paket oyuncak alırım 2 gün gezdirirm nolcak diyosa bilemem tabi.
mecburiyetten ayrılan ve çocuğunu bu şekilde gören hiçkimseye lafım yok.sakın yanlış anlaşılmasın.
burada bir seçim sözkonusu olduğu için bu şekilde tepki veriyorum.
seçim anne olarak konu sahibinde burada.
o sebeple tüm sorumluluk ta kendisinde.
valla bana doğuymuş zor koşulmuş demesin ben doğunun en ücrasında en zor koşulunda en teröri döneminde görev yaptım da bi halt olmadı millet çoluğu çocuğuyla yaşıyodu üstelik hepsinin babası da orada değildi.

doğudayım diye çocuğumu götürmedim almadım demek doğuya hakarettir ki ben iç anadoluluyum..annen gelir baban gelir veyahut memursundur zaten doğudaysan gerisi saçmalıktır bakıcı tutarsın ,vereceğin bir kira bir yakıt çocuğunuda her türlü doyurursun...konu sahibinin anası babası büyütmüş var böyle insanlar doğurup anasına babasına çocuğunu veren ağlaması çişi kakası kesilince geri alan yok mu sanki...ben şahsen tanıdım bitane böyle..çocuk sütten kesilmeden verdi kaynanasına o büyüttü hazır büyümüş çocuğu aldı sonra.hiç içide acımadı sadece kullandı yavrumdan ayrıyım ayağına insanları.

X