Hayatımın en zor 15 günü

Esin bunlari görmüyor mu. Hic kibarliga gerek yok yazik gunah sanada. Senin bir sey demene kalmadan esin mudahale etmeliydi bu duruma. Ama oda ailesine destek cikmis sanirim işin cok zor bir insani huyundan vazgeciremezsin. Boyle kendinide ezdirmeye devam etme bence

hiç eşinizi aramamalısınız.
evden giden o, onun çabalamasını bekleyin.
neden siz bir şeyleri düzeltmeye çalışıyorsunuz ki, o çalışsın.
o desin bu dönemde çok yoruldun, ben seni kırdım diye.
bunun için siz bir şey yapmayın, o size adım atarsa siz de ona atın elbette, ya da konuşmak isterse trip yapmadan kabul edin.
ama onun dışında sizlik bir durum yok, adam olan kendi biraz çabalasın.

Akşam eve gelicek eminim zaten ama neler olucak bakalım

AYY VALLA BENIM BASIMDAN GECENLERLE AYNI.
CNM BAK BENDE YENI EVLIYKEN AYNI SEYLERI YASADIM.
KV NIN KV DESINE BILE BAKTIM.SES YOK SEDA YOK HIZMETCI GIBI HER SOYLENENE KAFA SALLARDIM.
AKSAM HERKESTEN SONRA YATAR HERKESTEN ONCE KALKARDIM VE YAVAS YAVAS BU DEGISTI.
YANI BENDE INSANIM HER YERIM AGRIYOR YATAMIYORUM BILE DEDIM ESIME.
YAPTIGIM SEYLERLE MADALYAMI KAZANIYORUM KI .BOSA KUREK SALLIYORDUM.
1 YIL KATLANDIM.ARTIK EVIM AYRI AMA BI HASTALIK FALAN OLSA KV GELIP KALIR.
EVIM AYNI SENIN DEDIGIN GIBI KUCUK VE DUZENSIZ.DURUM BELLI ZATEN.
EN SON GECEN KIS GELDI.HIC DUZENIMI BOZMADIM.OZEL BISEYLER YAPMAYA CALISMADIM.
INSAN COK KISITLANIYOR.BIR MARKETE BILE CIKIP RAHATCA DOLASAMIYORDUM.
YUZUM DUSUYOR VE ESIM BUNU GORUYORDU.

EVET SAYGI SEVGI OLMALI INSAN YUZ YUZE BAKIYOR OMUR BOYU.
AMA BUYUK OLARAK BIRAZ ANLAYISLI OLUNMALI.SEN BIRAZ BELLI ET CEKINME.
HEMEN KALKIP ANINDA BISEYLER YAPMA.YAVAS DAVRAN.

AYRICA YENI EVLISIN.KV YI YATAGA ALMAK YADA ESININ BASKASINDA KALMASINA SESSIZ KALMAK NEDIR?
DESEYDIN ANNE DAYI EVE GELECEK DIYORSUNDA ONLARIN YANINDA YATAMIYACAGINA GORE NIYE CAGIRDIN KI NE YAPICAZ BOYLE OLMAZ.BASKA ODAM YOKKI.BAHANE BULSAYDIN.DIREK COZUM SUNMUSSUN.BUNU TATLI DILLE SOYLEYEBILIRDIN.
MADEM AILESI EVDE VE O CEKIP GIDIYOR SENI EZIYOR SENDE OTURUP ANNESINE BABASINA DE OGLUNUZ NEDEN CEKIP GIDIYOR ARTI ESINEDE SOYLE BEN SENIN AILENE MI BAKICAM EL AT .YARDIMCI OL DE.EVLILIK PAYLASMAKTIR VE IKI KISININ ARASINDAKILERI DISARI YANSITMAMAKTIR.

BI SEFERINDE ESIMIN KARDESI BIZDE YATACAKTI.BEYEFENDI NE DESIN BENDE KARDESIMLE BURDAMI YATSAM .CEKYATIN BIRINI ONA BIRINI KARDESINE ACTIM HIC YUZUNE BILE BAKMADIM.BENI DIS KAPININ MANDALI GIBI ODAMDA AYRI YATMAYAMI YOLLARSIN BUYUR O ZAMAN YAT BAKALIM DEDIM.SABAHA KADAR VICDAN AZABINDAN UYUYAMAMISTI.NE YANI HERKES BILMIYORMU BIZ EVLIYIZ VE KARI KOCA BIRLIKTE YATAR.YATAK AYIRMAK NEYMIS CNM.BURNUNDAN GETIRDIM.

Sizin ailesiyle direk gorusmeniz yanlis olur.
Kendinizi bu kadar parcalayip, sonra herseyi biriktirip soylemek herseyi yikar.
Olaylar olurken tepkinizi gostermelisiniz.
Havlu mu asmislar kapiya toplayip alin.
Caylari mi bitmis doldurmayin.
Ortuyu mu cikarmis, kaldirin ve yatak odasina girmesinin yanlis oldugunu soyleyin.
Zaten bu rahatsizliklarin ustune gelip te kalmayacaklardir, o kadar kendinizi paralamissiniz ki, bu kadar keyfe omur boyu da kalirlar.
Mevzusu oldugunda esinize net sekilde istemedinizi soyleyin.
Aman kirmayim diye ugrasirsaniz coook kirilirsiniz, bu insanlar sokakta kalmis degil evleri yerleri var sonucta.
Tepkileriniz de net olun ve yerinde olsun.

Hizmet etme, su bile götürme kendileri alsınlar. Emin ol 2 gün sonra döner giderler. Yoksa bu kadın sizi o evden gönderip kendisi yerleşene kadar yakanızdan düşmez. Gelecekleri zaman akrabalarınızı doluşturun eve o iyi fikir. Rahat edemesin mümkün olduğunca. Saygısız, arsız bi kvdeniz var. Allah yardımcınız olsun..

Canım ne kendini ne eşini üzmeden kalp kırmadan burda kalırız falan dediklerinde güler yüz ,tatlı dille ev ev üstüne olmaz diyeceksin sıkılınca sizinde gelecek kapınız olsun bizimde diyeceksin hepsini tatlı dille halledip gözlerine batmayacaksın.Onlarin şimdi senin gibi bir gelinleri olmuş heyecandan napacaklarını şasırmışlar sabırlı ol canım yıllar geçtikçe heyecanları söner.Birde biz misafirlerin yatağını da koyarız,çayını da doldururuz sizde öyle değil mi? Çok şaşırarak yazmışsın da..

Ev senin evin değilmi arkadaşım bunu hissettir azcık.Sonra cok pişman olursun
Eşinle konuş yetişemiyorum. Annen arayıp herkesi davet ediyor anneni kırmadan konuş de.
Evdeki ufak yerdeğişimler olur,misafir ağırlamak zor ama işin dozu aşmış.burdan ahkam ksme kolay sma hoşgörüyle sınırını koy.eşinle hep konuş.

Ne bu simdi konu muhafazakarlık mı, ne diye bütün muhafazakarları genelliyorsunuz!

Ailesine kopamayacak kadar bağımlı insanlar neden evlenip başkalarının hayatını mahvediyorlar anlamıyorum. Hadi evleniyorlar en başından karşı tarafa söyleseler ya bizde ana baba dayı teyze cümbür cemaat yaşanır evde kadının söz hakkı olmaz diye. Kabul eden eder etmeyen de kendi yoluna gider. Yazık yemin ediyorum. Suyunu kendi alamayan insanlara laf anlatmak da kolay değil. Ömrünüzün en güzel yılları hizmet etmekle hor görülmekle geçecek. Üzüldüm.

yesillimorlu esinin hatırına ailesine iyi davranmışsın ama iyilikten anlayan insan değillermiş, onlar kalırken tepkini vermemissin şimdi onlar aradığı zaman böyle yaptınız şöyle yaptınız demek fayda vermez, elimize bir ekmek verdi başımıza bir tokmak vurdu derler, eşin hatasını anlayana kadar sakın taviz verme, konuştuğunuz zamanda suçlamadan ben seni anlıyorum o senin annen ama beni de anlamanı bekliyorum bende senin karınim de, kv gil bir daha gelecek olursa sakın kendini paralama, tabi 15 tatil icin düşündüğün plan gibi gelmemeleri icin önceden tedbirini al.

Senin davet etmediğin misafir icin sandalye alman yanlış olmuş, minareyi çalan kılıfını hazırlar bunu kv den düşünecekti. Sizin odanız da kv ile yatman zaten cok abes, kimin fikriydi bu.

Aslında esin sana hak vermis, annesigil tatilde gelicez deyince nerde yatacaksınız demiş, sen tatli tatlı eşinin seni bu konuda daha iyi anlamasını sağla, tabi önce o özür dileyip konustuktan sonra

Benim de kayınvalidemler geldi, Allah'tan sizin yaşadığınız şeyleri yaşamıyorum ancak sizi çok iyi anlıyorum.

Ben de bugün hep şunu düşündüm. Biz evlenirken eşimle pek çok şeyi konuşmuştuk, aklıma gelen ve sorun yaşayabileceğimiz şeyleri; ev temizliğinde birbirimize yardım etmemizi, çocuk isteyip istemediğimizi, yatırım yapacaksak bunu nasıl yapacağımızı falan. Konunuzu okurken fark ettim ki "misafir gelmek istediğinde kaç gün kalabileceklerini" hiç konuşmamışız. Sadece misafir sever misin demişti, ben de hayır sevmem. Misafirliğe gittiğimde 2 günden fazla kalmam, kalacaksam da otel tarzı bir yerde kalmayı tercih ederim demiştim.

Muhtemelen siz de evlenmeden önce böyle bir konu üzerinde mutabık kalmadınız ve kültür farklılığı mı zihniyet farklılığı mı yoksa eşinizin anlayışsızlığı mı bu sorunları yaşamışsınız.

Size tavsiyem, nötr olun. Sonfada gerekmedikçe konuşmayın, küs gibi de değil barış gibi de değil :))
O konuyu açacaktır. Hiserinizi anlatın, bu evin ikinizin evi olduğunu, yeni evli insanların evine kim olursa olsun bu kadar uzun gelip kalınamayacağını, bunun bir GÖRGÜ KURALI olduğunu anlatın. Kırıldığınız noktaları söyleyin ama eşinizi suçlamadan. Meseleye objektif bak lütfen deyin. Sen olsan sen de kabul etmezdin deyin. (sen olsan napardın demeyin, çünkü cevap hazır benim için sorun olmaz diyecektir. Onun da kabul etmeyeceğini, çünkü kv lerin yaptığının kabul edilemez olduğunu söyleyin) Yumuşak bir ifadeyle gülümseme ile anlatın ve onun kabullenici olduğu anda ÇÖZÜMÜ söyleyin. Kuralı koyun ve net olun.

Muhtemelen kv niz de sınırlarınızı görememiş. Sınırınızı o aileye karşı çizmelisiniz.
4 aylık evlisiniz, çok yenisiniz. Daha neler göreceksiniz, neler yaşayacaksınız. Başkaları için eşinizle kötü olmaya değmez. Ama tüm arkadaşların da dediği gibi eşiniz de sizin prensiplerinize saygı duyması gerekiyor.

Bu arada KV ye telefonda demeyi planladığınız şeyleri ben olsam demezdim. Bir şeyi o anda yapıyorsanız anlamlıdır. Sonrasında biriktirmiş bize kusuyor derler ve eşinizle daha kötü olursunuz. Mutlaka bir fırsat çıkar, o zaman dersiniz, 4 aylık gelinken yaptıklarnıza sabreden gelinim ben...

Ayy içim daraldı okurken, bu kv ile işin zor ama bu kocayla daha zor. Oğlunun evi şekerim gelecek kalacak tabi. Sende gelinsin hizmet etmeyip ne yapacaksın. Kocanın da keyfi yerinde annesi mutlu karısı hizmet ediyor, biraz daha sabretsen hayırlı evlat madalyası alacak senin üzerinden. Birbirinize bakıp gülmeler geçer huylu huyundan vazgeçmez sen çok yıpranırsın. Çocuk yokken iyi düşün. Bence çek resti olursa olur olmazsa yol yakınken dönersin. Eşin özür mü diliyor o anı kurtarmak için bak bakalım 3-5 ay sonra aynı şeyi yapmayacak aynı şeylere ses çıkarmayacak mı

Benim annem babam koylü insanlar. Kendi analarından babalarından ne gormuşlerse onu uygarlar. Kendi oğlundan birini davet etmek için izin istemezler. Bende kendi annemin evine birini davet ederken izin istemem. Belki düşüncesizlik belki cahillik. Adinı sen koy. Sonuc olarak her ne olursa olsun, onlar benim anam babam seninde benim de büyüğümüz. Anlayışlı olmasi gerekende bizleriz. Sürekli istanbulda yaşasalar böyle bir durumda belki senin düşündüğün düşünülebilir. Ama yılda 2 hafta yanımıza gelen insanlara senin bu söylediklerin ayıp kaçar. Kaçmasa bile yanlış anlaşılma ihtimali vr.

eşimin dün akşam evden gittikten sonra attığı mesaj bu

Eşiniz nereli?

Benim eşim doğulu.
Bir kaç ay önce eşim bir gün yeğenlerinin geleceğinden, sonra ablasıgilin geleceğinden bahsetti. Ben de gayet sakin ne zaman ayarladınız, benim haberim yok dedim. Eşim sana söylememiş miydim dedi, Allah var biliyorum ki söylemeyi unuttuğunu.

Ufak bir tartışma yaşadık, benzer şeyleri söyledi benim eşimde. Ailesi gelecekken n.sevdaya sorayım bi, nasıl dermiş? Onun ailesinde geleceklerse gelelim mi denmezmiş... mişş. miş..

Ben de dedim ki, burası memleketin değil, Ankara.
Ben senin memleketlin değilim Ankaralıyım.
Bu ev .... ailesinin evi değil senin ve benim evim. Kuralı biz koyarız, herkes buna uyar. benim ailem de senin ailen de.
Ben arabayla 5 dk.lık oturan ailem gelmek istedğinde veya davet ettiğinde nasıl ki sana soruyorsam senin ailen de BİZE saygı duyacak ve sen duyduracaksın dedim.

Konu kapandı, eşim ailesi aradığında gelmek istiyoruz dediğinde nadirene bi sorayım diyor. Kural koymak çok zordur, evliliğiniz için biraz uğraşmak zorundasınız...

eşinin sana öyle demeye davranmaya hakkı yok nedemek istediklerine gelir kalır istediklerini çağırır çüşşşş derim adama sakın taviz verme alttan alma nasıl başlarsa öyle gider bir bakmışsın kışları sende kalır olmuşlar.. önce sen kocanı bi yontman lazım ki sonra ailesine sıra gelsin.. ay ne bulurlar bu kadar zaman kendi evlerinin haricinde bir yerde kalmaya inan aklım ermiyor... utanmakta yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…