Hayatımın en zor 15 günü

Şimdi gittiler allahın cezaları kardeşimi kuzenleri örgütledim onlar geliyoruz diye aradıkları an eve doluşturucam milleti nerde yatarlarsa yatsınlar. Onlar arayana kadar da aramamaya karar verdim aradıklarında da ağzıma ne gelirse söyliycem. Gerçekten artık sabrım taştı. Eşime nasıl davranmalıyım tavsiyeleriniz var mı benden özür diletmek ve ailesini bu konuda uyarmak için?

eşin anyapıp özür dileyecek bir yapıda mı ?
ama sen evlisin ve bizim düzenimiz ayrı bu evle ilgili kararları karı koca olarak ikimiz veririz,eğer benim yerime annen karar verecekse ben karılık vazifemden istifa ediyorum.
tabi buna nasıl tepki verir sinirlenip bağırıp çağırır mı bilemem,
veya
bak hayatım bu evde ikimiz yaşıyoruz bu evedıştan gelen 3. kişi sadece senin değil benim de düzenimi değiştirir ve beni de seni de zor durumda bırakır, ve gelip iki gün kalıp gidecek biri için birbirimizi kırmayalım.
işiyle ilgili bir kararda neden annesini dinlemiyor eh annesi işle ilgili kararlarını da annesi verse ya ...
eğer işiyle ilgili kararları annesi vermiyorsa yaşadığı evle ilgili kararlara da karışmamalı, bu saygı , güç ile alakalı bir durum değildir.vs...
eğer gazla gidiyorsa gaz, eğer tavır ve küsme ile akıllanıyorsa da küsme...
ama annenlerin öyle uzun uzun kalmalarını doğru bulmuyorum, bak biz yeni evliyiz,öyle yeni evli çifte böyle sülalecek yatıya gelinmez, ayıp.
ailenin kötü niyeti yoktur mutlaka ama bunu kibarca anlatmamız lazım vs gibi alttan gazlama da işe yarayabilir belki

Onlar ararsa ben size çok kırıldım yeni gelinin evine bu kadar uzun kalmaya gelinmez bide yatıcak yer yok daha anlayışlı olmanızı beklerdim bana kardeşini ağırlama bizi ağırla biz bu eve istediğimiz gibi sana sormadan gelir 5 kişide kalırız sen kimsin der gibi beni hiç yerine koyuyosunuz oğlunuzun karısıysam bu evi ben çekip çeviriyosam benim size gösterdiğim saygıyı siz de bana göstermelisiniz evime bana sormadan misafir çağırmanızda bana çok büyük saygısızlık diyim mi ?

Bence onlara söyleme. Yüz göz olma soğuk konuş. Önemli olan eşinin bunları onlara söylemesi. Aksi takdirde ters teper

Deme off yaa icin daraldi valla. Direk, yeter artik bizi rahat birakin de. Sen demesende kv tlf ver vallahide billahi ben diycem. Bu ne arsizlik yahuuu.

Onu bunu bilmem de arsızlıkta zirveyi görüp gelirlerse huzur verme. Hizmet zaten etme. İşte ne yaparlarsa kendileri yapıyorlar. Gül gb geçinmek varken illaki çileden çıkaracaklar.

Canım konunu okudum maşallah dedim bin kere nasıl gelinler var ben düşünemiyorum kendimi senin yerinde gerçekten eşinle sinirli bi şekilde değil normal otur konuş elbet gorucek ailesinin yaptığını ama sakın sen yüz göz olma ailesiyle boşver yapma bundan sonra da koy mesafeni ...

Bunları söylemen gereken kişi eşin değil mi konu sahibi eve istediğini çağırır . Bu ev benim o da benim annem diyen . Onlara gerekeni söylemişsin daha fazlası haklı iken seni haksız duruma düşürebilir .

kayınvalidenle konuşmadan önce eşinle anlaşmaya varmalısın bence..
eşin arkanda olursa senin onlarla yüz göz olmana gerek kalmaz..
bu arada 15 kalmaları uzun fakat onu sorun etme..
ararsan bütün kış kalamayacaklarını ve evine bir daha sana sormadan misafir çağıramayacaklarını söyle..
şimdi herkese gelinin evinde kaldık bizi istemedi der ağzına laf verme bence

Eşime söylediğimde beni haksız gördü bu yüzden ona nasıl davranmalıyım şuan bilmiyorum. Evden gitmekten vazgeçtim çünkü meydanı boş bırakıp evimi sahiplenmemiş gibi olmak istemiyorum ama evde eşime nasıl davranmalıyım bilmiyorum. Aklının başına gelmesi için bana hak verip özür dilemesi için ne yapmalıyım ?

Buda tam bir cinnet herseyi çözer hikayesi. ..ya cinnet geçirip olaydan kurtulacaksın yada herseyi görmesini sağlayıp eşine devredicen görevi

eşinin kafası belli, senden özür dilemez sanmıyorum. ona göre annesinin her şeyi yapmaya hakkı var.
onlar gittikten sonra nasıl davrandı sana

Her seferinde bunu mu yapacaksınız
Düzgünce oturup konuşmalısınız istemiyorsanız
Eşinizle de kavga etmeden sakin sakin tane tane anlatın istediğinizi

Ay sinir ıldum yemin ederim ysenin yerinde olmak istemezdim. Keske sandalye filan alıp onlara yer acmasaydın bırsk yerde yesinler ve senin evinin sartlarına uysalardı. Ayrıcs neden ystak odanı baskasıyla kullanıorsun. Yatsın salonda cok dusuncesiz bir kadın bu. Tobe yarabbim ya. Esinin sana egemenlik kurmays hskkı yok oh ne ala. Kızım hasta olursun sinirden bak.belli et bacım yoruldugunu filan anlasınlsr. Ayrıca kayınvalidene soyle uyhun bir dille ama emrivaki yap ki anlasın kimseyi senden izin olmadan cagırmasın.

eşinin kafası belli, senden özür dilemez sanmıyorum. ona göre annesinin her şeyi yapmaya hakkı var.
onlar gittikten sonra nasıl davrandı sana
Normalde sinir anında söylenip sonradan özür dileyen bi insan küstüğümüz zaman genelde gözgöze geldiğimiz an gülüyoruz ve özür diliyor barışıyoruz. Ama bu konuda nasıl davranmam gerektiğini bilmiyorum iki ucu şeyli değnek yani. Eşim de onlarla beraber çıktı kendisi işe gitti o yüzden hiç konuşmadık. Dün akşamda burda oturan bir arkadaşında kaldı eşim sabah ta hiç konuşmadık ailesi geldiğinde aradım gel diye ve geldi.

arama esini, cani istediginde gelsin
daha yeni evlisiniz,aklinca senin burnunu surtturmeye çaliisyor
esini biraz duzeltmek istiyorsan bazi seyleri goze almalisin
eve gelmemesi kusmesi vs gibi, hatta evden gitmede olabilir
omur boyu bu aileyi çekmeyi goze aliyorsan bilemem tabi

niye arkadasında kalıyo kavga ettiniz diyemi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…