Hemen hemen aynısını bizde yaşadık,
Abim yurtdışında çocuk sahibi oldu.
Bizim hiç birşeyden haberimiz yok tabi
Abim gelince yengeme itiraf ediyor. Yengem hemen hepimizi çağırdı (2 kardeşiz) ve annem.
Biz abimi yerin dibine soktuk tabi Annem hemen abime topla pılınıpırtını çık bu evden dedi.
Yarın sabah buluşacağız evi arabayı ve şirketin %50 hissesini gelinime vereceksin kızda benim torunda dedi (yengemden oğlu var abimin)
Sabah oldu annem bana yengenide alalım abinin şirketine gidiyoruz dedi
Neyse aldık gittik, abim diyor ki anne oturun bekleyin müşteriyi yolcu edeyim gidelim Notere, tapuya.
Yengem hiç ağzını açmıyor tabi. Annem dükkanda aşağı atölyeye indi müşteriyi kovaladı.
Ne kendi biniyor abimin arabasına ne yengeme izin veriyor ben şöför sür diyor sürüyorum abimede bizi takip ettiriyor.
Önce tapu işleri (tabi git gel mesaj gelecek filan) arada noter işleri bu arada yengemin hiç umurunda değil mal mülk anam düşmüş malın derdine velhasıl hepsini yaptırdı annem yengemin üstüne.
Akşam bacın getirir kılık kıyafetini gelme gelinimin evine cehennem ol git görünme gözümüze.
Yengem çok üzgün habire abime bakıyor ama öyle kinle filan değil sevgi dolu bakıyor noterdeyiz su içiyor abimede teklif ediyor.
Velhasıl akşam oldu annem yalnız bırakır mı yengemi (bu arada benim görevim haftalık şirketten tahsilat yapıp parayı yengeme götürmek)
Annem hepimizi bir şekilde görevlendiriyor. Yengem başladı ağlamaya ben kocamı çok seviyorum ben onsuz yapamam yapmış bir cahillik yıkma yuvamı anne (kayınvalide) çocuğuda getirtelim ben bakarım vs......
Demem O ki; Kayınvalide düşmanlığınız boşuna oğlunu zorla kadının koynuna koymadı ya...
Yalanına ortak olmuş tabi ki zor bir durum kadın kadını korumadıktan sonra erkekler ne yapsa az.