- 18 Mart 2013
- 3.851
- 12.396
- 363
- Konu Sahibi Umudayolculuk12345
-
Benim zamanimda kitaplari cok pahaliydi ve ilce milli egitim karsilamiyordu. Bir de servis ucreti vardi ailem beni de gonderememisti.Anadolu lisesine neden gidemediniz? Devlet okulu neticede yani babanizin batmasiyla alakasini kuramadim
Benim anlamadığım nokta şu. Neden takdir almak için konu açtınız ? Güçlü insanlar onaylanmak ve takdir toplamak istemezler. Yaşadıkları güçlükleri aaa bak ben nasıl güçlüyüm diye kimsenin gözüne sokmazlar...
Ha siz yeni bir hayat kurdum demişsiniz de ben sizin yaptıklarımızın 35 katını yapmış insanım şurda konu açmadım bakın ne kadar güçlüyüm diye...
Bana göre normal bir insansınız normal bir hayata ve normal tepkilere sahipsiniz. Daha fazlası değil...
Mesela? Ne yaptınız?!
Aynı anda 2 işte birden çalışarak 3 üniv bitirdim. Evimi ve arabamı aldım. Ailemi de çok erken yaşta kaybettim .
Başka bilmek istediğiniz birşey var mı ? Bu özet yeterli olmuştur sanırım.
Aynı anda 2 işte birden çalışarak 3 üniv bitirdim. Evimi ve arabamı aldım. Ailemi de çok erken yaşta kaybettim .
Başka bilmek istediğiniz birşey var mı ? Bu özet yeterli olmuştur sanırım.
Ailemin ölümünü başarı kategorisine sokabiliyorsanız kafanız bayağı güzel demektir.Ailenizin vefatı başarı değil kader başınız sağ olsun..
Onların dışındakiler için de ben ütopik, gerçek üstü bı Süper güçlü kadın göremedim 35 katı deyince konu sahibinden beklentiniz gibi akla cookk başka şeyler geliyor.
Birikimi iyi yapan,kisan biraz cimrilik yapan insanlar da ev , araba alabilir ha bı de lisans mezunu bolsun ya da olmasın ikinci üçüncü üni insanlar hevesli ve meraklı olurlarsa okuyabilir
Merak ettiğim hiçbir şey yok, naçizane tavsiye her konuda dikkatimi çeken, kendini ön plana atıp eleştiri yapmış olmak için yapan sivriligi torpulemeniz
Üç üni bitiren bı insan daha empatik ve geniş açılı bakabilir diye düşünüyorum
İyi geceler.
Simdi de ayaga kalkmis ve yurumeye calisan arkadasa haydi,yaparsin diyelim
Sizinle aynı yaşta bile olmayan , sizinle aynı bakış açısına sahip olmayan kendince bıseyler yapmış birine de siz kimsiniz ki hevesini kırıp onun üstünden kendinizi ön plana çıkarmaya çalışıyorsunuz?? Hayat size kayıplarınizi erken yaşatmis ve ona göre bı yaşam planı uygulamassinizAilemin ölümünü başarı kategorisine sokabiliyorsanız kafanız bayağı güzel demektir.
Ama annesiz babasız parasız ve kimsesiz 3 lisans bölümü okumak evet başarıdır. Hem de ağır kalp ve kanser hastası annesine bakarken 2 işte çalışıp okumak başarıdır. 34 yaşında sıfırdan evini arabanı almak başarıdır. Bunlar bana gökten inmedi. Cimri olduğum içinde sahip olmadım...
Siz tek başınıza cenaze kaldırdınız mı hiç ? Evsiz kaldınız mı ? Borç isteyecek bile kapı bulamadığımız oldu mu ?
Bana gelmiş burda klavye ukalılığı yapıyorsunuz.
Ben konu sahibine yaptığının özel bir şey olmadığını vurguladı çünkü yok. Herkes gibi normal bir hayatı var. kendi hikayemi anlatıp alkışta istemedim.
Siz bana başarılı deseniz nolur demeseniz nolur. Siz kimsiniz ki ben başarı kriterimi size göre şekillendireyim..
Ha güçlü müyüm ? Hayır değilim. Hayatta en güçlü insan sevdikleri yanında ve hayatta olandır.
Sizinle aynı yaşta bile olmayan , sizinle aynı bakış açısına sahip olmayan kendince bıseyler yapmış birine de siz kimsiniz ki hevesini kırıp onun üstünden kendinizi ön plana çıkarmaya çalışıyorsunuz?? Hayat size kayıplarınizi erken yaşatmis ve ona göre bı yaşam planı uygulamassiniz
O belki desteklenmek daha iyisini yapmaya motive olmak adına açtı
Herkes sizin gibi erken yaşta ailesini kaybedip,üç üniversite bitirip has ni de ev araba almıyor.
Üslubunuz çoğu konuda gördüğüm üzere çok itici ve enerji sürekli negatif ama siz böyle her konuya farklı yorum yapicam diye sivrilmeye devam edin nasılsa sanal platform her yerin kendince Kahramanlari var
Babam ben kucukken batti deyince, lise sinavlarina hazirlandigi esnada zaten babasinin batmis oldugunu dusundum.Doğru 14 yaşındaki bir çocuğun belki babam batar deyip çok çalışıp fen lisesi kazanması lazımdı nasıl olduysa öngörememiş :)
Mevcut nedir ayrıca evlenmemiş hatasını anlamış yeniden bir yol çizmiş kendine eğitimine devam etmiş. Bu forum evlenip çocuk yapmadan ne hata yaptığını anlamayanlarla dolu ya da bile göre seviyorum bahanesine sığınanlarla. Konu sahibi böyle yapmamış, yapsa kolaya kaçmak olurdu. Niye böyle negatif ve küçümseyen yorumlar gelmiş hiç anlamadım gerçekten.
Yatili okudugunuzda bir sekil burslu gibi kitaplarin da bir kismi belki tamami karsilaniyordu diye hatirliyorum ben. Servis ucretini soylemiyorum bile, yatiliBenim zamanimda kitaplari cok pahaliydi ve ilce milli egitim karsilamiyordu. Bir de servis ucreti vardi ailem beni de gonderememisti.
Ha bu arada konu sahibinin diğer konularına da bakmanızı şiddetle tavsiye ederim. Anlattığı hikâyeler de bol miktarda kendi içinde çelişiyor.Sizinle aynı yaşta bile olmayan , sizinle aynı bakış açısına sahip olmayan kendince bıseyler yapmış birine de siz kimsiniz ki hevesini kırıp onun üstünden kendinizi ön plana çıkarmaya çalışıyorsunuz?? Hayat size kayıplarınizi erken yaşatmis ve ona göre bı yaşam planı uygulamassiniz
O belki desteklenmek daha iyisini yapmaya motive olmak adına açtı
Herkes sizin gibi erken yaşta ailesini kaybedip,üç üniversite bitirip has ni de ev araba almıyor.
Üslubunuz çoğu konuda gördüğüm üzere çok itici ve enerji sürekli negatif ama siz böyle her konuya farklı yorum yapicam diye sivrilmeye devam edin nasılsa sanal platform her yerin kendince Kahramanlari var
Yanlış oldugunu anlayınca ayrılmış mevcuda katlanmamış.Babam ben kucukken batti deyince, lise sinavlarina hazirlandigi esnada zaten babasinin batmis oldugunu dusundum.
Yanlis oldugunu bildigi bir erkekle yanlis bir iliskiyi yurutmek mevcuta katlanmak olur, ustune bir de yanlis oldugunu bildigi kisiye zaten kisitLi olan parasini kaptirmis yani yasadigi yokluktan hic ders cikarmamis.
Sonrasinda okulunu bitirmeden evlenecegi bir yola girmis, evlilik kaciyor mu? Her sekilde mevcudu degerlendirmis bana gore
Konu sahibi daha önce evlenmiş. Açtığı konulara bakın...Yanlış oldugunu anlayınca ayrılmış mevcuda katlanmamış.
Para ortak hesaptaymış bu bi hata ama geri almak istemiş durduk yere adama para verip kaptırmamış yani. Adam parayı gaspetmiş. Her paramızı gasp edenden geri alamıyoruz ne yazık ki bu bi zayıflık mı şimdi :)
Hayatında biri olmasının nesi yanlış ayrıca çalışan ve okuyan genç bi kadın. Okul bitirip meslek sahibi olmadan sevgili yapmayalım madem öyle hiçbirimiz. Sınava giricem sonrasında 1 seneye de evlilik yazmış koca buldum diye nikahı basıp işi bırakıp evde oturmaya da başlamamış. Ki yapabilirdi aynı şartlarda başka pek çok kadının şimdiye kocası ve en az 2 çocuğu vardı bunu tercih etmemiş. Ne olur takdir etsek ya da en kötü sussak geçsek valla anlamıyorum ya :)
Yoo değilsiniz tabiki. Ama kötü moral bozucu şeyler söylemek zorunda da değilsiniz.Konu sahibi daha önce evlenmiş. Açtığı konulara bakın...
Hayır bi de anlamadığım mecbur muyuz bu bayana çok güçlüsün demeye ?
Hangı bolum okuyosunuzNerden başlayacağımı bilmiyorum ama sanırım küçükken babamın batmasından başlayayım. Küçükken babam batti. Aslinda çokta zekiydim . Liseye kazandığım anadolu lisesine gidemedim...
Bizim ilçedeki ticaret mesleğe gittim. Bilgisayar bölümüne gittim. Günde 1 tlyle okula gidiyorum 30 dk yürüyerek. 2010 yılı civarı bu.Babamın hala durumu çok kötü. Dersler için lazım olan bilgisayarı bile garsonluk yaparak almıştım.
Cok iyi bi yerde staj yaptım. Tabiki orda kalamadım. Üniversiteyede gidemedim. Kaldım işsiz ailemin durumu cok kotu. Girdim basit bi işe market sektörü. Ordaykende çalışırken birden karaciğerimden tedavi gördüm ssaçlarım döküldü. Müdürün bana olan o anki ilgisi cezbetti.(10 yas buyuktu)
4 yıl süren iliskimiz oldu benim zaman zaman o kisiye duydugum hissin ask olmadığını anladim . Ilk isim isten cikmak oldu. Defalarca ayrilmak istedim her zaman tehditler etti. Zamanla kurtuldum. 10 bin ortak hesabımizda param vardi onu da vermedi....
Artik ben neyse.kurtulayim yeter dedim.
Su an cagri merkezinde çalışıyorum. Yeni birisi var ailemin onayladigi ailemin tanıştırdığı ve universite okuyorum atamasi olan bir bölüm.2022de de sınava girecegim.1 yila da evlilik sanki Allah beni yeni bir hayata kavuşturmuş gibi hissediyorum. Sizce de ben güçlü bir kadin miyim ?
Allah yolunuzu aydın etsunNerden başlayacağımı bilmiyorum ama sanırım küçükken babamın batmasından başlayayım. Küçükken babam batti. Aslinda çokta zekiydim . Liseye kazandığım anadolu lisesine gidemedim...
Bizim ilçedeki ticaret mesleğe gittim. Bilgisayar bölümüne gittim. Günde 1 tlyle okula gidiyorum 30 dk yürüyerek. 2010 yılı civarı bu.Babamın hala durumu çok kötü. Dersler için lazım olan bilgisayarı bile garsonluk yaparak almıştım.
Cok iyi bi yerde staj yaptım. Tabiki orda kalamadım. Üniversiteyede gidemedim. Kaldım işsiz ailemin durumu cok kotu. Girdim basit bi işe market sektörü. Ordaykende çalışırken birden karaciğerimden tedavi gördüm ssaçlarım döküldü. Müdürün bana olan o anki ilgisi cezbetti.(10 yas buyuktu)
4 yıl süren iliskimiz oldu benim zaman zaman o kisiye duydugum hissin ask olmadığını anladim . Ilk isim isten cikmak oldu. Defalarca ayrilmak istedim her zaman tehditler etti. Zamanla kurtuldum. 10 bin ortak hesabımizda param vardi onu da vermedi....
Artik ben neyse.kurtulayim yeter dedim.
Su an cagri merkezinde çalışıyorum. Yeni birisi var ailemin onayladigi ailemin tanıştırdığı ve universite okuyorum atamasi olan bir bölüm.2022de de sınava girecegim.1 yila da evlilik sanki Allah beni yeni bir hayata kavuşturmuş gibi hissediyorum. Sizce de ben güçlü bir kadin miyim ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?