Hayatımı anlatmak istedim. Insallah okursunuz.💔

Sadece onaylanma ve kabul görme ihtiyacı olan (bkz. Maslow ihtiyaçları) ve belki de şu sıralar hayatta ilerlemek için bir güç kaynağına ihtiyacı olan biri neden bu kadar linç edilmiş anlam veremedim. Burada pek çok kadın bu yüzden konu açabiliyor, sadece sonunda size "Ben güçlü bir kadın mıyım?" diye direkt olarak sormuyor; dolaylı bir şekilde sizin bunu demenizi bekliyor.

Evet güçlü bir kadınsınız konu sahibi. Hayatta herkes hatalarından bu kadar kolay dönemeyebiliyor. Siz de kendinize yeni bir yol çizmeyi başarmışsınız. Bu da güç gerektiren bir şey elbette.

Benim anlamadığım nokta şu. Neden takdir almak için konu açtınız ? Güçlü insanlar onaylanmak ve takdir toplamak istemezler. Yaşadıkları güçlükleri aaa bak ben nasıl güçlüyüm diye kimsenin gözüne sokmazlar...

Ha siz yeni bir hayat kurdum demişsiniz de ben sizin yaptıklarımızın 35 katını yapmış insanım şurda konu açmadım bakın ne kadar güçlüyüm diye...

Bana göre normal bir insansınız normal bir hayata ve normal tepkilere sahipsiniz. Daha fazlası değil...

Mesela? Ne yaptınız?!

Mesela? Ne yaptınız?!

Aynı anda 2 işte birden çalışarak 3 üniv bitirdim. Evimi ve arabamı aldım. Ailemi de çok erken yaşta kaybettim .

Başka bilmek istediğiniz birşey var mı ? Bu özet yeterli olmuştur sanırım.

Aynı anda 2 işte birden çalışarak 3 üniv bitirdim. Evimi ve arabamı aldım. Ailemi de çok erken yaşta kaybettim .

Ailenizin vefatı başarı değil kader başınız sağ olsun..

Onların dışındakiler için de ben ütopik, gerçek üstü bı Süper güçlü kadın göremedim 35 katı deyince konu sahibinden beklentiniz gibi akla cookk başka şeyler geliyor.

Birikimi iyi yapan,kisan biraz cimrilik yapan insanlar da ev , araba alabilir ha bı de lisans mezunu bolsun ya da olmasın ikinci üçüncü üni insanlar hevesli ve meraklı olurlarsa okuyabilir

Merak ettiğim hiçbir şey yok, naçizane tavsiye her konuda dikkatimi çeken, kendini ön plana atıp eleştiri yapmış olmak için yapan sivriligi torpulemeniz

Üç üni bitiren bı insan daha empatik ve geniş açılı bakabilir diye düşünüyorum ;)

İyi geceler.

:9::9::9::işsiz:
Simdi de ayaga kalkmis ve yurumeye calisan arkadasa haydi,yaparsin diyelim;)

Ailenizin vefatı başarı değil kader başınız sağ olsun..

Onların dışındakiler için de ben ütopik, gerçek üstü bı Süper güçlü kadın göremedim 35 katı deyince konu sahibinden beklentiniz gibi akla cookk başka şeyler geliyor.

Birikimi iyi yapan,kisan biraz cimrilik yapan insanlar da ev , araba alabilir ha bı de lisans mezunu bolsun ya da olmasın ikinci üçüncü üni insanlar hevesli ve meraklı olurlarsa okuyabilir

Merak ettiğim hiçbir şey yok, naçizane tavsiye her konuda dikkatimi çeken, kendini ön plana atıp eleştiri yapmış olmak için yapan sivriligi torpulemeniz

Üç üni bitiren bı insan daha empatik ve geniş açılı bakabilir diye düşünüyorum :KK66:

İyi geceler.
Ailemin ölümünü başarı kategorisine sokabiliyorsanız kafanız bayağı güzel demektir.

Ama annesiz babasız parasız ve kimsesiz 3 lisans bölümü okumak evet başarıdır. Hem de ağır kalp ve kanser hastası annesine bakarken 2 işte çalışıp okumak başarıdır. 34 yaşında sıfırdan evini arabanı almak başarıdır. Bunlar bana gökten inmedi. Cimri olduğum içinde sahip olmadım...

Siz tek başınıza cenaze kaldırdınız mı hiç ? Evsiz kaldınız mı ? Borç isteyecek bile kapı bulamadığımız oldu mu ?

Bana gelmiş burda klavye ukalılığı yapıyorsunuz.

Ben konu sahibine yaptığının özel bir şey olmadığını vurguladım çünkü yok. Herkes gibi normal bir hayatı var. Ama oturup burda kendi hikayemi anlatıp alkışta istemedim.

Siz bana başarılı deseniz nolur demeseniz nolur. Siz kimsiniz ki ben başarı kriterimi size göre şekillendireyim..

Ha güçlü müyüm ? Hayır değilim. Hayatta en güçlü insan sevdikleri yanında ve hayatta olandır.

Son düzenleme:
Güçlü olmak, kişiye, yaşadıklarına göre değişir.
İlla bir kalıba girmek zorunda mıyız, değiliz bence.

Zayıf yönlerimiz de olur, hatalarımız da, bunlar bizi toptan güçsüz de yapmaz.

Eğitiminiz yarım kalmış onu tamamlıyorsunuz, kötü bir ilişkiden sonra düzgün bir ilişki yaşıyorsunuz, bundan sonrası da güzel olur inşallah sizin için. 🌺

:KK9::KK9::KK9::işsiz:
Simdi de ayaga kalkmis ve yurumeye calisan arkadasa haydi,yaparsin diyelim:KK66:

Ben zaten bu konuda sürekli insanların cesaretlendirmek için çalışıyorum IcimdekiSonsuzDeniz IcimdekiSonsuzDeniz .Daha da önemlisi kanser konusunda çok hassasım. En güçlü sınavı bu hastalıkla mücadele edenler veriyor ki biz de 7 yıl bu savaşı en ağır şekilde verdik.

O yüzden kimse kızmasın ama başarı ciddi çaba ve fedakarlık gerektiriyor. Yoksa hepimiz kendimize göre bir yerde güçlü bir yerde zayıfız...

Ama akşam akşam sen ne yaptın denmesi can sıkıcı oluyor. Oturupta acılarımızı özet mi geçelim yani burda

Ailemin ölümünü başarı kategorisine sokabiliyorsanız kafanız bayağı güzel demektir.

Ama annesiz babasız parasız ve kimsesiz 3 lisans bölümü okumak evet başarıdır. Hem de ağır kalp ve kanser hastası annesine bakarken 2 işte çalışıp okumak başarıdır. 34 yaşında sıfırdan evini arabanı almak başarıdır. Bunlar bana gökten inmedi. Cimri olduğum içinde sahip olmadım...

Siz tek başınıza cenaze kaldırdınız mı hiç ? Evsiz kaldınız mı ? Borç isteyecek bile kapı bulamadığımız oldu mu ?

Bana gelmiş burda klavye ukalılığı yapıyorsunuz.

Ben konu sahibine yaptığının özel bir şey olmadığını vurguladı çünkü yok. Herkes gibi normal bir hayatı var. kendi hikayemi anlatıp alkışta istemedim.

Siz bana başarılı deseniz nolur demeseniz nolur. Siz kimsiniz ki ben başarı kriterimi size göre şekillendireyim..

Ha güçlü müyüm ? Hayır değilim. Hayatta en güçlü insan sevdikleri yanında ve hayatta olandır.
Sizinle aynı yaşta bile olmayan , sizinle aynı bakış açısına sahip olmayan kendince bıseyler yapmış birine de siz kimsiniz ki hevesini kırıp onun üstünden kendinizi ön plana çıkarmaya çalışıyorsunuz?? Hayat size kayıplarınizi erken yaşatmis ve ona göre bı yaşam planı uygulamassiniz

O belki desteklenmek daha iyisini yapmaya motive olmak adına açtı

Herkes sizin gibi erken yaşta ailesini kaybedip,üç üniversite bitirip has ni de ev araba almıyor.

Üslubunuz çoğu konuda gördüğüm üzere çok itici ve enerji sürekli negatif ama siz böyle her konuya farklı yorum yapicam diye sivrilmeye devam edin nasılsa sanal platform her yerin kendince Kahramanlari var ;)

Sizinle aynı yaşta bile olmayan , sizinle aynı bakış açısına sahip olmayan kendince bıseyler yapmış birine de siz kimsiniz ki hevesini kırıp onun üstünden kendinizi ön plana çıkarmaya çalışıyorsunuz?? Hayat size kayıplarınizi erken yaşatmis ve ona göre bı yaşam planı uygulamassiniz

Herkes sizin gibi erken yaşta ailesini kaybedip,üç üniversite bitirip has ni de ev araba almıyor.

Üslubunuz çoğu konuda gördüğüm üzere çok itici ve enerji sürekli negatif ama siz böyle her konuya farklı yorum yapicam diye sivrilmeye devam edin nasılsa sanal platform her yerin kendince Kahramanlari var :KK66:

Konu sahibi konusunu açarken çok büyük şeyler başarmış edasında ben güçlü kadın mıyım demese inanın ki desteklerdim. Ben kimseye Süpermen olun demiyorum.

Konu sahibinin bana verdiği cevaba ithafen verdiğim cevapla bana sordunuz ne yaptın diye . Üstün körü söyledim. Ondan da tatmin olmadınız.

Ben şikayet eden, isyan eden biri değilim. Ancak burada küçük şeylere isyan edenleri ya da oooo bakın ben ne çok şey başardım diyenleri üzgünüm desteklemek içimden gelmiyor. Gerçek dünyada ağır sınavlar veren insanlar o kadar mütevazi ki onlardan bu şikayetleri duymuyoruz.

Beni itici bulabilirsiniz hiç sorun değil....

Doğru 14 yaşındaki bir çocuğun belki babam batar deyip çok çalışıp fen lisesi kazanması lazımdı nasıl olduysa öngörememiş :)

Mevcut nedir ayrıca evlenmemiş hatasını anlamış yeniden bir yol çizmiş kendine eğitimine devam etmiş. Bu forum evlenip çocuk yapmadan ne hata yaptığını anlamayanlarla dolu ya da bile göre seviyorum bahanesine sığınanlarla. Konu sahibi böyle yapmamış, yapsa kolaya kaçmak olurdu. Niye böyle negatif ve küçümseyen yorumlar gelmiş hiç anlamadım gerçekten.
Babam ben kucukken batti deyince, lise sinavlarina hazirlandigi esnada zaten babasinin batmis oldugunu dusundum.
Yanlis oldugunu bildigi bir erkekle yanlis bir iliskiyi yurutmek mevcuta katlanmak olur, ustune bir de yanlis oldugunu bildigi kisiye zaten kisitLi olan parasini kaptirmis yani yasadigi yokluktan hic ders cikarmamis.
Sonrasinda okulunu bitirmeden evlenecegi bir yola girmis, evlilik kaciyor mu? Her sekilde mevcudu degerlendirmis bana gore

Benim zamanimda kitaplari cok pahaliydi ve ilce milli egitim karsilamiyordu. Bir de servis ucreti vardi ailem beni de gonderememisti.
Yatili okudugunuzda bir sekil burslu gibi kitaplarin da bir kismi belki tamami karsilaniyordu diye hatirliyorum ben. Servis ucretini soylemiyorum bile, yatili

Üslubunuz çoğu konuda gördüğüm üzere çok itici ve enerji sürekli negatif ama siz böyle her konuya farklı yorum yapicam diye sivrilmeye devam edin nasılsa sanal platform her yerin kendince Kahramanlari var :KK66:
Ha bu arada konu sahibinin diğer konularına da bakmanızı şiddetle tavsiye ederim. Anlattığı hikâyeler de bol miktarda kendi içinde çelişiyor.
Ayrıca daha önce bir evlilik yapmış babasının batması konusunda da sürekli zamanlar farklı. Ve başarısızlık söz konusu olduğunda sığındığı tek şey babasının batması....

Özetle ben bahanelerin ardına saklanan birine çok güçlüsün diyemiyorum. Kimse Kusura bakmasın. ..

Şimdi itici kişiliğimi alıp uyumaya gidiyorum izninizle .

Babam ben kucukken batti deyince, lise sinavlarina hazirlandigi esnada zaten babasinin batmis oldugunu dusundum.
Yanlis oldugunu bildigi bir erkekle yanlis bir iliskiyi yurutmek mevcuta katlanmak olur, ustune bir de yanlis oldugunu bildigi kisiye zaten kisitLi olan parasini kaptirmis yani yasadigi yokluktan hic ders cikarmamis.
Sonrasinda okulunu bitirmeden evlenecegi bir yola girmis, evlilik kaciyor mu? Her sekilde mevcudu degerlendirmis bana gore
Yanlış oldugunu anlayınca ayrılmış mevcuda katlanmamış.

Para ortak hesaptaymış bu bi hata ama geri almak istemiş durduk yere adama para verip kaptırmamış yani. Adam parayı gaspetmiş. Her paramızı gasp edenden geri alamıyoruz ne yazık ki bu bi zayıflık mı şimdi :)

Hayatında biri olmasının nesi yanlış ayrıca çalışan ve okuyan genç bi kadın. Okul bitirip meslek sahibi olmadan sevgili yapmayalım madem öyle hiçbirimiz. Sınava giricem sonrasında 1 seneye de evlilik yazmış koca buldum diye nikahı basıp işi bırakıp evde oturmaya da başlamamış. Ki yapabilirdi aynı şartlarda başka pek çok kadının şimdiye kocası ve en az 2 çocuğu vardı bunu tercih etmemiş. Ne olur takdir etsek ya da en kötü sussak geçsek valla anlamıyorum ya :)

Yanlış oldugunu anlayınca ayrılmış mevcuda katlanmamış.

Para ortak hesaptaymış bu bi hata ama geri almak istemiş durduk yere adama para verip kaptırmamış yani. Adam parayı gaspetmiş. Her paramızı gasp edenden geri alamıyoruz ne yazık ki bu bi zayıflık mı şimdi :)

Hayatında biri olmasının nesi yanlış ayrıca çalışan ve okuyan genç bi kadın. Okul bitirip meslek sahibi olmadan sevgili yapmayalım madem öyle hiçbirimiz. Sınava giricem sonrasında 1 seneye de evlilik yazmış koca buldum diye nikahı basıp işi bırakıp evde oturmaya da başlamamış. Ki yapabilirdi aynı şartlarda başka pek çok kadının şimdiye kocası ve en az 2 çocuğu vardı bunu tercih etmemiş. Ne olur takdir etsek ya da en kötü sussak geçsek valla anlamıyorum ya :)
Konu sahibi daha önce evlenmiş. Açtığı konulara bakın...

Hayır bi de anlamadığım mecbur muyuz bu bayana çok güçlüsün demeye ?

Konu sahibi daha önce evlenmiş. Açtığı konulara bakın...

Hayır bi de anlamadığım mecbur muyuz bu bayana çok güçlüsün demeye ?
Yoo değilsiniz tabiki. Ama kötü moral bozucu şeyler söylemek zorunda da değilsiniz.

Diğer yorumlarınızı okudum bu arada. Kanser ve aile benim de hassas noktam sizi o açıdan anlıyorum. Ama herkes kendi hayatına göre değerlendirilmeli. Siz güçlüsünüz evet ama bu daha az şey başaran birini güçsüz yapmaz bence. Sizin başardıklarınızı başaracak kadar güçlüdür mesela ama duygusal açıdan zayıftır ilişkileri berbattır olabilir, sizin de vardır güçlü olamadığınız konular. Yermek yerine takdir etmek zor değil ama sizin bileceğiniz iş elbette.

Bu arada eski konuları bilmiyorum bu konu üzerinden yorum yaptım. İyi geceler.

Nerden başlayacağımı bilmiyorum ama sanırım küçükken babamın batmasından başlayayım. Küçükken babam batti. Aslinda çokta zekiydim . Liseye kazandığım anadolu lisesine gidemedim...
Bizim ilçedeki ticaret mesleğe gittim. Bilgisayar bölümüne gittim. Günde 1 tlyle okula gidiyorum 30 dk yürüyerek. 2010 yılı civarı bu.Babamın hala durumu çok kötü. Dersler için lazım olan bilgisayarı bile garsonluk yaparak almıştım.
Cok iyi bi yerde staj yaptım. Tabiki orda kalamadım. Üniversiteyede gidemedim. Kaldım işsiz ailemin durumu cok kotu. Girdim basit bi işe market sektörü. Ordaykende çalışırken birden karaciğerimden tedavi gördüm ssaçlarım döküldü. Müdürün bana olan o anki ilgisi cezbetti.(10 yas buyuktu)
4 yıl süren iliskimiz oldu benim zaman zaman o kisiye duydugum hissin ask olmadığını anladim . Ilk isim isten cikmak oldu. Defalarca ayrilmak istedim her zaman tehditler etti. Zamanla kurtuldum. 10 bin ortak hesabımizda param vardi onu da vermedi....
Artik ben neyse.kurtulayim yeter dedim.
Su an cagri merkezinde çalışıyorum. Yeni birisi var ailemin onayladigi ailemin tanıştırdığı ve universite okuyorum atamasi olan bir bölüm. 😘 2022de de sınava girecegim.1 yila da evlilik sanki Allah beni yeni bir hayata kavuşturmuş gibi hissediyorum. Sizce de ben güçlü bir kadin miyim ?
Hangı bolum okuyosunuz

Nerden başlayacağımı bilmiyorum ama sanırım küçükken babamın batmasından başlayayım. Küçükken babam batti. Aslinda çokta zekiydim . Liseye kazandığım anadolu lisesine gidemedim...
Bizim ilçedeki ticaret mesleğe gittim. Bilgisayar bölümüne gittim. Günde 1 tlyle okula gidiyorum 30 dk yürüyerek. 2010 yılı civarı bu.Babamın hala durumu çok kötü. Dersler için lazım olan bilgisayarı bile garsonluk yaparak almıştım.
Cok iyi bi yerde staj yaptım. Tabiki orda kalamadım. Üniversiteyede gidemedim. Kaldım işsiz ailemin durumu cok kotu. Girdim basit bi işe market sektörü. Ordaykende çalışırken birden karaciğerimden tedavi gördüm ssaçlarım döküldü. Müdürün bana olan o anki ilgisi cezbetti.(10 yas buyuktu)
4 yıl süren iliskimiz oldu benim zaman zaman o kisiye duydugum hissin ask olmadığını anladim . Ilk isim isten cikmak oldu. Defalarca ayrilmak istedim her zaman tehditler etti. Zamanla kurtuldum. 10 bin ortak hesabımizda param vardi onu da vermedi....
Artik ben neyse.kurtulayim yeter dedim.
Su an cagri merkezinde çalışıyorum. Yeni birisi var ailemin onayladigi ailemin tanıştırdığı ve universite okuyorum atamasi olan bir bölüm. 😘 2022de de sınava girecegim.1 yila da evlilik sanki Allah beni yeni bir hayata kavuşturmuş gibi hissediyorum. Sizce de ben güçlü bir kadin miyim ?
Allah yolunuzu aydın etsun

Back