Hayatımdan Kredi Kartlarını Çıkardım...

kahve_kokusu

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2014
368
600
103
34
Merhabalar Arkadaşlar;

Günümüz koşullarında herkesin sıkıntısı olan şu "parayı nereye harcıyorum bulamıyorum bir türlü ay sonunu getiremiyorum" sorunu bende de vardı. Düğün borçları tatil falan derken yeni toparlandık ama hala para yetmiyordu. Aslında az çok artırıyorduk ama yinede o kartlar her ay son limitine kadar kullanılmış oluyordu. 02/12/2014 te aldığım radikal kararla 3 ayda biriktirdiğimiz parayla 2 kartımızın da borcunu kapattık. Bir daha kart kullanmayacağız ve her şeyi nakit alacağız dedik. Dün başladık meyveyi ve sebzeyi nakit aldık. Elimizde kalana baktık 11 gün yeteri kadar paramız kaldı zaten 15.inde eşim, 1.de de ben maaş alıyorum o yüzden parasız kalmıyoruz çok şükür. Kartlarımı incelediğimde ay sonu dönem için faiz yada bilmem ne faizi diye fazladan para yaklaşık 100 tl ödüyor muşuz. Yazık değil mi eşim kelle koltukta dağlarda o parayı kazanabilmek için ne kadar çabalıyor. Aynı şekilde ben vardiyalar uyuşmadığı için 3 gün eşimi görmüyorum bu parayı kazanmak için neden havaya atayım? Allah'ın unuttuğu bir şehirde yılın 9 ayı kış olan şehirde sıcacık yatağımdan kalkıp banka için mi çalışıyorum? Çok şükür bu adımı attım ve her ay bütçem artık belli onun dışına çıkamam çünkü elimde param olmayacak. Artık batıdaki güzel bir evin hayalini kurabilirim bunun için birikim yapabilirim. Benim gibi yapıp ta başarılı olan arkadaşlar buraya. Ay sonunu daha mı kolay yada daha mı zor getiriyorsunuz?

Son düzenleme:
Bir an önce kartları iptal ettirin yada 2bin 3bin gibi bir limite düşürün tek kartınız kalsın. Yolun başında aklınızı başınıza almışsınız Tebrikler. Ben 3 yıllık evliyim atın 1 inde maaş alıyorum bugün ayın 5i 65 tl param kaldı maalesef. Para nerde derken kartlara gitti tabi. 5 tane olan kart sayımı 3e düşürdüm limitlerini düşürdüm ama hala düze çıkamadım. Allah size başarı versin

Teşekkürler tek karta düşürdüm zaten. onunda limiti 3000 çok acil durumlar için biz düze çıktık inşallah Allah sizede yardım etsin kartla ne kadar harcadığımızı gerçekten bilmiyoruz. En son benzinci abla limit yok deyince dank etti ne oldu o kadar para diye sonrada kartları temizledim.

Tebrikler kredi kartından kuruldugundan.Dediğin gibi boşuna faizler veriyor ve paranın bereketi kalmıyor.

aslında 1 tane kartı bi kenarda bulundurun derim.çocuğunuz yok sanırsam yoksa bu kdr rahat olamazdınız ihtiyaçları sağlık sorunları aniden çıkabiliyor.yinede tebrikler ama ben sizin kdr cesaret edemezdim

Biz de 2-3 ay önce kurtulduk kartlardan ve krediden, rahatladık. Bir de bu ay 4binlik okul borcumuzu ödeyeceğiz inş. Bankadan ona sıra gelmiyordu ama Allah yardım etti. Rahat rahat maaşımızı harcayamadık hiç, yeniyılda nihayet borçsuz olacağız çok şükür

Bizde Yeni yıla borçsuz gireceğin evet çocuk yok tek kart evin bir köşesinde duruyor ama yinede o orda nede olsa diye rahat davranmayacağım. Valla şimdilik kafam çok rahatladı ay hesap kesimi geldi mi ay son ödeme tarihi geldi mi asgarisi ne kadar falan düşünmicem bu ayın sonunda. Darısı sizlere bayanlar

Ahhhh bir de biz kurtulsaydık ne güzel olurdu. Eylülün 15 inde 4800 tl ödedik be içeri girdik. Ondan sonra da malesef topatlayamadık. Bu ay 2700 gibi bi rakam gelecek. Gelecek ay içşn 770 tl taksit var içinde. Kartı kapatmak içşn elimde ciddi anlamda harçlık kalmalı ki kart kullanmadan o parayı harcamalıyım.

Bizde de tek kart var. Limiti 7000tl. Çok aslında düşürmek gerek limiti.
Her ay bütün borcu ödüyoruz. Asgari ödenirse işin içinden çıkılmıyor çünkü.
Benim abim çok çekti kartlardan. Asgari ödeye ödeye borçlar oldu 10bin 20 bin. Neyseki halletti şimdi.
Hayatını karartır insanın o kartlar hesabını bilmezsen.

Aslında kart kullanmamak en iyisi ama günümüz şartlarında ne kadar dayanılır tartışılır. Biz bi adım attık ve kartları kapattık. elimizde kalanla yetinmeye çalışıcaz bu aydan itibaren bakalım paranın bereketi kalıcak mı kart kullanınca en az 100 tl havaya gidiyor yok o vergisi yok bu faizi diye yazık günah. bakalım ayın 1. de yazarım toplam ne kadar harcayıp ne kadar biriktirdiğimizi.

Biz de kart kullanmamak pek mümkün değil. Maaşımdan en az 1500 tl kalmalı ki o ay kart kullanmadan geçsin. Sonra a düzene girsin
Bugün kartım kesilecek. Yarın markete gideceğim netten oğluma battaniye alacağım. Zaten içinde 770 tl taksit var. Taksitle yok ederek zamanla kurtulmak istiyoruz biz de. Bakalım artık.

6 yıllık evliyim hiç kart kullanmadım. Eşim asla kullanmaz kullandırmaz. Sadece faturalar otomatik ödemede. Ek kart var bende de ama daha elime almadım cüzdanda duruyor. Kocamın korkusundan kullanamıyorum. Bana kalsa cırt cırt çekerim

Ne güzel bence eşinize kızmayın yakanızı bi kaptırınca o cırt cırt çektiklerimiz cırt cırt ödenmiyor maalesefki

uzun zamandır konuma girmemişim merak edenler için halen kartsızım halen mutluyum biraz sıkışıyoruz malum bebek geliyor ama planımızı elimizdeki paraya göre yapıyoruz eşim arada bi kart alda taksit yapalım falan dese de bankaya gidip soyismimi güncellemem lazım nasıl işten izin alcam falan diyorum unutuyor sonra. çok şükür nakit kadar güzel birşey yok vallahi evde bereket var artık ya çok şükür bence kartlarımızı dikkatli harcayamıyorsak kapatalım. Gerektiği gibi kullanılmayan kartlar insanın canını çok yakıyor borçsuz ve bol birikimli günler arkadaşlar

biz de kart olayı hala devam. ben netten çok alışveriş yapıyorum kılık kıyafet değil ama otobüs bileti, uçak bileti vs için kart gerekiyor. bir de her ay kitap alıyorum. ama mtabi ki bunlar mazeret değil. inşallah ben de kurtulabilirim bir gün.

Bende aynı durumdaydım hatta arkadaşlarım dalga geçerdi facekolik sen satılsa nefesi bile internetten alırsın diye Ama ekstreler canımı yakınca radikal kararımın yaklaşık 10 aydır ne kadar doğru olduğunu anladım bu arada araba değiştirdik onun kredisi var faturalar derken elde zaten birşey kalmıyor ama çok şükür hala karta bulaşmadık umarım bulaşmayızda... Sizde inşallah en yakın zamanda kurtulur sunuz. Ben internetten alınacak birşey için görümcemin kartını kullanıyorum saolsun o hem taksitli ödüyor bende karta bulaşmıyorum büyük şeyler için zaten küçük şeylerde kart kullanmamak en iyisi onlar bizi batırıyor...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…