• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hayatımdan Herkesi Çıkartasım Var

Koalina

Başlangıç:62.5 Güncel:60.85 Hedef:48
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2010
17.480
32.651
798
Kızlar selam, aslen kayınvalide konusu gibi görünse de genel manada yalnızlığımı anlatan bir konudur.
27 aylık bir oğlum var, sene başından beri kreşe gidiyordu ancak kreşteki istikrarsızlık ve başkaca sorunlar sebebiyle oğlumu aldım. Yalnız yıllık finansman olarak ödediğimiz için okula peşin versek de aslen aydan aya ödüyoruz. Biz okuldan alınca hem bir aylık ücretin kesileceği söylendi (sözleşmede yazıyor) hem de ödeme 3 ay içinde olacakmış. Bizim de değil başka kreş, bakıcı vs ekstradan 100 tl verecek durumumuz dahi yok. O parayı almadan kıpırdayamıyoruz. Kreşten almamak bir seçenek değildi, oğlumda artık davranış bozuklukları başgöstermişti, pedagog ile de görüşerek bu karara vardık ancak ücreti de hemen alamayacağımı düşünmedim. HOş bilsem de devam edemezdi kreşe.
Okullar açılacak olup ben işe başlayacak olunca da idare etmesi için kardeşime söyledim. Üniversite öğrencisi olacak kendisi zaten saatler az, bakabilirdi. Yakın zmanda da 2 hafta kadar bizde kaldı, gördük yani. Ailem ona izin vermedi, annem de ben babanla kardeşini bırakamam dedi. Zaten uzak bir şehirdeler ama belki annem gelir diyerek sordum ona da. Hep beraber gelecbilirlermiş ama kalacak yer olmadığı için eşim annesinde kalacakmış. Buna da saçma dedim, zaten ev 2+1 kıpırdayacak yer yok. Ayrıca annemle de yakın zamanda problemler yaşadık, eşim aşırı kırgın ona. Neyse eşim annesine söylemiş, o da kabul etmiş. Ben tabi sevindim ve okulların durumu da istikrarsız olunca belki tekrar kapanır boşa değişiklik olmaz çocuğa da diyerek bu konuda arayışımı devam ettirmedim.
Yalnız dün eşim annesiyle konuşurken gelmeyecek gibi imalarda bulunmuş. Siz bana bırakın pazartesi getirip cuma götürün gibi şeyler söylemiş. Eşim de sinirlendi, gitmiş kredi çekmiş başka bir kreşe vereceğiz mecburen diyerek. Şimdi yarına kadar hem kreş araştırıyoruz hem de oryantasyon döneminin nasıl olacağına bakıyoruz. Kimse de arayıp sormuyor nasıl yaptınız, ne olacak diye. O kadar zoruma gitti ki son dakikada ortada bırakılmak baştan bakamam dese inanın bozulmazdım. Zaten 2.5 aylıktan beri bakıcı ve kreşlerde oğlum. Yani kocaman iki aileden bir kaç hafta idare etmelerini istedik ama kimseden olumlu dönüş alamadık. Bakılacak saatler de 9-14 arası (çarşamba evdeyim), oğlum en geç 1 de uyur. Kendi ailem de ayrı, zaten yakın zamanda kardeşim geldi ve kaldı, yine öyle düşünüp 2 hafta gelmesine razı olabilirlerdi. Onun okulu uzaktan eğitimle devam ediyor, daha başlamadılar ve zaten kendisi istedi bunu.

Eskiden beri tanıyanlar bilir eşimin ailesini fazlaca idare etmişimdir ama benim için son nokta buydu. Cidden yüzlerine bakasım yok, yani bakmak zorunda değiller zaten orası ayrı ama tamam diyip de son gün mırın kırın etmek de nedir? Hayır deseydiniz ben geçtiğimiz haftada hemen oryantasyon sürecine girecektim. Ben kendi kendime mi kuruyorum yoksa cidden ağır bir şey mi bu yapılan inanın kestiremiyorum ve çok da sağlıklı düşünemiyorum.

İnsan insana muhtaç, bu su götürmez bir gerçek. Aile kavramı da bu yüzden önemli. Doğduğumuz andan itibaren bize yardımlaşmanın önemi, zorda kalana el uzatma gibi şeyler öğretiliyor. Ama gerçek hayatta karşılığı çok az.
Haklısınız ama yapacak bir şey yok.

Haklısınız, aktif bir bak bak bak serüveni değil en azından sizi rahatlatacak bir müddet idare edilebilirdi. Düşüncesizlik etmişler ben olsam ben de kırılırdım.

Çalışmıyor olsam ve ablamın böyle ricasi olsa koşarak giderdim.

Ayrıca kardeşin iki hafta sizde kalmış..adı çocuk bakma olunca neden gelemiyor?

Gerçekten garip ya bu aileler.
Bilemiyorum annem de babam da ayrı ayrı arayıp olmaz dediler. Dersleri varmış vs. Geçen dönem derslere nasıl girdiğini de biliyoruz, sınavları dahi ona buna çözdürdü bütün sınıf öyle ciddi bir uzaktan eğitim olmadı yani.

Bir de kreş bulamadık arkadaşlar, geziyordum ancak pandemi şartlarından belirli zamanlarda gezebiliyorum, çocuklar içerideyken gezilmiyor. Eşim yoğun çalışıyor (sağlık sektöründe) benim canlı derslerim var. Baktığım kreşlerde güvenlik önlemlerinden tutun da sayıya kadar saçma sapan haller. 3 yaş alabilen kreşler sizi de alırız diyebiliyor. hangi bir kreşi hangi açıdan inceleyeceğimi şaşırdım. Daha 5 kreş daha gezmem gerekiyordu. Bu aşamada da öyleesine bir yere vereceğim mecburen gibi görünüyor. Zaten illa ki kreşe vereceğiz sene sonuna kadar kimseden bakmasını istemedik ama bari aceleye gelmesin dedik onda da karşılık bulamadık.

Bilemiyorum annem de babam da ayrı ayrı arayıp olmaz dediler. Dersleri varmış vs. Geçen dönem derslere nasıl girdiğini de biliyoruz, sınavları dahi ona buna çözdürdü bütün sınıf öyle ciddi bir uzaktan eğitim olmadı yani.
Demek ki kimseye işin düşmeyecek yani bu devirde kendi ailen de olsa. Şimdi annen hasta olsa gel bak dese senin yine vicdanın sızlar gidersin yani.

Tamam bakmaya mecbur degiller de, zorda kalan evladina birkac haftaligina destek olmamak, yari yolda birakmak ne bileyim hos degil yani.

Aileniz de bir garip kiz kardesinizi gezmeye yolluyorlar, suan zorda kalmissiniz izin vermiyorlar. Kirilmakta haklisiniz.

Demek ki kimseye işin düşmeyecek yani bu devirde kendi ailen de olsa. Şimdi annen hasta olsa gel bak dese senin yine vicdanın sızlar gidersin yani.
Evet muhtemelen ama aşırı bir kızgınlık ve kırgınlık içindeyim.
Sanki tüm dünyayı sırtlamışım ve tek başımayım gibi geliyor. Düşsem kaldıran yok resmen.
Hafta sonuna ben de psikiyatriden randevu aldım.

Evet muhtemelen ama aşırı bir kızgınlık ve kırgınlık içindeyim.
Sanki tüm dünyayı sırtlamışım ve tek başımayım gibi geliyor. Düşsem kaldıran yok resmen.
Hafta sonuna ben de psikiyatriden randevu aldım.
Düşme lüksünüz var mı? Bence yok. Yani cidden hammal gibi sirtlanacaksiniz yükü :) keşke olmasa ama hayat böyle işte. Bundan sonra siz de insanlara size davrandigi gibi davranın madem.

Çalışan bir kadınının en büyük sorunu çocuğunu emanet edecek birini bulması maalesef. İki çocuğum var ve beni de en çok sıkıntıya sokan en çok düşündüren konu budur, çünkü ailelerden pek bir destek yok. Hep ele muhtaç kalmak zorundayiz. O yüzden sizi çok iyi anlıyorum, kirilmakta çok haklısınız. Tabii ki aileler sürekli çocuk bakmak zorunda değil ben de bunu savunuyorum ama bu şekilde son anda sizi yüzüstü bırakmaları hiç de hoş olmamış. Umarım gönlünüze göre bir kreş bulursunuz. Allah işinizi rast getirsin.

Kızlar selam, aslen kayınvalide konusu gibi görünse de genel manada yalnızlığımı anlatan bir konudur.
27 aylık bir oğlum var, sene başından beri kreşe gidiyordu ancak kreşteki istikrarsızlık ve başkaca sorunlar sebebiyle oğlumu aldım. Yalnız yıllık finansman olarak ödediğimiz için okula peşin versek de aslen aydan aya ödüyoruz. Biz okuldan alınca hem bir aylık ücretin kesileceği söylendi (sözleşmede yazıyor) hem de ödeme 3 ay içinde olacakmış. Bizim de değil başka kreş, bakıcı vs ekstradan 100 tl verecek durumumuz dahi yok. O parayı almadan kıpırdayamıyoruz. Kreşten almamak bir seçenek değildi, oğlumda artık davranış bozuklukları başgöstermişti, pedagog ile de görüşerek bu karara vardık ancak ücreti de hemen alamayacağımı düşünmedim. HOş bilsem de devam edemezdi kreşe.
Okullar açılacak olup ben işe başlayacak olunca da idare etmesi için kardeşime söyledim. Üniversite öğrencisi olacak kendisi zaten saatler az, bakabilirdi. Yakın zmanda da 2 hafta kadar bizde kaldı, gördük yani. Ailem ona izin vermedi, annem de ben babanla kardeşini bırakamam dedi. Zaten uzak bir şehirdeler ama belki annem gelir diyerek sordum ona da. Hep beraber gelecbilirlermiş ama kalacak yer olmadığı için eşim annesinde kalacakmış. Buna da saçma dedim, zaten ev 2+1 kıpırdayacak yer yok. Ayrıca annemle de yakın zamanda problemler yaşadık, eşim aşırı kırgın ona. Neyse eşim annesine söylemiş, o da kabul etmiş. Ben tabi sevindim ve okulların durumu da istikrarsız olunca belki tekrar kapanır boşa değişiklik olmaz çocuğa da diyerek bu konuda arayışımı devam ettirmedim.
Yalnız dün eşim annesiyle konuşurken gelmeyecek gibi imalarda bulunmuş. Siz bana bırakın pazartesi getirip cuma götürün gibi şeyler söylemiş. Eşim de sinirlendi, gitmiş kredi çekmiş başka bir kreşe vereceğiz mecburen diyerek. Şimdi yarına kadar hem kreş araştırıyoruz hem de oryantasyon döneminin nasıl olacağına bakıyoruz. Kimse de arayıp sormuyor nasıl yaptınız, ne olacak diye. O kadar zoruma gitti ki son dakikada ortada bırakılmak baştan bakamam dese inanın bozulmazdım. Zaten 2.5 aylıktan beri bakıcı ve kreşlerde oğlum. Yani kocaman iki aileden bir kaç hafta idare etmelerini istedik ama kimseden olumlu dönüş alamadık. Bakılacak saatler de 9-14 arası (çarşamba evdeyim), oğlum en geç 1 de uyur. Kendi ailem de ayrı, zaten yakın zamanda kardeşim geldi ve kaldı, yine öyle düşünüp 2 hafta gelmesine razı olabilirlerdi. Onun okulu uzaktan eğitimle devam ediyor, daha başlamadılar ve zaten kendisi istedi bunu.

Eskiden beri tanıyanlar bilir eşimin ailesini fazlaca idare etmişimdir ama benim için son nokta buydu. Cidden yüzlerine bakasım yok, yani bakmak zorunda değiller zaten orası ayrı ama tamam diyip de son gün mırın kırın etmek de nedir? Hayır deseydiniz ben geçtiğimiz haftada hemen oryantasyon sürecine girecektim. Ben kendi kendime mi kuruyorum yoksa cidden ağır bir şey mi bu yapılan inanın kestiremiyorum ve çok da sağlıklı düşünemiyorum.
Sürekli olacak birşey değilmiş çok haklısınız idare edebilirlerdi en azından 1 ay bakabilirlerdi

ben birazcik gurursuz olun diyecegim ya,
bir kac hafta diyorsunuz,
yerinizde olsam sanirim kendi ailemi arar direk aglardim.

ya da esimi kendi ailesini arattirir zorunda biraktirirdim.

Kv nerede yazlıkta mı

Neden her gün gidip gelinemiyor da hafta boyu kalacak

Görümcen nerede o yardımcı olmaz mı
Yok şu an aynı şehirdeyiz iki haftadır falan burada görümcemde kalıyor. Görümcem evden çalışıyor, diğeri de yazlığa gitti orada evden çalışıyor. Her gün gidip gelsek bir kreş parası vermek lazım görümcemde kalacağına bizde kalsın diyoruz. Doktor işleri var ama bir haftdır yok mesela olursa da eşim izşn alacak getirip götürecek. Teklifimiz bu yani.

altı ustu bir kaç hafta, insan yabancıya bile yardım eder, kendi ailenizin tepkisi de, eş ailesinin tepkisi de anormal ya. 27 aylık çocuk yani, çok mu zor gelmiş bakmak.
çok haklısın kırılmakta. ama ben olsam en çok kendi aileme kırılırım. iki haftalığına oturmaya gelebiliyor da kardeşim, neden çocuk bakmaya gelince kaçıyorlar. zorunda değiller harekatının en azılı savunucularındanım bu arada ama sevmeye gelince canım canım, azıcık muhtaç olununca ben yapamam olayı hiç hoş değil.

Back