hayatımdaki insan hakkında

Ben kendimin tüm sorunlarımı anlatmadigim gibi karşı tarafın da tüm sorunlarını bilmek istemem. Borcu harcı varsa var yani ben anası miyim,karısı miyim, kankasi miyim..neden bana anlatsın ki her seferinde? İşlerinin bu aralar bozuk olduğunu ,ondan canının sıkıldığını bilin yeter. Tonla ayrıntıya niye hakimsiniz ki?
Böyle filtresiz,olduğu gibi her şeyi anlatan erkeklerin birinden büyük kazık yedim. O gün bugündür kılım böylelerine🙈
Bence sen de dinleme. O anlatmaya başlarsa konu değiştir, bir süre sonra o da anlatmaz olur
Bjr de sana hep negatif şeyleri anlat anlat,dert ortağı gibi...bir süre sonra ona olumsuz bir enerji verirsin, niye böyle olsun ki..neden seni zaten sıkıcı hayatında keyif veren, neşe saçan bir varlik olarak gormesin? Sırf bu sebeple bile devamli dert dinlemek istemem
Valla çoğu maddi kötüyken seni psikoloğu yapar ağlama duvarı yapar. O gelir düzelince de seni beğenmez. Aynen yazdığına katılıyorum eş değil kardeş değil anne baba değil. Zaten kendi hayatımız zorken neden bir de başkasının devamlı anlattığı derdiyle mutsuz olalım

Ben kendimin tüm sorunlarımı anlatmadigim gibi karşı tarafın da tüm sorunlarını bilmek istemem. Borcu harcı varsa var yani ben anası miyim,karısı miyim, kankasi miyim..neden bana anlatsın ki her seferinde? İşlerinin bu aralar bozuk olduğunu ,ondan canının sıkıldığını bilin yeter. Tonla ayrıntıya niye hakimsiniz ki?
Böyle filtresiz,olduğu gibi her şeyi anlatan erkeklerin birinden büyük kazık yedim. O gün bugündür kılım böylelerine🙈
Bence sen de dinleme. O anlatmaya başlarsa konu değiştir, bir süre sonra o da anlatmaz olur
Bjr de sana hep negatif şeyleri anlat anlat,dert ortağı gibi...bir süre sonra ona olumsuz bir enerji verirsin, niye böyle olsun ki..neden seni zaten sıkıcı hayatında keyif veren, neşe saçan bir varlik olarak gormesin? Sırf bu sebeple bile devamli dert dinlemek istemem
e anlatıyor, anlatma diyemiyorum ki. ters yapamam ben bana dert anlatan bir insana. bundan 15 gün önce çok ciddi bir sorun yaşadı, kavgalıydık. bir anda konu onun sıkıntısına ve akabinde bana "bir sorunum olduğunda ne senelerdir yanımda olan dostlarıma ne de başkasına anlatmak istedim. sadece seninle paylaşmak bana iyi geliyor" gibi gibi duygusal şeyler söyledi. bana bunu diyen birine bana anlatma diyemem. hafiften konuyu değiştirmeye çalışsam da bil bakalım bende nasıl bir sorun var: ona anlatabilecek tek bir eğlenceli şeyim yok :KK43: çünkü benim de sorunlarım var ve ben anlatmıyorum bile.

eleman varmış geçen sene iki tane, çıkarmak zorunda kalmış.
ailevi bir kriz yaşamışlar o sebeple ailesinde benzer işi yapan biri var ona da yanaşamıyor. her yol tıkalı yani. annem de esnaf, annemin ortağı artık hiçbir yerden finansman bulamadığı için borsaya girdi şu an, gerisini siz düşünün.
Nasıl bir iş yapıyor ?

Elinde geçerli bir mesleği var mi ?

Eğer bir mesleği varsa dilini veya yeteneklerini geliştirip iş arasın.

Benim babamda esnaftı. İşler iyiyken çok iyi ama bozulunca da kolay kolay düzelmiyor. Bilirim o stresi , o stresle hayat geçmez.

Valla çoğu maddi kötüyken seni psikoloğu yapar ağlama duvarı yapar. O gelir düzelince de seni beğenmez. Aynen yazdığına katılıyorum eş değil kardeş değil anne baba değil. Zaten kendi hayatımız zorken neden bir de başkasının devamlı anlattığı derdiyle mutsuz olalım
ne yapmalıyım peki sence ceycey?
beni biliyorsun, ilişkiler ve yalnızlıkla alakalı konularım meşhur :KK70: kırk yılın başı sahiden ne istediğini bilen biriyle hafiften duygusal bağ kurdum, ben de buna sahip çıkmak istiyorum elbette. yoksa beni bilen bilir, gözünün yaşına bakmam. kaç flörtü tek hatasında sildim. kimsenin derdini çekecek bir kadın değilim az çok tanırsınız belki. tıkandım bunda. elinde varsa harcayan bir insan, biz ilk zamanlar epey bi gezdik de yani öyle gözünde kızı tavuk dönerciye götüren, 100 liralık yemeği ödeten biri canlanmasın.

ne yapmalıyım peki sence ceycey?
beni biliyorsun, ilişkiler ve yalnızlıkla alakalı konularım meşhur :KK70: kırk yılın başı sahiden ne istediğini bilen biriyle hafiften duygusal bağ kurdum, ben de buna sahip çıkmak istiyorum elbette. yoksa beni bilen bilir, gözünün yaşına bakmam. kaç flörtü tek hatasında sildim. kimsenin derdini çekecek bir kadın değilim az çok tanırsınız belki. tıkandım bunda. elinde varsa harcayan bir insan, biz ilk zamanlar epey bi gezdik de yani öyle gözünde kızı tavuk dönerciye götüren, 100 liralık yemeği ödeten biri canlanmasın.
Ayrıl demiyorum . Ama her derdine de aaa ben dinlerim deme arada konuyu değiyor. İlişkinin gidişatını da zamana bırak.

Nasıl bir iş yapıyor ?

Elinde geçerli bir mesleği var mi ?

Eğer bir mesleği varsa dilini veya yeteneklerini geliştirip iş arasın.

Benim babamda esnaftı. İşler iyiyken çok iyi ama bozulunca da kolay kolay düzelmiyor. Bilirim o stresi , o stresle hayat geçmez.

Ben buna katılıyorum. Kendi işini götürmek bu ekonomide çok çok zor, olmuyorsa olmuyor bazen en iyisi çalışanlığa dönmek.

hanımlar selam, günün birinde böyle bir konu açacağım aklımın ucundan geçmezdi. lakin bilirsiniz, sizin fikirlerinizi her zaman dinleyen ve mümkün mertebe sahiden uygulayan bir üyeyim ben yıllardır. o yüzden hem iç dökme hem de farklı görüş alma anlamında konu açmak istedim.

kısa bir süre önce hayatıma biri girdi. ilişkimiz devam ediyor. kendi işini yapan biri, ben de çalışıyorum. şöyle bir sorun var ki artık benim de içime dert olmaya başladı. bu insanın işleri son aylarda inanılmaz ters gidiyor. birkaç ay önce saçma bir borca batmış işle alakalı, çok aman aman bir miktar değil ancak o borçtan sonra toparlanamadım gibi şikayetleri var. iş yapmak istediği insanlarla görüşüyor, belli bir yere kadar bu görüşmeler sürüyor lakin bir noktadan sonra kendisine olumsuz dönüş yapıyorlar. dolayısı ile bütün ödeme dengesi, planları her şeyi sarsılıyor. para gelmesi gereken yerden para gelmiyor falan. kendisiyle aramda maddi bir alışveriş yok, zaten ben de maaşlı çalışan bir insanım istesem de ona verebilecek bir param, finansmanım vs yok. bu konuda tamamen tek başına yani. onun işlerine yardımcı olabilecek, ona iş sağlayabilecek bir çevrem, sektörüm de yok. bu arada bu insan çevresi olan, piyasada belli bir bilinirliği olan biri. elbette ekonomi berbat, bunda hemfikiriz ama gerçekten her şeyin ne kadar üst üste geldiğine kendi gözümle şahit oluyorum. tam olmak üzere dediği bir iş bugün iptal edildi. artık bu insan bana derdini anlattığında ona söyleyebilecek hiçbir olumlu lafım yok. bunlar da geçecek, düzelecek gibi gibi teselli laflarıyla gittim zamanında ama artık onu da yapamıyorum. zaten o da anlamsız buluyor teselli cümlelerini. artık telefon görüşmelerimiz sonrasında enerjim dibe çöküyor. bugün de iş cephesinden kötü bir haber aldı, morali yine çöktü. artık acaba ben birinin ahını mı aldım ya da bana farklı yönden bişey mi yaptılar gibi inanılmaması gereken şeyleri bile düşünmeye başladı. geçenlerde, sektörde kendisiyle uğraşan, işine taş koyabilecek birileri olup olmama ihtimalinden bahsettim, pek oralı olmadı. yani ben böyle bir durumda hayatındaki kadın olarak bu insana nasıl bir destek verebilirim manevi anlamda, ne yapabilirim hiç bilmiyorum. evet hepimizin hayatında çok zor dönemler mutlaka olur ama ben çevremde onun yaşadığı kadar çok terslik yaşayan birini de görmedim. siz ne diyorsunuz, dertleşelim biraz bari bana teselli verin
Yapılacak bir şey yok. Seviyorsanız vazgeçmek istemiyorsanız ekmeğinizi bölüşeceksiniz, o da kendi sektöründe inatçı olmayacak başka iş imkanlarına yönelecek geçici bir süre en azından. Asgari ücretle bir işe girip durumu yine düzeltmeyi deneyebilir. Allah yardımcınız olsun

Yapılacak bir şey yok. Seviyorsanız vazgeçmek istemiyorsanız ekmeğinizi bölüşeceksiniz, o da kendi sektöründe inatçı olmayacak başka iş imkanlarına yönelecek geçici bir süre en azından. Asgari ücretle bir işe girip durumu yine düzeltmeyi deneyebilir. Allah yardımcınız olsun
şu an bir yandan onu da yapıyor zaten. boş durup sadece ağlaşan bir insan olsa asla saygı duymaz ve hayatıma da almazdım.

Tek diyebileceğim bir delilik yapıp sevgilinize kredi falan çekmeyin ne olur dikkatli olun
yok yok onu yapacak bir insan değilim, 29 yaşındayım. kredi işlerine girecek olsam çoktan kendi altıma araba çekmiş olurdum :) zaten bana çıkacak olan kredi de onun işini görmez, bana banka maksimum 60-70 bin ihtiyaç kredisi veriyor. onun ise çok daha fazlasına ihtiyacı var. aksine benim kendimle ilgili planlarım var, seçimden sonra kendime araba almak gibi.

Ben buna katılıyorum. Kendi işini götürmek bu ekonomide çok çok zor, olmuyorsa olmuyor bazen en iyisi çalışanlığa dönmek.
bir yandan onu da yapıyor zaten yani iki işte çalışıyor aslında. patronu ile onun çok işine gelebilecek bir anlaşma yaptılar ama işe daha yeni başladı, bir iki pürüz var onlar hallolduktan sonra o işi de kendi yararına çevirebilecek bir nebze.

yok yok onu yapacak bir insan değilim, 29 yaşındayım. kredi işlerine girecek olsam çoktan kendi altıma araba çekmiş olurdum :) zaten bana çıkacak olan kredi de onun işini görmez, bana banka maksimum 60-70 bin ihtiyaç kredisi veriyor. onun ise çok daha fazlasına ihtiyacı var. aksine benim kendimle ilgili planlarım var, seçimden sonra kendime araba almak gibi.
O dayından sonra seni kimse dolandıramaz. Yıllarca antremanlısın 😃

Çok sevindim bunu duyduğuma, rahatladım 🙂

Sonuçta bir ilişkide iyi kötü herşeyi paylaşıyorsun. Sadece mutlu, eğlenceli zamanlarınız olamaz.
Biz eski eşimle beraber çalışıyorduk. Belli bir yerden sonra evliliğimiz şirket gibi oldu. Evde sürekli iş konuşuyorduk.
Sizin ikinizinde ayrı dünyaları var. Senin yapabileceğin onu dinlemek, onun derdiyle üzülmek.
Kendinde söylemişsin ülkenin ekonomisi zaten berbat. Biz iş yerine malzeme sipariş ediyoruz. Adam 15 gün sonra teslim edeceği ürünün fiyatını söylemiyor. “Doların ne olacağı belli değil” diyor.
Bizde ticaretle uğraşan insanlar olarak bütün umutlarımızı seçimden sonrasına bağladık. İnşAllah herkes için daha güzel günler gelir. Yoksa sadece senin sevgilin için değil ülkece gidişhat vahim.
Merhaba size mesaj atmak istiyorum ama kapalı burdaki konuyu da sabote etmek istemiyorum

X