Kultur farki

Eski konularınizda kendinizden 15 yas büyük birisi ile evlenip bosandıgınizdan bahsetmissiniz bu es adayı buna ne söyledi merak ettim

O bile çok zor monoceto, babanem ukraynalı ve senelerce zorbalık görmüş aile içinde yaşlandı ama hala gençlikte yaşadıkları dün gibi aklında bir kadının kültür zorbalığı görmesi çok zor bence ☹️
Eşimin akrabası doğulu batıda büyümüş, eşi de doğuda doğmuş büyümüştü hiç anlasamadilar kültürel olarak. Adamın ailesi kadına hayatı zindan etti, yaptığı yemeği gosterdigi saygıyı begenmediler. Bunlar boşandı. Adam rusla evlendi. Diğerinin yemek ve saygı kültürünün yarısına sahip değil ama sürekli o bilmiyor diyip hoş görüyorlar. Diğer kadını azıcık hoş tutsalar ortada iki çocuk babasız buyumezdi... Çok garip insanlar var ya. Allah iyilere denk getirsin.

Üzülerek onaylamıyorum. İleride sorun olabilir. Ailesinden nefret edebılırsınız, olumsuz acıdan dusunuyorum. Cocugunuza her bakımdan ıstemedıgınız basma kalıp dusunceler asılanmaya calısılır ılla kı o tarafından kulturu gecıyor. Sıyası gorus farklılığına dayanamıyorum ıyı kı aynı gorusu paylasan bırıyle evlenmısım dıyorum hep. Ben hassasım bu konularda ozgurlugume duskunum , kesınlıkle bence cok onemlı. Hele sızın gıbı bagımsız bı kadın bence aıle kultur sıze gore degıl🌺

Selamlar,

Yaklaşık 3 aydır biriyle görüşüyorum ve ilişki iyi gidiyor. Ancak aileme ve çevreme bahsettiğimde, sürekli olumsuz yorumlarla karşılaşıyorum.

Öncelikle, ben kendi paramı kazanan, evimi ödeyen, profesyonel bir kariyeri olan ve bağımsız bir kadınım. Görüştüğüm kişiyle başlarda bazı siyasi farklılıklarımız oldu, ama onun gerçekten iyi bir insan olduğuna inandığım için ilişkiyi sürdürmeye karar verdim.

Ancak son zamanlarda kafamda şu soru belirmeye başladı: Eğer bir gün bu ilişki daha ciddi bir hale gelirse, çevremdeki insanların söylediği gibi, gerçekten sıkıntılar yaşar mıyım?

Görüşmeye başladığım kişi, benimle aynı yaşta ve doğu illerimizden birinde büyümüş. Büyük bir aileye, hatta bir tür aşiret yapısına sahip olduklarını anlıyorum. Yedi kardeşi var ve iki abisi onun hayatında çok belirleyici. Onun daha geleneksel ve tutucu görüşleri var, bu konuda biz gerçekten farklıyız. Ben de bunun farkındayım, ama kalbim hala onunla olmak istiyor. Birkaç kez ayrılma-barışma durumu yaşadık ama bir arkadaşım bana, "Bu tarz erkekler bir kadına yapışır, seni de sonunda bir kadın cinayetinin ortasında buluruz" gibi yorumlar yaptı. Bu düşünceler abartı mı, yoksa gerçekten dikkat etmem gereken bir durum mu, bilemiyorum.
Bir diğer arkadaşım ise, "Senin gibi biri o tarz bir aile yapısıyla nasıl anlaşacak? Onun abileri, akrabaları , hepsiyle nasıl iç içe yaşayacaksın?" dedi. Bu da aklımı karıştırıyor.

İçimden diyorum ki, bu çocuk 28 yaşında, artık o tarz seylerin olabilecegine inanamiyorum sonuçta üniversiteyi bitirmiş, kendini geliştirmiş birisi. Eğer bir gün ayrılmak istersem, gerçekten başımı belaya sokar mı? Ya da her sey guzel gidip ciddiye binerse, hayatimin hatasini mi yapmis olurum? Yorumunuz nedir
Evet kültür farkı çok zorlar aynı durumu yaşadığım için söylüyorum özellikle aileniz onaylamayacak gibiyse kesinlikle ayrılın.
Ayrıca ayrılsanız da kurtulmanız zor oluyor arkadaşınız doğru söylemiş ayrıldım ama hala peşimde eski erkek arkadaşım doğulularda kadını kendi malı gibi görme anlayışı var

Ben yapamazdım.
Cinayet, ayrilamama vs gibi bir durum olması tehlikesi olduğunu düşünmüyorum fakat kültür farkına evlilikte ben katlanamam.
Hele bir de çocuk düşünüyorsam, kesinlikle istemezdim.

Selamlar,

Yaklaşık 3 aydır biriyle görüşüyorum ve ilişki iyi gidiyor. Ancak aileme ve çevreme bahsettiğimde, sürekli olumsuz yorumlarla karşılaşıyorum.

Öncelikle, ben kendi paramı kazanan, evimi ödeyen, profesyonel bir kariyeri olan ve bağımsız bir kadınım. Görüştüğüm kişiyle başlarda bazı siyasi farklılıklarımız oldu, ama onun gerçekten iyi bir insan olduğuna inandığım için ilişkiyi sürdürmeye karar verdim.

Ancak son zamanlarda kafamda şu soru belirmeye başladı: Eğer bir gün bu ilişki daha ciddi bir hale gelirse, çevremdeki insanların söylediği gibi, gerçekten sıkıntılar yaşar mıyım?

Görüşmeye başladığım kişi, benimle aynı yaşta ve doğu illerimizden birinde büyümüş. Büyük bir aileye, hatta bir tür aşiret yapısına sahip olduklarını anlıyorum. Yedi kardeşi var ve iki abisi onun hayatında çok belirleyici. Onun daha geleneksel ve tutucu görüşleri var, bu konuda biz gerçekten farklıyız. Ben de bunun farkındayım, ama kalbim hala onunla olmak istiyor. Birkaç kez ayrılma-barışma durumu yaşadık ama bir arkadaşım bana, "Bu tarz erkekler bir kadına yapışır, seni de sonunda bir kadın cinayetinin ortasında buluruz" gibi yorumlar yaptı. Bu düşünceler abartı mı, yoksa gerçekten dikkat etmem gereken bir durum mu, bilemiyorum.
Bir diğer arkadaşım ise, "Senin gibi biri o tarz bir aile yapısıyla nasıl anlaşacak? Onun abileri, akrabaları , hepsiyle nasıl iç içe yaşayacaksın?" dedi. Bu da aklımı karıştırıyor.

İçimden diyorum ki, bu çocuk 28 yaşında, artık o tarz seylerin olabilecegine inanamiyorum sonuçta üniversiteyi bitirmiş, kendini geliştirmiş birisi. Eğer bir gün ayrılmak istersem, gerçekten başımı belaya sokar mı? Ya da her sey guzel gidip ciddiye binerse, hayatimin hatasini mi yapmis olurum?

İki farklı insanın bir hayatı birlikte paylaşıyor olması zorken bunu kültür farkı ile katmerleştirmenin anlamı yok.

Ayrılmalısın. Olaya sadece kadın cnayeti olarak bakma. Abilerinin sözü geçecek evliliğinizde muhtemelen. Aşiret diyorsun onların kuralları var kendine özel. Ben yapabileceğini sanmıyorum. Ailesi ne derse o olur bence.

3 aylık bir ilişkiden bahsediyoruz. Daha çok yeni ve aşiret yapısına mı bağlı yoksa gerçekten eğitimli, farklı düşüncelere saygılı biri mi bunu zaten zaman geçirdikçe anlarsınız. Başkaları değil siz tanıyacaksınız kendisini. Dışarıdan elbette eleştiri alırsınız zira gelenek göreneklerine bağlı büyümüş çocuklar kolayca ailenin yarattığı dünyadan kopamazlar. Bana sorsan ben de arkadaşlarınız gibi konuşurum. Hatta kuzenim de sizin gibi doğulu ve ailesiyle birlikte asla tek başına dışarı çıkarmayacak şekilde bir yaşam istedi tabi bunu evlenmeye yakın pot kırarak söyledi isteyerek söylemedi. Ama baksan İstanbul'da büyümüş, ablası psikolog eğitim almış aile gel gör ki gelenekleri aynı. O yüzden bunu çok iyi düşün çok iyi analiz et iki güzel söze kanıp ilerleme.

Aile kalabalık ve birbirine bağlıysa çok üzgünüm ama isterse 5 üniversite okusun hiç fark etmiyor. Değer yargıları değişmiyor. Tabi siz yaşayarak deneyimleyebilirsiz ancak şimdiden kendinizi fazla kaptırmayın bence. Şahsen öyle bir ailenin oğluyla evlenmeye cesaret edemem.

Benzer bir evlilik yapmış biri olarak kesinlikle evlenmeyin. Benim eşim ailesine tamamen zıt bir yaşam tarzı ve görüşe sahip ama ona rağmen evlenince çok sıkıntılar yaşadım, yaşıyorum. Bilin ki ailesi bir anda hayatınızın orta noktasına çökecek. Bir de üstüne sizin erkek arkadaşınızla da fikir ayrılıklarınız çok olduğu için ikiniz arasında da sorun bitmeyecek. Böyle adamlar sürekli ailesine hürmet bekler. Dünyaları bir araya gelip çay çorba içmekten ibarettir. Sevgiliyken her şey basit görünüyor, aman annesiyle mi yatıcam babasıyla mı oturucam diyorsun ama evlenince o iş öyle olmuyor. Doğusu batısı fark etmez feodal yapıda aileler rengarenk bir genç kızı alır eli tepsili bir geline çevirmeye çalışır. Özgür yaşantınızı ve çağdaş çevrenizi koruyun derim

X