Kultur farki

O bile çok zor monoceto, babanem ukraynalı ve senelerce zorbalık görmüş aile içinde yaşlandı ama hala gençlikte yaşadıkları dün gibi aklında bir kadının kültür zorbalığı görmesi çok zor bence ☹️
Eşimin akrabası doğulu batıda büyümüş, eşi de doğuda doğmuş büyümüştü hiç anlasamadilar kültürel olarak. Adamın ailesi kadına hayatı zindan etti, yaptığı yemeği gosterdigi saygıyı begenmediler. Bunlar boşandı. Adam rusla evlendi. Diğerinin yemek ve saygı kültürünün yarısına sahip değil ama sürekli o bilmiyor diyip hoş görüyorlar. Diğer kadını azıcık hoş tutsalar ortada iki çocuk babasız buyumezdi... Çok garip insanlar var ya. Allah iyilere denk getirsin.

Üzülerek onaylamıyorum. İleride sorun olabilir. Ailesinden nefret edebılırsınız, olumsuz acıdan dusunuyorum. Cocugunuza her bakımdan ıstemedıgınız basma kalıp dusunceler asılanmaya calısılır ılla kı o tarafından kulturu gecıyor. Sıyası gorus farklılığına dayanamıyorum ıyı kı aynı gorusu paylasan bırıyle evlenmısım dıyorum hep. Ben hassasım bu konularda ozgurlugume duskunum , kesınlıkle bence cok onemlı. Hele sızın gıbı bagımsız bı kadın bence aıle kultur sıze gore degıl🌺

Selamlar,

Yaklaşık 3 aydır biriyle görüşüyorum ve ilişki iyi gidiyor. Ancak aileme ve çevreme bahsettiğimde, sürekli olumsuz yorumlarla karşılaşıyorum.

Öncelikle, ben kendi paramı kazanan, evimi ödeyen, profesyonel bir kariyeri olan ve bağımsız bir kadınım. Görüştüğüm kişiyle başlarda bazı siyasi farklılıklarımız oldu, ama onun gerçekten iyi bir insan olduğuna inandığım için ilişkiyi sürdürmeye karar verdim.

Ancak son zamanlarda kafamda şu soru belirmeye başladı: Eğer bir gün bu ilişki daha ciddi bir hale gelirse, çevremdeki insanların söylediği gibi, gerçekten sıkıntılar yaşar mıyım?

Görüşmeye başladığım kişi, benimle aynı yaşta ve doğu illerimizden birinde büyümüş. Büyük bir aileye, hatta bir tür aşiret yapısına sahip olduklarını anlıyorum. Yedi kardeşi var ve iki abisi onun hayatında çok belirleyici. Onun daha geleneksel ve tutucu görüşleri var, bu konuda biz gerçekten farklıyız. Ben de bunun farkındayım, ama kalbim hala onunla olmak istiyor. Birkaç kez ayrılma-barışma durumu yaşadık ama bir arkadaşım bana, "Bu tarz erkekler bir kadına yapışır, seni de sonunda bir kadın cinayetinin ortasında buluruz" gibi yorumlar yaptı. Bu düşünceler abartı mı, yoksa gerçekten dikkat etmem gereken bir durum mu, bilemiyorum.
Bir diğer arkadaşım ise, "Senin gibi biri o tarz bir aile yapısıyla nasıl anlaşacak? Onun abileri, akrabaları , hepsiyle nasıl iç içe yaşayacaksın?" dedi. Bu da aklımı karıştırıyor.

İçimden diyorum ki, bu çocuk 28 yaşında, artık o tarz seylerin olabilecegine inanamiyorum sonuçta üniversiteyi bitirmiş, kendini geliştirmiş birisi. Eğer bir gün ayrılmak istersem, gerçekten başımı belaya sokar mı? Ya da her sey guzel gidip ciddiye binerse, hayatimin hatasini mi yapmis olurum? Yorumunuz nedir
Evet kültür farkı çok zorlar aynı durumu yaşadığım için söylüyorum özellikle aileniz onaylamayacak gibiyse kesinlikle ayrılın.
Ayrıca ayrılsanız da kurtulmanız zor oluyor arkadaşınız doğru söylemiş ayrıldım ama hala peşimde eski erkek arkadaşım doğulularda kadını kendi malı gibi görme anlayışı var

Ben yapamazdım.
Cinayet, ayrilamama vs gibi bir durum olması tehlikesi olduğunu düşünmüyorum fakat kültür farkına evlilikte ben katlanamam.
Hele bir de çocuk düşünüyorsam, kesinlikle istemezdim.

Selamlar,

Yaklaşık 3 aydır biriyle görüşüyorum ve ilişki iyi gidiyor. Ancak aileme ve çevreme bahsettiğimde, sürekli olumsuz yorumlarla karşılaşıyorum.

Öncelikle, ben kendi paramı kazanan, evimi ödeyen, profesyonel bir kariyeri olan ve bağımsız bir kadınım. Görüştüğüm kişiyle başlarda bazı siyasi farklılıklarımız oldu, ama onun gerçekten iyi bir insan olduğuna inandığım için ilişkiyi sürdürmeye karar verdim.

Ancak son zamanlarda kafamda şu soru belirmeye başladı: Eğer bir gün bu ilişki daha ciddi bir hale gelirse, çevremdeki insanların söylediği gibi, gerçekten sıkıntılar yaşar mıyım?

Görüşmeye başladığım kişi, benimle aynı yaşta ve doğu illerimizden birinde büyümüş. Büyük bir aileye, hatta bir tür aşiret yapısına sahip olduklarını anlıyorum. Yedi kardeşi var ve iki abisi onun hayatında çok belirleyici. Onun daha geleneksel ve tutucu görüşleri var, bu konuda biz gerçekten farklıyız. Ben de bunun farkındayım, ama kalbim hala onunla olmak istiyor. Birkaç kez ayrılma-barışma durumu yaşadık ama bir arkadaşım bana, "Bu tarz erkekler bir kadına yapışır, seni de sonunda bir kadın cinayetinin ortasında buluruz" gibi yorumlar yaptı. Bu düşünceler abartı mı, yoksa gerçekten dikkat etmem gereken bir durum mu, bilemiyorum.
Bir diğer arkadaşım ise, "Senin gibi biri o tarz bir aile yapısıyla nasıl anlaşacak? Onun abileri, akrabaları , hepsiyle nasıl iç içe yaşayacaksın?" dedi. Bu da aklımı karıştırıyor.

İçimden diyorum ki, bu çocuk 28 yaşında, artık o tarz seylerin olabilecegine inanamiyorum sonuçta üniversiteyi bitirmiş, kendini geliştirmiş birisi. Eğer bir gün ayrılmak istersem, gerçekten başımı belaya sokar mı? Ya da her sey guzel gidip ciddiye binerse, hayatimin hatasini mi yapmis olurum?

3 aylık bir ilişkiden bahsediyoruz. Daha çok yeni ve aşiret yapısına mı bağlı yoksa gerçekten eğitimli, farklı düşüncelere saygılı biri mi bunu zaten zaman geçirdikçe anlarsınız. Başkaları değil siz tanıyacaksınız kendisini. Dışarıdan elbette eleştiri alırsınız zira gelenek göreneklerine bağlı büyümüş çocuklar kolayca ailenin yarattığı dünyadan kopamazlar. Bana sorsan ben de arkadaşlarınız gibi konuşurum. Hatta kuzenim de sizin gibi doğulu ve ailesiyle birlikte asla tek başına dışarı çıkarmayacak şekilde bir yaşam istedi tabi bunu evlenmeye yakın pot kırarak söyledi isteyerek söylemedi. Ama baksan İstanbul'da büyümüş, ablası psikolog eğitim almış aile gel gör ki gelenekleri aynı. O yüzden bunu çok iyi düşün çok iyi analiz et iki güzel söze kanıp ilerleme.

Benzer bir evlilik yapmış biri olarak kesinlikle evlenmeyin. Benim eşim ailesine tamamen zıt bir yaşam tarzı ve görüşe sahip ama ona rağmen evlenince çok sıkıntılar yaşadım, yaşıyorum. Bilin ki ailesi bir anda hayatınızın orta noktasına çökecek. Bir de üstüne sizin erkek arkadaşınızla da fikir ayrılıklarınız çok olduğu için ikiniz arasında da sorun bitmeyecek. Böyle adamlar sürekli ailesine hürmet bekler. Dünyaları bir araya gelip çay çorba içmekten ibarettir. Sevgiliyken her şey basit görünüyor, aman annesiyle mi yatıcam babasıyla mı oturucam diyorsun ama evlenince o iş öyle olmuyor. Doğusu batısı fark etmez feodal yapıda aileler rengarenk bir genç kızı alır eli tepsili bir geline çevirmeye çalışır. Özgür yaşantınızı ve çağdaş çevrenizi koruyun derim

Böyle aileler okumuş etmiş olduğunuz için size hürmet göstermek yerine daha çok ezmeye hizmetçi gibi görmeye çalışır hatta burada da öyle bir konu okumuştuk.
Hiç 28 yaşında okumuş etmiş gibi düşünmeyin alakası bile yok onların ömrü böyle geçiyor
Asla asla asla demeye geldim

3 aylık bir ilişkiden bahsediyoruz. Daha çok yeni ve aşiret yapısına mı bağlı yoksa gerçekten eğitimli, farklı düşüncelere saygılı biri mi bunu zaten zaman geçirdikçe anlarsınız. Başkaları değil siz tanıyacaksınız kendisini. Dışarıdan elbette eleştiri alırsınız zira gelenek göreneklerine bağlı büyümüş çocuklar kolayca ailenin yarattığı dünyadan kopamazlar. Bana sorsan ben de arkadaşlarınız gibi konuşurum. Hatta kuzenim de sizin gibi doğulu ve ailesiyle birlikte asla tek başına dışarı çıkarmayacak şekilde bir yaşam istedi tabi bunu evlenmeye yakın pot kırarak söyledi isteyerek söylemedi. Ama baksan İstanbul'da büyümüş, ablası psikolog eğitim almış aile gel gör ki gelenekleri aynı. O yüzden bunu çok iyi düşün çok iyi analiz et iki güzel söze kanıp ilerleme.
3 ay çok kısa, benim için evleneceğim kişinin partisi, zihniyeti, kültürü kesinlikle çok önemli. Kültür uyuşmazlığı çok etkiliyor. Kalabalık aile içine gelin gelirseniz sorumluluklar bitmez , misafir üstüne misafir. Konuştuğunuz kişi eğitimli de olsa ailesinden aldığı çok şey var sonuçta. Bence ayrılın kendinizi kurtarın.

ya hangi ülkede yaşıyoruz, siyasi gorus futbol takimi gibi onemsiz bir sey degil ki. hogwarts binaları gibi , hepsini tutanin karakteri baska baska
mesela (eskiyi kasdetmiyorum) bunca sene sonra bile bugün hala Hukumet partisini destekleyen, ülkenin iyi halde olduguna inanan insanla her gün sövmekten haber izlemeyi bırakan, duydugu her vergi zam haberinde falan bela okuyan muhalefet partisi destekcisi hayata ayni anda bakabilir mi? azinlik kesimin kurdugu partiyi destekleyen- imralidaki adama az da olsa sempati besleyen kisi ile imralidaki adama bebek katili terorist diye beddualar eden kisi ayni evde kalabilir mi? kalsa da o evde huzur olur mu?
benim keskin siyasi görüşüm yok..hatta gercek anlamda hepsinden nefret ediyorum, daha az nefret ettigime veriyorum. ama buna ragmen ben bile benim az destekledigim partinin zittini destekleyen bjr sevgili asla kabul edemem.
koca diye buldugum kisi Türk bile degil, cumhuriyete kumhuriyet diyen biri. ona ragmen adami atatürksever yaptim oyle evlenme karari aldim. simdi her türlü milli voleybol macinda, milli bayramlarda kirmizj tsort beyaz gomlek giyer, yanaklarina kirmizi beyaz boyasini sürer "parlaaaa hilal ve yildizim" diye marş okur 😂😂😂
o yuzden oyum kesinlikle (en azindan bu gergin-taraflasmanin cok oldugu dönemde) baska siyasi partiye tutkun biriyle evlilik yapılmaması gerektiği. benjm annem ve babam da baska partiye baglilar. cidden ayni evde yasamasi cok zor. kelimelerle anlatamam

Selamlar,

İçimden diyorum ki, bu çocuk 28 yaşında, artık o tarz seylerin olabilecegine inanamiyorum sonuçta üniversiteyi bitirmiş, kendini geliştirmiş birisi. Eğer bir gün ayrılmak istersem, gerçekten başımı belaya sokar mı? Ya da her sey guzel gidip ciddiye binerse, hayatimin hatasini mi yapmis olurum? Yorumunuz nedir
Sevgilin iyi bir insan olabilir , kültür farkı olsa bile ailesi diğer aynı kültürden olanlara benzemiyor olabilir ama bunlar sadece bir ihtimal. 3 ayda asla tanıyamazsın insanlar 30 yıllık kocasını tanıyamıyor ve insanlar değişkendir karakter olarak.

Maalesef ki bende tecrübe edindiğim kadarını sana söyleyebilirim bu iş sıkıntılı olur. Eğer sevgilin ailesine çok bağlıysa eğer çok düşkünse ki öyledir bi tür aşiretten bahsetmişsin çok zor bir ilişki / evlilik olur.

Ben evlenmeden önce doğulu bir sevgilim vardı ailem çevrem çok uyardı ama ben konuşmaya devam etmiştim sonra ben duydum ki babasının 2 eşi var hepsi bi arada yaşıyor felan saçma sapan değişik şeyler. Güya onların kültürüne göre kadınlar çok. Kutsal laf getirtmezler namuslarına ama bunu duyunca ben şok olmuştum bi an oturdum düşündüm benimde başıma bi kuma getirir mi diye. Buna benzer şeyler mesela 2024 olmasına bakma kültürleri çok derinden yaşayan insanlar var ve sürdürenler var. Lütfen burda kimse yanlış anlamasın bu sadece benim edindiğim tecrübe ve gördüklerim arkadaşlar. Kesinlikle kafa dengi biriyle olmalısın , ben ailenin ve çevrenin senin adına kötülüğünü isteyeceğini asla düşünmüyorum

Selamlar,

Ay belanizi ariyorsunuz heralde. Aileniz ve arkadaslariniz cok hakli. Siz ya cok saf ya cok dunyadan habersizsiniz.

Kultur farki olabilir ama dusunce farki olan biriyle ben yapamam. Sizin durumda dusuncelerde uyusmuyor bu is bastan olmaz ayrilin yolunuza bakin...( kadin cinayeti vs uç noktalar her saplantili katil dogulu degil... dogu kokenliyim kadina el kalkmaz bizde cok ayiptir. Ailemde hic bir kadina fiziksel siddet gormedim )

Selamlar,

Başına bela olması psikolojik yapısıyla alakalı bi durum, doğu-batı kültürüyle ilgisi yok.
Bunun dışında, kültür-sosyoekonomi-aile yapısı gibi durumların denkliği bence çok önemli. Şimdiden sıkıntı olan şeyler, evlendikten sonra bin kat artar ve zorlaşır.
28 yaşında da olsa, üniversite okumuş da olsa çok farklı bi yapı sergilemez diye düşünüyorum, ki abileri hayatında söz sahibiymiş mesela.
Aşk önemli ama asgaride mantıksal olarak da anlaşmak gerekiyor, mantıklı aşk en güzeli.

X