- 26 Mayıs 2018
- 8.184
- 38.682
- 51
-
- Konu Sahibi izmirimizmir
Bitkisel proteinin ve bakliyatların değerinin bilinmediği konusunda size katılıyorum.Maalesef geçim çok pahalı artık. Gıda artışı çok hızlı ve yüksek. Sorun sizde değil. Maalesef üreten bir toplum olmadığımız için verimli topraklara inşaatlar dikildiği için tarım bittiği için bu haldeyiz. İnşallah daha kötü günleri görmeyiz. Fakat bu forumda iki grup var, biri asgari ücretle herşeyin en iyisini yapnlar, diğeri her gün et yemezse sağlıksız beslenildiğşni savunanlar. Misal dün evde mercimek çorba ve karışık dolma vardı. Pirinç yediğimiz için bazılarına göre çocuklarımın mankafa olma olasılığı yüksek. Yapılacak tek şey yazdan kışlık hazırlık yapmak, sürekli indirim kovalamak, kart kampanyaları takip etmek. Gene de Allah hepimizin yardımcısı olsun
İndirim kovalamaktan yoruluyoruz. Bütün online market uygulamalarını indirip ilk siparişe özel indirimleri alıp siliyorum şahsen ben. Çok zor hayat cidden çok pahalıEvet bayanlar gördüğünüz gibi biraz önce yaptığım mini market alışverişi sonucu...domates,biber,yoğurt,un,ekmek,yumurta ,zeytinve 1 adet kedi maması 67 TL tutttu.ustelik uygun fiyatli diye geçen bir market.ben artık kafayi yemek uzereyim.bu aldıklarım sadece anlık lazım olanlar.markete her gittiğimde 100 TL den aşağı çıkamıyorum .aylık sadece mutfak alışverisimiz 3000tl den aşağı tutmuyor.4 kişilik bir aileyiz.esim de ben de memuruz.maaslarimiz fena değil diyelim.ama olmuyor yani yok donduremiyoruz.her ay ek hesaptan içeri giriyoruzmarketi,kirası,faturaları,çocukların üst baş,oyuncak vs..diger istek ve ihtiyaçlarını,okul masrafları,kedinin masraflari(ödüm kopuyor hastalanarak veterinere gideceğiz diye,ne kadar acı bir durum),kredi kartı masrafları,evde aniden çıkan masraflar(makine bozulur,lavobo tıkanır vs hesapta olmayan masraflar)derken donduremiyoruz.allahaskina siz nasıl yapıyorsunuz,nasıl heciniyorsunuz çıldırmak uzereyim.Eki Görüntüle 2838727
Maalesef geçim çok pahalı artık. Gıda artışı çok hızlı ve yüksek. Sorun sizde değil. Maalesef üreten bir toplum olmadığımız için verimli topraklara inşaatlar dikildiği için tarım bittiği için bu haldeyiz. İnşallah daha kötü günleri görmeyiz. Fakat bu forumda iki grup var, biri asgari ücretle herşeyin en iyisini yapnlar, diğeri her gün et yemezse sağlıksız beslenildiğşni savunanlar. Misal dün evde mercimek çorba ve karışık dolma vardı. Pirinç yediğimiz için bazılarına göre çocuklarımın mankafa olma olasılığı yüksek. Yapılacak tek şey yazdan kışlık hazırlık yapmak, sürekli indirim kovalamak, kart kampanyaları takip etmek. Gene de Allah hepimizin yardımcısı olsun
Çok zor, biz iki kişi olmamıza rağmen kira elektrik su market pazar zor dönüyoruz,bir pazar alışverişi 200 tl civarı ki daha kasap falan demiyorum.kasaptan et almayalı haftalar oldu ,nolucak böyle bilmiyorum resmen karnımızı doyurmak için yaşıyoruz köle gibi ot gibi ,6 yıllık evli olmamıza rağmen geçim derdinden çocuk düşünmüyorum düşünemiyorum o bile lüks geliyo (doktoru,bezi,maması) .artık bazı şeylerin temelli değişmesi lazım böyle gitmez buEvet bayanlar gördüğünüz gibi biraz önce yaptığım mini market alışverişi sonucu...domates,biber,yoğurt,un,ekmek,yumurta ,zeytinve 1 adet kedi maması 67 TL tutttu.ustelik uygun fiyatli diye geçen bir market.ben artık kafayi yemek uzereyim.bu aldıklarım sadece anlık lazım olanlar.markete her gittiğimde 100 TL den aşağı çıkamıyorum .aylık sadece mutfak alışverisimiz 3000tl den aşağı tutmuyor.4 kişilik bir aileyiz.esim de ben de memuruz.maaslarimiz fena değil diyelim.ama olmuyor yani yok donduremiyoruz.her ay ek hesaptan içeri giriyoruzmarketi,kirası,faturaları,çocukların üst baş,oyuncak vs..diger istek ve ihtiyaçlarını,okul masrafları,kedinin masraflari(ödüm kopuyor hastalanarak veterinere gideceğiz diye,ne kadar acı bir durum),kredi kartı masrafları,evde aniden çıkan masraflar(makine bozulur,lavobo tıkanır vs hesapta olmayan masraflar)derken donduremiyoruz.allahaskina siz nasıl yapıyorsunuz,nasıl heciniyorsunuz çıldırmak uzereyim.Eki Görüntüle 2838727
Dolar 10 lira olacakya 8 lira olacakyaOlsun. Maaşı dolarla mı alıyorsunuz ki dolarin yükselmesini dert ediyorsunuz !
Ben anladım sizi ama anlamak istemeyen vay efendim soya sütü almış,bak fasulyeyi marketten almış diyecek tonla insan dolu maalesefValla guzel seyler aldim yazmayayim ramazan, nefisler ceker yanlis anlasilir
Gecinemiyor degilim. Yedigim bir lokma zaten.
Fasülye 100 lira da olsa soya sütü degil 33, 103 lira da olsa ben bir sekilde doyarim da mevzu bambaska.
Anlamamakta direnenler ise gercekten gecinemeyenler
Hangi uygulama oGecim gercekten gittikce zorlasiyor gun gectikce eskiyi arar oluyoruz. Ben buraya size bir tavsiyede bulunmaya geldim. Cesitli uygulamalar var market alisverisi yapabileceginiz onlari telefona indirip sabah aksam promosyon kovaliyorum yag peynir cay deterjan gibi yukte hafif pahada agir kalemleri ordan aliyorum. Mesela lipton 1 kg cay o kampanya ile 21 liraya geliyor. Hele ilk indirdigimde
3l perwolleri 11 liradan 33 yikama persil sivi deterjani 6.25 ten aldim. 1 kg sutas kasar peyniri 30 aldim. Urunler cok temiz geliyor skt tarihi de baya ileri oluyor.