Hayat Pahaliligi

Vallahi ciddi ciddi varsa önerisi olan yazsın.hem istediğini yiyip içip,hem tatilini yapıp,hem üstüne başına rahatlikla alıp insanca yaşayan varsa nasıl yapıyor allahasen?
En son ve memuriyetimde ilkti zaten, 2017de 4 günlük mini bir tatil yaptim onda da ortalama bir otelde kalmistim. 2 senedir izin bile kullanamiyorum 2019 izinlerim de yandı, 2020-2021 duruyor.
Ama arkamdan "o memur, tuzu kuru" laflarını duyuyorum gelsinler izinsiz calissinlar tuzu kuruluk neymiş gorsunler diyorum

Hanımlar,
hayat pahalılığı hepimizin derdi, elbette konuşup dertleşmek isteyeceksiniz ama konu sayfaları çok ilerlemeden yazmam da yarar var, içeriğe siyasi, dini yorumlar girmesin çünkü yasak, çünkü sonu sarpa sarıyor, particilik vs giriyor kavga çıkıyor.
Ama mune siyasi yorumsuz tartışılacak bir konu değil diyorsanız siyasi kısmını burada konuşamazsınız ama siyaset bölümünde açılmış, konuyla alakalı haber başlıkları altında yazabilirsiniz, mesela:Bir günlük asgari ücret 1 kilo ete bile yetmiyor

Yani o kısma da çözüm var, bu topikte siyasete girmeyin yeter

Yaklaşık hepimiz aynı durumdayız artık geçinmek çok zor. Ben birkaç tavsiye vermek istiyorum kendi yaptığım. (lütfen kimse bak biz çok güzel geçiniyoruz demişim gibi konuyu çekmesin) Vakit kaybettiriyor malesef ama sürekli online indirim takip ediyorum ben. Bu şekilde bir miktarda olsa harcamalarımı azalttım. Bu aralar online marketler çok sık indirim kuponu veriyor. Deterjan, sıvı yağ gibi bozulmayan ve pahalı olan şeyleri indirimde alıp kenara koyuyorum mutlaka.

Bundan bir ay once markette fasulyenin kilosu 27tl idi. Marketlerde etiketler surekli artiyor. Hayat pahali, gecim zor. Her maasa zam geldiginde, ocak ve temmuz aylarinda, etiketler de artiyor. Haliyle maaslar artsa da degisen birsey olmuyor cunku kasikla verilip kepceyle aliniyor.

Ben Türkiye'de değil ama Kıbrıs'ta yaşıyorum.
Emin olun durumlar burada da çok farklı değil.
Annem çalışmıyor ama babam destek olabiliyor. Bir de internetten çalıştığım için stabil bir gelirim yok. Mesela bir ay 1000 tl alırken bir ay işsiz oturabiliyorum.
Bu hafta rahatsızlandım, doktoruydu kan tahliliydi ilacıydı bugün de serumuydu derken kafadan 500 tl hastaneye gitti. Doktor kan değerlerim düştüğü için maalesef haftaya iki kere daha serum takılacağını söyledi. Bu da yaklaşık 250 TL ediyor. E aylığın yarısından fazlası gitti. Şimdi özele gitme sen de diyecekler çıkabilir ama devlet hastanesinde doktorlar grevdeymiş.
Ayrıca telefonum bozuk, nereden baksanız 200-250 demek.
Ocak ayında buraya 5000 TL birikmişle geldim, bu para bu ay bitti. Faturalar, internet, telefon paketi derken bitti. Ha tabii arada yapmasam da olurdu denecek şeyler var ama o kadar da olsun. 2016'da bir markanın spor ayakkabısı bana hediye gelmişti. 5 sene giydim, bu sene artık yürüyüş yaparken hastanelik olunca yenisini almak zorunda kaldım. Bunda bile kendimi suçladım.
Bir de babam bana sitem ediyor ne zaman arasak evdesin diye. Eeeeee dışarı çıkınca da en az 50 TL gidiyor. Sonra kadeyif idareli kullanmıyor parayı.
Yani artık cidden kısılacak bir şey yok ki.

böyle konuların gidişat hep aynı memur veya işci maaşiyla gecinemeyenler, asgari ucretle evimizide aldik arabamizi da aldik her seyinde en kalitelisini en guzelini yiyoruz löp löp et yiyoruz diyenler arasindaki kaos ortami ve kapanış.
biz geçinemiyoruz bal gibide farkindayiz ama aklimizi yemeyelim diye bu konulara değinmiyoruz evde
market alisverislerim genelde standarttır benim ama nasil oluyorsa her ay farklı bir mebla oduyorum.

Gecinemiyoruz ki.
Küçük esnafiz pandemi bir yandan pahalılık bir yandan vurdu.

Hayatta kalabilecek kadar geçinmeye "şartlar iyi gecinebiliyoruz" diyenleri anlamıyorum gerçekten.
Bir ara bende pembe gozluklerimi takip böyle bakmayı denedim de günbegün artan market fiyatlarına karşı yok dayanamadım olmuyor yani.

Mopaş bence pahalı bir market.
Ülker süzme yoğurdu her zaman 12,95’ten alıyorum.
Geçen hafta Mopaş’tan 17,45’e alınca zam geldi zannettim.
Bu hafta Carrefour’dan 12,95’e alınca zammın Mopaş’tan kaynaklandığını anladım.

Avokado,ananas,et falan da almissinizdir siz şimdi:))

Burda alternatifim macro ve gourmet garage.
Bir de şok var ama her sey bulunmuyor.

O yüzden mecbur mopaştan devam ama yogurt ornegi de acikca gösteriyor ki abartmis zamlari.

Avokado,ananas,et falan da almissinizdir siz şimdi:))

Valla guzel seyler aldim yazmayayim ramazan, nefisler ceker yanlis anlasilir

Gecinemiyor degilim. Yedigim bir lokma zaten.
Fasülye 100 lira da olsa soya sütü degil 33, 103 lira da olsa ben bir sekilde doyarim da mevzu bambaska.

Anlamamakta direnenler ise gercekten gecinemeyenler

Maalesef geçim çok pahalı artık. Gıda artışı çok hızlı ve yüksek. Sorun sizde değil. Maalesef üreten bir toplum olmadığımız için verimli topraklara inşaatlar dikildiği için tarım bittiği için bu haldeyiz. İnşallah daha kötü günleri görmeyiz. Fakat bu forumda iki grup var, biri asgari ücretle herşeyin en iyisini yapnlar, diğeri her gün et yemezse sağlıksız beslenildiğşni savunanlar. Misal dün evde mercimek çorba ve karışık dolma vardı. Pirinç yediğimiz için bazılarına göre çocuklarımın mankafa olma olasılığı yüksek. Yapılacak tek şey yazdan kışlık hazırlık yapmak, sürekli indirim kovalamak, kart kampanyaları takip etmek. Gene de Allah hepimizin yardımcısı olsun

Geçinemiyoruz canım. Yani karın tokluğuna yaşıyoruz gibi geliyor artık bana. Hala gelirimizin bu kadar değersiz hale geldiğine, her şeyin bu kadar pahalı olduğuna inanamıyorum. Ne ara bu hale geldik. İkinci çocuk yolda bizim ama bu konuları düşündükçe umutsuzluk sarıyor beni.

İşin en kötü yanı benim gelirimin yarısı ile yaşayanlar bu ekonomiyi, yönetimi en çok savunanlar. Eğer en kötü sartlarda yaşayan insanlar bundan şikayet etmez, daha iyisini istemez, hak ettiğini düşünmez, hiç sorgulamaz hatta sorgulayanı da vatan haini ilan eder cephe alırsa bu işlerin düzelme ihtimali var mı?
Bence yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…