- 10 Ağustos 2020
- 5.376
- 26.949
-
- Konu Sahibi izmirimizmir
Bakın aslında çoğu insana göre ben rahat yaşıyorum.Ne kadar acı bir durum.birakin üst başa bir şeyler almayı temel ihtiyaclarimizi karşılayamaz hale geldik
İroni yapmış canimAnlamadım
Evet iste o bahsettigimiz gruptaki insanlar simdi gelirler,semsiyeleri acik tutmakta fayda var. 2 liraya domates aldim,patlicanin kilosu 2 lira,4 liraya neden ekmek aliyorsunuz,halk ekmek 1 lira diyenler var,onlar gecinebildiklerini iddia ediyorlar. Acikta kalan siz biz oluyoruzEt yemezsen olmezsincilere hiç girmiyorum bile.ona bakılırsa yumurta yemezsekte olmeyiz,yoğurt yemezsekte olmeyiz,peynir yemezsekte olmeyiz.ayrica niye et yemeyelim yahu.niye kendimize bunu reva görüyoruz anlamiyorum
Evet bir şekilde istediğimiz yiyeceği alıp yiyoruz.ama bahsettiğim bu değil dediğiniz gibi.neden ben mesela peynirin iyi bir marka ezinesini almayayım.bu çok basit bir örnek sadece.neden hep daha uyguna kaçmak zorundayım.neden rahatça bir tatil yapamiyayim,neden üstüme başıma iyisinden atıyorum bir tişört alamiyayim gibi gibi.birikmis parayı hiç saymiyorum zatenBakın aslında çoğu insana göre ben rahat yaşıyorum.
İstediğimi alıp yiyebiliyorum, istediğimi giyebiliyorum.
Annemle babamın maaşı dışında benim yarım yamalak bir mesleğim var. Dışarıya iş olursa bazen özel dikim yapıyorum. Bu ay 2000 küsür kazandım mesela. Ama yetmiyor. Hayat sadece yiyip giyinmekten ibaret değil. Geçinmek sadece bu değil, mesela hangimizin kenarda kendisini 1 2 yıl rahat ettirecek birikimi var ki? Bizim arabamızdan başka birşeyimiz yok mesela. Sorun tam olarak bu bence. İnsanlar birikim yapamıyor, istediği yere istediği zaman gidemiyor, kısacası ot gibi yaşayıp gidiyoruz.
Bilemiyorum,80lerde memurluk yapan ailenin cocuguyum, babamin maasiyla kira odenirdi,annemin maasiyla da faturalar ve mutfak masrafi. Geriye bes kurus kalmazdi. 90larda kolaylasti ev almak cunku emekli oldular ve ikramiyeleriyle ev alabildiler. (Simdi sulalem emekli olsa ikramiyesiyle ev alamaz o ayri mesele) Ozel sektorde ise basladilar falan. Ama geciniyor muyduk 80lerde 90larda,bence hayir. Gecinmekten cok farkli sey algiliyorum ben sanirim. Siz de ayni cizgide bir kadinsiniz farkindayim bu aradaAslında dediğiniz doğru.
Ama bu durumdan önce memurlar kendi evlerini çok rahat alabilecek durumdaydı.
Benim dedem memur değildi ama memurla aynı maaşı alırmış, adam 2 ev almış kendisine. Şimdiki memurlar ev alırlar ama en az 150bin faiz ödeyerek. O da çoook zor bir şekilde.
Aynen öyle. Neden 50 liralık peynir varken 10 liralık peynir alalım (bunu küçümsemek için söylemiyorum.).Evet bir şekilde istediğimiz yiyeceği alıp yiyoruz.ama bahsettiğim bu değil dediğiniz gibi.neden ben mesela peynirin iyi bir marka ezinesini almayayım.bu çok basit bir örnek sadece.neden hep daha uyguna kaçmak zorundayım.neden rahatça bir tatil yapamiyayim,neden üstüme başıma iyisinden atıyorum bir tişört alamiyayim gibi gibi.birikmis parayı hiç saymiyorum zaten
Bu kadar değildi ama sanki çok eski memur değilim 10 yıllık memurum,karı koca memuruz.2-3 yıldır ciddi anlamda sıkıntı çekiyoruz geçinmek için. Enflasyonu düşük göstererek memuru ciddi ciddi eziyorlar..Gelir durumu ne olursa olsun kimse gecinemiyor bence. Zaten gecinmekten ne anladiginiza bagli. Ac kalmayan da geciniyoruz diye fakirlik guzellemesi yapiyor artik. Et yemezsen ölmezsin diyen insan gecinebildigini iddia ediyor ama aslinda gecinemediginden kendisi de haberdar degil. Cok ucu acik ve tartisma cikarabilecek konular bunlar. 37 yasindayim, memur ailesinin duzgun sekilde gecinebildigi bir donem hic gormedim hayatim boyunca.
Evet, ikimizde aynı çizgideyiz.Bilemiyorum,80lerde memurluk yapan ailenin cocuguyum, babamin maasiyla kira odenirdi,annemin maasiyla da faturalar ve mutfak masrafi. Geriye bes kurus kalmazdi. 90larda kolaylasti ev almak cunku emekli oldular ve ikramiyeleriyle ev alabildiler. (Simdi sulalem emekli olsa ikramiyesiyle ev alamaz o ayri mesele) Ozel sektorde ise basladilar falan. Ama geciniyor muyduk 80lerde 90larda,bence hayir. Gecinmekten cok farkli sey algiliyorum ben sanirim. Siz de ayni cizgide bir kadinsiniz farkindayim bu arada
Evet iste o bahsettigimiz gruptaki insanlar simdi gelirler,semsiyeleri acik tutmakta fayda var. 2 liraya domates aldim,patlicanin kilosu 2 lira,4 liraya neden ekmek aliyorsunuz,halk ekmek 1 lira diyenler var,onlar gecinebildiklerini iddia ediyorlar. Acikta kalan siz biz oluyoruz