Hayat Pahaliligi

Karnımız tok,başımızda da bir çatı var yine şükür diyenlerden olsaydım evet geçiniyoruz,çok da güzel hayatımız var derdim.Ama yok böyle bir şey.Eşşek gibi çalışıyoruz,paranın değeri olmadığından su gibi gidiyor.Gün geçtikçe daha çok sinirimi bozuyor.Bir de pandemi evdeyiz.Her şey normale döndüğünde dışarda yeme içmenin,tatile gitmenin fiyatlarını düşünemiyorum bile.Ki bence bunlar da insan hayatında olmalı.Bana göre ihtiyaç.Ama sıra onlara gelemiyor bile...

Hergün fiyatlar artıyor sanki. Sizler farkediyorsunuzdur zaten. Ne zaman bitecek. son nokta nedir ? Ne zaman duracak ? Belli değil.
Gizli zam yapıyorlar. Ben Ramazan’da oruç tuttuğum için pek halim olmuyor. Eşim ayrı zamanlarda market alışverişine gitti. Aynı kağıt havluya 15 gün arayla 2 tl zam yapmışlar. Kullandığı deodoranta keza 18 tl idi 21 tl olmuş.
fiyatı sabit kalan tek bir kalem yok.
Bunları konuşmadıkça, dile getirmedikçe ve sonrasında ona göre seçimlerimizi yapmadıkça gün be gün yoksullaşıyoruz.

Valla hepimiz aynıyız.Ben kendime yeni kıyafeti en son geçen sene aldım.Memurum eşimde memur 2 çocuk var.ev araba kredisi var.
Markete girmeye korkar oldum.Eskiden hobi olarak gezer bişeyler alırdım şimdi ihtiyaç dışında gitmiyorum.Sularımı bile tatlı su çeşmesinden dolduruyorum.Yazacak çok şey var bu pahalıkla ilgili ama yazamıyosun işte.
ilk evlendiğimde eşim tek memurdu valla tatile bile giderdik.Şimdi lüks bize

Al benden de o kadar . 2 yıl babama olan borcumu ödedim . 1170 TL maaşım vardı aylık 1000tl’sini babam alıyordu . İlk maaşımı bile harcamadım ben . Sonra evlilik . Kimseden bir beklentimiz olmadı yapmadılar da gerçi . Bir iğneyi bile biz aldık . Sonra araba için para biriktirdik , çünkü toplu taşıma beni mahvetmişti . Sonra lojmandan çıkma zamanı geldi . Ev alalım çıkalım dedik . Kredi borcu vs derken ancak 3 yıldır feraha çıktık . Şimdi de çocuklar büyüyor, birikim yapalım fikrine kapıldık gidiyoruz .
İhtiyaçlarımı aldım mı evet aldım ancak hep asgari ölçüde . Allah kimseye muhtaç etmesin ama yaşam standardımız çok düşük . Hele şu Tlc yok mu !!!! Çocuklarım bizim kaderimizi yaşamasın istiyoruz . En kötü ihtimalle Türkiye’de kalsınlar diye düşünüyoruz

Et yemezsen olmezsincilere hiç girmiyorum bile.ona bakılırsa yumurta yemezsekte olmeyiz,yoğurt yemezsekte olmeyiz,peynir yemezsekte olmeyiz.ayrica niye et yemeyelim yahu.niye kendimize bunu reva görüyoruz anlamiyorum
Keşke olay sadece et olsa meyve sebze bakliyat etten pahalı oğlum geçen gün çilek istedi iki gün söylendi alayim dedim kilosu 20 tl düşünün ya 20tl hala inanamıyorum bi 20 tl yede muz aldım eşimde bende meyvelere dokunmuyoruz çocuk yesin diye iki kişi memuruz meyve yemeye korkuyoruz...

Eşim de muz yiyecek olursam vicdan azabı çekiyorum der.

Bu gözler beş liraya hamsi alan, asgari ücretle dana külbastı yiyen gördü. Ben külbastının tadını unuttum.

O kadar zor bir dönem ki... Allah herkesin yardımcısı olsun diyorum her marketten vs çıktığımda.
Kur artışı desek kur düşüyor fiyatlar düşmüyor. Üstüne arttıkça yine zamlanıyor.
Yeni evlenme hazırlığında olan biriyim aynı zamanda aileme de yardım ediyorum Allah'a şükür bir şekilde geçiniyoruz tabi ki ama bir gecekondu mahallesinde oturuyorum ve neredeyse her yemek yiyişimde kapı komşumun çocuğunu düşünüyorum.
Hele bu pandemi dönemi çok daha zor.

Türkiyede yasamıyorum. En son üc yıl önce gelmiştim. Fiyatlar gerçekten çok pahalı. Özellikle et ve süt ürünleri. Burda maaslar ordakinden cok yüksek, ve temel gıdalar Türkiyeden cok daha ucuz. Durum gerçekten endişe verici. İnsanların çogu ağlanacak hallerine şükür ediyor. Malesef ülke dini kullanıp ceplerini dolduranların eline düşmüs.

Birkaç gün önce evimin yakınlarında, maddi imkanı iyi değil diye duyduğum bir eve gittim. Aman Yarabbim, çocuk kapıyı bir açtı yerlerde halı bile yok, beton. Çocukların üstleri başları perişan. Eve girmedim sadece kapıdan biraz erzak bıraktım. Hiçbiri temel gıda maddesi değildi bu arada, neye ihtiyaçları olduğunu bilmediğim için sadece çocuklara abur cubur almıştım sevinsinler diye. Günlerdir o manzara gözümün önünden gitmiyor. İnsanlar resmen sürünüyor, anne baba necidir neyle uğraşırlar bilmiyorum ama o evde muhtemelen ekmek bile bulamayan çocuklar vardı. Çok üzgünüm, ne yapabileceğimi de hiç bilmiyorum.

Sadece yeme içme de değil. Oğlumun ve kızımın kıyafetleri küçüldü artık.
Waikiki ye gittim 40tan aşağı ürün yok. Bir pantolon alıyorum elime 40 50. Zıbın ya zıbın 2li zıbın nasıl 50 lira olabilir. Eğer tümden alışveriş yapsam ikisine var ya 1500 lira garanti.
İndirimde alırım dedim çıktım napayım

Ben genelde netten alıyorum, filtreleyip ucuzdan pahalıya sıralatıyorum, sonra alıyorum. Hem çeşit, hem daha çok indirimli ürün var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…