- 18 Ağustos 2016
- 4.774
- 19.595
-
- Konu Sahibi izmirimizmir
Gittikce de daha kotu olacak. Maaslara bir sey gelmiyor,paranin adi var degeri yok.Bu kadar değildi ama sanki çok eski memur değilim 10 yıllık memurum,karı koca memuruz.2-3 yıldır ciddi anlamda sıkıntı çekiyoruz geçinmek için. Enflasyonu düşük göstererek memuru ciddi ciddi eziyorlar..
Ve bunu diyenlerin de anasindan kaynanasindan gelen erzakla yasayanlar olmasi buyuk ironi.Yıllar yıllar önce benzer bir konu açılmıştı KK da. Konu sahibi "E bu konuyu açabildiğine göre internetin var, nereden baksan internet paketi kaç para, e demek ki telefonunda akıllı telefon, o yüzden geçinemiyoruz deme" şeklinde linç yemişti, hiç unutmam.
İstiyorlar ki ot gibi yaşayalım.
Demeyeydiniz iyiydi. Simdi gelir koyunden gelen erzakla gecinip aylik mutfak masrafi 300 lira olanlarGeçinebilen gelsin anlatsın. Züğürt tesellisi değil ama gerçekten insan gibi geçinmeden bahsediyorum.
Baya 40 mi 60 mi ne baya sayfalik konuydu ben hepsini okuyamamistim ama keyifli paylasimlar yapilmistiBöyle bir konu vardı çokta keyifliydi
Hiç bir başlığa uymayan bölümüne taşındı konu
Aynen perşembe günü markete gittim bilinen Türkiye nin her köşe başında olan A... markete yoğurt peynir tavuk baget meyve suyu mayalı ekmek aldım mayalı ekmek ihtiyaç değildi ama beğendim aldım tam 72 tl verdim
Aynen ALLAH olmayanların yardımcısı olsun ne diyeyim
Valla köyden peyniri,yağı,zeytini,erzağı bilmem neleri gelen de konuşmasın bu konuda bir zahmet.Demeyeydiniz iyiydi. Simdi gelir koyunden gelen erzakla gecinip aylik mutfak masrafi 300 lira olanlar
Adini anmayacaksin,3 harfliler gibiler soyledigin an geliyorlar hemsiremValla köyden peyniri,yağı,zeytini,erzağı bilmem neleri gelen de konuşmasın bu konuda bir zahmet.
Ay tövbe tövbe yaAdini anmayacaksin,3 harfliler gibiler soyledigin an geliyorlar hemsirem
Valla köyden peyniri,yağı,zeytini,erzağı bilmem neleri gelen de konuşmasın bu konuda bir zahmet.
Vallahi ciddi ciddi varsa önerisi olan yazsın.hem istediğini yiyip içip,hem tatilini yapıp,hem üstüne başına rahatlikla alıp insanca yaşayan varsa nasıl yapıyor allahasen?Baya 40 mi 60 mi ne baya sayfalik konuydu ben hepsini okuyamamistim ama keyifli paylasimlar yapilmisti
Evet özellikle son 2 yılda iyice berbat oldu herseyBu kadar değildi ama sanki çok eski memur değilim 10 yıllık memurum,karı koca memuruz.2-3 yıldır ciddi anlamda sıkıntı çekiyoruz geçinmek için. Enflasyonu düşük göstererek memuru ciddi ciddi eziyorlar..
Aynen baya ilerledi sayfalar ama taşınınca öyle kaldı aynen günlük alış veriş yapanların paylaşımları vardı bende tül yenilemiştimBaya 40 mi 60 mi ne baya sayfalik konuydu ben hepsini okuyamamistim ama keyifli paylasimlar yapilmisti
Bunlar için en az (4cocuklu aile icin) 25k gelir lazım. Öteki türlü yapıyorum zannediyorlardır mümkün değil. Ya yemekten kısılıyor-ya tatilden ya da üst baştan.Vallahi ciddi ciddi varsa önerisi olan yazsın.hem istediğini yiyip içip,hem tatilini yapıp,hem üstüne başına rahatlikla alıp insanca yaşayan varsa nasıl yapıyor allahasen?
İnsanca yaşamak nedir?canının istedigini rahatça yiyip icebilmektir,iyisinden sağlıklı beslenebilmektir,colugunum çocuğunun,kendinin üstüne başına rahatça alabilmektir,hobilerine,gezmene tozmana harcayabilmektir,yılda en azından düşünmeden 1 hafta tatil yapabilmektir.allahaskina lüks mu bunlar ya.kac yıl ömrümüz varki sunum surasinda.gecen otel fiyatlarına baktım.biraz idare eder edilebilecek bir otel gecelik 400-500 TL kişi başı.4 kişi günlük 2000 TL.10 gün kalmaya kalsan 20000 TL eder.kredi kartına 10 taksit yapsan önümüzdeki bir yıl boyunca aylık 2000 TL yaptigin tatilin masrafını ödeyeceksin .bu nasil iştir,nasıl bir sacmaliktir.haklisiniz hayatta kalmak geçinmek değildir.en acısı da bu geçinmek sanan insanlarin varlığı...Şu konudan her açıldığında yazarım.
Yine yazayım. Kimse üstünden yazmıyorum yanlış anlaşılmasın.
Hayatta kalmak geçinmek değildir.