Hayat Pahaliligi

Bu kadar değildi ama sanki çok eski memur değilim 10 yıllık memurum,karı koca memuruz.2-3 yıldır ciddi anlamda sıkıntı çekiyoruz geçinmek için. Enflasyonu düşük göstererek memuru ciddi ciddi eziyorlar..
Gittikce de daha kotu olacak. Maaslara bir sey gelmiyor,paranin adi var degeri yok.

Yıllar yıllar önce benzer bir konu açılmıştı KK da. Konu sahibi "E bu konuyu açabildiğine göre internetin var, nereden baksan internet paketi kaç para, e demek ki telefonunda akıllı telefon, o yüzden geçinemiyoruz deme" şeklinde linç yemişti, hiç unutmam.

İstiyorlar ki ot gibi yaşayalım.
Ve bunu diyenlerin de anasindan kaynanasindan gelen erzakla yasayanlar olmasi buyuk ironi.
Belli araliklarla aciliyor gecim derdi konulari,hepsi pamuk seker kivaminda ayni gorusteki insanlar tarafindan yorumlanarak basliyor,sonra yilda bir defa kurban kesip yil boyu et yiyoruz diyen birinin gelisi,İstiklal Marsi ve mune tarafindan kapanisla sonuclaniyor 😊

ben surada yerimi alayim. birazdan 4 cocugu asgari ucretle buyuttugunu soyleyen biri gelir sallar, sayfalarca ona sasirilir, herkes evde yediklerini yazar ve israrla siz ne yiyorsunuz diye sorulur. son sayfalarda kizlar inanabiliyor musunuz normalde prada alirken artik cantami guess aliyorum denir, konu tasinir. :KK53:

umarim bu konu amacindan sapmadan devam edebilir, insanlar dertlesip birbirine fikir verebilir.

Memurum tek yasiyorum herhangi bir sorumluluğum yok (aileye para göndermek ya da birilerine bakmak gibi). Önceleri her ay rahat harcarken şimdi 100 liralik online eğitime katilsam hesap kitap yapıyorum.
Şükür kendi yağımda kavruluyorum ama mesela tayin düşünüyorum, ev tasimanin maliyeti 5 6 bin, tuttugum ev 1000den asagi olmayacak, badanasi boyasi tadilatı vs dusununce aman otur oturdugun yerde diyorum kendime.
Ben de sanal marketten alışveriş yapmistim uc bes sey aldim 200 küsür tuttu, birazdan getirirler. Alsam mi diye düşündüğüm şeyler vardi, duruma göre cok ihtiyaç duyarsam haftaya siparis ederim dedim.
Allah asgari ucret alan, aile bakanlarin yardımcısı olsun zor gercekten gecinmek, hele ki bu pandemi döneminde :KK43:

Böyle bir konu vardı çokta keyifliydi
Hiç bir başlığa uymayan bölümüne taşındı konu

Aynen perşembe günü markete gittim bilinen Türkiye nin her köşe başında olan A... markete yoğurt peynir tavuk baget meyve suyu mayalı ekmek aldım mayalı ekmek ihtiyaç değildi ama beğendim aldım tam 72 tl verdim
Aynen ALLAH olmayanların yardımcısı olsun ne diyeyim
Baya 40 mi 60 mi ne baya sayfalik konuydu ben hepsini okuyamamistim ama keyifli paylasimlar yapilmisti

Ben hemşireyim, tek yaşıyorum, işimi belirtme sebebim son bir yıldır çok aktif çalıştığım için öyle eve ciddi mutfak masrafı yapmıyorum. Ona rağmen ay sonunda babamın ek kartını kullanıyorum. Ne alıyorum neye gidiyor hiçbir fikrim yok. Herşey gerçekten çok pahalı, yaşam kalitemiz b olmalıyken c-d’ye düşüyor.

Baya 40 mi 60 mi ne baya sayfalik konuydu ben hepsini okuyamamistim ama keyifli paylasimlar yapilmisti
Aynen baya ilerledi sayfalar ama taşınınca öyle kaldı aynen günlük alış veriş yapanların paylaşımları vardı bende tül yenilemiştim

Tutuyor böyle konular yaşantımızın parcasi olunca yada hayatta kalma sebebimiz olunca her zaman yazacak şeyler oluyor

Vallahi ciddi ciddi varsa önerisi olan yazsın.hem istediğini yiyip içip,hem tatilini yapıp,hem üstüne başına rahatlikla alıp insanca yaşayan varsa nasıl yapıyor allahasen?
Bunlar için en az (4cocuklu aile icin) 25k gelir lazım. Öteki türlü yapıyorum zannediyorlardır mümkün değil. Ya yemekten kısılıyor-ya tatilden ya da üst baştan.

Kızlar sizde de evde kalınca masraflar arttı mı?
Gebelik izniyle eve geçince oh demiştim, işe gidiş masrafı yok, iş yerinde her gün yemeğe 20 lira vermek yok, benzin otopark parası yok.
Ama daha da battım evde kalınca. Nasıl oldu anlamadım :KK70:

Ailelerimizin desteği sayesinde geçiniyoruz... bi dönem kafayı tasarrufla bozmuştum. Neler yapıyodum neler. Ama eşim öyle değildi.
Ben düşünmekten uyuyamazdım başka ne yapabilirim diye. Sonra panik atak krizi geçirip üzerine eşimle kavga edince (çok ağır konuştu ) bıraktım o boyutta tasarrufu. Yine ertelediğim isteklerim var tabii.

Allaha şükür ailelerimiz var... ya destekçisi olmayanlar...

Şu konudan her açıldığında yazarım.

Yine yazayım. Kimse üstünden yazmıyorum yanlış anlaşılmasın.

Hayatta kalmak geçinmek değildir.
İnsanca yaşamak nedir?canının istedigini rahatça yiyip icebilmektir,iyisinden sağlıklı beslenebilmektir,colugunum çocuğunun,kendinin üstüne başına rahatça alabilmektir,hobilerine,gezmene tozmana harcayabilmektir,yılda en azından düşünmeden 1 hafta tatil yapabilmektir.allahaskina lüks mu bunlar ya.kac yıl ömrümüz varki sunum surasinda.gecen otel fiyatlarına baktım.biraz idare eder edilebilecek bir otel gecelik 400-500 TL kişi başı.4 kişi günlük 2000 TL.10 gün kalmaya kalsan 20000 TL eder.kredi kartına 10 taksit yapsan önümüzdeki bir yıl boyunca aylık 2000 TL yaptigin tatilin masrafını ödeyeceksin .bu nasil iştir,nasıl bir sacmaliktir.haklisiniz hayatta kalmak geçinmek değildir.en acısı da bu geçinmek sanan insanlarin varlığı...

X