- 23 Temmuz 2019
- 14.638
- 46.648
- 40
-
- Konu Sahibi izmirimizmir
Tabi ki oyle haklisiniz ama bu sürecte is yerleri kapaliyken,insanlar kronik rahatsizliklarindan dolayi calisamazken tatil yerine yardim etsek cok sey degisir.
Soyledikleriniz iyi guzel ama kendim tatil yapmayip baskasinin cocugunun egitimini filan karsilayamazdim dogrusu.
Herkes az cok demedim el atsin cevresindekilere akmasa damlar ama millet zaten senede 1 en fazla 2 tatil yapabiliyor. Eee bu insanlar niye baskasinin 5. Cocugu icin 1 tane tatilden de vazgecsin ki?
Başkalarinin yukunu taşimakla omur biter ama bu sorun bitmez.
Bu kisa bir surec degil pandemiden once de vardi sonra da olacak.
Bakin bende insanlarin egitimsiz kalmasinin bu sorunlari tetikledigini dusunuyorum o ayri bir mevzu.su an bunlari dusunmeyip insanlar birbirine yardim etse ,en azindan pandemi surecinde inanin bu surec daha kolay atlatilir.bu donemde ekmeksiz kalan,kendisine el uzatilmayan cocuklarla sizin el bebek gül bebek özel okulda buyuttugunuz cocuklar beraber yasayacak.
Biz ayni gemideyiz...gemi batarsa herkes batar
Birileri açken tatil lüks bence.vergi konularina hic girmiyorum.soylediklerim fazla iyimser farkindayim.olabilse dedim benimki temenni.siz yapsaniz ben yapsam oburu yapmaz.ama bir kisi bile yapsa bir cocugun hayatinda cok sey degisir.ben buna katılamıyorum. daha doğrusu şöyle söyleyeyim ben de belli ihtiyaçları olan bir insanım ve aslında tatil sandığınız gibi lüks birşey değil.
giyim, tatil, sosyal aktivitelerin hepsi normal ihtiyaçlar. ne yazık ki bizlere fakirlik edebiyatı öyle bir yüklendi ki, hepimiz çaresizliği öğrenip esiri olduk ve en doğal insani ihtiyaçları lüks sanmaya başladık.
çalışıyorum, elbette gücümün yettiğince destek olmak adına da birşeyler yapıyorum ama tatilimden feragat edip ev-iş arası delirme noktasına geldiğimde kimse bunun için bana destek olmayacak değil mi :)
bence hayatta var olmayı sadece karın doyurup barınmakla sınırlandıran bir toplumuz ve bu nedenle de aslında pek ileriye gidemiyoruz.
maalesef..
ayrıca evet bu toplumun bir parçası olarak ben de sorumluyum komşumdan fakat öncelikle benden çok daha büyük olan makamın atması gereken ciddi adımlar var.
devletin gücünün yetmediği yardıma ben insan olarak napabilirim ?
ki her ay maaşımın yarısı zaten vergi dilimi nedeniyle elimden alınırken ?
ben zaten yardımımı peşin peşin yapıyorum ki devlet kullansın..
bütün sorun en doğal şeylerin bile çok lüks sanılması.
yurtdışında 17-18 yaşında gençler avrupayı trenle geziyor, çok normal. biz sırtımızda çanta avrupaya çıkınca lüks :)
ülkece bu kavramlarda hatalarımız var
Benim oğlumda kolejde aylık 2000tl .giyim masrafı rutinimiz yok .ihtiyac oldukça alıyoruz daha dogrusu zaruri ise. tabi puzzle zeka gelistiren aktiviteye verdigim paraya acımıyorum. Kısabilecegim herseyden kısiyorum ama yeme icme yeterli ve yerinde tutuyorum. Simdi birde prensesim gelicek insallah tabi oda özel okula gidicek. Esimin kendi işyeri var eğer tek ona kalsak asla 2. Cocuğu düsünmezdim. Benimde kendi işyerim var. Çalışanlarimın 3 er 4 er çocuklari var.
Ust mesajimda 2 cocuk bakardim zor dedim ama yok boyle dusununce biz de 2 cocuk bakamazmişiz.
Bu okul parasinin icinde kurs vs yoktur saniyorum bir spor daliyla ugrassin, bi enstruman calsin vs desek onlar da ekstra para degil mi?
1 taneye anca bakarmişiz onu da daha yapmadik.
Kiminle aynı gemidesiniz milyonlarca lira vergi borcu silinenkerle mi , esnaf dükkanını alamazken Antalya da parti yapanlarla mi?Bakin bende insanlarin egitimsiz kalmasinin bu sorunlari tetikledigini dusunuyorum o ayri bir mevzu.su an bunlari dusunmeyip insanlar birbirine yardim etse ,en azindan pandemi surecinde inanin bu surec daha kolay atlatilir.bu donemde ekmeksiz kalan,kendisine el uzatilmayan cocuklarla sizin el bebek gül bebek özel okulda buyuttugunuz cocuklar beraber yasayacak.
Biz ayni gemideyiz...gemi batarsa herkes batar
Kursa belediyeninkine goturuyordum valla, bedavaydi, pandemide o da iptal
Enstruman da okulda muzik dersinde 1. 2. Sinifta ritm, fulut ve melodika, 3. Sinifta gitar var ek ucretsiz, keman, piyano birebir verildigi icin ek ucretli, bu sene keman istiyordu ama pandemi olunca o da yalan oldu.
Hayir dukkanini acamayan esnafla,tableti olmadigi icin uzaktan egitim alamayan cocukla ayni gemideyiz.Kiminle aynı gemidesiniz milyonlarca lira vergi borcu silinenkerle mi , esnaf dükkanını alamazken Antalya da parti yapanlarla mi?
aldigim maaş kadar vergi veriyorum , aldigim her üründen yüzde elliden fazla vergi veriyorum . Verecek biseyimiz kalmadı sizin varsa verin
Şahsen evden çalıştığım için ben hamileliğimi daha rahat geçiriyorum.Virüs evet sürekli tedbirli olmayı gerektiriyor zaten evden çıkmıyorum.Okudukca baya icin karardi.
Bana kizacaklar biliyorum. Ama bu derece sikintidayken, borc icindeyken, meyve cerez bile luks geliyorken herkesin en az 2 cocugu var.
Bu pandemide ortalik hastalikta
kavrulurken herkes hamile, bu nasil oluyor anlamiyorum.
Cocuk yapmak dogal bir hak ama bu şartlarda nebileyim.
Cosum asla yardım degil . Sorgulamak lazım neden tableti yok yıllar önce Fatih projesi adı altında dağıtılan tabletler ne oldu ? Virüs oteller de , maçlarda bulaşmıyor mu ?Hayir dukkanini acamayan esnafla,tableti olmadigi icin uzaktan egitim alamayan cocukla ayni gemideyiz.
ne pandeminin ne de ekonomik krizin sebebi biz değiliz.elbette yardımlarımız oluyor ama kimse kusura bakmasın kendim de zaten gelirim azalmışken bazı sebeplerden bir de kendimden kısıp başkasına vermem.ben devlet değilimmm çünkü.Bizler dünya tarihinin en zor dönemlerinden birindeyiz.kalite aramak temel ihtiyaclarini karsiladiktan sonra üst basamaklarda.temel ihtiyaclarini karsilayamiyorsa cevrede insanlar kalite aramam ben sahsen.gemi su alirken hep beraber su almasini engellemek gerekir.ayni şey
Birileri açken tatil lüks bence.vergi konularina hic girmiyorum.soylediklerim fazla iyimser farkindayim.olabilse dedim benimki temenni.siz yapsaniz ben yapsam oburu yapmaz.ama bir kisi bile yapsa bir cocugun hayatinda cok sey degisir.
İnanir misiniz AB vatandasiyim. Eşimin meslegi de yurtdisinda aranan mesleklerden bir şekilde iş bulabilir yani. Dil sorunu filan da yok. Hala Turkiyedeyiz millet ne zorluklarla yurtdisina gidiyor biz elimizdekini kullanmiyoruz kaç senedir.
Şimdilik duruyoruz bakalim daha ne kadar duracagiz. Cidden gidiş kotu.
bu gidişle kalifiye eleman kalmayacak ülkede