Hayat Pahaliligi

Tabi ki oyle haklisiniz ama bu sürecte is yerleri kapaliyken,insanlar kronik rahatsizliklarindan dolayi calisamazken tatil yerine yardim etsek cok sey degisir.

ben buna katılamıyorum. daha doğrusu şöyle söyleyeyim ben de belli ihtiyaçları olan bir insanım ve aslında tatil sandığınız gibi lüks birşey değil.
giyim, tatil, sosyal aktivitelerin hepsi normal ihtiyaçlar. ne yazık ki bizlere fakirlik edebiyatı öyle bir yüklendi ki, hepimiz çaresizliği öğrenip esiri olduk ve en doğal insani ihtiyaçları lüks sanmaya başladık.
çalışıyorum, elbette gücümün yettiğince destek olmak adına da birşeyler yapıyorum ama tatilimden feragat edip ev-iş arası delirme noktasına geldiğimde kimse bunun için bana destek olmayacak değil mi :)

bence hayatta var olmayı sadece karın doyurup barınmakla sınırlandıran bir toplumuz ve bu nedenle de aslında pek ileriye gidemiyoruz.
maalesef..

ayrıca evet bu toplumun bir parçası olarak ben de sorumluyum komşumdan fakat öncelikle benden çok daha büyük olan makamın atması gereken ciddi adımlar var.
devletin gücünün yetmediği yardıma ben insan olarak napabilirim ?
ki her ay maaşımın yarısı zaten vergi dilimi nedeniyle elimden alınırken ?
ben zaten yardımımı peşin peşin yapıyorum ki devlet kullansın..

bütün sorun en doğal şeylerin bile çok lüks sanılması.
yurtdışında 17-18 yaşında gençler avrupayı trenle geziyor, çok normal. biz sırtımızda çanta avrupaya çıkınca lüks :)
ülkece bu kavramlarda hatalarımız var

Bu sadece halkla olacak iş, cozulecek mesela degil malesef ne olursa olsun.

Birileri açken tatil lüks bence.vergi konularina hic girmiyorum.soylediklerim fazla iyimser farkindayim.olabilse dedim benimki temenni.siz yapsaniz ben yapsam oburu yapmaz.ama bir kisi bile yapsa bir cocugun hayatinda cok sey degisir.

İnanir misiniz AB vatandasiyim. Eşimin meslegi de yurtdisinda aranan mesleklerden bir şekilde iş bulabilir yani. Dil sorunu filan da yok. Hala Turkiyedeyiz millet ne zorluklarla yurtdisina gidiyor biz elimizdekini kullanmiyoruz kaç senedir.

Şimdilik duruyoruz bakalim daha ne kadar duracagiz. Cidden gidiş kotu.

Okul fiyatiniz cok iyiymis, sehre hatta semte gore bile degisiyor, benim yakinimda bilfen okullari, sezin koleji falan var 60 binden asagi degil senelilk fiyatlari.
Bu arada ben de giyimi ortalama soyledim, yoksa her ay o kadar harcama imkansiz, ama simdi mesela onumuzdeki ay yazliga gonderecegim, mayosu, sandaleti, ayakkabisi, deniz terligi, şortu, elbisesi hicbir seyi yok cok boy atti bu sene, lcw da bile 15-20 parca bisey alsam 1000 tl yi gecer.
4-5 tane cocugu olup da rahat rahat geciniyorum diyenleri anlamıyorum zaten ne kazaniyor bu insanlar...

Mahalleli birbirine yardım etsinle düzelecek sorun değil bu.
bu arada sonucu belli olmayan bir durumdayız. Neyin ne kadar süreceği belli değil. Pandemiden önce de aynıydı durum aslında.
Ben zaten insanlara yardım ediyorum. Sokak hayvanları için mama alıyorum. Ama bu yardım beklentisinin bir sınırı olması lazım. Kendi geleceğimi , yaşlılığımı , ailemi düşünmek zorundayım.
bir de neden tatil ihtiyacı lüks bir şımarıklıkmış gibi aktarılıyor.
Hastayım yıllardır tatile gidemiyorum. İmkanım var şükür. Ama hastalık yüzünden gidemiyorum. Keşke gidebilsem . gerçekten ihtiyaç.

Kursa belediyeninkine goturuyordum valla, bedavaydi, pandemide o da iptal
Enstruman da okulda muzik dersinde 1. 2. Sinifta ritm, fulut ve melodika, 3. Sinifta gitar var ek ucretsiz, keman, piyano birebir verildigi icin ek ucretli, bu sene keman istiyordu ama pandemi olunca o da yalan oldu.

Kiminle aynı gemidesiniz milyonlarca lira vergi borcu silinenkerle mi , esnaf dükkanını alamazken Antalya da parti yapanlarla mi?
aldigim maaş kadar vergi veriyorum , aldigim her üründen yüzde elliden fazla vergi veriyorum . Verecek biseyimiz kalmadı sizin varsa verin

Onumuzdeki 5 sene daha cocuk fikri yok zaten bizde. Belki o surecte yurtdisi vs olur, olursa o zamana kismet bakalim.

Hayir dukkanini acamayan esnafla,tableti olmadigi icin uzaktan egitim alamayan cocukla ayni gemideyiz.

Şahsen evden çalıştığım için ben hamileliğimi daha rahat geçiriyorum.Virüs evet sürekli tedbirli olmayı gerektiriyor zaten evden çıkmıyorum.
Tabi maddi anlamda yetemeyecek olanları bilemiyorum ancak bu virüs uzun bir zaman hayatımızda olacak (görünene göre) Hayatı da bir yere kadar erteleyebilirsiniz

Hayir dukkanini acamayan esnafla,tableti olmadigi icin uzaktan egitim alamayan cocukla ayni gemideyiz.
Cosum asla yardım degil . Sorgulamak lazım neden tableti yok yıllar önce Fatih projesi adı altında dağıtılan tabletler ne oldu ? Virüs oteller de , maçlarda bulaşmıyor mu ?
demet Akalın diyor ya kimse param yok demesin 2 milyon kişi tatile gitti diye o 2 milyon kişi tatile gitsin diye 80 milyon evinde kalıyor .

ne pandeminin ne de ekonomik krizin sebebi biz değiliz.elbette yardımlarımız oluyor ama kimse kusura bakmasın kendim de zaten gelirim azalmışken bazı sebeplerden bir de kendimden kısıp başkasına vermem.ben devlet değilimmm çünkü.

Son bir buçuk yildir herşeyi düşünerek alıyorum .Evet alım gücüm var yok değil çok şükür ama böyle düşünerek alışveriş yapıyorsam rahat da değilim bence . Üniversitede çalışıyordum part time.Cekmecem orjinal parfum dolu idi .Emekli bir ailenin çocuğuyum sonuçta öyle çok harçlığım olmazdı ama her hafta sinema ya da tiyatroya giderdim .Değişik yemekler yerdim .Şimdi cekmeceme bakınca ancak 2 adet parfüm var biri de hediye :) Benim fakirlestigimin kanıtıdır bu zaten .Biraz önce tereyağ aldım 1 kg sadece tatlılarda kullanmak için ucuzcu bilinen marketlerden bu arada 59 TL ödedim .En son 40 liradan aldığımı hatırlıyorum . Yardım konusuna gelince elbette ihtiyaç sahibi gorduklerimize yardım ediyoruz ama kesilen vergiler nereye gidiyor ?

Birileri açken tatil lüks bence.vergi konularina hic girmiyorum.soylediklerim fazla iyimser farkindayim.olabilse dedim benimki temenni.siz yapsaniz ben yapsam oburu yapmaz.ama bir kisi bile yapsa bir cocugun hayatinda cok sey degisir.

hayır lüks değil. zira birileri hep aç olacak, ne yazık ki hiçbir zaman herkes eşit gelir düzeyinde olmayacak. bunun çözümü insanların yani halkın kendi hayatından feragat etmesi olamaz.
zaten o tiynette olan yardımını yapıyor ama tatil, giyim, gezme bunlar birilerine yardımcı olmak için vazgeçilmemesi gereken şeyler.
ki söylediğiniz mantalitede toplum şuna evrilir:: nasılsa birileri bişeylerinden vazgeçip bana para, yemek vs veriyor, e o zaman neden çalışayım ?
zaten bu toplumsal bir yaramız. bu dediğiniz tip hareketlerin insanların büyük kısmını atalete düşüreceğini düşünüyorum bir yandan da.
ve yine belirteyim, tepemizde devlet denen bir olgu var. onun yapması gerekeni ben yapamam vatandaş olarak. adı üzerinde ben sade vatandaşım ve yapabileceğim yardım da bu olur.

mesela benim bir kerelik tatilim mi hayat kurtarır yoksa iş açacak parası olduğu halde 3. veya 5. evi alanın parası ? olaya buradan bakarsak lüks olan o 3., 5. evi almak..

bu gidişle kalifiye eleman kalmayacak ülkede

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…