- 5 Eylül 2014
- 14.245
- 50.135
- Konu Sahibi izmirimizmir
Benim hiç cocugum yok, kardes yok yaşlaninca eger tabi 80-90 yaşina kadar yaşarsam ve elim ayagim tutmazsa ne olur diye endiselendim bir ara ama anladim ki cocukta olsa bakacaginin garantisi yok. 80 yasinda kardesim mi bana bakacak ya da ben mi ona? Bu hayatta herkes bi sekilde yalniz kalabiliyor.
Benim gordugum bazi C level yoneticilerin bile en fazla 2 şer cocuklari var. 10 cocuga bakacak maddiyati olan aileler bile 10 cocuk yapmiyor.
Şuan bizim maddi durumumuz iyi sukur, standartlarimiz düşse de henuz o kadar sıkışmadik. 2 cocugum olsaydi oyle boyle bakarim ama zor. Şuanki maddiyatima guvenip 2 cocuk yapamam. Bundan 6 sene once baya maddi zorluk yaşadik mesela ne olacagi belli olmuyor.
Ben o kadar cesaretli olamiyorum.
Kesinlikle öyle, eger karnini doyurup giydirmekle bitseydi 3 cocuga da bakarim 5 cocuga da, ne var ki, ama maddi manevi hem büyük sorumluluk hem de bu belirsizligin ortasina bir de cocuk salmak alinamayacak kadar buyuk bir risk.
Annem hep sag elin sol ele faydasi yok derdi, cok da dogru, zira cenazesine 6 kardesinden biri bile gelemedi. Yani şu dunyada kardes falan hikaye, hatta evlat bile hikaye, tirnagin varsa basini kasirsin, bunu bilir bunu soylerim.