- 10 Nisan 2014
- 42.149
- 113.353
-
- Konu Sahibi izmirimizmir
bundan 5 yıl önce marka parfümde alıyorduk senede bir olsa da marka krem vs de.şimdilerde sebamed i zor alıyorumm.5 yıldızlı otelde tatil ya da villa kiralamak 15 günlük olanaklıydı ama şimdilerde fahiş fiyatlarda gidemiyoruz.çünkü önümüzü göremiyoruz elimizde kalan 3 kuruşu köşeye atıyoruz belirsizlikten daha da kötüsü olursa diye.borç yapmaya korkuyoruz.mutfak masrafım 4000 e dayandı sadece 4 kişi olmamıza rağmen.evde olduğumuzdan devamlı 300 den aşağı elektrik gelmiyor.çocuklar eve hapis oyalansınlar diye kendimizden kısıp lego kitap oyuncak alıyoruz.kendimize zor yeterken başkasına nasıl yardım edelim?orta halliyken fakir olduk anidennnSon bir buçuk yildir herşeyi düşünerek alıyorum .Evet alım gücüm var yok değil çok şükür ama böyle düşünerek alışveriş yapıyorsam rahat da değilim bence . Üniversitede çalışıyordum part time.Cekmecem orjinal parfum dolu idi .Emekli bir ailenin çocuğuyum sonuçta öyle çok harçlığım olmazdı ama her hafta sinema ya da tiyatroya giderdim .Değişik yemekler yerdim .Şimdi cekmeceme bakınca ancak 2 adet parfüm var biri de hediye :) Benim fakirlestigimin kanıtıdır bu zaten .Biraz önce tereyağ aldım 1 kg sadece tatlılarda kullanmak için ucuzcu bilinen marketlerden bu arada 59 TL ödedim .En son 40 liradan aldığımı hatırlıyorum . Yardım konusuna gelince elbette ihtiyaç sahibi gorduklerimize yardım ediyoruz ama kesilen vergiler nereye gidiyor ?
Malesef...
Ben de şu son 2-3 senedir bu kadar gidelim diye dusunmeye basladim.Eşim benim kadar istese simdiye gitmiştik o ayri. Bakalim ne zaman gidecegiz.
Son bir buçuk yildir herşeyi düşünerek alıyorum .Evet alım gücüm var yok değil çok şükür ama böyle düşünerek alışveriş yapıyorsam rahat da değilim bence . Üniversitede çalışıyordum part time.Cekmecem orjinal parfum dolu idi .Emekli bir ailenin çocuğuyum sonuçta öyle çok harçlığım olmazdı ama her hafta sinema ya da tiyatroya giderdim .Değişik yemekler yerdim .Şimdi cekmeceme bakınca ancak 2 adet parfüm var biri de hediye :) Benim fakirlestigimin kanıtıdır bu zaten .Biraz önce tereyağ aldım 1 kg sadece tatlılarda kullanmak için ucuzcu bilinen marketlerden bu arada 59 TL ödedim .En son 40 liradan aldığımı hatırlıyorum . Yardım konusuna gelince elbette ihtiyaç sahibi gorduklerimize yardım ediyoruz ama kesilen vergiler nereye gidiyor ?
Kesinlikle katiliyorum surekli olursa bu durum birileri hep fedakarlik yapar birileri yatar.ben şu donemden bahsediyorum.şu donemde farkinda degilsiniz belki ama insanlarin buyuk bir kismi zor durumda.hayır lüks değil. zira birileri hep aç olacak, ne yazık ki hiçbir zaman herkes eşit gelir düzeyinde olmayacak. bunun çözümü insanların yani halkın kendi hayatından feragat etmesi olamaz.
zaten o tiynette olan yardımını yapıyor ama tatil, giyim, gezme bunlar birilerine yardımcı olmak için vazgeçilmemesi gereken şeyler.
ki söylediğiniz mantalitede toplum şuna evrilir:: nasılsa birileri bişeylerinden vazgeçip bana para, yemek vs veriyor, e o zaman neden çalışayım ?
zaten bu toplumsal bir yaramız. bu dediğiniz tip hareketlerin insanların büyük kısmını atalete düşüreceğini düşünüyorum bir yandan da.
ve yine belirteyim, tepemizde devlet denen bir olgu var. onun yapması gerekeni ben yapamam vatandaş olarak. adı üzerinde ben sade vatandaşım ve yapabileceğim yardım da bu olur.
mesela benim bir kerelik tatilim mi hayat kurtarır yoksa iş açacak parası olduğu halde 3. veya 5. evi alanın parası ? olaya buradan bakarsak lüks olan o 3., 5. evi almak..
1500 e yakın kesildi eşimden.zaten 2800 dolardan 900 dolara düştü maaşı.şimdi de kesinti.önce kendimizi düşünür kendimize çare arar olduk.kimsenin tabletini düşünecek halimiz yok artıkkbende buna takılıyorum, maaşımın büyük kısmı vergiye gidiyor. ocak ve aralık maaşları arasında 1000 tlye yakın fark oluyor.
benden kesilen bu vergi bugünler için değil mi ?
nerede şu an?
bunun üzerine hala benden yardım bekleniyorsa da kimse kusura bakmasın ben daha kendimden neyi keseyim ?
benim çoğu arkadaşım gitti. hem de burada title sahibi oldukları halde daha iyi gelir için ve yaşlılığı düşünerek gittiler.
adı yönetici olunca da iyi kazanmıyor çünkü insanlar malesef.
eşim elektronik mühendisi 7500 tl maaş alıyor arkadaşı yurtdışında 70 bin alıyor bizim paramızlaBenim eşim de yonetici pozisyonunda. 2 kişiyiz geciniyoruz ama yurtdisindaki daha alt seviyede calisan arkadasimin eşi turkiyeden 2 ev aldi 2 arabasi var. :)))))))
Biz bir tane evi zor aldik.
Kesinlikle katiliyorum surekli olursa bu durum birileri hep fedakarlik yapar birileri yatar.ben şu donemden bahsediyorum.şu donemde farkinda degilsiniz belki ama insanlarin buyuk bir kismi zor durumda.
1500 e yakın kesildi eşimden.zaten 2800 dolardan 900 dolara düştü maaşı.şimdi de kesinti.önce kendimizi düşünür kendimize çare arar olduk.kimsenin tabletini düşünecek halimiz yok artıkk
Benim eşim de yonetici pozisyonunda. 2 kişiyiz geciniyoruz ama yurtdisindaki daha alt seviyede calisan arkadasimin eşi turkiyeden 2 ev aldi 2 arabasi var. :)))))))
Biz bir tane evi zor aldik.
eşim elektronik mühendisi 7500 tl maaş alıyor arkadaşı yurtdışında 70 bin alıyor bizim paramızla
İnanılmaz bir vergi kesiliyor zaten bordrolarda görünüyor bu durum ...bende buna takılıyorum, maaşımın büyük kısmı vergiye gidiyor. ocak ve aralık maaşları arasında 1000 tlye yakın fark oluyor.
benden kesilen bu vergi bugünler için değil mi ?
nerede şu an?
bunun üzerine hala benden yardım bekleniyorsa da kimse kusura bakmasın ben daha kendimden neyi keseyim ?
Hiç sorma. Arabalardan bir tanesi Turkiyedeyken bizim asla alamayacaklarimizdan bir tanesi. Ve bu iki evi, o arabalari almari da oyle uuuzzzunn yillar surmedi yani.Bazen fesatlaniyorum valla.
Halbuki turkiyeye gelseler o kocasi benim eşim kadar kazanmazdi.
İnanılmaz bir vergi kesiliyor zaten bordrolarda görünüyor bu durum ...
Haklısınız birşey diyemiyorum. Herkesin canı burnunda .
ötv :)
sayesinde ancak avucumuzu yalayarak bakıyoruz
Türkiyede 'ki genel sorun sınıflarin yok edilmek istenmesi .Yani aslında bu maaslarla fakiriz biz .Orta sinif olmak bu değil maalesef...bundan 5 yıl önce marka parfümde alıyorduk senede bir olsa da marka krem vs de.şimdilerde sebamed i zor alıyorumm.5 yıldızlı otelde tatil ya da villa kiralamak 15 günlük olanaklıydı ama şimdilerde fahiş fiyatlarda gidemiyoruz.çünkü önümüzü göremiyoruz elimizde kalan 3 kuruşu köşeye atıyoruz belirsizlikten daha da kötüsü olursa diye.borç yapmaya korkuyoruz.mutfak masrafım 4000 e dayandı sadece 4 kişi olmamıza rağmen.evde olduğumuzdan devamlı 300 den aşağı elektrik gelmiyor.çocuklar eve hapis oyalansınlar diye kendimizden kısıp lego kitap oyuncak alıyoruz.kendimize zor yeterken başkasına nasıl yardım edelim?orta halliyken fakir olduk anidennn
Yardım ediyoruz da zaten ben duyarsız bir millet olduğumuzu düşünmüyorum ama aynı dediginiz gbi bir ay ya da iki ay oluyor en fazla .bence vatandaş olarak elbette bizlerde konu komşumuza fakire fukaraya dikkat etmeliyiz. ama ben zaten kendi hayatımı arzu ettiğim gibi idame ettiremezken daha fazla ne yapabilirim ?
1 ay sorununu gidersem 2. ay devam edemem çünkü o zaman ben geçinemem.
Okul fiyatiniz cok iyiymis, sehre hatta semte gore bile degisiyor, benim yakinimda bilfen okullari, sezin koleji falan var 60 binden asagi degil senelilk fiyatlari.
Bu arada ben de giyimi ortalama soyledim, yoksa her ay o kadar harcama imkansiz, ama simdi mesela onumuzdeki ay yazliga gonderecegim, mayosu, sandaleti, ayakkabisi, deniz terligi, şortu, elbisesi hicbir seyi yok cok boy atti bu sene, lcw da bile 15-20 parca bisey alsam 1000 tl yi gecer.
4-5 tane cocugu olup da rahat rahat geciniyorum diyenleri anlamıyorum zaten ne kazaniyor bu insanlar...
İngilterede en çok parayı işçi kesim kazanıyor. Emek çok değerli burda. Tesisatçı biriyle tanıştık adamın iki lüks arabası artı yatı vardı :)Ya ben bu ülkenin evladiysam hayatta kalmaya çalışmak değil, yasamak istiyorum. Şu neyinize yetmiyor bu neyinize yetmiyor diyen bir kesim var ya; niye yetsin isteyeyim kardesim? Ben bi tarafımı sıka sıka ülkemin en iyi okullarından birinden mezun olmusum, kendimi gelistirmisim. Calisiyorum bir emeğim var, paşa paşa vergimi ödüyorum ben bütün vatandaşlık görevlerimi yerine getiriyorum niye istemeyeyim? Tabiki en iyisini istiyorum ya, benim ulkem kadar topragi verimli olan ülke var mı ya da var miydi? Herhalde sebzeyi meyveyi ucuza yemek isterim, toprak buna elverisliYDİ. Balığı da ucuza isterim 3 tarafı denizlerle çevrili ülkemde niye kıtlık varmis gibi davranmak zorundayız biz ya?
Mesajim yanlis anlaşılmasın, okul okumasa da inşaat işçisi kardeslerim, abilerim her gün bi tarafından ter akitirken niye o evini yaptığı müteahhit kadar rahat etmesin? En çok emeği veren o. Ülkeye hayırlı evlat yetiştirmeye çalışan ev hanimi niye her gün nerde ekmek daha ucuz diye ordan oraya koştursun? Ülkenin toprağı da suyu da tarimi da hayvancılığı da bizi de bi ülkeyi daha doyururdu da, bu topraklarda bize bile yer kalmadı..
Bunda da en ufak emeği geçen kimseye hakkim helal değil, dün intihar eden esnaf amcanın da helal değildir eminim ki.