Hayat Pahaliligi

bundan 5 yıl önce marka parfümde alıyorduk senede bir olsa da marka krem vs de.şimdilerde sebamed i zor alıyorumm.5 yıldızlı otelde tatil ya da villa kiralamak 15 günlük olanaklıydı ama şimdilerde fahiş fiyatlarda gidemiyoruz.çünkü önümüzü göremiyoruz elimizde kalan 3 kuruşu köşeye atıyoruz belirsizlikten daha da kötüsü olursa diye.borç yapmaya korkuyoruz.mutfak masrafım 4000 e dayandı sadece 4 kişi olmamıza rağmen.evde olduğumuzdan devamlı 300 den aşağı elektrik gelmiyor.çocuklar eve hapis oyalansınlar diye kendimizden kısıp lego kitap oyuncak alıyoruz.kendimize zor yeterken başkasına nasıl yardım edelim?orta halliyken fakir olduk anidennn

Malesef...
Ben de şu son 2-3 senedir bu kadar gidelim diye dusunmeye basladim. Eşim benim kadar istese simdiye gitmiştik o ayri. Bakalim ne zaman gidecegiz.

benim çoğu arkadaşım gitti. hem de burada title sahibi oldukları halde daha iyi gelir için ve yaşlılığı düşünerek gittiler.
adı yönetici olunca da iyi kazanmıyor çünkü insanlar malesef.

bende buna takılıyorum, maaşımın büyük kısmı vergiye gidiyor. ocak ve aralık maaşları arasında 1000 tlye yakın fark oluyor.
benden kesilen bu vergi bugünler için değil mi ?
nerede şu an?
bunun üzerine hala benden yardım bekleniyorsa da kimse kusura bakmasın ben daha kendimden neyi keseyim ?

Kesinlikle katiliyorum surekli olursa bu durum birileri hep fedakarlik yapar birileri yatar.ben şu donemden bahsediyorum.şu donemde farkinda degilsiniz belki ama insanlarin buyuk bir kismi zor durumda.

1500 e yakın kesildi eşimden.zaten 2800 dolardan 900 dolara düştü maaşı.şimdi de kesinti.önce kendimizi düşünür kendimize çare arar olduk.kimsenin tabletini düşünecek halimiz yok artıkk

benim çoğu arkadaşım gitti. hem de burada title sahibi oldukları halde daha iyi gelir için ve yaşlılığı düşünerek gittiler.
adı yönetici olunca da iyi kazanmıyor çünkü insanlar malesef.

Benim eşim de yonetici pozisyonunda. 2 kişiyiz geciniyoruz ama yurtdisindaki daha alt seviyede calisan arkadasimin eşi turkiyeden 2 ev aldi 2 arabasi var. :)))))))
Biz bir tane evi zor aldik.

Benim eşim de yonetici pozisyonunda. 2 kişiyiz geciniyoruz ama yurtdisindaki daha alt seviyede calisan arkadasimin eşi turkiyeden 2 ev aldi 2 arabasi var. :)))))))
Biz bir tane evi zor aldik.
eşim elektronik mühendisi 7500 tl maaş alıyor arkadaşı yurtdışında 70 bin alıyor bizim paramızla

Bazen bizi oldurmeye calisiyolar diye dusunuyorum.Yag yurtdisina ihrac ediliyor.Biz kac katiyla aliyoruz yag azaldi diye.İnanin bende oyleym biz 2 kisiyiz ve malesef en asagi 100 gidiyor yani almak istemiyorum.Evin eksigi bitmiyor ustune boyle sorunlar zaten bunaltiyor insani.Kartlari her ay oduyorum her ay gene ayni sorun nekadar kazanirsan kazan farketmiyor.

Kesinlikle katiliyorum surekli olursa bu durum birileri hep fedakarlik yapar birileri yatar.ben şu donemden bahsediyorum.şu donemde farkinda degilsiniz belki ama insanlarin buyuk bir kismi zor durumda.

işte şunu anlatamıyoruz, devlet böyle günler için vergi toplar. böyle günler herkes için zordur, parası olan da saklama eğilimine girer daha çok. yani bu dönemde de asıl iş devlettedir. onun yapamadığını biz yapamayız.
bir tatile gitmemekle bir ailenin hadi en fazla 1 ayını garanti edelim. tatile gidebilen 2 milyon var gidemeyen 80 milyon, 78 milyon gene açıkta.
üstelik bu günü kurtarma çözümü. bir öğün insanların karnı doyabilsin diye değil her ay düzenli geliri olabilsin ve devlet olması gereken yardımı devlet olarak yapabilsin diye çabalamalıyız.

eşim elektronik mühendisi 7500 tl maaş alıyor arkadaşı yurtdışında 70 bin alıyor bizim paramızla

Hiç sorma. Arabalardan bir tanesi Turkiyedeyken bizim asla alamayacaklarimizdan bir tanesi. Ve bu iki evi, o arabalari almari da oyle uuuzzzunn yillar surmedi yani. Bazen fesatlaniyorum valla.
Halbuki turkiyeye gelseler o kocasi benim eşim kadar kazanmazdi.

İnanılmaz bir vergi kesiliyor zaten bordrolarda görünüyor bu durum ...

Haklısınız birşey diyemiyorum. Herkesin canı burnunda .

ötv :)
sayesinde ancak avucumuzu yalayarak bakıyoruz

İnanılmaz bir vergi kesiliyor zaten bordrolarda görünüyor bu durum ...

Haklısınız birşey diyemiyorum. Herkesin canı burnunda .

bence vatandaş olarak elbette bizlerde konu komşumuza fakire fukaraya dikkat etmeliyiz. ama ben zaten kendi hayatımı arzu ettiğim gibi idame ettiremezken daha fazla ne yapabilirim ?
1 ay sorununu gidersem 2. ay devam edemem çünkü o zaman ben geçinemem.

Türkiyede 'ki genel sorun sınıflarin yok edilmek istenmesi .Yani aslında bu maaslarla fakiriz biz .Orta sinif olmak bu değil maalesef...
Çünkü ben ev almak istesem kendimi çok sıkmam lazım yani önümüzdeki beş yıl içinde almicam öyle görünüyor .

Bizde iki kisiyiz mutfak masrafımiz hiç az değil inanın . Beslenme ile ilgili şeyleri kaliteli almaya çalışırım ,onun dışında kiyafet ,gezme masrafım bile yok son dönemde .Dışardaki yemekleri beğenmem herşeyi kendim yaparım ekmegim dahil .Evde olduğum için marketlerin indirimlerini illa ki takip ediyorum . Beceremiyorum ben mutfak masrafı düşmüyor .Tatil de çok ihtiyaç birşey bence . Sağlık masrafına hiç girmiyorum bile .

Kimsenin içini karartmak istemiyorum ama gitgide fakirlestigimizi hissediyorum .

Yardım ediyoruz da zaten ben duyarsız bir millet olduğumuzu düşünmüyorum ama aynı dediginiz gbi bir ay ya da iki ay oluyor en fazla .

Evet kolej fiyatları şehre ilceye göre değisiyor. Ben aslında devlete gönderecektim ama öglene kadar gitse sonrasi icin bakıcı tutsam maası sigortasi geçecekti birde 7 yaşındaki çocuğa bakıcı ne verebilir diye düsündük. Benim oglanda 7 yaşında geçen hafta kışliklarını bir tanıdığa verdim. yazlıklarda olması imkansız onlarıda verdim değerlensin diye. Bizde mecbur yazlık alacağız.

İngilterede en çok parayı işçi kesim kazanıyor. Emek çok değerli burda. Tesisatçı biriyle tanıştık adamın iki lüks arabası artı yatı vardı :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…