- 23 Temmuz 2019
- 14.638
- 46.648
- 40
-
- Konu Sahibi izmirimizmir
Benim annem tek işçi maaşıyla zamaninda beni büyüttü.evet hafta içi çok çalisırdı. ama İstanbul sahaflardan 2.el kitaplar alırdı , pazar günü olunca ya tiyatroya ,ya sinemaya ,ya adalara denize, ya luna parka götürür gönlünce eğlendirir ,yedirir içirirdi. Sene 2021 kari koca gece gündüz calisıyoruz ama ancak bunlar yapılabiliyor.
artık sadece zengin ve fakirler var. Orta sınıf diye bir şey kalmadı türkiyede. İstediği yemeği yiyip arada bir kendine kıyafet alıp yılda bir de tatile çıkabilen kendine şanslıyım gözüyle bakıyor. Ev-araba hayal zaten hiç girmiyorum bile. Eskiden memurlar emekli ikramiyeleriyle yazlık alırdı ev alırdı, şimdi araba bile alınmıyor emekli ikramiyesiyle. Bana sorarsanız bence kimse geçinemiyor. Her gün para hesabı yapmaktan sürekli banka hesaplarıma bakmaktan ciğerim kurudu. Geçen sene 400 olan terlik olmuş 800 lira. Spor ayakkabım eskidi yenisini alıcam nike ın adidasın normal modelleri 900 lira olmuş. Millete sordan nike adidas alma sen de, et yemeyiver, yeni telefon almayıver diyor. 6 senelik telefon kullanıyorum şarjı 1 saat gitmiyor da yenisini alamıyorum. Türkiyede ekonominin bozulmasına yol çan sıkıntıların çözülmesini beklemekten başka çare yok...
Aynen öyle. Benim de iyi bir mesleğim var mühendisim, ailemin durumu da iyi. Ama bir paket nescafenin 70 lira olduğunu görünce kafayı yiyorum. Belki bir nike ayakkabıya 900 lira verme gücüm var, ama almak istiyorum çünkü bu ayakkabının ederi o değil. Elaleme 100 birim, bize 1000 birim. Geçen sene almak isteyip bekleyeyim dediğim ne varsa fiyatları 2 katına çıkmış. Beklediğim her an zarar ediyorum. Üniversiteye girerken yeni mezun maaşımla araba kredisine girme hayallerim vardı, şimdi ohoo 5-10 yıl para biriktiricem de anca belki alabilirim. Onda da almanyada 20 k olan ortalama arabaya 200 k vereceğim. Ne vergisi ne sigortası ne muayenesi bitecek. Bu ülkenin insanına yazık gerçekten yazık. Evet yiyecek yemeği olmayanlar da var, ama bir spor ayakkabı bir tatil bir yurtdışı gezisi bir araba bunlar lüks değil orta kesimin yapabilmesi gereken şeyler. Sürekli şükrederek yaşayamayız elimizde bu gidişle hiçbir şey kalmayacak. Yaşamakla kaliteli yaşamak bambaşka şeyler insanlar bunu fark edebilmeli.valla once sene okumuşum, emek vermişim, mühendis olmuşum, bir nike ayakkabı alırken düşünmemem lazım. size katılıyorum.
bahsettiklerimiz çok spesifik, A++ kesime hitap eden markalar değil ve döviz kuru yüzünden alamıyoruz.
Üniversite öğrencisiyken üç kuruş bursumla, bir de babamın gönderdiği o burs kadar parayla hem özel yurtta kaldım, hem de ayakkabılarımı hep nike, adidas aldım.valla once sene okumuşum, emek vermişim, mühendis olmuşum, bir nike ayakkabı alırken düşünmemem lazım. size katılıyorum.
bahsettiklerimiz çok spesifik, A++ kesime hitap eden markalar değil ve döviz kuru yüzünden alamıyoruz.
Aynen öyle. Benim de iyi bir mesleğim var mühendisim, ailemin durumu da iyi. Ama bir paket nescafenin 70 lira olduğunu görünce kafayı yiyorum. Belki bir nike ayakkabıya 900 lira verme gücüm var, ama almak istiyorum çünkü bu ayakkabının ederi o değil. Elaleme 100 birim, bize 1000 birim. Geçen sene almak isteyip bekleyeyim dediğim ne varsa fiyatları 2 katına çıkmış. Beklediğim her an zarar ediyorum. Üniversiteye girerken yeni mezun maaşımla araba kredisine girme hayallerim vardı, şimdi ohoo 5-10 yıl para biriktiricem de anca belki alabilirim. Onda da almanyada 20 k olan ortalama arabaya 200 k vereceğim. Ne vergisi ne sigortası ne muayenesi bitecek. Bu ülkenin insanına yazık gerçekten yazık. Evet yiyecek yemeği olmayanlar da var, ama bir spor ayakkabı bir tatil bir yurtdışı gezisi bir araba bunlar lüks değil orta kesimin yapabilmesi gereken şeyler. Sürekli şükrederek yaşayamayız elimizde bu gidişle hiçbir şey kalmayacak. Yaşamakla kaliteli yaşamak bambaşka şeyler insanlar bunu fark edebilmeli.
işin kötüsü artık o maaşı veren insanlar sanki bunlara hakkımız yokmuş gibi davranıyor. güya global firmadayım, azıcık ses çıkarana "herkes kapıda iş bekliyor" deniyor.
maaş az ama insaniyet var desen o da yok
Aynen bende özel sektörde 15 yıl calistım. Her sene yıl başından 2 ay önce patron çalışanlarina psikolojik baskı yapardı. Niye ? Ćunkü ya az zam yapacak ya hiç yapmayacak. Baskı yapıyorki seslerini çıkartamasınlar. Ben insan kaynaklari yöneticisiydim. Bana hep is görüsmesine gelenleri ilk 5 e indir sonra bana bırak derdi. Çünkü kendisi o 5 kişiden kim borcluysa, kim mazlumsa ,kimin çoluğu çocuğu varsa onu secerdiki başını kaldıramasın boyun eğsin. Öyle şeyler duydumki ve gördümki bazen insanlığımdan ,okumuşluğumdan ,konumumdan utandim.
32 sayfa olmuş.
Arada 10 12 sayfa var okumadığım.
Sanırım bu sefer aylık mutfak masrafı 200 TL olup da kahvaltıdan cevizi, akşam yemeğinde bonfileyi eksik etmeyen çıkmamış.
Eğer öyleyse bu uyanış iyidir.
Aynen bende özel sektörde 15 yıl calistım. Her sene yıl başından 2 ay önce patron çalışanlarina psikolojik baskı yapardı. Niye ? Ćunkü ya az zam yapacak ya hiç yapmayacak. Baskı yapıyorki seslerini çıkartamasınlar. Ben insan kaynaklari yöneticisiydim. Bana hep is görüsmesine gelenleri ilk 5 e indir sonra bana bırak derdi. Çünkü kendisi o 5 kişiden kim borcluysa, kim mazlumsa ,kimin çoluğu çocuğu varsa onu secerdiki başını kaldıramasın boyun eğsin. Öyle şeyler duydumki ve gördümki bazen insanlığımdan ,okumuşluğumdan ,konumumdan utandim.
32 sayfa olmuş.
Arada 10 12 sayfa var okumadığım.
Sanırım bu sefer aylık mutfak masrafı 200 TL olup da kahvaltıdan cevizi, akşam yemeğinde bonfileyi eksik etmeyen çıkmamış.
Eğer öyleyse bu uyanış iyidir.
bunun bi de erkek ve evliyse hele bi de çocuğu varsa, onun kadar çalışmış olsa bile kadın çalışan yerine ona zam verildiği versiyonu var.
Yeni evliyken eşimin işleri bozulmuştu. Ben iş bakmistim bir sure. Bir iş gorusmesindeyken adam bana eşimim meslegini sormustu ve verdigim cevaptan sonra "Onlar iyi kazanirlar neden bu işte calismak istiyorsunuz?" Demisti bana.(İş asgari ucretli bi isti)
Eşimin işleri bozuldu vs desem muhtemelen işe alinirdim tam da dediginiz nedenden ama oyle birsey soylemedim elbette ve sonuc o işe alinmamiştim. :)
Aynen bazilarıda kadinlari tavuk gibi göruyor yani yumurtlama mekanizmasi gibi. Sanki kendileri yerde bittiler.
Ben çıldırıyorum siz de çıldırınEki Görüntüle 2840482
Carters türkiyeye buyrun :
Eki Görüntüle 2840483