Hayat Pahaliligi

Ben öğretmenim. 657'ye tabi, 4 yıl masraf yapıp üniversite okumuş, yine masraf yapıp KPSS, Eğitim bilimleri, alan sınavı gibi sayısız sınava hazırlanmış, dershaneye gitmiş, her okulu derece ile geçmiş biriyim. Üzerine, devlet başka bir ile göndermiş orada yıllarca yeni düzen, ev kurup tek başıma mücadele etmişim. Evimde de ev arkadaşı bulup onunla birlikte yaşadım. Kendi düzenime geçmem yıllar ve büyük emekler aldı. Bunları neden mi söylüyorum? 2, 3 sene önce bir gün marketten çıktım elimde poşetlerle yürürken ödediğim miktarı şöyle bir düşündüm: Her şey birden ve hızlı bir şekilde pahalılaşmıştı. Tek kişi market alışverişim bu kadarsa Ben 2 çocuklu, kirada yaşayan evli ve tek maaşlı bir insan olsaydım bu maaşla mümkün değil geçinemezdim. Ben bunca yıl bunca emeği bunun için verip, bunun için mi yıllarca masraf yaptım? Bu ülkede birçok insan bu koşullarda. Çocuğunu mu okutsun, ev için peşinat mı biriktirsin, marketini mi karşılasın, yol masrafını mı, giyim kuşamını mı? Her gün bulgur pilavı, makarna yapıp her gün peynir ekmek yemek insanlık mı? Her aldığı kalemin hesabını yapmak? Şükürsüzlük diyecek kadar gafil olanlar olacaktır. Şükretmeyi de biliriz. Herkes aynı koşullarda olur, devlet, millet için taşın altına elini koyarsın. Birileri her gün zenginleştirken başkaları fakirleşiyorsa kimisi kimisinin hakkını yiyor demektir. Haksızlığa razı olmak şükür değil, enayiliktir

benide götursene ya havlu falan tutarim

Mrb konuyla alakalı değil ama o marketin et özelliklede tavuk ve döner ürünlerine çok dikkat edin.

pardon nasıl unutmuşum doğru ya,
sürekli orayı kötüleyen burayı öven,
ama gel deyince de gelmeyen kesim
ha bide siz zenginsiniz 2 kişi çalışıyor sunuz diyen kesim var.

çok sevdiğim bir arkadaşım var mesela
sürekli benim maaşıma özenir,şartlarımın iyi olduğunu söyler vs vs.
Her zaman açıköğretim e yazıl okulunu bitir diye baskı yaparım ama birşey değişmiyor maalesef.
Kitaplarımdan vereyim oku diyorum , gözlerim iyi görmüyor kalsın diyor .

Bazı yerlere kolay gelinmiyor...

bizim ailedeki emekliler dahil değil buna valla bizimkileri ele lütfen gururuma dokunuyo
valla benim çevremdekiler hep bu yönde, kalplerini kırmak istemiyorum.
Abo oranlarını söylüyorum,yaşım küçük ama bilgilerim iyidir.
Sende haklısın diyorlar niye çünkü doğru söylüyor um...

Benim de var cevremde bu tipler

Tamam kitap okuma ama bisey yap. Ya spor yap, yok.
Kursa git, yok.
Ise gir, yok.
Gonullu calis, yok.

Sonra sen fitsin sen guzelsin sen guzel giyiniyorsun sen zenginsin sen neseli ve sosyalsin

Sanki ellerini bagladim da onun hayatindaki guzelliklere ben engel oldum

ve malları çok kalitesiz.
ben boykot ediyor um kaç senedir birşey almıyorum.
aynı paraya daha iyi yerler var.
Gecen sene alınan tsortun kalıtesıyle bu sene alınan tsortun kalıtesı aynı fıyat neden 100 de yuz artmıs..zaten hep kar eden bır marka..satıs yaptıgı kesımde aynı kesım..
Satıs yaptıgım kesım zengınledı bende fıyatları yukseltıym dıye dusundu herhalde

Umarım ki dediğiniz gibi bende utanıyorum demek istiyordur başka türlüsü akıl alır gibi değil zaten..
Yüreği kocaman babaları bu yoksullukta o kadar mahçup ettiler ki evlatlarına karşı birşey alamıyorlar yeteri kadr ısınmıyorlar kaliteli yediremiyorlar onlara bir gelecek hazırlığı yapamıyorlar daha ne çok şey var. Çok acıyorum bu ülkeye çok güzel mükemmel bir ülke ama yiyip bitirdiler haram zıkkım olsun

Sonra ben yaptığım işi anlatıyorum hesap kitap,dikkat vs, haaa diyor zormuş
kendide çalışıyor ama asgari ücret aldığı için,maaşı iyi olsun istiyor.

ya evet illa okumak şart değil,ama kendini geliştirmek şart...

valla dedim ya almıyorum ben.
onun yerine sevdiğim 1 2 cocuk markası var arayıp buluyorum ya da pamuklu markasız ama kaliteli şeyler alıyor um.
bide herkeste aynı tişörtü görmek bayıyor beni farklı olsun istiyorum cocuğum.
Kendime zaten ordan asla almıyorum eşimde beğenmiyorum der hep.biz sevmiyor uz özetle.

Benim cok agir bir isim vardi. Sartlarimi olusturdum ve 30 yasimda emekli ettim kendimi

Simdi seyler basladi, eee tabi malin mulkun var calismazsin, garibanin var mi böyle bir sansi

Evet evet bana gökten yagdi, her köse basinda bir ev tapusu buldum

Geçenlerde eski emar cd mi ararken 2 yıl önce haziran ayına ait market fişi buldum. 350tl ye dünyayı almışım. Keşke atmasaydim resmini atardim . Simdi ayni alişverisi yapsam 1000 1500 den aşağı tutmaz. Bazen düsünüyorumki bizdemi tuhaflık var ,bazılarina bakiyorum deli gibi alısveris yapiyor .heleki pandemi döneminde bakıyorumda çöp konternırlar poşet poşet ekmek, poşet poşet kurtlanmis bakliyat dolu. Ben cöpümü bile atarken ayıklayarak atıyorumki belki bir canlının karnı doyar diye. Yasak gelmeden 2 gün önce et satış kombinesine gittik valla 1kg kıyma almaya utandim. millet 5kg antrikot 5kilo kıyma falan alıyor yasaklarda yemek için. Bu pahalılık sadece emekcilere vurdu zengin yine zengin galiba.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…