- 7 Mart 2010
- 28.022
- 14.080
- 46
-
- Konu Sahibi izmirimizmir
Allahın ıznı ıle cocuklarınız buyudugunde bırıktıremıyceksınız..Merhaba; geçinebiliyoruz şükür. Ben de “biraz” nasıl harcayabilirim diye düşünüyorum. 2 maaşımız, var. Kızımız var küçük ve hamileyim.maaşların Biri harcansa diğeri duruyor. Ben de eşimin biraz harcamasını istiyorum içten içe. Mutfak masrafı, elektrik, kira dışında (kira parası büyük şehirler gibi diil. 750 TL) ne harcıyoruz ki. Çocupa az bir kıyafet, en kaliteli bez ama çok gitmiyor ki para. Evwt hayat çok pahalı. Son 1-2 senedir ben de feryat figan ediyorum herşeyin pahalılığından. İlçede oturdupumuzdan iş çıkışı gidip bişeyler içecepim cafe bile yok. Benzin, akbil parası yok . Hayır yani haftada bir muhakkak merkeze gider; AVM den kıyafet alışverişi yapar, yemek yer gelirdik. Şimdi pandemiden onu da harcayamıyoruz. Eşimin eli zaten sıkı, ben de para harcamamaya alışacak diye korkuyorum. Para biriktirip onu alıştırmak istemiyorum ama yemek yemek ve biraz kıyafet almaktan başka harcayamıyorum. Bu durum sinirimi bozuyor.
Sıyasıler demıskenne acıdır ki süt fiyatı tartışmaktan kültürel ihtiyaçlarımızı göremez olduk. her ay aldığım bazı dergiler vardı. Allah’ın aptal bir dergisini almak için bile seçim yapmam gerekiyor artık. üç farklı dergi alırdım bire indirdim. kitap alırken yapı kredi yayınları gibi kalın karton kapak basımı yapan kaliteli markadan üç kitap almaktansa x yayınlarından dört kitap alıyorum mesela. pandemi olmasa tiyatro sinemaya gitme sıklığına hiç girmiyorum. bunları yazmam bile ekmek yerine siyanür alan bir halk için ne boş ne şımarık istekler. karnımızın doymasının güzellemesini yapıyor hala bazı siyasiler. Yirmi yıl önce her evde buzdolabı mı vardı demişti geçtiğimiz aylarda. Şükür edebiyatından midem bulandı.
Geçmişte memur maaşları şimdiye kıyasla özel sektöre gore gercekten düşüktü.kamuda işini bırakıp ozel sektore geçerdi insanlar. simdi en yüksek (yüksek derken yanlış anlaşılmasın maaşlı çalışan genel nüfus icinde) maaşı memurlar alıyor.Ama paranın değeri yokGelir durumu ne olursa olsun kimse gecinemiyor bence. Zaten gecinmekten ne anladiginiza bagli. Ac kalmayan da geciniyoruz diye fakirlik guzellemesi yapiyor artik. Et yemezsen ölmezsin diyen insan gecinebildigini iddia ediyor ama aslinda gecinemediginden kendisi de haberdar degil. Cok ucu acik ve tartisma cikarabilecek konular bunlar. 37 yasindayim, memur ailesinin duzgun sekilde gecinebildigi bir donem hic gormedim hayatim boyunca.
Merhaba; geçinebiliyoruz şükür. Ben de “biraz” nasıl harcayabilirim diye düşünüyorum. 2 maaşımız, var. Kızımız var küçük ve hamileyim.maaşların Biri harcansa diğeri duruyor. Ben de eşimin biraz harcamasını istiyorum içten içe. Mutfak masrafı, elektrik, kira dışında (kira parası büyük şehirler gibi diil. 750 TL) ne harcıyoruz ki. Çocupa az bir kıyafet, en kaliteli bez ama çok gitmiyor ki para. Evwt hayat çok pahalı. Son 1-2 senedir ben de feryat figan ediyorum herşeyin pahalılığından. İlçede oturdupumuzdan iş çıkışı gidip bişeyler içecepim cafe bile yok. Benzin, akbil parası yok . Hayır yani haftada bir muhakkak merkeze gider; AVM den kıyafet alışverişi yapar, yemek yer gelirdik. Şimdi pandemiden onu da harcayamıyoruz. Eşimin eli zaten sıkı, ben de para harcamamaya alışacak diye korkuyorum. Para biriktirip onu alıştırmak istemiyorum ama yemek yemek ve biraz kıyafet almaktan başka harcayamıyorum. Bu durum sinirimi bozuyor.
Oyuncak olayı bitmiş bari :) özel okul düşünüyo eşim Allahtan. Bi o konuda cimrilik yapmıyo diyebilirim :) ama tabi ben onun eli sıkı oldıpunu kabullenmiş gibi yapmıyorum ki rakatlamasın :) anlamamaZlıktan geliyorum. Çoxuklar et balık istese de babası, zorla sebze yedirir bence. Ama bak kızım çok faydalı :) ama inşallah iki çocıkla para harcarız bence de :) geçen gün flash bellek Aldım fazla gb li. Az olandan vardı. Düşünüyorum da göze batmadan ihtiyacım olan neye para verebilirimAllahın ıznı ıle cocuklarınız buyudugunde bırıktıremıyceksınız..
Cunku yaptıgınızı yemek ıstemeyebılırler
Onlar yetıskın degıl
Bızler gıbı nefısden kısmayı anlayamayabılırler
Hergun bunumu yıycez..
Vb..canları turlu seyler ceker..
Cocukların devlet okullarında dahı kıtap vb masrafları cok fazla..benım ogluma aldıgım bırsenelık kaynak kıtapları 500 u gecmıs olabılır..
Balık vb gıbı ektra seyler tuketmelerı gerek vıtamınlı beslenme
Oyuncak olayımız bıttı Allahdan 10 yasına gırdıgınden berı :)
Acele etmeyın cocukların okul donemlerı gelsın..o ozel okulların extra pekcok masrafı var..astarı yuzunu gecer..esınız cok cımrı olsa ozel okula gpndermezdı bence..Oyuncak olayı bitmiş bari :) özel okul düşünüyo eşim Allahtan. Bi o konuda cimrilik yapmıyo diyebilirim :) ama tabi ben onun eli sıkı oldıpunu kabullenmiş gibi yapmıyorum ki rakatlamasın :) anlamamaZlıktan geliyorum. Çoxuklar et balık istese de babası, zorla sebze yedirir bence. Ama bak kızım çok faydalı :) ama inşallah iki çocıkla para harcarız bence de :) geçen gün flash bellek Aldım fazla gb li. Az olandan vardı. Düşünüyorum da göze batmadan ihtiyacım olan neye para verebilirim
Evet buyuk sehırlerde 1500 den asagı kıra yoktur..hatta ben kasabada oturuyorum burda en kohne yer bın lıraŞükür ve kanaat güzel.
Ama şuan harcamadiginiz icin yetiyor.
Sosyallik sıfır.
Elektrik disinda faturaniz yok mu?
Bez ucuz degil. allah korusun emmezse mama hiiic ucuz degil.
Hic kendinize, cocugunuza kitap oyun oyuncak hobi malzemesi almiyor musunuz?
Sirf egitici kitap ve oyuncaklar bile dünya para. Lego aldim 650 tl3 ogluma 1 kendime kitap aldim 135 euro ortalama bir oyuncak 100 tl
Para harcamak istiyorsaniz milyon tane yol var.
Kiradan yana sanslisiniz.
Pandemide sosyallik dipte, kuaföre gitmiyorum, kiyafet vs cok lazim olmuyor. Benzin gitmiyor. Bir bakima artidayim ama gida o kadar ucuk ki...
Yarin toplu alisveris var en az 2000 tutar
İnşallah. Abisi de var mesela, eli baya bi sıkı, evden su götürüyorlar uzun yola bile ama onun da çocukları özel okula gidiyor ki kısmasa bile parası fazlasıyla var. Demek çocuklarına düşkünler mi ne anlamadım :) mesela ben ev yakın ye haftada 1-2 gün hariç evde yiyorum hep iş zamanı. Ama tamazandan önce 1-2 gün hariç hep dışarda yedim :) yani israf da diil ama evde yediğimde inan kıymet bilen yok. Biraz harcasam eşim kızacak gibi tipi var . Hatta evlendiğimizin ilk zamanlarında kredi kartı ekstremi okuyodu sesli bana. 1-2 yaptı kızdım tepki gösterdim diye. Geri vites yaptı. Neymiş öylesine okuyomuş. Yani aldığım 2-3 parça upucuz kıyafet. Toplasan 200 düşün bi de yemek yemiştim 3-4 kez.Acele etmeyın cocukların okul donemlerı gelsın..o ozel okulların extra pekcok masrafı var..astarı yuzunu gecer..esınız cok cımrı olsa ozel okula gpndermezdı bence..
İstanbul doğma büyümeyim ama son yaklaşık 6 yıldır başka şehitdeyim. Bari merkezde olsak da 1.500 versek ama o zaman da vermez ev alırEvet buyuk sehırlerde 1500 den asagı kıra yoktur..hatta ben kasabada oturuyorum burda en kohne yer bın lıra
Yurt dışında mi yaşıyorsunuz yazma tarzınız değişik geldiOyuncak olayı bitmiş bari :) özel okul düşünüyo eşim Allahtan. Bi o konuda cimrilik yapmıyo diyebilirim :) ama tabi ben onun eli sıkı oldıpunu kabullenmiş gibi yapmıyorum ki rakatlamasın :) anlamamaZlıktan geliyorum. Çoxuklar et balık istese de babası, zorla sebze yedirir bence. Ama bak kızım çok faydalı :) ama inşallah iki çocıkla para harcarız bence de :) geçen gün flash bellek Aldım fazla gb li. Az olandan vardı. Düşünüyorum da göze batmadan ihtiyacım olan neye para verebilirim
Arkadasım calısan kadınlar bunca sıkıntıyı cekecekse eslerınden dolayı..neden calısıyorlar onu merak edıyorumİnşallah. Abisi de var mesela, eli baya bi sıkı, evden su götürüyorlar uzun yola bile ama onun da çocukları özel okula gidiyor ki kısmasa bile parası fazlasıyla var. Demek çocuklarına düşkünler mi ne anlamadım :) mesela ben ev yakın ye haftada 1-2 gün hariç evde yiyorum hep iş zamanı. Ama tamazandan önce 1-2 gün hariç hep dışarda yedim :) yani israf da diil ama evde yediğimde inan kıymet bilen yok. Biraz harcasam eşim kızacak gibi tipi var . Hatta evlendiğimizin ilk zamanlarında kredi kartı ekstremi okuyodu sesli bana. 1-2 yaptı kızdım tepki gösterdim diye. Geri vites yaptı. Neymiş öylesine okuyomuş. Yani aldığım 2-3 parça upucuz kıyafet. Toplasan 200 düşün bi de yemek yemiştim 3-4 kez.
Sizinle sık sık karşılaşıyoruzŞükür ve kanaat güzel.
Ama şuan harcamadiginiz icin yetiyor.
Sosyallik sıfır.
Elektrik disinda faturaniz yok mu?
Bez ucuz degil. allah korusun emmezse mama hiiic ucuz degil.
Hic kendinize, cocugunuza kitap oyun oyuncak hobi malzemesi almiyor musunuz?
Sirf egitici kitap ve oyuncaklar bile dünya para. Lego aldim 650 tl3 ogluma 1 kendime kitap aldim 135 euro ortalama bir oyuncak 100 tl
Para harcamak istiyorsaniz milyon tane yol var.
Kiradan yana sanslisiniz.
Pandemide sosyallik dipte, kuaföre gitmiyorum, kiyafet vs cok lazim olmuyor. Benzin gitmiyor. Bir bakima artidayim ama gida o kadar ucuk ki...
Yarin toplu alisveris var en az 2000 tutar
Ay yok :) TürkiyeYurt dışında mi yaşıyorsunuz yazma tarzınız değişik geldi
Sakın sozumu yanlıs anlamayın..İnşallah. Abisi de var mesela, eli baya bi sıkı, evden su götürüyorlar uzun yola bile ama onun da çocukları özel okula gidiyor ki kısmasa bile parası fazlasıyla var. Demek çocuklarına düşkünler mi ne anlamadım :) mesela ben ev yakın ye haftada 1-2 gün hariç evde yiyorum hep iş zamanı. Ama tamazandan önce 1-2 gün hariç hep dışarda yedim :) yani israf da diil ama evde yediğimde inan kıymet bilen yok. Biraz harcasam eşim kızacak gibi tipi var . Hatta evlendiğimizin ilk zamanlarında kredi kartı ekstremi okuyodu sesli bana. 1-2 yaptı kızdım tepki gösterdim diye. Geri vites yaptı. Neymiş öylesine okuyomuş. Yani aldığım 2-3 parça upucuz kıyafet. Toplasan 200 düşün bi de yemek yemiştim 3-4 kez.
Geçen Bi twit alıntısı gördüm. Adam gençler geçimden şikayet edip ekonomi kötü deyip netflix, müzik paketlerini satın aldığını söylemiş. Tam hatırlamıyorum ama yandaş biriydi. Hatta biri cvb veriyor. Başka ülkenin gençleri ülke ülke geziyor bizimkiler şarkı paketi Almaları lüks mü diyene acıdır ki süt fiyatı tartışmaktan kültürel ihtiyaçlarımızı göremez olduk. her ay aldığım bazı dergiler vardı. Allah’ın aptal bir dergisini almak için bile seçim yapmam gerekiyor artık. üç farklı dergi alırdım bire indirdim. kitap alırken yapı kredi yayınları gibi kalın karton kapak basımı yapan kaliteli markadan üç kitap almaktansa x yayınlarından dört kitap alıyorum mesela. pandemi olmasa tiyatro sinemaya gitme sıklığına hiç girmiyorum. bunları yazmam bile ekmek yerine siyanür alan bir halk için ne boş ne şımarık istekler. karnımızın doymasının güzellemesini yapıyor hala bazı siyasiler. Yirmi yıl önce her evde buzdolabı mı vardı demişti geçtiğimiz aylarda. Şükür edebiyatından midem bulandı.