Hayat Pahaliligi

Geçenlerde eski emar cd mi ararken 2 yıl önce haziran ayına ait market fişi buldum. 350tl ye dünyayı almışım. Keşke atmasaydim resmini atardim . Simdi ayni alişverisi yapsam 1000 1500 den aşağı tutmaz. Bazen düsünüyorumki bizdemi tuhaflık var ,bazılarina bakiyorum deli gibi alısveris yapiyor .heleki pandemi döneminde bakıyorumda çöp konternırlar poşet poşet ekmek, poşet poşet kurtlanmis bakliyat dolu. Ben cöpümü bile atarken ayıklayarak atıyorumki belki bir canlının karnı doyar diye. Yasak gelmeden 2 gün önce et satış kombinesine gittik valla 1kg kıyma almaya utandim. millet 5kg antrikot 5kilo kıyma falan alıyor yasaklarda yemek için. Bu pahalılık sadece emekcilere vurdu zengin yine zengin galiba.
Kesınlıkle
Bızım sofradan kalan hayvanlara gıder asla dıger coplerın ıcıne atılmaz..

Benim cok agir bir isim vardi. Sartlarimi olusturdum ve 30 yasimda emekli ettim kendimi 🤣😝

Simdi seyler basladi, eee tabi malin mulkun var calismazsin, garibanin var mi böyle bir sansi 🤦‍♀️

Evet evet bana gökten yagdi, her köse basinda bir ev tapusu buldum 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️
mor cuğum insanlar herşey der,çok da takılıyorum.
bizim komşular mesela bir tuhaf,
arabaya lastik almıştı eşim, hayırlı olsun dersin dimi,yani ben öyle derim
komşum birşey aldı ise sevinir,daha güzelleri de bana nasip olsun deriz ya hep 😂
bizim komşu oooo para var tabi diyerekten gelmiş eşime 😂😂😂😂
şimdi arabayı satıyoruz değiştireceğiz inan ki kem gözlerinden korkuyorum yahu 😂😂😂

valla dedim ya almıyorum ben.
onun yerine sevdiğim 1 2 cocuk markası var arayıp buluyorum ya da pamuklu markasız ama kaliteli şeyler alıyor um.
bide herkeste aynı tişörtü görmek bayıyor beni farklı olsun istiyorum cocuğum.
Kendime zaten ordan asla almıyorum eşimde beğenmiyorum der hep.biz sevmiyor uz özetle.
Erkek cocuk ust kıyafetlerı cok desenli vb dıye oglum sevmıyor sade seylerı ıstıyor
Ama soyledıgınız sey kızkardesımde olmustu..lcw den aldıgı bır tsortu yaslı bır teyzenın uzerınde gorunce bozuldugunu soylemıstı😁

komşum birşey aldı ise sevinir,daha güzelleri de bana nasip olsun deriz ya hep 😂
şimdi arabayı satıyoruz değiştireceğiz inan ki kem gözlerinden korkuyorum yahu 😂😂😂

Benim de kuzenlerim 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

Cok yok allahtan.

Ömrümde ilk arabami almisim. Insan der ki allah kaza bela vermesin 🤦‍♀️ hayirli olsun gule gule kullan falan di mi...

Ehliyetim de yeniydi. Dediler ki pert edersin keske 0 araba almasaydin🤦‍♀️🤦‍♀️

Erkek cocuk ust kıyafetlerı cok desenli vb dıye oglum sevmıyor sade seylerı ıstıyor
Ama soyledıgınız sey kızkardesımde olmustu..lcw den aldıgı bır tsortu yaslı bır teyzenın uzerınde gorunce bozuldugunu soylemıstı😁
ahahaha doğru işte bak, belediye dağıtmış gibi 😂😂

Komsuluk larda eskısı gıbı degıl artık maalesef..ınsanlar aynı mahallede bırbırıne uzaylı gormus gibı bakıyor😁

evet lcw eskıden uygundu su an uygun değil bence

Fiyatlari artti ama kaliteside çok düstü. 1 ay önce ogluma 2 takım alt üst aldim 225tl tuttu. Dün bahcede bisikletten dizlerinin üstüne düştü oğlanamı üzülsem eşofmanami bilemedim dizi yırtıldı. Yasak sonrası arma gibi birşey alıp yama yapıcam 😁

Cok yok allahtan.

Ömrümde ilk arabami almisim. Insan der ki allah kaza bela vermesin 🤦‍♀️ hayirli olsun gule gule kullan falan di mi...

Ya birşeyi demek var ,demek var.
Uslüb önemli,hani Hayırlı olsun kazasız belasız kullan canım,ama sıfır almasamıydın, insan acemi iken sürtüyor ya üzülüyor sonra gibi gibi 😂

Fiyatlari artti ama kaliteside çok düstü. 1 ay önce ogluma 2 takım alt üst aldim 225tl tuttu. Dün bahcede bisikletten dizlerinin üstüne düştü oğlanamı üzülsem eşofmanami bilemedim dizi yırtıldı. Yasak sonrası arma gibi birşey alıp yama yapıcam 😁
Cok para vermıssınız uzuldum gercekten..225 az para degıl..neyse canı sagolsun

Ya birşeyi demek var ,demek var.
Uslüb önemli,hani Hayırlı olsun kazasız belasız kullan canım,ama sıfır almasamıydın, insan acemi iken sürtüyor ya üzülüyor sonra gibi gibi 😂

Ya yalan yok biraz hirpaladim arabayi haklilardi ama uslup cok önemli iste.

Indırım takıp edın kıyafetlerde gercı eskı ındırımlerde yok ya

Ben öğretmenim. 657'ye tabi, 4 yıl masraf yapıp üniversite okumuş, yine masraf yapıp KPSS, Eğitim bilimleri, alan sınavı gibi sayısız sınava hazırlanmış, dershaneye gitmiş, her okulu derece ile geçmiş biriyim. Üzerine, devlet başka bir ile göndermiş orada yıllarca yeni düzen, ev kurup tek başıma mücadele etmişim. Evimde de ev arkadaşı bulup onunla birlikte yaşadım. Kendi düzenime geçmem yıllar ve büyük emekler aldı. Bunları neden mi söylüyorum? 2, 3 sene önce bir gün marketten çıktım elimde poşetlerle yürürken ödediğim miktarı şöyle bir düşündüm: Her şey birden ve hızlı bir şekilde pahalılaşmıştı. Tek kişi market alışverişim bu kadarsa Ben 2 çocuklu, kirada yaşayan evli ve tek maaşlı bir insan olsaydım bu maaşla mümkün değil geçinemezdim. Ben bunca yıl bunca emeği bunun için verip, bunun için mi yıllarca masraf yaptım? Bu ülkede birçok insan bu koşullarda. Çocuğunu mu okutsun, ev için peşinat mı biriktirsin, marketini mi karşılasın, yol masrafını mı, giyim kuşamını mı? Her gün bulgur pilavı, makarna yapıp her gün peynir ekmek yemek insanlık mı? Her aldığı kalemin hesabını yapmak? Şükürsüzlük diyecek kadar gafil olanlar olacaktır. Şükretmeyi de biliriz. Herkes aynı koşullarda olur, devlet, millet için taşın altına elini koyarsın. Birileri her gün zenginleştirken başkaları fakirleşiyorsa kimisi kimisinin hakkını yiyor demektir. Haksızlığa razı olmak şükür değil, enayiliktir
Eşim bölgemizin tek nitelikli okulunda öğretmen, ama ek dersi düşük branşından dolayı. Geleceklerini düşünmemiz gereken iki yavrumuz var. Bu sene pansiyonlu bir okula tayin isteyecek. Ne hallere düştük düşünün.

Komsuluk larda eskısı gıbı degıl artık maalesef..ınsanlar aynı mahallede bırbırıne uzaylı gormus gibı bakıyor😁
Ya işte kalp te ne varsa,kıyıya o vuruyor bence.
Şahsen benim komşum birşey sahibi olsa ben sevinirim, Derim ki ne güzel ya imkanları güzelleşti,Allah bizede versin.
Ki bunu diyen komşunun hanımını kaç kere hastaneye götürmüş eşim,fenalaşınca...
Yani komşu da olunca,ötekinede fayda ediyor.

Cok yok allahtan.

Akrabanın akrabaya ettıgını akrep etmemıs dıye atasozu var

Kesınlıkle
Bızım sofradan kalan hayvanlara gıder asla dıger coplerın ıcıne atılmaz..

Bizdede ayni sekilde evde eşim ben oglum cöplerimizi hep ayırıyoruz. Simdi pandemi nedeniyle bahceli evimize geçtik. Bahcede kediler kuşlar var. Yan komsununda inegi tavuklari var . Solmus meyve sebze kabuklari bile ziyan olmuyor. Oglum bile sofradaki ekmek kırıklarını avucuna alıp kuşlara atıyor. meyve sebze kabuklarinida komsuya veriyoruz inekler tavuklar yiyor. Keşke hep böyle yaşayabilsek.

Bizdede ayni sekilde evde eşim ben oglum cöplerimizi hep ayırıyoruz. Simdi pandemi nedeniyle bahceli evimize geçtik. Bahcede kediler kuşlar var. Yan komsununda inegi tavuklari var . Solmus meyve sebze kabuklari bile ziyan olmuyor. Oglum bile sofradaki ekmek kırıklarını avucuna alıp kuşlara atıyor. meyve sebze kabuklarinida komsuya veriyoruz inekler tavuklar yiyor. Keşke hep böyle yaşayabilsek.
Bayat ekmeye bazen sut katarım kedıler begenmez:))kopekler yıyo ama..

Indırım takıp edın kıyafetlerde gercı eskı ındırımlerde yok ya

Valla dogrusu esimle kendim 2 yıldır kendimize çöp almiyoruz. Ama oğlum arkadaslarina özeniyor kral şakirli olsun vs diye .onada uzun zamandir almiyorduk doğum günü diye 2 takım aldık taksitle. Aslında en iyi pazardan almak ama gidemiyorum.

X