Hayallerimin ötesinde bir huzur yakaladığım için korkuyorum..

Sizinkisi gerçek bir evlilik , eşinizde olması gereken bir eş . Korkularınızı bol bol şükür edip , dua ile atlatın . Elinizden geldikçe ihtiyacı olanlara yardım edin . Allah’ın izniyle hiç birşey olmaz. Burda çokça konu vardı , eşini yük olarak görüp git markette çalış diyordu biri . Allah huzurunuzu daim etsin

Burası genelde dertli insanların yeri.. sizi anlıyorum.. korkularınız var ama mutluluğunuzu en ince ayrıntısına kadar değilde daha yuvarlak yazabilirdiniz..benim korkum nazar yönünde olurdu şahsen..

Maşallah size :) gün gelecek gene zorlanacaksınız muhtemelen ama bu sizi yıldırmamalı, çünkü tekrar güzel günlere dönecek daha çok kıymet bileceksiniz. :) biz de sizin gibiyiz, çok şükür. Önceden Ankara'da yaşıyorduk, eşim 1 saatte arabayla anca gelirdi. Şimdi 3 dk sürüyor :) benim de iş yerim yakın, otobüsle 15 dk. Buradaki herkes evi niye oradan tuttun, çok uzak diyor. :) Allah bozmasın inşallah.

Ben de maşallah demeye geldim. Aklınıza getirmeyin ki başınıza gelmesin. İnanır mısınız bilmem ama insanin kendisinin de kendine ve sevdiğine nazari degebilir. Böyle içinize kurt düştüğü anlarda nazar duası okuyun derim inaniyorsaniz. Bir de her sabah ve akşam Ayetel kürsi okursaniz korunursunuz.
İnşallah benim de bunlari dert edeceğim günler gelir ama çok uzun süredir sadece yaşadığım kötü şeylere yenileri eklendi ve umudum çok azaldı. Ama ölmeden umudumu yitirmeyecegim.

Öyle iyi anlıyorum ki sizi. Ben de ergenlik, gençlik dönemimde bir sürü sıkıntıyla, insanla boğuştum. Sonra okulu, işi hallettim, bir de eşimle tanıştım. Sonra hep iyi şeyler oldu hayatımda. Kötü günler yaşamış, hele bunlara hazırlıksız yakalanmış insanların çoğunda bir tetikte olma dürtüsü gelişiyor. Bende sonuna kadar vardı bu. Her an bir kıyamet kopacak, bu güzel şeyleri kaybedeceğim hissi. Yıllar geçti, ben hala felaket bekliyordum ama gelen giden yoktu. Sonra psikologa filan da gittim, epey yardımcı oldu.

Kızım doğana kadar o korkularım geçmişti, sonra bir süre yine tetiklenir gibi oldu ama sonra fark ettim ki, felaket beklerken bugünün tadını çıkaramıyorum. Hayat bu, iyi şeyler de kötü şeyler de var ve şuan iyi şeylerin tadını çıkarmak için zamanımız var. Ve sonra hayatımdaki güzelliklerin tadını çıkaramamaktan daha çok korkmaya başladım, olası felaketlerin korkusu silindi gitti.

Şuan her anıma şükreden bir insanım. Gece kızım "Anne çişim geldi" diye beni çağırıyor, insan buna bile sevinçle uçarak gider mi? Çok şükür diyorum, anne deyişine, tatlı yüzüne, aynı çatı altında soluk alıp vermene... Çok şükür yanımda uyuyan adama... Karnımdakine çok şükür... Evime, kitaplarıma, kahvaltıda birlikte içtiğimiz bir fincan çaya... Her şeye şükür... Sanki hayatta nirvanaya ulaşmışım da, başka hiçbir şeye ihtiyacım yokmuş gibi hissediyorum. Sıkıntılı günlerimin mükafatları olarak görüyorum bu güzellikleri.

Uzun oldu, pardon, huyum bu. =)) Kısaca herkes ömür boyu sıkıntı çekmiyor, kötü şeyler yaşamıyor. Hayatın neler getireceği elbette bilinmez ama hiçbir şey de getirmeyebilir. Şuan elinizde ne var, size huzur veren bir hayat... O zaman tadını çıkarmaya odaklanın, çünkü şuan bunu yapmanız gerekiyor. Kötü günler gelirse bir gün, inanın bugünlerin tadını çıkarmış olmak sizi daha güçlü bir savaşçı yapar.

Daim olsun inşallah.. ben de 14 Eylül'de evlendim..( yanlis anlamadimsa, 14 Eylulden kastiniz evlilik tarihi :)))

Ne her zaman çok iyi ne de çok kötü devam eder. Hepsinin bir süresi vardır, siz de kötü zamanları geride bırakmışssınız. Yaşadığınız korkuyu zaman zaman ben de yaşarım bu çok doğal ama güzel günlerinizin böyle ziyan olmasına izin vermeyin, tadını çıkartın. Hayırlısı olsun.

benim de olacak mi. es faktoru ailede huzur ne kadar onemli. esinizin size destek vermesi part time islerde çalismasi falan cok takdir edilesi.

ben hamileyken her aksam iki ayri yere is cikisi ozel derse gidiyordum. o sekilde dogum masrafimi cikarmistim. krediye girdik diye ki ev cok ucudu 90 bin. krediyi ben oduyordum o sadece ev gecindirecek. ben calismasam hem kira hem ev gecimi onda olacakti. ev aldigim icin suclamisti beni bir kavga aninda.

mezun oldugum alan dar diye 2. 3. üniversiteler formasyon toefl falan gibi ekstra ugraslarim da oldu. ve bunlarin hic birini kariyer icim yapmadim. tam olarak ne istiyorum hangi alanda calismak istiyorum onu bile bilemedim hala bilmiyorum. tek amacim yarin korkusu olmadan sosyal haklarimin oldugu garanti bir isti. tam nihayet oldu derken hem isle ilgili sıkıntılar cikti. bosa bedeviyim demiyorum. hemde hadi isle ilgili sikinti cikmamis olsun. veya is sıkıntısı bir sekilde gecer gider. hala evde gram huzurum yok ki.

ben istersem 10 bin alayim keyfi olmuyor ki. esim hala kendi istedigi isi yapmakla mesgul. hala duzensiz geliri var ve hala asgari ucret seviyesinde. benim kariyer ve yuksek maas beklentim de yok aslinda. girse bir fabrikaya calissa bile hic cekinmem utanmam gurur duyarim. az maas alsa da umrumda olmaz. geliri belli olmayan mesai saati belli olmayan bir is yaptigi icin hic huzurum yok. bir ara hicbirsekilde kendi masrafim ve çocuklara alacagim seyler disinda para vermedim. ama ne fayda. versen de huzur yok vermesen de.

o yuzden korkmayın sizin esinizle uyumunuz boyle olduktan sonra tum zorlukla keyifle basa cikarsiniz. anin tadini cikarin. yazdiklarinizdan ben bile korktum ama nazar faktorunden. bence yonetimle konusup sildirin. ki cok nazara inanan cok herseyini sakinan biri degilimdir ama bazi anlarda korkarim.

Her şey Allahtan, siz ne kadar düşünseniz de o istemezse bir şeycik olmaz. O isterse de Allahtan gelen bir şey, o her şeyin hayırlısını bilir demeniz en doğrusu.

Hayat asla dümdüz bir çizgi değil. İniş çıkış illaki olur ama bu yarının problemi. Bugünün tadını çıkarın.
Maşallah diyelim.
Darısı başıma.

Sadece şükür ve dua Allah bugününüzü aratmasın inşallah korkmayın korkulan çağırılıyor huzurunuz daim olsun

Hayat zor istediğini vermiyor hep cabalamak zorundasın vs ... insan sanırım bu sürece çok alışıyor ve mutlu olduğuna inanamiyor çünkü hep mutlu olmak adına çabalayıp duruyorsun sizinkide bu bence dilerim mutlulugunuz daim olsun

Inanamadim. Boyle dusunmen cok guzel. Senin yerinde baskasi olsa, bebege bakamiyorum, hem annelik yapip hem ise gidemiyorum, guzelim sehrimi biraktim doguda boyle bir yerde ne isim var... Alisamiyorum yapamiyorum bin tane sorun uretirdi. Ben de oyleyimdir mesela Senin hayata bu yonden bakabilmene hayran oldum.
Endiselenmeyi birak, hayatinin tadini cikar.

Belkide...ama şehir hayatında hep sıkıntı ve stres ile geçirdik yıllarımızı eşimle..hem bebegimiz olmuyordu tedaviler..hem borclar vs..o yüzden şuan ki hayatım huzur veriyor bana.Ins daim olur..çok sagolun:)

O kadar ciddi boyutlara ulaşmış ve aşmış olmanıza çok sevindim:) Allah daim etsin ..yazdıklarinız iyi geldi varolun:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…