5 yıllık ilişki 1 yıllık nişanlılık evresi sonunda gün saymaya başlamıştım artık 2 aydan daha kısa bi süre var ama zaman durdu benim için. artık düğün tarihim gelsin istemiyorum heyecanlı bi şekilde bugünde bitti kaldı şu kadar diyemiyorum. Hayallerle aldığım çeyizlerim, hevesle seçtiğimiz eşyalar, yaşayacağımız evimizi seçmemiz, evin resimlerine bakıyorum şimdi ne kadar çok beğenmiştim aa buraya koltuğu şuraya televizyonu koyarız aa çok güzel olacakama Allah hiçbirini kullanmayı nasip etmedi günlerdir rüyada gibiyim uyanmak istiyorum uyanamıyorum.. Sevgilim ile 5 yıl boyunca hiç ayrılmadık hiç kalbim kırılmadı o kadar çok aşık oldum ki o kadar çok sevildim ki neden biz diyorum şimdi. Severek ayrılmak diye bişey varmış bir aile gerçekten ayırırmış sevenleri..
Nişanlımın bu kadar pasif kaldığına hala inanamıyorum
Aileler arasında hep bir iletişim sorunu oldu nişanlımın annesi bir kere bile arayıp düğün ile ilgili bir şey sormadı danışmadı hep kendi kafalarına göre yaptılar herşeyi. Bunu pek önemsemedim onlarda öyleler diye düşünmüştüm ama annem bu konuya üzülüyordu. Ayrıca iki aile arasıda kültür farklılığı vardı. Biz onlara göre daha açık görüşlü daha rahat insanlardık. Onlar ile daha muhafazakar kapalı insanlardı eski kayınvalidem kapalıydı hacca gitmişler vs. Herkes birbirine saygı duyarsa sorun olmaz diyorum ki bir sorun yaşamamaştık bu konuyla ilgili ta ki düğün hazırlıklaro başlayana kadar . Düğüne 2 ay kala nişanlımın babası düğün ile ilgili bir karar vermiş bu düşüncesini ne bana ne de benim aileme sorma gereği duymadı. Düğüne bir imam gelecek nikahtan sora kuranı kerimden ayetler okuyacak 10 dakika kadar. Sonrasında da ayarında oynarsınız dedi. Ayarında oynamak? Yarım saat kadar eğlence . Göbek atmak günah ama bir halaya durulabilir! Buna kendisi karar vermiş kimseye danışmadan. Bir yıldır nişanlıyız neden şimdi söylüyorsunuz. Madem oynamaya karşısınız o zaman oraya bir dünya para dökmeseydikde nikah yapsaydık ? Bı neden iki ay kala bu şekilde gündeme geliyor. Babam güzel bir dille düğünün kendileri için olmadığını evlenecek olanların planlaması gerektiğini söylemiş. Tabiki duaya karşı değiliz fakat düğünün ortasında kuran okunmasını uygun görmediğini , insanların abiye giyineceklerini, makyajlı geleceklerini hatta dekolteli giyinebilecelerini bu yüzden uygun olmayacağını belirtti. Kız almada dua okunsun , imam nikahıda zaten okunuyor bide isterseniz gelin mevlüdü yapabilirsiniz duanın pozitif etkisine inanıyorsanız demiş ama bütün bunlaı kabul etmedi kendi fikrinde sabit olduğunu ve kesiblikte fikrinden vazgeçmeyeceğini söylemiş. Kına da da içki olursa o ortamda bulunmayacağını söylemiş. Yani hersy kendi istediği gibi olsun istedi benim ailemi yok saydı ve dinsizlikle suçladı duaya karşı çıkan insanlar olduk! Bu olaylar olurken nişanlım pasif kaldı babasını ikna edemedi benim ailemi ikna edemdi sorunlar daha da büyüdü
Bence hakkınızda hayırlısı olmuş inanın bu sadece bir başlangıçtı sizin için ileride de hayatınıza müdahale edilecekti örneğin hamile kalsanız çocuğunuz olsa filan. Düğünden önce bunların yaşanmasının da vardır elbet bir sebebi. Ben şunu anladım ki hem çevrem gördüklerimden duyduklarımdan hem de burada okuduklarımdan ailelerin gerek sosyo kültürel gerekse ekonomik açıdan ve eğitim açısından bile üç aşağı beş yukarı denk olması çok önemli aksi takdirde mutlaka bir uyumsuzluk çıkıyor hoşgörü filan lafta kalıyor gerçek hayatta bu hoşgörüyü hayata geçirebilmiş insan sayısı malesef çok az. Elbette bir takım farklılıklar olacaktır birbirine tamamen yabancı iki aile var ortada iki farklı kültür yaşayış biçimi ama biraz denklikte önemli yoksa evlenecek gençler çok arada kalıyor ilişki , evlilik yıpranıyor ki bu zamanla iki insan arasındaki aşkı bile öldürüyor soğukluk yaratabiliyor.
Hep derler ama ilişkin ciddiye binince sanki aileler bir şekilde orta yolu bulurlar siye düşünüyorsun ama yanlış bir düşünceymiş çok acı birşekilde anladım bunu.. Çok acı.. Olanları sindirebilmek çok zor.. Başa çıkamıyorum düşüncelerimle. Aklımda hep keşkeler vat. Bir arkadaş çocuk olduktan sonra da sorun yaşarsın demiş çok haklı hemde çok!kesinlikle katılıyorum!!!! tecrübeyle sabit
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?