• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hatır için iş yapıp bir de suçlu olmak

Bu tarz insanlar kendilerinde asla hata görmez. Onlara göre ne var gidemedik uygun(!) değildik gayet yeterli bir sebep. Bu hanımefendi kırılmış mı? üzülmüş mü? mahcup olmuş mu? Annesi dahil kimsenin umrunda değil. Annesi aile olmayı becerememiş bir insan. Ailesine göbek bağını kesememiş bir insan. Dolayısıyla kızını bile gözü görmüyor. Eee tabi hatasını kabullenmeyen insanların en büyük özelliği nedir? Bencil olmaları. Onların işini koşturmalı herkes ama onlar kimse için kılını kıpırdatmasa da olur. Neden? Çünkü bir hataları yok ve bahaneleri haklı sebepler onların gözünde. Bu bakış açısıyla bakarsanız daha net anlarsınız. Dede ben neler yaptım onlara tek suçum şu sebepten düğününe gidememek bunu mu hakettim diye dövünüyordur bile.
Zaten annesi boyle olmasa kızına karşı çekinip bunlari yapmazlardi.
Mesela teyze kızıda avukat kimse bu kiz yerine onlarin üzerine gidemiyor.
Hatta kiz utanmadan kac yil konuşmadığı kuzenini arayıp saydirabiliyor.
Niye çünkü o yapmiyorsa sen niye yapmıyorsun değişik diyen yok

Bir avukat keşif işine gitmese dahi olur. Keşif dediğiniz işte hakim gider dava konusu ile ilgili gözlem yapar. Beyanda bulunmak gerekmez. Ancak avukatlar ne olur ne olmaz diye keşfe giderler ya da bir avukati vekaletnamede kendisine verilen yetkiye dayanarak yetkilendirirler. Atla deve bir iş değil. Avukatların takvimi de her zaman istedikleri gibi olmaz, size sorulmadan tensip tutanağı ile duruşma günü verilir. Bir anda başka bir müvekkilinizin çok önemli ve acil bir işi çıkar. Tabi ki bu durumda işleri öncelik sırasına göre ayıracaksınız. Bilirkişi raporu beklenen bir dosyada duruşmaya gitmenin anlamı yok mesela. Hakim gün verir geçer. Yakınların işleri hep sıkıntılı olur ama bu denli büyük tepkileri ilk kez duyuyorum. Ben o kadar fedakarlık yapacağım çocuğuma bir dondurma parası bile vermeyecekler, belli ki sevgi de göstermiyorlar. Sonra gitmeyince parası neyse verelim diyecekler, aşırı sinirlendim okurken. Allah yardımcınız olsun.

Yo eşim çok değişik biridir neye değer vereceği belli olmaz çok yaşlı diye gidiyor belki de bir şeyler söylemek istiyor kendince bilmiyorum ama onun mevzusu para değil çünkü zaten bu tarlada kazanılacak bir dava da değil. Zaten kimsem kalmadı ugrasmak da istemiyorum bir faydalarını görmedim zarar veriyorlar ama
Bir de kazanılacak bir dava değil demenize rağmen kaybedilince de size çullanirlar belki. O yüzden o işten istifa edin bence.

Yarın bayram, normalde cumadan gidecektik annemlere ordan da tatil planımız vardı ama gidemedim. Çocuğum tutturdu kuzenlerim ananem diye :(( eşim de gitmeyecek miyiz diyor
Kafam allak bullak annemi yokluğumuzla yüzleştirmek istiyorum öte yandan çocuğumu yalnızlaştırmak istemiyorum eşime fırsat vermek istemiyorum

Yarın bayram, normalde cumadan gidecektik annemlere ordan da tatil planımız vardı ama gidemedim. Çocuğum tutturdu kuzenlerim ananem diye :KK43:( eşim de gitmeyecek miyiz diyor
Kafam allak bullak annemi yokluğumuzla yüzleştirmek istiyorum öte yandan çocuğumu yalnızlaştırmak istemiyorum eşime fırsat vermek istemiyorum

Hanımefendi sizin önceliğiniz neden hep başkaları?

Anneniz en son telefonda sizi nerdeyse evlatlıktan red etti diye hatırlıyorum başka konuyla karıştırmıyorsam buna rağmen hala gidicek misiniz. Eminim çocuğunuzu oyalayacak başka şeyler bulursunuz. Annenizle arayı düzelttiyseniz gidin ama oraya gidince yine huzursuz olucak tatsızlık çıkacaksa bunun çocuğunuza bir faydası olmaz.

Tabiki çocuğumu önceliklendireceğim. Anneme mi benzeyim

Önce siz. Bunu içselleştirdiğiniz de anneniz gibi olmazsınız öncelikle bunu bir anlamanız lazım. Sizi kullanamadığı için neredeyse evlatlıktan reddeden annenize çocuğunuz için gitmek sizde sağlıklı mı? Çocuğunuz anlamıyor mu sanıyorsunuz? Ve çocuğunuza ne öğretiyorsunuz bu şekilde? Sizin gibi sınırları paramparça olmuş bir yetişkin mi olsun ilerde? Ben kendi adıma sizin iyiliğiniz için gayet aklı selim yorumlar yapıyorum. Amacım size gerçekleri göstermek, söylemek. Gerisi size kalmış.

Önce siz. Bunu içselleştirdiğiniz de anneniz gibi olmazsınız öncelikle bunu bir anlamanız lazım. Sizi kullanamadığı için neredeyse evlatlıktan reddeden annenize çocuğunuz için gitmek sizde sağlıklı mı? Çocuğunuz anlamıyor mu sanıyorsunuz? Ve çocuğunuza ne öğretiyorsunuz bu şekilde? Sizin gibi sınırları paramparça olmuş bir yetişkin mi olsun ilerde? Ben kendi adıma sizin iyiliğiniz için gayet aklı selim yorumlar yapıyorum. Amacım size gerçekleri göstermek, söylemek. Gerisi size kalmış.
Çocuk aramızdakileri bilmiyor ve ona bayram coşkusunu yaşatmak istiyorum ama buraya yazıyorum çünkü emin değilim. Gitmeyi içim almıyor öte yandan söylediğim şeyler var işte.. bayramda küslüğün olmalası, çocuğum, eşime fırsat vermemek vs vs..
Evet bekar olsaydım kesinlikle ama kesinlikle gitmezdim aylarca da bunu böyle sürdürürdüm

Çocuk aramızdakileri bilmiyor ve ona bayram coşkusunu yaşatmak istiyorum ama buraya yazıyorum çünkü emin değilim. Gitmeyi içim almıyor öte yandan söylediğim şeyler var işte.. bayramda küslüğün olmalası, çocuğum, eşime fırsat vermemek vs vs..
Evet bekar olsaydım kesinlikle ama kesinlikle gitmezdim aylarca da bunu böyle sürdürürdüm

Sizin anneniz gerçekten bayrama gittiğinizde bayram ruhunu yaşatacak birisi mi? Yoksa ben buna ne yaparsam yapayım nasılsa beni bırakmıyor deyip sizi kırmaya devam edecek birisi mi? Ailecekte bayram ruhunu çocuğunuza yaşatabilirsiniz. Bu bayram öyle olur bir sonraki bayram kalabalık aileyle olur. Siz bilirsiniz.

Sizin anneniz gerçekten bayrama gittiğinizde bayram ruhunu yaşatacak birisi mi? Yoksa ben buna ne yaparsam yapayım nasılsa beni bırakmıyor deyip sizi kırmaya devam edecek birisi mi? Ailecekte bayram ruhunu çocuğunuza yaşatabilirsiniz. Bu bayram öyle olur bir sonraki bayram kalabalık aileyle olur. Siz bilirsiniz.
Sadece annem değil ki. Kardeşlerim de orda.
O yüzden kafam karışık..

Kardeşlerinizin bu olaylara yorumunu ne oldu? Biliyorlar mı?
Annem o mesajı kardeşlerimle olan gruba atmıştı. Ben de mesajın üstane gruptan çıktım. Hic bir şey söylemediler. Ablam ne mesaj ne arema. Kardeşim de bugün yazmış “abla siz uğramayacak mısınız direkt mi gececeksiniz?”
Diye.
Salı günü yurt dışı uçuşumuz var ordan istanbul a gidecektik.

Annem o mesajı kardeşlerimle olan gruba atmıştı. Ben de mesajın üstane gruptan çıktım. Hic bir şey söylemediler. Ablam ne mesaj ne arema. Kardeşim de bugün yazmış “abla siz uğramayacak mısınız direkt mi gececeksiniz?”
Diye.
Salı günü yurt dışı uçuşumuz var ordan istanbul a gidecektik.

Eee ama kimsenin umrunda değil ki sizin kırılmanız, ne hissettiğiniz. Hala gitsem mi diyorsunuz. Anlayamadım ben sizi.

Kızlar ben avukatım ve her avukat gibi mesleğimden orda burda yararlanılmaya çalışılmasından muzdarip bir avukatım. Konuyu tam anlatabilmek için bazı detaylara gireceğim. Ben evlendim on yıl oldu anne tarafından kimse benim düğünüme gelmedi diğer kardeşlerimin düğünlerine gidildi takıları takıldı ama benim ne düğünüme gelindi ne de hediyem verildi. Asla işin maddiyatında değilim ama ayrıştırılma kabul edebileceği bir şey değil. Onlara agzimla da söyledim en azından evime gelin hayırlı olsun deyin diye tabii ki vs dediler sonra ne aradılar ne sordular bayağı küs gibi olduk yıllardır da konuşmadık.
Annemin babasının bir işini yapıyorum tabii ki para almadan çoluğumu çocuğumu eşimi bize 5 saatlik uzaklıktaki şehre de götürdüm duruşmaya gittim çocuğuma bir harçlık bile vermedi üstüne bir de bana anneannem her şeyimi eleştirdi teşekkür etmedi neyse dedim yaşlı insanlar. Şimdi o dosyanın keşfi yapılacak aynı gün benim yaşadığım şehirde gerçek kendi müvekkillerimin dosyalarının duruşmaları var bizzat katılmam gereken arabulucu olarak görüşmem var. Yerime başkasını sokamam erteleyemem iptal edemem bunlar için görevi kötüye kullanma suçundan ceza alabilirim. Ben de başka bir avukatı görevlendirdim anneannem ve Büyükbabama keşifte eşlik etmesi için para da verdim ona neler yapılacağını da söyledim. Sonra Büyükbabam aradı durumu ona izah ettim vay efendim biz sana güvendik paran neyse biz de verelim niye bize böyle yaptın parayla alakası yok diyorum benim buradakilere katılmam gerekiyor bizzat katılmam gerekiyor ama keşfe bizzat katılmam gerek yok keşif de yapabileceğim bir şey de yok avukat sizin yanınızda olacak ben onu arayacağım yönlendiricem dedim Hoşuna gitmedi kapattı. Ben üstüne üstlük aradığım taradım açmadı annem aradı bir sürü bağırdı benim babamın işini yapmıyorsan benim çocuğum deyilsin dedi her şey para değil dedi. Hatır işini yapmıyorum ki. Ceza mı alayım istiyorsun dedim. Sonra teyzem aradı beni on yıldır aramayan teyzem bak beni dinle trilyon da kazansan önemli değil büyük babanın keşfine gelmen gerekiyordu dedi. Yani anlayacağınız ben ne onlara yarandım ne yaptığımı görüldü. Bu arada annem de beni evlatlıktan reddetti ölümüne de gitmeyecekmişim. Ne Hissettigimi anlatacak kelime bulamıyorum. Umarım kendimi doğru ifade edebilmişimdir..
Meslegi eline almissiniz ama malesef aile sizi cok silik bir tip olarak goruyor sadece isleri dustugunde arayacak bir yapilari var onun disinda sizi takmiyorlar. Ne dugune gelmisler ne aramislar gittiginizde bile laf sokup elestirmisler. Ben kendimi cok kotu hisseder herseyi iptal eder herkesi engellerdim. Yasli buyuk kucuk benim icin farketmiuor. Oncelign cocugundur bu dunyada. Sonra anne baba sonra eş. Anladigim kadaeiyla annenizde onceligi haketmiyor. Sirasiyla engellemeye teyzeden baslardim ben. Annenize durumi aciklayin ister anlar ister anlamaz. Ben yogunum isterseniz baska avukat bakin diyip kisa kesin. Sayginliklari artmaz bunlarin ailede size karsi belliki

Back