• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hatır için iş yapıp bir de suçlu olmak

Bu sizin için bir dönüm noktası ve ayağınıza gelmiş bir fırsat. Eşinizin de karşısında dik durun. Bana saygısızlık eden aileme gitmeyeceğim deyin. O da kendine alsın mesajı.

Bu bayramda giderseniz bu döngüyü kıramazsınız. Onlar yapar siz üzülür yine yine saygısızlık yapacaklarını bile bile gidersiniz.

Ayrıca giderseniz davanın kaybedilmesi sizin üzerinize kalacak.
Uzun süre ailenize ambargo koymanız, saygısızlık ederlerse çekmeyeceğinizi ortaya koymanız gereken noktadasınız ama siz gitsem mi diyorsunuz
Oğlunuza açıklama yapmak zorunda değilsiniz. Bu bayram gidemeyeceğiz gitmek istediğin bir yer var mı diye sorun. Aile içinde güzel bir bayram geçirin ve kaderinize dur deyin lütfen

Vallahi mesajlarinizi okudukca bana kal geldi. Kazandiginiz davalar Allah tarafindan heralde. Dişli bir avukat gibi davranmiyorsunuz
Mesleğimde çok başarılıyımdır şükür. Avukatlıkla bunun hiç ilgisi yok. Okumamayı deneyin, iyi gelir belki.

Kafalarinda yalan yanlis kurup birbirlerini gazlamislar. Ben avukat kuzeninize ve annenize şaşırdım. Avukat bilmiyormuş gibi yapıyor. Annenizin De önce sizi düşünmesi lazım. Ceza alırsanız ne olacak.

Kızlar ben avukatım ve her avukat gibi mesleğimden orda burda yararlanılmaya çalışılmasından muzdarip bir avukatım. Konuyu tam anlatabilmek için bazı detaylara gireceğim. Ben evlendim on yıl oldu anne tarafından kimse benim düğünüme gelmedi diğer kardeşlerimin düğünlerine gidildi takıları takıldı ama benim ne düğünüme gelindi ne de hediyem verildi. Asla işin maddiyatında değilim ama ayrıştırılma kabul edebileceği bir şey değil. Onlara agzimla da söyledim en azından evime gelin hayırlı olsun deyin diye tabii ki vs dediler sonra ne aradılar ne sordular bayağı küs gibi olduk yıllardır da konuşmadık.
Annemin babasının bir işini yapıyorum tabii ki para almadan çoluğumu çocuğumu eşimi bize 5 saatlik uzaklıktaki şehre de götürdüm duruşmaya gittim çocuğuma bir harçlık bile vermedi üstüne bir de bana anneannem her şeyimi eleştirdi teşekkür etmedi neyse dedim yaşlı insanlar. Şimdi o dosyanın keşfi yapılacak aynı gün benim yaşadığım şehirde gerçek kendi müvekkillerimin dosyalarının duruşmaları var bizzat katılmam gereken arabulucu olarak görüşmem var. Yerime başkasını sokamam erteleyemem iptal edemem bunlar için görevi kötüye kullanma suçundan ceza alabilirim. Ben de başka bir avukatı görevlendirdim anneannem ve Büyükbabama keşifte eşlik etmesi için para da verdim ona neler yapılacağını da söyledim. Sonra Büyükbabam aradı durumu ona izah ettim vay efendim biz sana güvendik paran neyse biz de verelim niye bize böyle yaptın parayla alakası yok diyorum benim buradakilere katılmam gerekiyor bizzat katılmam gerekiyor ama keşfe bizzat katılmam gerek yok keşif de yapabileceğim bir şey de yok avukat sizin yanınızda olacak ben onu arayacağım yönlendiricem dedim Hoşuna gitmedi kapattı. Ben üstüne üstlük aradığım taradım açmadı annem aradı bir sürü bağırdı benim babamın işini yapmıyorsan benim çocuğum deyilsin dedi her şey para değil dedi. Hatır işini yapmıyorum ki. Ceza mı alayım istiyorsun dedim. Sonra teyzem aradı beni on yıldır aramayan teyzem bak beni dinle trilyon da kazansan önemli değil büyük babanın keşfine gelmen gerekiyordu dedi. Yani anlayacağınız ben ne onlara yarandım ne yaptığımı görüldü. Bu arada annem de beni evlatlıktan reddetti ölümüne de gitmeyecekmişim. Ne Hissettigimi anlatacak kelime bulamıyorum. Umarım kendimi doğru ifade edebilmişimdir..
Kendimi
Kimseye
Kullandırtmam
O kadar emek verip avukat olmuşsunuz düğününüze hayırlı olsun demeye gelmemişler
İşleri düştü bedavaya avukat buldular bi de eleştirip paran neyse verelim gibi düşük tabirler mi kullanıyorlar
Valla ne annemin hatrı ne ananemin dedemin derim beni gram ilgilendirmez
O zaman gidip parayla avukat bulsunlar

Kafalarinda yalan yanlis kurup birbirlerini gazlamislar. Ben avukat kuzeninize ve annenize şaşırdım. Avukat bilmiyormuş gibi yapıyor. Annenizin De önce sizi düşünmesi lazım. Ceza alırsanız ne olacak.
Aynen öyle oldu, ne kadar doğru bir yarden yaklaştınız.
Sanırım ceza alsam kahraman olacaktım gözlerinde.

Şu son tabloda üzülerek ve sizin de affınıza sığınarak söylüyorum ki kendinize değer vermiyor ve saygı duymuyorsunuz. Belli ki küçük yaşlarda beri bunu kendinizde tesis etmeniz için desteklemesi gereken anneniz ya yetersiz kalmış ya da kasti olarak bunu uygulamış.
Ama bu bayram "anneannesini özlemiş" gibi bahanelerin ardına sığınarak çocuğunuzun anneniz ve diğer aile bireyleri ile görüşmesi için önayak olmayın. olacakları pratik etmiş biri olarak ne ile karşılaşacağınızı söyleyeyim: aile içinde annenizden kaynaklanan size karşı bir değer ve saygı eksikliği zaten varken sizin özsaygı ve özdeğer inşasında da eksik kalmanız ailede tek bir bireyin dahi değer vermiyor ve saygı duymuyor olma ihtimalini güçlendirdi. Çocuğunuz için üzülerek söyleyeceğim. değersiz olandan doğan, değersiz oluyor. Anneniz size ne kadar değer veriyorsa çocuğunuz da daha fazlasını ondan göremeyecek.
Çocuğunuzu uzak tutun bari ki kendine değer veren ve saygı duyan bir birey olarak yetişsin. Benim bunu kendimde inşa etmem bir ömür aldı.
Çocuğunuz benim gibi zor bir karakter çıkarsa sizden bütün bu olanların tek tek hesabını zamanı geldiğinde sorar ve tüm ailenin de makatından kan alır.
Ve lütfen bir psikiyatrist ile görüşmeye başlayın. Kendi iyiliğiniz için.

Şu son tabloda üzülerek ve sizin de affınıza sığınarak söylüyorum ki kendinize değer vermiyor ve saygı duymuyorsunuz. Belli ki küçük yaşlarda beri bunu kendinizde tesis etmeniz için desteklemesi gereken anneniz ya yetersiz kalmış ya da kasti olarak bunu uygulamış.
Ama bu bayram "anneannesini özlemiş" gibi bahanelerin ardına sığınarak çocuğunuzun anneniz ve diğer aile bireyleri ile görüşmesi için önayak olmayın. olacakları pratik etmiş biri olarak ne ile karşılaşacağınızı söyleyeyim: aile içinde annenizden kaynaklanan size karşı bir değer ve saygı eksikliği zaten varken sizin özsaygı ve özdeğer inşasında da eksik kalmanız ailede tek bir bireyin dahi değer vermiyor ve saygı duymuyor olma ihtimalini güçlendirdi. Çocuğunuz için üzülerek söyleyeceğim. değersiz olandan doğan, değersiz oluyor. Anneniz size ne kadar değer veriyorsa çocuğunuz da daha fazlasını ondan göremeyecek.
Çocuğunuzu uzak tutun bari ki kendine değer veren ve saygı duyan bir birey olarak yetişsin. Benim bunu kendimde inşa etmem bir ömür aldı.
Çocuğunuz benim gibi zor bir karakter çıkarsa sizden bütün bu olanların tek tek hesabını zamanı geldiğinde sorar ve tüm ailenin de makatından kan alır.
Ve lütfen bir psikiyatrist ile görüşmeye başlayın. Kendi iyiliğiniz için.
Olayı ilk yazdıgımda çok mantıklı yorumlar vardı iki gündür nerelere geldi konu. Psikiyatra nasıl bağladınız hayret doğrusu.
Neyse duruma göre burayı güncellerim ama abartmayın arkadaşlar ben iyiyim. Bir aile krizi var

Olayı ilk yazdıgımda çok mantıklı yorumlar vardı iki gündür nerelere geldi konu. Psikiyatra nasıl bağladınız hayret doğrusu.
Neyse duruma göre burayı güncellerim ama abartmayın arkadaşlar ben iyiyim. Bir aile krizi var

Aslında Sigrid Sigrid çok doğru noktalara parmak basmış. Kendinizi aile evine gitmek için ikna etmeye çalışıyorsunuz oğlunuzu kullanarak. Bunu farkında olmadan yapıyorsunuz. Anneniz sizi sildim demiş. Biraz mesafe koyun. Ağırlığınızı koyun ki sizi özlesim veya kıymetinizi bilsin. Hiçbirini yapmıyorsa en azından kum torbası olmadığınızı, her aklına estiğinde size esip gürleyemeyeceğini, böyle durumlarda sizden karşılık göreceğini anlasın.

Ben bir anne olarak annenizin size davranışına üzüldüm

Haklısınız, hanımefendicim. sizi insan yerine koyup uzun uzun cevap veren bizlerde kabahat. yoksa insan, çocuğuna dahi aynı şekilde yansıyacak olan kendindeki eksik özsevgi ve özsaygıyı düzeltmek için hekimden neden yardım alsın ki? terapilere dair rotayı belirlemesi gereken psikiyatristler ne işe yarar zaten? size şöyle bir şarlatanlık yaraşırdı herhalde

Kadindaki hal hareketlere bak cocugunu ne hale sokmus. Bir ara benim annem boyle yapiyodu hep agliyodu yok ben ölsem kapiniza gelmem yok kapim kilise kapisi olsun yok bilmem ne.bende bir atti sarteller. Yuru lan dedim yuru kardeslerinin yanina gidecek babanin kapisimi var dedim git bakalim sana kac gun bakiyorlar dedim. Evindesin altinda araban yazligin kişligin canim istedigi an avmlerdesin yuruyen kuyumcu gibi dolasiyosun senide kardeslerinide rezim ederim dedim. Sesini kes birdaha sakin bizi annelikten vurma dedim. Cekmeseydin dedim basinda gitseydin.hersene ayni laflar. Senlemi ugrasacagiz psikolojin bozulsa git tedavi ol dedim. Ama ben o asamaya kolay gelemdim. Hep destek oldum yaninda oldum bir dedigini iki etmezdim. Baktimki duygulariyla kullanmaya basladi actim agzimi yumdum gozumu. Simdi ooo cok mutlu karismiyo bisehe. Ailesiyle arasina mesafe koydu. Sizede ayni seyi tavsiye ederim
Çok sert ama çok gerekliymiş . Malesef bazen böyle çıkışları hak ediyorlar . Kendilerine laf soylettirene dek karşısındaki küçüğü tahrik ediyorlar . Yetişkinlik biraz da kendine laf soyletmeme sanatı galiba ya

Çocuk aramızdakileri bilmiyor ve ona bayram coşkusunu yaşatmak istiyorum ama buraya yazıyorum çünkü emin değilim. Gitmeyi içim almıyor öte yandan söylediğim şeyler var işte.. bayramda küslüğün olmalası, çocuğum, eşime fırsat vermemek vs vs..
Evet bekar olsaydım kesinlikle ama kesinlikle gitmezdim aylarca da bunu böyle sürdürürdüm
Sizin tek derdiniz birilerine laf vermemek. Bir yorumunuzda güçlü olduğunuzu falan yazmışsınız. Kendinizi kandırmayın. Dönüp dolaşıp dibinde biteceğiniz insanların her dediğini yapmaya devam edin o zaman

Haklısınız, hanımefendicim. sizi insan yerine koyup uzun uzun cevap veren bizlerde kabahat. yoksa insan, çocuğuna dahi aynı şekilde yansıyacak olan kendindeki eksik özsevgi ve özsaygıyı düzeltmek için hekimden neden yardım alsın ki? terapilere dair rotayı belirlemesi gereken psikiyatristler ne işe yarar zaten? size şöyle bir şarlatanlık yaraşırdı herhalde

Ben ne izledim böyle. Ahahahahah.

Bir aile krizi yok. Sadece bir döngü tekrarlanıyor. O bayrama gitmeyin. Hep böyle olmuş. Onlar yapacağını yapmış, siz bir yandan oh ne güzel tepki koydum derken bir yandan da içinizde kendinizi suçlamışsınız, öyle ya da böyle yine bitmişsiniz diplerinde. Onlar yaptığının sonucunu hiç görmemiş, yanlarına kâr kalmış, bir de kendilerini haklı görmüşler. O bayrama giderseniz bi dahakinde ilk krizde daha fena şeyler yaşatılacak size. Çocuk bayram görsün bahanesini de bırakın, çocuklar kendilerini ezdiren ebeveynlerine hiç saygı duymuyor.

Sonuç noldu merak ettim bayramda gittiniz mi ne oldu?

Back