Kızlar ben avukatım ve her avukat gibi mesleğimden orda burda yararlanılmaya çalışılmasından muzdarip bir avukatım. Konuyu tam anlatabilmek için bazı detaylara gireceğim. Ben evlendim on yıl oldu anne tarafından kimse benim düğünüme gelmedi diğer kardeşlerimin düğünlerine gidildi takıları takıldı ama benim ne düğünüme gelindi ne de hediyem verildi. Asla işin maddiyatında değilim ama ayrıştırılma kabul edebileceği bir şey değil. Onlara agzimla da söyledim en azından evime gelin hayırlı olsun deyin diye tabii ki vs dediler sonra ne aradılar ne sordular bayağı küs gibi olduk yıllardır da konuşmadık.
Annemin babasının bir işini yapıyorum tabii ki para almadan çoluğumu çocuğumu eşimi bize 5 saatlik uzaklıktaki şehre de götürdüm duruşmaya gittim çocuğuma bir harçlık bile vermedi üstüne bir de bana anneannem her şeyimi eleştirdi teşekkür etmedi neyse dedim yaşlı insanlar. Şimdi o dosyanın keşfi yapılacak aynı gün benim yaşadığım şehirde gerçek kendi müvekkillerimin dosyalarının duruşmaları var bizzat katılmam gereken arabulucu olarak görüşmem var. Yerime başkasını sokamam erteleyemem iptal edemem bunlar için görevi kötüye kullanma suçundan ceza alabilirim. Ben de başka bir avukatı görevlendirdim anneannem ve Büyükbabama keşifte eşlik etmesi için para da verdim ona neler yapılacağını da söyledim. Sonra Büyükbabam aradı durumu ona izah ettim vay efendim biz sana güvendik paran neyse biz de verelim niye bize böyle yaptın parayla alakası yok diyorum benim buradakilere katılmam gerekiyor bizzat katılmam gerekiyor ama keşfe bizzat katılmam gerek yok keşif de yapabileceğim bir şey de yok avukat sizin yanınızda olacak ben onu arayacağım yönlendiricem dedim Hoşuna gitmedi kapattı. Ben üstüne üstlük aradığım taradım açmadı annem aradı bir sürü bağırdı benim babamın işini yapmıyorsan benim çocuğum deyilsin dedi her şey para değil dedi. Hatır işini yapmıyorum ki. Ceza mı alayım istiyorsun dedim. Sonra teyzem aradı beni on yıldır aramayan teyzem bak beni dinle trilyon da kazansan önemli değil büyük babanın keşfine gelmen gerekiyordu dedi. Yani anlayacağınız ben ne onlara yarandım ne yaptığımı görüldü. Bu arada annem de beni evlatlıktan reddetti ölümüne de gitmeyecekmişim. Ne Hissettigimi anlatacak kelime bulamıyorum. Umarım kendimi doğru ifade edebilmişimdir..