Hatır için iş yapıp bir de suçlu olmak

Bikahvebisohbet

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
19 Eylül 2022
209
67
18
40
Kızlar ben avukatım ve her avukat gibi mesleğimden orda burda yararlanılmaya çalışılmasından muzdarip bir avukatım. Konuyu tam anlatabilmek için bazı detaylara gireceğim. Ben evlendim on yıl oldu anne tarafından kimse benim düğünüme gelmedi diğer kardeşlerimin düğünlerine gidildi takıları takıldı ama benim ne düğünüme gelindi ne de hediyem verildi. Asla işin maddiyatında değilim ama ayrıştırılma kabul edebileceği bir şey değil. Onlara agzimla da söyledim en azından evime gelin hayırlı olsun deyin diye tabii ki vs dediler sonra ne aradılar ne sordular bayağı küs gibi olduk yıllardır da konuşmadık.
Annemin babasının bir işini yapıyorum tabii ki para almadan çoluğumu çocuğumu eşimi bize 5 saatlik uzaklıktaki şehre de götürdüm duruşmaya gittim çocuğuma bir harçlık bile vermedi üstüne bir de bana anneannem her şeyimi eleştirdi teşekkür etmedi neyse dedim yaşlı insanlar. Şimdi o dosyanın keşfi yapılacak aynı gün benim yaşadığım şehirde gerçek kendi müvekkillerimin dosyalarının duruşmaları var bizzat katılmam gereken arabulucu olarak görüşmem var. Yerime başkasını sokamam erteleyemem iptal edemem bunlar için görevi kötüye kullanma suçundan ceza alabilirim. Ben de başka bir avukatı görevlendirdim anneannem ve Büyükbabama keşifte eşlik etmesi için para da verdim ona neler yapılacağını da söyledim. Sonra Büyükbabam aradı durumu ona izah ettim vay efendim biz sana güvendik paran neyse biz de verelim niye bize böyle yaptın parayla alakası yok diyorum benim buradakilere katılmam gerekiyor bizzat katılmam gerekiyor ama keşfe bizzat katılmam gerek yok keşif de yapabileceğim bir şey de yok avukat sizin yanınızda olacak ben onu arayacağım yönlendiricem dedim Hoşuna gitmedi kapattı. Ben üstüne üstlük aradığım taradım açmadı annem aradı bir sürü bağırdı benim babamın işini yapmıyorsan benim çocuğum deyilsin dedi her şey para değil dedi. Hatır işini yapmıyorum ki. Ceza mı alayım istiyorsun dedim. Sonra teyzem aradı beni on yıldır aramayan teyzem bak beni dinle trilyon da kazansan önemli değil büyük babanın keşfine gelmen gerekiyordu dedi. Yani anlayacağınız ben ne onlara yarandım ne yaptığımı görüldü. Bu arada annem de beni evlatlıktan reddetti ölümüne de gitmeyecekmişim. Ne Hissettigimi anlatacak kelime bulamıyorum. Umarım kendimi doğru ifade edebilmişimdir..

Çok iyi olmuş. Bu sayede sizi kullanan insanlara kıymetini bildirin. Annenize diyin mesela: düğünüme gelmediklerinde beni böyle savunmamıştın, böyle bir şeyde beni sileceksen sil zaten diye.

Ayrıca yerinizde olsam keşfe kimseyi de yollamam. Kalsınlar el elde baş başta. Terbiyesizler. Bakın burası ince çizgi. Şimdi ipleri ellerine verirseniz sonra kurtulamazsınız. Kendi dosyanıza bakın

Anne tarafı size garezleri var belli dügüne gelmemis. Siz niye hal hatır icin onlara yardımcı olmaya calıstın ki. Bosverin silin cıkar hayatından sosyal medyada anne tarafları komple sil yerinde olsam öyle yapardım. Ne münasebet sana bu sekilde davranabilir yani. Onların öz ailesi olmasan diyecegim de yani bence sen bi dna mi yaptırsan? Annen niye sana böyle davranıyor?

kusura bakmayın ama çok reziller. hiç kendinizi üzmeyin lütfen. siz yerden göğe kadar haklısınız. yine insanmışsınız da şimdiye kadar hatır için yapmışsınız, benim gibi insan lazımdı onlara onların dilinden konuşacak. aşırı sinirlendim sizin adınıza. siz kendi öncelikli işlerinize bakın lütfen. onları da boşverin

Eşime de arayıp saydırmışlar bana da bir sürü.. o kadar canım sıkıldı ki. Annemin attığı mesajı okudum şok oldum. Ki eşimin ailesinin işini de yapıyorum ama onlar ufak da olsa bir şey yapıyorlar ama bizimkiler çok da zengin oldukları halde böyle.. olan oğluma oldu ananesini gidecek diye heyecanlanıyordu ((
Kardeşi anası babası varmış kızının hiç hatrı yokmuş annemde..

“”Seni de kocanı da artık bende dahil kimse rahatsız edemez merak etme benimde hiç hatırım yokmuş ben şoktayım senden ne bekledik ayda yılda Bi işleri düşmüş ve o benim babam ha ona yaptınız ha bana hiç farkı yok Birgün belki anlayacaksınız ama iş işten geçmiş olacak Allaha büyük sözüme tövbe ölsem dahi sizden derman aramam ben korkunç hayal kırıklığı yaşıyorum yıkıldım ben senin annende yok bende sil hiç bir isimede bakma istemiyorum olsemde elini uzatma bana.bende sil aradığımda pişman ettiniz katili kocalı asla birdaha ikinizde aramam aramam merak etmeyin bu bana acı bir tecrübe oldu”

Bu da annemi mesajı kızlar.. sanırım artık bir annem yok. Eşime karşı yine beni mağlup ettiler..

Canim yanlış anlama ama annen biranda böyle olmamıştır.
Eminimki ezelden beri seni ezikleyen bir anne oldu.
Ayrica seni insan yerine koyup, düğününe derneğine gelmeyen insanlar için neden çabalıyorsun?

Kendine olan özsaygin ve sevgin nerde??

Size bu şekilde davranan tüm anne, anneanne, dede vs. Kim varsa whatsapp dan grup kurup hepsini guruba alın içinizden geçen ne varsa yazın, ayarladığınız avukatın ücretine kadar kendinizin cebinden verdiğinizi de mutlaka belirtin sonuç olarak avukat arkadaşınızı dedenizin davasından aldığınızı bu saatten sonra kimseyle işinizin olmadığını yazıp hepsine engeli basın. Zaten hayatınızın en önemli günlerinde bulunmamışlar 10 senedir zahmet edip evinize bile gelmemişler bu saatten sonra varlıkları sadece size zarar olur. Ayrıca utanmadan eşinize ne hakla arayıp laf sayabiliyorlar.

Eşim de öyle demiş. Yıllarca ezdirmişsin eşimi bu noktaya bir günda gelinmedi diye. Onla da tartışmışlar. Zaten çoçukluğumdan aşamadığım yığınla şey var. Ben de anneyim anne olunca annemi anlarım sandım ama tek farkına varabildiğim annemin ihmali ve sevgisizliği oldu

Sizin düğüne neden gelmediler? Eşinizi mi istemiyorlardi, aranızda başka bir sorun mu vardı? Ben olsam böyle insanlara yardımcı olmazdım. Yardımcı olmayı geçtim baştan telefonları bile açmazdım.

Yine de konudan bağımsız, birinin işini aldıysam ücretsiz de olsa başında dururum başkasını görevlendirmek hoş gelmedi bana da. Zaten yaşlılar yani ne laf anlarlar ne hak verirler, tanımadıkları kişiyi görünce güven sorunu yaşamışlar. Ama dediğim gibi bu konudan bağımsız son yorumum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…