Hatır için iş yapıp bir de suçlu olmak

Bu sizin için bir dönüm noktası ve ayağınıza gelmiş bir fırsat. Eşinizin de karşısında dik durun. Bana saygısızlık eden aileme gitmeyeceğim deyin. O da kendine alsın mesajı.

Bu bayramda giderseniz bu döngüyü kıramazsınız. Onlar yapar siz üzülür yine yine saygısızlık yapacaklarını bile bile gidersiniz.

Ayrıca giderseniz davanın kaybedilmesi sizin üzerinize kalacak.
Uzun süre ailenize ambargo koymanız, saygısızlık ederlerse çekmeyeceğinizi ortaya koymanız gereken noktadasınız ama siz gitsem mi diyorsunuz
Oğlunuza açıklama yapmak zorunda değilsiniz. Bu bayram gidemeyeceğiz gitmek istediğin bir yer var mı diye sorun. Aile içinde güzel bir bayram geçirin ve kaderinize dur deyin lütfen

Vallahi mesajlarinizi okudukca bana kal geldi. Kazandiginiz davalar Allah tarafindan heralde. Dişli bir avukat gibi davranmiyorsunuz
Mesleğimde çok başarılıyımdır şükür. Avukatlıkla bunun hiç ilgisi yok. Okumamayı deneyin, iyi gelir belki.

Kafalarinda yalan yanlis kurup birbirlerini gazlamislar. Ben avukat kuzeninize ve annenize şaşırdım. Avukat bilmiyormuş gibi yapıyor. Annenizin De önce sizi düşünmesi lazım. Ceza alırsanız ne olacak.

Kendimi
Kimseye
Kullandırtmam
O kadar emek verip avukat olmuşsunuz düğününüze hayırlı olsun demeye gelmemişler
İşleri düştü bedavaya avukat buldular bi de eleştirip paran neyse verelim gibi düşük tabirler mi kullanıyorlar
Valla ne annemin hatrı ne ananemin dedemin derim beni gram ilgilendirmez
O zaman gidip parayla avukat bulsunlar

Kafalarinda yalan yanlis kurup birbirlerini gazlamislar. Ben avukat kuzeninize ve annenize şaşırdım. Avukat bilmiyormuş gibi yapıyor. Annenizin De önce sizi düşünmesi lazım. Ceza alırsanız ne olacak.
Aynen öyle oldu, ne kadar doğru bir yarden yaklaştınız.
Sanırım ceza alsam kahraman olacaktım gözlerinde.

Şu son tabloda üzülerek ve sizin de affınıza sığınarak söylüyorum ki kendinize değer vermiyor ve saygı duymuyorsunuz. Belli ki küçük yaşlarda beri bunu kendinizde tesis etmeniz için desteklemesi gereken anneniz ya yetersiz kalmış ya da kasti olarak bunu uygulamış.
Ama bu bayram "anneannesini özlemiş" gibi bahanelerin ardına sığınarak çocuğunuzun anneniz ve diğer aile bireyleri ile görüşmesi için önayak olmayın. olacakları pratik etmiş biri olarak ne ile karşılaşacağınızı söyleyeyim: aile içinde annenizden kaynaklanan size karşı bir değer ve saygı eksikliği zaten varken sizin özsaygı ve özdeğer inşasında da eksik kalmanız ailede tek bir bireyin dahi değer vermiyor ve saygı duymuyor olma ihtimalini güçlendirdi. Çocuğunuz için üzülerek söyleyeceğim. değersiz olandan doğan, değersiz oluyor. Anneniz size ne kadar değer veriyorsa çocuğunuz da daha fazlasını ondan göremeyecek.
Çocuğunuzu uzak tutun bari ki kendine değer veren ve saygı duyan bir birey olarak yetişsin. Benim bunu kendimde inşa etmem bir ömür aldı.
Çocuğunuz benim gibi zor bir karakter çıkarsa sizden bütün bu olanların tek tek hesabını zamanı geldiğinde sorar ve tüm ailenin de makatından kan alır.
Ve lütfen bir psikiyatrist ile görüşmeye başlayın. Kendi iyiliğiniz için.

Olayı ilk yazdıgımda çok mantıklı yorumlar vardı iki gündür nerelere geldi konu. Psikiyatra nasıl bağladınız hayret doğrusu.
Neyse duruma göre burayı güncellerim ama abartmayın arkadaşlar ben iyiyim. Bir aile krizi var

Aslında Sigrid çok doğru noktalara parmak basmış. Kendinizi aile evine gitmek için ikna etmeye çalışıyorsunuz oğlunuzu kullanarak. Bunu farkında olmadan yapıyorsunuz. Anneniz sizi sildim demiş. Biraz mesafe koyun. Ağırlığınızı koyun ki sizi özlesim veya kıymetinizi bilsin. Hiçbirini yapmıyorsa en azından kum torbası olmadığınızı, her aklına estiğinde size esip gürleyemeyeceğini, böyle durumlarda sizden karşılık göreceğini anlasın.

Ben bir anne olarak annenizin size davranışına üzüldüm

Haklısınız, hanımefendicim. sizi insan yerine koyup uzun uzun cevap veren bizlerde kabahat. yoksa insan, çocuğuna dahi aynı şekilde yansıyacak olan kendindeki eksik özsevgi ve özsaygıyı düzeltmek için hekimden neden yardım alsın ki? terapilere dair rotayı belirlemesi gereken psikiyatristler ne işe yarar zaten? size şöyle bir şarlatanlık yaraşırdı herhalde

Çok sert ama çok gerekliymiş . Malesef bazen böyle çıkışları hak ediyorlar . Kendilerine laf soylettirene dek karşısındaki küçüğü tahrik ediyorlar . Yetişkinlik biraz da kendine laf soyletmeme sanatı galiba ya

Sizin tek derdiniz birilerine laf vermemek. Bir yorumunuzda güçlü olduğunuzu falan yazmışsınız. Kendinizi kandırmayın. Dönüp dolaşıp dibinde biteceğiniz insanların her dediğini yapmaya devam edin o zaman

Ben ne izledim böyle. Ahahahahah.

Bir aile krizi yok. Sadece bir döngü tekrarlanıyor. O bayrama gitmeyin. Hep böyle olmuş. Onlar yapacağını yapmış, siz bir yandan oh ne güzel tepki koydum derken bir yandan da içinizde kendinizi suçlamışsınız, öyle ya da böyle yine bitmişsiniz diplerinde. Onlar yaptığının sonucunu hiç görmemiş, yanlarına kâr kalmış, bir de kendilerini haklı görmüşler. O bayrama giderseniz bi dahakinde ilk krizde daha fena şeyler yaşatılacak size. Çocuk bayram görsün bahanesini de bırakın, çocuklar kendilerini ezdiren ebeveynlerine hiç saygı duymuyor.

Sonuç noldu merak ettim bayramda gittiniz mi ne oldu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…