Hatalı mıyım?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Katılıyorum.
Olay çıkarsa çıkar, siz mi çıkarıyorsunuz.
Benimki de bak biz boşanmalık oluruz aramızda kalsın diye diye atıyordu yalanları, anında yetiştiriyordum her şeyi.
Millet yalan söyleyecek de ben mi toplayacağım peşlerini, hem de benim hayatımı merkez alan yalanlara mı göz yumacağım.
Mesajı kendinize saklamak onu korumak olur.

Daha önceden de yazdım, korktuğumdan değil. Evleneceğim için kavgalı, soğuk rüzgarlar esen, masalarda ayrı ayrı oturtulan düzenler olan bir düğün istemiyorum. Elti hanım olay çıkaracaksa uzak dursun, düğünüme de gelmesin hiçbir şeyime gelmesin. Ama nişanlımı, onun annesini ve babasını rahat bıraksın. Kendi düğünü güllük gülistanlık geçmiş, bana neden eziyet çektiriyor, olay çıkartıyor? Ben daha da büyüsün istemiyorum işler, kaldıramıyorum böyle şeyleri.

İnanma dediği kişi de nişanlım yani, sen kimsin de sana inanayım yahu? Kocası görmemişmiş de unutmuşmuş da... Kocasının ailesine "üçüncü kişiler" diyor, rezalet.
Asıl 3. 5. Kişi varsa o da kendisi. Eş ailesi ve senin ailen 1.dereceden akrabadır. Üstelik nişanlın bide bu konuları sana anlatan,her ne kadar kv anlatsa da o da tastiklemiş. Aferim nişanlın tavrını ve tutumunu çok beğendim. Sakın küsmeyelim, barış, konuş gibi gereksiz kahramanlık yapma(temsili söylüyorum) hazır ekmeğine yağ sürmüş eltin, sende afiyetle ye valla. Keşke senin gibi bende nişanlıyken anlasaydım benimkini de arama mesafemi başta koysaydım.

Eltiniz ve kv sonuçta bir paket değil birini alınca diğerini almak zorunda değilsiniz ki özür dileyesiniz.. yapmayın yüz vermeyin. Yanlız nişanlınızı çoook takdir ettim sizin arkanızda durmayı bilmiş:super:

Çekiniyorum evet ama korktuğumdan değil. Yani burada herkes beni bu konuda eleştiriyor, az dişli ol, az üstüne saldır falan diye de bu işleri daha iyi bir konuma sürüklemeyecek. Bu mesajı nişanlıma direkt ekran görüntüsü atıp o eltinin üzerine saldırtabilirim; babaanneme ağlayıp bütün ailenin zılgıt yemesine neden olabilirim ya da direkt kendim karşı atağa geçebilirim. Buna gerek var mı yani, zaten ortalığı yeterince bulandıran bir insan var ve ben evleneceğim yahu. O kadının düğünü mutlu mesut geçmiş, benimki niye kavga gürültü içinde geçsin? Kavga çıkaracaksa def olsun gitsin, benden uzak dursun.
İyi de olayı sen mi çıkarttın ki şimdi öyle yaparım böyle yaparım ama ne gerek var diyorsun? Yapman gereken kadının mesajını nişanlına göstermen. Ha sonra eltinle kavga ederler düğüne gelmezler bilemem belki daha iyi olur bu olayı kapatsan bile düğünde olay çıkartmayacağı ne malum? Yani kalk kadını döv ya da babaannen onları arayıp kavga etsin demiyorum fark ettiysen. Sende aman ağzımızın tadı düğün öncesi bozulmasın düşüncesi var ama dediğim gibi kadın sessiz kalmandan yüz bulur demedi deme! Düğün yakın bir tarihte mi olacak bu arada?

Tabi canım, okurken anlaşılıyor. Mesela "Benim gösterdiğim olgunluğu gösteremedi" falan, burnunu yerden almaz bu. Kendini haksız görmüyor ki, beni kandırmaya çalışıyor sadece. O lafları da söylediğine eminim, "Ben ...nda geziyorsun demedim başında geziyorsun dedim yani başının üstünde yeri var anlamında dedim" falan tarzı kıvırtmaya çalışacak aklınca. Cevap vereyim madem sen öyle diyorsan ama ne diyeceğimi bilemedim.

Biraz zeki olsa nişanlımın yalan söylediği üzerinden yürümez zaten ehehe.

Evet ona bir açıklama yok, kocası toplantıdayken kendisi de otomatik olarak toplantıda sayılıyor zaar. :)

Bunu güzelce düşünelim, hep beraber. Acele etme, yarın da senin.

Tek tek onun sana geliş yollarını kibar ve fakat dozunda sert kapatacak mesajı daha konuna gelen yorumlarla, bakışlarla düzenleriz. Eksik bırakmayalım.

Asıl 3. 5. Kişi varsa o da kendisi. Eş ailesi ve senin ailen 1.dereceden akrabadır. Üstelik nişanlın bide bu konuları sana anlatan,her ne kadar kv anlatsa da o da tastiklemiş. Aferim nişanlın tavrını ve tutumunu çok beğendim. Sakın küsmeyelim, barış, konuş gibi gereksiz kahramanlık yapma(temsili söylüyorum) hazır ekmeğine yağ sürmüş eltin, sende afiyetle ye valla. Keşke senin gibi bende nişanlıyken anlasaydım benimkini de arama mesafemi başta koysaydım.

Yani burada eleştiri yiyorum saldır, üzerine yürü falan diye de yani düğünüm neden kavgalı gürültülü geçsin ya? Ben zaten böyle şeyleri genel olarak sevmeyen bir insanım, bana da yazık değil mi? Kendi düğününde herkes eğlenmiş, gülmüş. Ben de karıştırsam belki benim düğünümde aileler ayrı oturacak, konuşmayacak, soğuk rüzgarlar esecek. İstemiyorum daha da ortalığı bulandırmak.

Aklıma geldi aslında ama daha büyük olay çıkmasın. Yav bu kadın yüzünden yuvam yıkılacak.
Yahu niye yikilsin , bari sen deme bunu astoriacim , sakin kendini ezdirme , o kadin o mesaji atarken senin bunu nisanlina soyleyecegini bilmiyor muydu?
Eger soylemeyecegini dusunduyse de seni cok ezik , pasif ve sessiz gormus lutfen boyle bir insan olma

İyi de olayı sen mi çıkarttın ki şimdi öyle yaparım böyle yaparım ama ne gerek var diyorsun? Yapman gereken kadının mesajını nişanlına göstermen. Ha sonra eltinle kavga ederler düğüne gelmezler bilemem belki daha iyi olur bu olayı kapatsan bile düğünde olay çıkartmayacağı ne malum? Yani kalk kadını döv ya da babaannen onları arayıp kavga etsin demiyorum fark ettiysen. Sende aman ağzımızın tadı düğün öncesi bozulmasın düşüncesi var ama dediğim gibi kadın sessiz kalmandan yüz bulur demedi deme! Düğün yakın bir tarihte mi olacak bu arada?

Hayatım, daha da olay çıkmasını, ortalığın bulanmasını, herkesin birbirine düşmesini istemiyorum. Ben şunu yapın bunu edin demesem bile bu mesajı gördükleri an insanlar bu mesajla taraf tutmak zorunda hissedecekler, belki ara bulmaya kalkışacaklar, herkes birbirine girecek. Daha mı iyi olacak? Olmayacak, bunu hepiniz biliyorsunuz.

Bunu güzelce düşünelim, hep beraber. Acele etme, yarın da senin.

Tek tek onun sana geliş yollarını kibar ve fakat dozunda sert kapatacak mesajı daha konuna gelen yorumlarla, bakışlarla düzenleriz. Eksik bırakmayalım.

Mesajı nişanlıma göstermeli miyim, sen ne düşünüyorsun? Ben düğün öncesi herkes birbirine düşsün ve mutsuz bir düğünüm olsun istemiyorum Gangsta, beni anlıyorsun değil mi?

Çekiniyorum evet ama korktuğumdan değil. Yani burada herkes beni bu konuda eleştiriyor, az dişli ol, az üstüne saldır falan diye de bu işleri daha iyi bir konuma sürüklemeyecek. Bu mesajı nişanlıma direkt ekran görüntüsü atıp o eltinin üzerine saldırtabilirim; babaanneme ağlayıp bütün ailenin zılgıt yemesine neden olabilirim ya da direkt kendim karşı atağa geçebilirim. Buna gerek var mı yani, zaten ortalığı yeterince bulandıran bir insan var ve ben evleneceğim yahu. O kadının düğünü mutlu mesut geçmiş, benimki niye kavga gürültü içinde geçsin? Kavga çıkaracaksa def olsun gitsin, benden uzak dursun.

Hahsjsjsjjss :D
Astoria saçmalama lütfen tabikide nişanlına bu mesajı göster. Bak bunu bilmesi önemli. Ondan habersiz bi adım atma. Bak zamanında bu tarz konuları sakladığım için eşim sonrasında bana inanmak da zorluk çekti. Kendimi ifade etmem uzun zaman aldı. Çünkü o hep anlatıyormuş, bende hipnozlu gibiydim, salaktım belki de aman aile birliği, aman vırt, aman zırt diye kendimi paralamışım.düğününde hiç bişey yapamaz merak etme, giyinir süslenir gelir, bide halay başı olur zılgıt çeker. Ben değil, tecrübem konuşuyor

Yahu niye yikilsin , bari sen deme bunu astoriacim , sakin kendini ezdirme , o kadin o mesaji atarken senin bunu nisanlina soyleyecegini bilmiyor muydu?
Eger soylemeyecegini dusunduyse de seni cok ezik , pasif ve sessiz gormus lutfen boyle bir insan olma

Belki de tahmin edip olay çıkacağını bildiği için yazdı bunu. Yani normal zekada hiçbir insan bunu yazamaz yahu, demez mi bu kız nişanlısına söyler diye?

Astoria saçmalama lütfen tabikide nişanlına bu mesajı göster. Bak bunu bilmesi önemli. Ondan habersiz bi adım atma. Bak zamanında bu tarz konuları sakladığım için eşim sonrasında bana inanmak da zorluk çekti. Kendimi ifade etmem uzun zaman aldı. Çünkü o hep anlatıyormuş, bende hipnozlu gibiydim, salaktım belki de aman aile birliği, aman vırt, aman zırt diye kendimi paralamışım.düğününde hiç bişey yapamaz merak etme, giyinir süslenir gelir, bide halay başı olur zılgıt çeker. Ben değil, tecrübem konuşuyor

Ya olan bana olacak ama yine, ben mutsuz olacağım. Ben sevmiyorum böyle işleri, aklım da ermiyor zaten.

Daha önceden de yazdım, korktuğumdan değil. Evleneceğim için kavgalı, soğuk rüzgarlar esen, masalarda ayrı ayrı oturtulan düzenler olan bir düğün istemiyorum. Elti hanım olay çıkaracaksa uzak dursun, düğünüme de gelmesin hiçbir şeyime gelmesin. Ama nişanlımı, onun annesini ve babasını rahat bıraksın. Kendi düğünü güllük gülistanlık geçmiş, bana neden eziyet çektiriyor, olay çıkartıyor? Ben daha da büyüsün istemiyorum işler, kaldıramıyorum böyle şeyleri.

Bak burada senden yasca buyuk , daha deneyimli onlarca kadin sana kendini ezdirme diyor , kendi hayatlarindan ornekler veriyor
Esas sen sessiz kalirsan olay buyur cunku elti nasil olsa meydan bos deyip daha cok saldirir
Su anda bunu goremiyorsun ancak hepimiz tecrubemizle yaziyoruz sana , atasozu bile var yilanin basini kucukken ezeceksin
Simdiden ezmen lazim ki dugunde dut yemis bulbul gibi otursun yerinde
Su anda dis gostermezsen esas dugunde buyuk olay cikaracak

En sevdigim atasozunu de ekliyim
Deli deliyi gorunce degnegini saklarmis

Hayatım, daha da olay çıkmasını, ortalığın bulanmasını, herkesin birbirine düşmesini istemiyorum. Ben şunu yapın bunu edin demesem bile bu mesajı gördükleri an insanlar bu mesajla taraf tutmak zorunda hissedecekler, belki ara bulmaya kalkışacaklar, herkes birbirine girecek. Daha mı iyi olacak? Olmayacak, bunu hepiniz biliyorsunuz.
Peki Astoria sen ılımlı olmaya devam et o kadın bunu kullanacak emin ol.
Sen diş çıkarır evlendikten sonra arayı açar mısın bilemem ama kadının sazı eline aldı mı seni iyiden iyiye çıldırtacağı belli.
Sen de unutma burdaki kadınlar da iyiliğini düşünüyor daha da kötü durumda kalman için alakasız önerilerde bulunmuyor...

Bak burada senden yasca buyuk , daha deneyimli onlarca kadin sana kendini ezdirme diyor , kendi hayatlarindan ornekler veriyor
Esas sen sessiz kalirsan olay buyur cunku elti nasil olsa meydan bos deyip daha cok saldirir
Su anda bunu goremiyorsun ancak hepimiz tecrubemizle yaziyoruz sana , atasozu bile var yilanin basini kucukken ezeceksin
Simdiden ezmen lazim ki dugunde dut yemis bulbul gibi otursun yerinde
Su anda dis gostermezsen esas dugunde buyuk olay cikaracak

En sevdigim atasozunu de ekliyim
Deli deliyi gorunce degnegini saklarmis

Peki Astoria sen ılımlı olmaya devam et o kadın bunu kullanacak emin ol.
Sen diş çıkarır evlendikten sonra arayı açar mısın bilemem ama kadının sazı eline aldı mı seni iyiden iyiye çıldırtacağı belli.
Sen de unutma burdaki kadınlar da iyiliğini düşünüyor daha da kötü durumda kalman için alakasız önerilerde bulunmuyor...

Tamam peki ne yapayım o zaman ben? Geri mesaj atmadan direkt bu mesajı nişanlıma mı göstereyim?

Merhaba herkese, umarım mutlu bir hafta geçiriyorsunuzdur.

Nişanlılık döneminde birisi olarak yine saçmasapan olayların olduğu bir süreçten geçiyorum. Bu saate kadar telefonda konuştum ve her kafadan bir ses çıkmasından başım ağrıdı artık. Sizin de bir fikrinizi almak istedim. Eski konularımı okuyanlar bilirler, konu nişanlımın ailesiyle tanıştığımdan beri benden sebepsiz bir şekilde hoşlanmayan, net bir kavgamızın olmadığı ancak aramızda bir "soğuk savaşın" olduğu (şu an pek soğuk sayılmaz ya) eltimle ilgili.

Ben ailemden ayrı bir şehirde kardeşimle birlikte yaşıyorum. Annemler de bana ziyarete geldiler, normalde sıklıkla gelip gitmezler. Bir süre daha bende kalacaklar. Bu arada annemlerden kastım annem ve babaannem, babam yok her zamanki gibi yurt dışında, neyse. Sağ olsunlar kayınvalidemler annemler gelince bizi yemeğe davet ettiler. Eltim tatildeydi o sırada, yemeğe katılmamıştı. Babaannem de bizim de onları yemeğe almamız lazım deyince ben de onları yemeğe çağırdım ama eltimi özel olarak aramadım yani, zaten normalde de pek hazzetmiyorum. Aklıma gelseydi arardım aslında ama kayınvalidemlerle olan yemekte olmadığından mıdır nedir, aklımdan çıkmış. Eltim tatilden dönmüş (gittiğinden dahi haberim sonradan oldu, döndüğünden hiç yok), kayınvalideme mi gelmek istemişler benim yemeğe alacağım gün nedir, kayınvalidem de "Biz Astoria'lara yemeğe gidiyoruz o gün" demiş. Tamam beni normalde de pek sevmediğini biliyordum ama kıyametleri koparmış eltim. Yok beni niye davet etmedi de bak işte görüyor musun beni ne kadar sevmiyor da benden nefret ediyor da... Astoria'ya giden benim yüzümü görmesin'e kadar vardırmış. O kadar üzüldüm ki... Kayınvalidem anlattı bir de bunları bana keşke anlatmasaydı. Nişanlım da olaya dahil olmuş, "Sen Astoria hakkında nasıl böyle konuşabilirsin, onunla kendini kıyaslayacaksan sen git bu aileden" demiş o da, olaylar olmuş bir sürü. Kayınvalidem anlatınca gittim nişanlıma sordum inanamadığım için, o da böyle olduğunu söyledi. Yemek daveti iptal oldu haliyle, yani aslında onlar gelmek istediler de ben kabul etmedim böyle olunca. İçimden gelmedi. Eltimi aradım açmadı, eşini aradım o da meşgule attı geri dönmedi.

Ya kızlar, çok üzgünüm. Çok bozuldum. Hadi ben yemeğe davet etmemiş olayım, bu kadar nefret edeceğin, "Astoria'ya giden benim yüzümü görmesin" dedirtecek kadar ne yapmış olabilirim sana ben? Yine de aradım, vallahi özür de dileyecektim. Mesaj falan atayım mı sabah durumu açıklayan bir şekilde, ne yapayım? Başım ağrıyor artık. Babaannem de ayrı sinirlendi evde, "Arayacağım ben konuşacağım" dedi, karışmasın diye onu zor zapt ettim. Annem deseniz ne oldu anlamadı bile. Kardeşim deseniz ayrı sinirli. Ya ben ne yapacağım böyle, bu kadın evlendiğimde beni çok yıpratacak buna eminim artık.

Okuduğunuz için teşekkür ederim.
Tövbe estağfurullah...Sen her kvyi çağırdığında eltinide mi çağırmak zorundasın da bu ne hadsizlik tabiki de haklısın asla yüz verme ne özrü yani

Tamam peki ne yapayım o zaman ben? Geri mesaj atmadan direkt bu mesajı nişanlıma mı göstereyim?
Aynen yazma bir şey sadece nişanlına göster. Ben öyle yapardım ama baaaak baaaak bu bana ne yazmış böyleeee yaaa gibi değil dün aradım onları biliyorsun böyle mesaj gelmiş ama ben anlamadım neden böyle yaptı tarzı daha yumuşak konuş. Doldurma çocuğu yani ama doğruyu görsün. Nişanlının da sinirlenmemesi gerek yani nasıl desem bu kadının mesajındaki pervasız tavırla hareket edip onu alt etmeniz lazım ki kavga gürültü olmadan düğünde soğuk rüzgarlar esmeden olayı kapatın o da haddini bilsin.

Ya olan bana olacak ama yine, ben mutsuz olacağım. Ben sevmiyorum böyle işleri, aklım da ermiyor zaten.
Bak sana bursa başından geçenler fikir veriyor. Göster o mesajı nişanlına bilsin ve deki düğün öncesi olay çıkmasın ama sen bil böyle bi konu var de. Benim eşim bana o kadar kızdıki ben seni savunamadım bile çünkü seni savunabileceğim bi bilgim yoktu, bama başta anlatsaydın dedi. Sonradan iftara attığım bile düşünüldü kendimi aklamak için yaptığım. Göster lütfen mesajı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X