Hatalı mıyım?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Danışan olarak almaktan bahsetmiyorum elbette bunun etik olmadığını biliyorum.
İlişki ve iletişim sırasında sorun ortaya çıktığında mesleki bilgimizle yaklaşmak zorunda değiliz demek istedim.
Psikoloji eğitimim var diye ve bu kişi akraba diye ben onun kişiliğini,alt yapısındaki sorunları analiz etmek ve onun kaprisini,tribini çekmek zorunda değilim.
İnsan psikolojisinden anlıyorum diye alttan almak durumunda hiç değilim.

Kesinlikle. Bir de kendine psikoterapi yaparmış gibi yaklaşmakla objektif bir sonuca ulaşamazsın. Öyle olsaydı bütün psikologlar, psikoterapistler kendine psikoterapi yapar ve farkındalığa ulaşırlardı. Psikoterapistler de kendi psikoterapilerine gidiyorlar, yani senin hayatına dıştan bakan bir gözün olması zaten seni farkındalığa ulaştıran. Kendime ne söylemek isterdim ya da kendime ne tavsiye verirdim gibi basit bir sorudan öte. Kendim de psikoterapist olduğum için kendi psikoterapime gidiyorum zaten.

En basiti şurada açtığım konuyu ele alalım. Burada ne dedim başta, özür dilesem mi, hatalı mıyım? Bir sürü insan cevap yazdı ve farklı bir gözle bakmamı, ele almamı sağladı. Psikoterapi de böyle bir şeydir, kendi kendine bunun farkındalığına ulaşabiliyor olsan zaten bu hizmete gerek kalmazdı. O yüzden hanımefendinin sorusu beni pek bir yere ulaştırmadı, evet güzel bir soru ama sorulması gereken kişi ben değilim.

Açıkçası eltini çağırmak zorunda değilsin kısmına katılamadım. Evin diğer oğlundan bahsediyoruz farkındaysanız. Bu zamana kadar kavga tartışma da yok sonuçta aranızda. Bu işlerin adabı böyle bana göre, kvlerden ayrı tutulmaz eltiyle kocası. Ama haberim yoktu geldiklerinden diyorsan bunu kv söylesen iyi olurdu.

Niye ki

Evin diğer oğlunun ayrı evi var yani Kv ile oturan evin oğlu değil ki

Kırk yıl düşünsem çağırmak aklıma gelmez

Yok turuncu, onlar gelmeyi çok istediler yalan yok. Ben içimden gelmiyor anne, zorlamayın nolur başka zaman inşallah dedim. Hem moralim bozuktu hem de masada kimse eğlenmeyecekti biliyorum, herkes eltimi konuşacaktı iyice gereceklerdi beni. Ama bizimkiler gitmeden yemeğe almayı düşünüyorum tabi ki.

Nişanlım zaten benden daha sert tepki gösteriyor, benim çok bir şey yapmama gerek kalmadı. Annemi ayrı, babaannemi ayrı arayıp o kadın adına özür diledi. Kayınvalidem, kayınbabam arayıp defalarca özür dilediler.

Ben de kayınvalidemi kötü niyetli görmüyorum, sadece biraz boşboğaz. Bir de psikoloğum diye bana default olarak dert dinleme özelliği yüklendiğini sanıyor :KK70:

Yüzsüz yüzsüz gelecek mi bir de düğüne bu ya o kadar lafları edip edip. Nişanlım çağırmaz ben istesem de.

Hiçbir fikrim yok, ilk tanıştığımızda sıcak davranmıştı ama orada bile gereksiz bir sıcaktı tatile gidelim beraber falan. İlk günden uyuz bence bana.

Onun kocası çok mal ve montofon bir insan. Suratına söv, hiçbir laf etmez sana.

Bence daha fazla üzülme bununla ilgili..
Olan olmuş ve bence iyi olmuş.
Kadın şimdiden çıkmış hayatından.
Daha kritik zamanlar, ister istemez gerginlikler oluyor evlilik zamanlarında.
Onlara da denk gelebilirdi bu cirkefligi.
Şimdi her şeyden uzakta kalacak, senin de kafan rahat olsun.
Çok gerekliyse, sevgilin sadece abisini düğüne çağırır.
O da kendi bilir, gelir mi gelmez mi.

Ve en baştan bu beraber tatil ısrarından belliydi ariza olduğu.
Iyiki çok yüz göz olmadınız.

Açıkçası eltini çağırmak zorunda değilsin kısmına katılamadım. Evin diğer oğlundan bahsediyoruz farkındaysanız. Bu zamana kadar kavga tartışma da yok sonuçta aranızda. Bu işlerin adabı böyle bana göre, kvlerden ayrı tutulmaz eltiyle kocası. Ama haberim yoktu geldiklerinden diyorsan bunu kv söylesen iyi olurdu.

Söylememe gerek yoktu ki, biliyordu haberim olmadığını. Kayınvalidemler bizi yemeğe aldığında 1haftadır tatilde olduğunu söylediler, döndüğünden de haberim yoktu. Zaten konuşmuyoruz ki biz öyle, ben gittim ben döndüm diye. Tatile gittiğinden haberim yoktu, döndüğünden nasıl olabilir ki? Kayınvalidem döndüler diye haber verebilirdi belki.

Astoria konunda sürekli elti , kayınvalide sözcükleri geçmeye başlamış.Bunları bu kadar dert etme , sen dert ettikçe onlar sana bu şekilde muamele eder.Kayınvaliden de doğru davranmıyor.Gelip sana anlatması çok abes.Hoş da değil.Nişanlınla bir olun gerisi boş.Herkes el oluyor evlenince kapının dışında kalıyor.Hayatın gerçeği , zamanla herkes kabul eder.Eltinin yaptığının sebebi de kıskançlık.Fazla anlam yüklemeye gerek yok.Kocası da meşgule almış.Hoş şeyler değil bunlar ya.Sen kendine ve nişanlına odaklan.

Bugün aramış iki kez, duymamışım. Geri de dönmedim. Ne diyecekti bilmiyorum. Evet o sözcükler çok geçiyor ama sorun çıkartan o/onlar, ben ne yapabilirim ki? :)

Bence daha fazla üzülme bununla ilgili..
Olan olmuş ve bence iyi olmuş.
Kadın şimdiden çıkmış hayatından.
Daha kritik zamanlar, ister istemez gerginlikler oluyor evlilik zamanlarında.
Onlara da denk gelebilirdi bu cirkefligi.
Şimdi her şeyden uzakta kalacak, senin de kafan rahat olsun.
Çok gerekliyse, sevgilin sadece abisini düğüne çağırır.
O da kendi bilir, gelir mi gelmez mi.

Ve en baştan bu beraber tatil ısrarından belliydi ariza olduğu.
Iyiki çok yüz göz olmadınız.

Aynen katılıyorum son iki cümlene. Ben abisiyle kötü olmaması gerektiğini söylüyorum, diğeriyle de olmasaydı keşke ama o istedi böyle olmasını. Abisi de bir görsen ya, hep morfin altındaymış gibi. Hiçbir laf etmiyor ortamlarda falan da toplasan 10 kelime anca konuşuyor.

Firsat bu firsat uzak kal iste.
Bu da bahanen olsun
Hala ozur dileme pesindesin, allahtan belani mi istiyorsun?

Firsat bu firsat uzak kal iste.
Bu da bahanen olsun
Hala ozur dileme pesindesin, allahtan belani mi istiyorsun?

Düğün arefesi kötü olmasın kimse diye ya, ona bayıldığımdan değil. Güzel bir düğünüm olsun istiyorum, kavgalı, buz gibi rüzgarların estiği değil. Hoş sonradan bir sürü hakaret ettiğini öğrendim, bilseydim özür dilemeyi aklımdan bile geçirmezdim. Şimdi arıyor beni, bu sefer de ben açmıyorum. Ne halleri varsa görsünler.

Düğün arefesi kötü olmasın kimse diye ya, ona bayıldığımdan değil. Güzel bir düğünüm olsun istiyorum, kavgalı, buz gibi rüzgarların estiği değil. Hoş sonradan bir sürü hakaret ettiğini öğrendim, bilseydim özür dilemeyi aklımdan bile geçirmezdim. Şimdi arıyor beni, bu sefer de ben açmıyorum. Ne halleri varsa görsünler.
Bence inceldigi yerden kopsun. Senin hatan olan bir olay degil ki... bizim orada 'yuz verdik ayiya,geldi s.çti haliya' derler. Siz yakin oldugunuz sürece bu olaylar artarak devam eder.
Yerinizde olsam nisanlima ve onun ailesine bu olayin beni cok kırdığını ve yanimda bir daha konuyu acmamalarini rica ederdim .
Eger inatla hala bana laf tasiyorlarsa (sana soyle dedi. Sana hakaret etti) gibi,onlarin da notunu verirdim.
Ayrica sizin olay "aman ali riza bey tatsizlik olmasin" i gecmis coktan. Bu saatten sonra ne yalan yere yuzune gül, ne bir yere davet et. Bayramdan bayrama,bebekten bebege bir ilişkiniz olsun iste ne guzel

İkili ilişkilerinizi sürekli bir terapi havasında yaşamak değil kastettiğim. Psikolog olmak kimseyi alttan almak anlamına gelmiyor ama insan davranışlarını anlamak bakımından mesleğiniz dışındaki insanlardan daha farklı bir bakış açısına sahip olduğunuzu düşünüyorum sadece. Bir sorun yaşamış ve burada onlarca yorum aldı. Ben de farklı bir yerden bakıyorum ve benim şahsımla alakalı olmayan , karşımdaki kişinin kıskançlığı yüzünden başedemediği bir durumla alakalı negatif ya da pozitif yeni bir davranış biçimi geliştirmezdim diyorum. Bu durumla başetmesini öğrenmek zorunda olan elti ,ben sadece olanı anlatır geri kalanı eltimin kendi içinde halletmesini beklerdim ve ona kızarak yok sayarak ya da düşman gibi görüp düğünüme çağırmayarak durumu kötüleştirmezdim demek istiyorum. Olanların astoria ile ilgisi yok çünkü. Elti ve problem çözmeyi bilemeyen bir ailenin küçük bir meseleyi kaosa çevirme hikayesi bu.
Danışan olarak almaktan bahsetmiyorum elbette bunun etik olmadığını biliyorum.
İlişki ve iletişim sırasında sorun ortaya çıktığında mesleki bilgimizle yaklaşmak zorunda değiliz demek istedim.
Psikoloji eğitimim var diye ve bu kişi akraba diye ben onun kişiliğini,alt yapısındaki sorunları analiz etmek ve onun kaprisini,tribini çekmek zorunda değilim.
İnsan psikolojisinden anlıyorum diye alttan almak durumunda hiç değilim.

Söylememe gerek yoktu ki, biliyordu haberim olmadığını. Kayınvalidemler bizi yemeğe aldığında 1haftadır tatilde olduğunu söylediler, döndüğünden de haberim yoktu. Zaten konuşmuyoruz ki biz öyle, ben gittim ben döndüm diye. Tatile gittiğinden haberim yoktu, döndüğünden nasıl olabilir ki? Kayınvalidem döndüler diye haber verebilirdi belki.

Bugün aramış iki kez, duymamışım. Geri de dönmedim. Ne diyecekti bilmiyorum. Evet o sözcükler çok geçiyor ama sorun çıkartan o/onlar, ben ne yapabilirim ki? :)
Görümcem var ama görümcem demiyorum , hayatıma o kadar müdahil olamaz , çok iyi biridir ama sınırlarım var.Böyle bişey yaşasam sen burda değildin falan yazar fazla da dallandırıp budaklandırmalarına izin vermezdim.Ki düşün benimki görümce kan bağı var.Elti ne ki yani? Paye verme bu tiplere.

Görümcem var ama görümcem demiyorum , hayatıma o kadar müdahil olamaz , çok iyi biridir ama sınırlarım var.Böyle bişey yaşasam sen burda değildin falan yazar fazla da dallandırıp budaklandırmalarına izin vermezdim.Ki düşün benimki görümce kan bağı var.Elti ne ki yani? Paye verme bu tiplere.

Haklısın. Biraz daha kendimi frenlemeye, dışarıda kalmaya çalışacağım her ne kadar burada sınırları ihlal eden taraf ben olmasam da. Teşekkür ederim.

Açsana telefonu neden açmıyorsun? Konuş iletişime geç işte.
Muhatap almam artık onu o kadar hakaretinden sonra.

Ne diyecekti acaba sana yüzsüz yüzsüz
Belli ki herkesten zılgıtı yemiş.
Özür dileyecekti bence

Dilese de ne değişecek ki? Bana bulaşmasın yeter yani, özrünü falan da istemiyorum artık.

[/QUOTE]
Burada herkes haklısın, seni kıskanmış,elti de neymiş, boşver takma dediği için mi 😊 sen de eltinin hareketine gerçekten canını sıkmış olsaydın telefonu açmıştın.

Burada herkes haklısın, seni kıskanmış,elti de neymiş, boşver takma dediği için mi 😊 sen de eltinin hareketine gerçekten canını sıkmış olsaydın telefonu açmıştın.
[/QUOTE]

Hayır. Nişanlıma "O kızın ...na takılmış gidiyorsun, bir sarı saç gördün diye kudurmuşsun" tarzı hakaretler ettiği için. Bunları bilmeseydim belki bir derece daha yapıcı olabilirdim, ki konuyu ilk açtığımda o niyetteydim zaten. Düğün arefesi kim ister ki aileler birbirine düşsün?

Hayır. Nişanlıma "O kızın ...na takılmış gidiyorsun, bir sarı saç gördün diye kudurmuşsun" tarzı hakaretler ettiği için. Bunları bilmeseydim belki bir derece daha yapıcı olabilirdim, ki konuyu ilk açtığımda o niyetteydim zaten. Düğün arefesi kim ister ki aileler birbirine düşsün?
[/QUOTE]
Aaaa gerçekten mi??? Bunların sana yetiştirilmesi doğru değil öncelikle bunu belirteyim. O zaman koşarak uzaklaş eltin cidden terbiyesizmiş. Hakkında bunları düşünenle görüşüp ne yapacaksın

Aaaa gerçekten mi??? Bunların sana yetiştirilmesi doğru değil öncelikle bunu belirteyim. O zaman koşarak uzaklaş eltin cidden terbiyesizmiş. Hakkında bunları düşünenle görüşüp ne yapacaksın
[/QUOTE]

Nişanlım söyledi ama ben sürekli "Yaa telefonlarımı açmadı, özür dileyemedim, mesaj mı atsam" falan yaptığım için çocuk da dayanamadı "Ne özrü Astoria bana bunları bunları dedi, senin hiçbir iyi niyetini hak etmiyor" dedi.

Ya ben onunla konuşmam, bitti artık. Kayınvalideme de söyledim, nişanlıma da söyledim. Kayınvalideme de hak veriyorum, iki oğlu var napsın evlat yani gelinlerin arasını bulmak istiyor olabilir. Nişanlım çok sinirli zaten ama onun kötü olmasını istemezdim. Abisi de, çok özür dileyerek söylüyorum, malın biri. Bir insan hiç mi fikir beyan etmez yahu, boş boş bakıyor her olayda. Karısına da hiçbir şey söylemiyor.
Eltim sabah beni aramış bu arada, iki kez. Duymamışım, geri de dönmedim. Ne diyecek ya da saçmalayacak umrumda değil. Yüzünü dahi görmek istemiyorum bu saatten sonra, rezil. Nişanlımı da aramış ama o bilerek açmamış.
O sandı ki ortalığı karıştırır dikkatleri üstüme çekerim olur biter, bu kadar olayların büyüyeceğini düşünemedi.

Şimdi panik oldu ki eyvah düğüne çağrılmayacağım :KK76:ortalığı orda da karıştırılmayacak diye onun derdine düştü büyük ihtimalle. Hiç cevaplamayın ararsa, düğüne falan da çağırmayın onu. Kardeşler sonuçta abisini çağırır, o da eşimsiz gelmem derse keyfi bilir. Baştan düşüneceklerdi size nasıl davranmaları gerektiğini. Kendi görümcemle buna yakın sorunlar yaşadık, düğüne falan çağırmadı eşim. Hatta ben dedim isterse gelsin kardeşsiniz diye, yok dedi kendi araları zaten çok iyi değildi ben kaç kere iyi niyetle de yaklaştım ama kaprislerinden bezdirdi , şimdi bin pişman bize yaklaşmaya çalışıyor ben görüşmüyorum.Kafam rahat, düğünüm de sorunsuz geçti, hiç muhatap olmamak en güzeli.

Bir de sizin için ettiği laflar çok seviyesiz, artık özür dilese bile mideniz kaldırmaz, asıl düşüncelerini öğrendiniz çünkü.

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X