• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hata yaptım...

yemyeshill

GeZeGeN_
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2007
1.339
53
683
37
İstanbul
cok skıldm cok bunaldım delirmek üzereyim bir hata yaptım en bastan simdi ise hatamın cezasını cekıyorum sadece simdi değil hep cektim ilerde de çekicem büyk ihtimallerle.
su anda sözlüyüm ay sonunda da nişanımız var ama ailem baştan istemedi sözlümü bizim taraflı aynı memleketli olsun istediler huyunu suyunu biliriz adetimiz adetlerine uysun dediler ama ben isteyince razı oldulr. ama bu sebeplerden dolayı o kadar cok sorun yaşadım ki ailemle hep arada kaldım onlar bana söledi ben sözlüme işi sen istedin herseyi de sen söliceksin dediler ne istedilerse söledim çoğu oldu ya da olmadı ama yıpranan hep ben oldum önceden 1 kere bile tartışmamız olmamasına rağmen sözlendik beri hiç tartışmamız günümüz geçmedi sözlümle... siz de bu var bizde bu var bizde bu alınır sizde şu alınır diye başladı hep konuşmalar ama sonu hep tartışmayla küslükle bitti cok kırıldım cok kırdım şimdi nişan zamanı gene aynı seyler oluyor ve ben artık cok sıkıldım bu ewlilik sonucta bazı yapılması gerekenler var bunu benim annem ya da babam sölemiş ben sölemişim farketmz ki yapılacak olan yapılmalı ama benim en büyük hatam ney biliyor musunuz? ailemin sölediklerini aynen sözlüme aktarmam ama bunu yeni farkediyorum. sözlümde aileme karşı olumsuz bir düşünce oluşturdu bu tavrım ailem istiyor demicektim ben istiyorum ya da bu bizde böyle olur deyip uzatmadan halledicektim ama yapamdım.... şimdi napıcam bilmiorum cok bunaldm mutlu olamıyorum nişanlanıcam sewinemiyorum ailemle ewde ayrı problem sözlümle ayrı problem arada sıkısp kalıyorum:(
normalde sözlümle cok iyi anlasıyorum eminim ewlendiğimizde yan yana olduğumuzda bir problem kalmıjak aileme karsı ki düşüncesi hariç bizim ikimizin arasında problem kalmıjak ama o güne kdr daha fazla bunları çekemiyorum eylülde olacak nikahımız ve daha cok var..... napmalıyım bilmiyorum :(:1no2::çok üzgünüm:

neden hata olarak görüyosun canım. herkes yaşar böyle sorunlar. ben de yaşıyorum nişanlımın ailesiyle ama görmemek duymamak lazım

Canim hatani kendinde anlamissin zaten..ailenin sözlün hakkindaki olumsuz laflari aktarman gercektende cok yanlis olmus...simdi ister istemez sözlün onlara karsi hep tavirli olacak...:kahve:

Fakat sunuda belirtmek istiyorumki kiz evi birazda naz evidir...erkek dedigin öyle fazla kaprisli nazli olmaz...oda birazcik duymayacak görmeyecek..nede olsa onlar senin ailen...Bundan sonra her ne olursa olsun kesinlikle ailenle konustuklarini sözlüne aktarma...aksine aslinda seni cok seviyorlar bakma iste evleniyorum diye biraz stresse girdiler diyeceksin...:delphin:

Her ne olursa olsun sunu unutmaki ailenden ve senden degerli hicbirsey yoktur güzelim...bir tabir vardir 10 tane koca bulabilirsin lakin anne baba kardese bir kere sahipsin baska yok....Ne kendini ezdir nede aileni...:kahve:

Hakkinda hayirlisi olsun insallah:Saruboceq:

nişanlandıktan sonra olay kız tarafı erkek tarı olarak değişiyo. çok daha şiddetli sorunlar yaşadım ben. bi nişan tepsisi yüzünden nişan günü olay çıktı düşün ama sen nişanlından eminsen sevginden şüphen yoksa devam et git. ama daha en başından hata olarak görüyosan yorma kimseyi..

canım evet herşeyi anlatmakta hata yapmışın.....
hem sözlünün ailene olan sevgisinde saygısında ......
soguklukta olmuş sanırım........
yinede hatanı anlamışın.........
hiç birşey içinde geç sayılmaz bundan sonra olup biten herşeyi aktarmazsın olup biter.....
sözlünle iyi anlaşın......sevginiz saygınız bitmesin......
önemli olanda bu..........
hem neden aileler bir iletişim içinde degiller.......
istemiyor olabilirler.......ama insan evlatlarının mutlulugu içinde.......
bazı şeyleri unutmalı ve bu kurulacak yuva için hep beraber olmalılar.......

Eğer eşinin karakteri, yada olumsuz herhangi bi şey yüzünden değil de, sadece kendi memleketlileri olmaması yüzünden onaylamıyorlarsa; şu an bildiğin yolda devam et arkadaşım.
Bu sorun zamanla mutlaka hallolur. Biraz alışması gerek, her iki tarafın da...

Artık bundan sonra nişanlına, ailenle sorunlarını yansıtmazsın olur biter...
Hatta evlendikten sonra da, bir süre hem ailene hem nişanlına, birbirleri hakkında olumlu duyguları olduğunu ifade et... Güzel yönlerini göster...
Mutlaka düzene girecektir.

Ama başka olumsuzluklar da düşünüyorlarsa bir daha düşün..
Genelde, anne babalar haklı çıkıyor çünkü..

tek sorun tanımıyor olmaları ve benim kendim beğenip karşılarına çıkarmam... sözlüm de herşeyi kafasına takan biri söylenen birşeyi asla unutmaz... bunlar haricinde ikimizin arasında yaklasık 3 senedir hiç bir problem tartışma olmadı... aileler sık görüşmüyorlar o yüzden de hersey bana aktarılıyor ama ben bu durumdan sıkıldım:(

yorumlarınız için teşekkürler inş bundan sonra ailemin söylediği şeyleri karşı taraf aktarmamyı öğrenirim :s

Sen zaten yanlışını görmüşsün canım.Önemli olan bundan sonra hatanı devam ettirme.Sakın sözlünün olumsuz laflarını da ailene anlatma , o zaman da sorun çıkıyor çünkü.

canım acaba ailenin gördüğü bazxı yanlışlıklar mı var erkek tarafında?
yabancı olmasına bukadar karşı çıktıklarına göre?

Açıkçası yazdıkların çok tuhafıma gitti benim.
Bizde sevdik ve hiçbir adetimiz kurallarımız birbirini tutmuyordu tek ortak yönümüz vardıki birbirimize deli gibi aşıktık :asigim: ve üstesinden gelemeyeceğimiz sorunları bile kolayca aştık çünkü birbirimizi seviyorduk. a.s
Bence birbirinize sağlam bi sevginiz varsa bunlar aşılamayacak şeyler deiller.
Siz önce birbirinize olan aşkınızı sevginizi masaya yatırın, zaten sevginiz büyükse ailelerinizinde hakkından gelirsiniz bizim yaptığımız gibi.
Sevgi hafif kalıyosada adetler örfler bahane bence :kahve:

ben sana diyim guzelim ne olacagini

esin seni alasiya kadar aileene saygida kusur etmicek

seni aldiktan sonra ömrü billah onlari sevmicek

her kavgada her olayda bu senin yuzune tokat gibi vurulacak

yasayan bilir cok üzüldüm adina

canım bunuda düşün derim ben...benneyaptımki
ömür boyu başına kakabilir...

sevgimizle bu günlere geldik ama benim sorunum sewgimizle değil ben arada kalmaktan sıkıldım ailem karşı tarafa isteklerini söylemiyor araya hep beni koyuyor ben sözlüme söylüyorum sonra o ailesine ailesi diyo ki ee bize bişey söylenmedi sonra ben tartışıyorum sözlümle olan bize oluyor:'(

canım takma bunları ne eşinin ailsei nede senin ailen olumsuz bi etken olmamalı hayatınızda..unutma kapıyı kapadıktan sonra herkes dışarıda kalacak..haydi bakalım gülsün o güzel yüzün senin güzel bi nişanın olacak ve bence sen o günde çok güzel bir kız olacaksın...bgne kadar olmuş olan zaten sen bundan sonrasına bak...eş adayına güzel şeyler söyle ve onu motive et..haydi şimdi sarıl cep telefonuna ve ona ''seni seviyorum çok hemde''die mesaj at..hadiiiiiiiiiiiiiiiii bekliorumm

sevgimizle bu günlere geldik ama benim sorunum sewgimizle değil ben arada kalmaktan sıkıldım ailem karşı tarafa isteklerini söylemiyor araya hep beni koyuyor ben sözlüme söylüyorum sonra o ailesine ailesi diyo ki ee bize bişey söylenmedi sonra ben tartışıyorum sözlümle olan bize oluyor:'(
Tamam canım bak şimdi.Yazdıklarının aynılarını yaşadım bende başlarda böyleydi fakat ozaman yine bi buluşmamızda tek sorunumuzun ailelerimiz olduğunu ve bu yüzdende ikimizin yıprandığını konuştuk ve karar aldık.
O ailesine ben aileme biz birbirimizi seviyoruz bu gereksiz sebeplerdende çok gerildik lütfen sevgimize saygılı olun ve akışına bırakalım dedik.
İki tarafta düşündüki iyice yokuşa sürüyoruz olayı gerçekten seviyo bunlar birbirlerini diyerek orta yolu bulduk.
Şimdide şükürler olsunki 4 yıldır evliyiz yerimseniben

İki aile arasında yaşanan iletişim kopukluğunun faturası size ödetiliyor besbelli...

Benimde ailem nişanlımı ilk etapta istemedi.Tanımıyoruz,başka şehirdenler,yörelerini törelerini bilemeyiz dediler.Ama benimde vazgeçmeyeceğimi görünce isteksizde olsa araştırmaya başladılar.Sonuç olumlu çıkınca nişanlandık ama nişanlanana kadarda akla karayı seçtik diyebilirim.

Bu süre zarfında zor günler geçirdiğimi elbet nişanlıma yansıttım,onu incitmeden ailemin görüşlerini söyledim (tabi detaya inmedim hiç bir zaman) ve nişanlımda saygı gösterdi.Sadece sabırla bekledi...

Daha sonra bu adetler töreler iki aile arasında oturulup konuşuldu ve mevzu kapandı.

Diyeceğim o ki bu meseleler aileler arası konuşalacak olan şeyler.Sen ikidebir nişanlına gidip annem adettendir şu yapılacak bu yapılacak diyorsan tabi bu onunda hoşuna gitmeyecektir.En güzeli ailenle konuş,erkek tarafı ile bi görüşme ayarlansın ve büyükler oturup bu meseleyi halletsin.

yüzüme vurmaz ama su an da da söylediği tek şey su an herseye karısıyolar tamam aama eevlendıkten sonra ne senin ne benim ailem asla işimize karısmıcak su an bişi söylemiyorum ama ewlendikten sonra karısan olursa da o an biter benim için diyor onlar diyor:bbo:

inşallah böyle olmaz ama maalesef bazı erkekler bunu yapıyor

burda hatanın büyüğü ailende canım.ailen sana değil sözlünün ailesine isteklerini belirtmeli
sen anlamışsın hatanı canım.bundan sonra ailenin her dediğini sözlüne söyleme ve aileni ona sevdirmeye çalış.çünkü evlendikten sonra bu konuda sorun yaşayabilirsin.

Back